Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 19:07

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013.

Ένοπλοι αστυνομικοί στο πάρκο Γκεζί. Ένοπλοι αστυνομικοί παρακολουθούν την περιοχή γύρω από το πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Σε διάλογο με τους «νομιμόφρονες διαδηλωτές» κάλεσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, μετά την εκκαθάριση της πλατείας Ταξίμ από τους διαδηλωτές, δύο σχεδόν εβδομάδες μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Ένοπλοι αστυνομικοί παρακολουθούν την περιοχή γύρω από το πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Σε διάλογο με τους «νομιμόφρονες διαδηλωτές» κάλεσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, μετά την εκκαθάριση της πλατείας Ταξίμ από τους διαδηλωτές, δύο σχεδόν εβδομάδες μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων.

Prism: Εξηγήσεις ζητούν οι Ευρωπαίοι. Η εικόνα δείχνει την προβολή ενός κειμένου στο πρόσωπο μίας γυναίκας στο Βερολίνο. Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεύθυνος σε θέματα δικαιοσύνης έστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ ζητώντας εξηγήσεις για τη συλλογή στοιχείων «μη αμερικανών πολιτών», έπειτα από δημοσιεύματα σχετικά με το πρόγραμμα κατασκοπείας Prism.
REUTERS / PAWEL KOPCZYNSKI

Η εικόνα δείχνει την προβολή ενός κειμένου στο πρόσωπο μίας γυναίκας στο Βερολίνο. Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεύθυνος σε θέματα δικαιοσύνης έστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ ζητώντας εξηγήσεις για τη συλλογή στοιχείων «μη αμερικανών πολιτών», έπειτα από δημοσιεύματα σχετικά με το πρόγραμμα κατασκοπείας Prism.

Πλημμύρες στη Γερμανία. Μία βάρκα περνά από επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει πλημμυρίσει από τον ποταμό Έλβα κοντά στο χωριό Fischbeck, στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Σαξονίας Άνχαλτ. Δέκα χιλιάδες Γερμανοί, Ούγγροι και Τσέχοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους την Τετάρτη, καθώς στρατιώτες έσπευσαν να στήσουν αναχώματα με σακιά για να συγκρατήσουν την άνοδο των υδάτων, στις χειρότερες πλημμύρες της περιοχής την τελευταία δεκαετία.
Reuters / THOMAS PETER

Μία βάρκα περνά από επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει πλημμυρίσει από τον ποταμό Έλβα κοντά στο χωριό Fischbeck, στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Σαξονίας Άνχαλτ. Δέκα χιλιάδες Γερμανοί, Ούγγροι και Τσέχοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους την Τετάρτη, καθώς στρατιώτες έσπευσαν να στήσουν αναχώματα με σακιά για να συγκρατήσουν την άνοδο των υδάτων, στις χειρότερες πλημμύρες της περιοχής την τελευταία δεκαετία.

Προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Τεχεράνη. Υποστηρικτές του υποψήφιου για την προεδρία του Ιράν Σαϊντ Τζαλίλι κρατούν αφίσες του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Τεχεράνη. Οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν θα διεξαχθούν στις 14 Ιουνίου.
EPA / ABEDIN TAHERKENAREH

Υποστηρικτές του υποψήφιου για την προεδρία του Ιράν Σαϊντ Τζαλίλι κρατούν αφίσες του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Τεχεράνη. Οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν θα διεξαχθούν στις 14 Ιουνίου.

Ο Πάπας φέρεται να αναγνώρισε την υπάρξη ενός «γκέι λόμπι» στο Βατικανό. Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να αναγνώρισε την ύπαρξη ενός «γκέι λόμπι» και ενός «ρεύματος διαφθοράς »στο Βατικανό, σύμφωνα με δημοσιεύματα καθολικών Μέσων Ενημέρωσης που δεν αμφισβήτησε το Βατικανό. Ο Πάπας έκανε αυτά τα σχόλια την περασμένη εβδομάδα μιλώντας στην ισπανική γλώσσα κατά τη διάρκεια μιας κατ ιδίαν συνάντησης με εκπροσώπους της Θρησκευτικής Συνομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CLAR), σύμφωνα με την καθολική ιστοσελίδα της Χιλής «Προβληματισμός και Απελευθέρωση».
REUTERS / TONY GENTILE

Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να αναγνώρισε την ύπαρξη ενός «γκέι λόμπι» και ενός «ρεύματος διαφθοράς »στο Βατικανό, σύμφωνα με δημοσιεύματα καθολικών Μέσων Ενημέρωσης που δεν αμφισβήτησε το Βατικανό. Ο Πάπας έκανε αυτά τα σχόλια την περασμένη εβδομάδα μιλώντας στην ισπανική γλώσσα κατά τη διάρκεια μιας κατ ιδίαν συνάντησης με εκπροσώπους της Θρησκευτικής Συνομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CLAR), σύμφωνα με την καθολική ιστοσελίδα της Χιλής «Προβληματισμός και Απελευθέρωση».

ΗΠΑ: Καθημερινή ζωή. Κάτοικος της Νέας Υόρκης κάνει πρωινή γυμναστική απέναντι από το νέο κέντρο παγκόσμιου εμπορίου, σε ένα πάρκο κοντά στον ποταμό Χάντσον.
REUTERS / GARY HERSHORN

Κάτοικος της Νέας Υόρκης κάνει πρωινή γυμναστική απέναντι από το νέο κέντρο παγκόσμιου εμπορίου, σε ένα πάρκο κοντά στον ποταμό Χάντσον.

Το τελευταίο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Η δημοσιογράφος Έλλη Στάη  ετοιμάζεται  να παρουσιάσει  το τελευταίο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ .
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Η δημοσιογράφος Έλλη Στάη  ετοιμάζεται  να παρουσιάσει  το τελευταίο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ .

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι παραμένουν στο κτίριο της ΕΡΤ 3 στη Λεωφόρο Στρατού, στη Θεσσαλονίκη και διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των σταθμών της δημόσιας τηλεόρασης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι παραμένουν στο κτίριο της ΕΡΤ 3 στη Λεωφόρο Στρατού, στη Θεσσαλονίκη και διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των σταθμών της δημόσιας τηλεόρασης.

Λουκέτο στην ΕΡΤ - Αντιδράσεις. Εργαζόμενη στην ΕΡΤ σκουπίζει τα δάκρυα από τα μάτια της καθώς προσπαθεί με άλλους εργαζόμενους να μεταδώσει τηλεοπτικό σήμα μέσω ίντερνετ από τα κεντρικά στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Εργαζόμενη στην ΕΡΤ σκουπίζει τα δάκρυα από τα μάτια της καθώς προσπαθεί με άλλους εργαζόμενους να μεταδώσει τηλεοπτικό σήμα μέσω ίντερνετ από τα κεντρικά στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης.

Πλήθος κόσμου στο Ραδιομέγαρο. Πλήθος κόσμου και αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών ενώσεων έχουν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου στην Αγ. Παρασκευή, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Πλήθος κόσμου και αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών ενώσεων έχουν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου στην Αγ. Παρασκευή, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Γεμίζει το προαύλιο της ΕΡΤ. Πλήθος κόσμου και αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών ενώσεων έχουν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου στην Αγ. Παρασκευή, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
NAFTEMPORIKI.GR

Πλήθος κόσμου και αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών ενώσεων έχουν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου στην Αγ. Παρασκευή, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Συνάντηση Παπούλια – Τσίπρα με θέμα την ΕΡΤ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο έθεσε το θέμα της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο έθεσε το θέμα της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ.

Συνάντηση Βενιζέλου - Κουβέλη με φόντο τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Τις επόμενες κινήσεις τους μετά απόφαση της κυβέρνησης να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ καλούνται να καθορίσουν στην έκτακτη συνάντηση τους στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, υπό την απειλή κυβερνητικής κρίσης.
EUROKINISSI / EUROKINISSI

Τις επόμενες κινήσεις τους μετά απόφαση της κυβέρνησης να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ καλούνται να καθορίσουν στην έκτακτη συνάντηση τους στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, υπό την απειλή κυβερνητικής κρίσης.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ στη Λευκωσία. Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τετάρτη η Ένωση Συντακτών Κύπρου έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τετάρτη η Ένωση Συντακτών Κύπρου έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

MSCI: Υποβάθμισε το Χ.Α σε αναδυόμενη αγορά. Ο οίκος MSCI υποβάθμισε την Τρίτη την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά σε αναδυόμενη από ανεπτυγμένη αγορά. Ο οίκος FTSE έχει διατηρήσει το ελληνικό χρηματιστήριο στις ανεπτυγμένες αγορές, , ωστόσο η επίσημη αξιολόγηση θα γίνει τον Σεπτέμβριο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Ο οίκος MSCI υποβάθμισε την Τρίτη την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά σε αναδυόμενη από ανεπτυγμένη αγορά. Ο οίκος FTSE έχει διατηρήσει το ελληνικό χρηματιστήριο στις ανεπτυγμένες αγορές, , ωστόσο η επίσημη αξιολόγηση θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Στιγμιότυπα από την έθεση Ε3. Επισκέπτες της έκθεσης E3 (Electronic Entertainment Expo) παρακολουθούν επίδειξη του παιχνιδιού «Call of Duty», της εταιρείας Activision.
REUTERS / DAVID MCNEW

Επισκέπτες της έκθεσης E3 (Electronic Entertainment Expo) παρακολουθούν επίδειξη του παιχνιδιού «Call of Duty», της εταιρείας Activision.

Ιπτάμενο ποδήλατο. Ένα ιπτάμενο ποδήλατο αντίκρισαν δημοσιογράφοι στο Λετνανι της Τσεχίας. Το ποδήλατο αιωρείται με τη βοήθεια έξι ηλεκτρικών κινητήρων και κατασκευάστηκε από τσέχους σχεδιαστές.
REUTERS / PETR JOSEK

Ένα ιπτάμενο ποδήλατο αντίκρισαν δημοσιογράφοι στο Λετνανι της Τσεχίας. Το ποδήλατο αιωρείται με τη βοήθεια έξι ηλεκτρικών κινητήρων και κατασκευάστηκε από τσέχους σχεδιαστές.