Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 18:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013.

Τερμίτες… έφαγαν τα χρήματα. Μια γυναίκα επέστρεψε περίπου 400.000 γουάν (65.200 δολάρια) σε τράπεζα της Κίνας ζητώντας να αντικατασταθούν καθώς είχαν φθαρεί από τερμίτες κατά τα χρόνια που τα φύλαγε στο σπίτι της. Η τράπεζα αντικατέστησε σχεδόν όλα τα χαρτονομίσματα εκτός από 60.000 τα οποία έκρινε ότι ήταν εντελώς κατεστραμμένα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μια γυναίκα επέστρεψε περίπου 400.000 γουάν (65.200 δολάρια) σε τράπεζα της Κίνας ζητώντας να αντικατασταθούν καθώς είχαν φθαρεί από τερμίτες κατά τα χρόνια που τα φύλαγε στο σπίτι της. Η τράπεζα αντικατέστησε σχεδόν όλα τα χαρτονομίσματα εκτός από 60.000 τα οποία έκρινε ότι ήταν εντελώς κατεστραμμένα.

«Ρολάν Γκαρός»: Στον τελικό ο Ναδάλ. Το 8ο τρόπαιο «Ρολάν Γκαρός» στην καριέρα του και τέταρτο διαδοχικό θα διεκδικήσει την Κυριακή (9/06) ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος μετά από συγκλονιστικό ημιτελικό που διήρκησε περίπου 4.5 ώρες, επικράτησε 3-2 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς. Οι δύο κορυφαίοι τενίστες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και απέδειξαν ότι θα έπρεπε να συναντηθούν στο μεγάλο τελικό και όχι μία στροφή πριν το τέλος.
REUTERS / VINCENT KESSLER

Το 8ο τρόπαιο «Ρολάν Γκαρός» στην καριέρα του και τέταρτο διαδοχικό θα διεκδικήσει την Κυριακή (9/06) ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος μετά από συγκλονιστικό ημιτελικό που διήρκησε περίπου 4.5 ώρες, επικράτησε 3-2 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς. Οι δύο κορυφαίοι τενίστες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και απέδειξαν ότι θα έπρεπε να συναντηθούν στο μεγάλο τελικό και όχι μία στροφή πριν το τέλος.

Μία πεταλούδα στον ιστό της αράχνης. Μία αράχνη μόλις έχει πιάσει στον ιστό της μία πεταλούδα σε παραλία της πόλης του Ναυπλίου. Οι αράχνες δεν είναι έντομα, αλλά αρθρόποδα. Έχουν οκτώ πόδια και το σώμα τους χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά. Αναπνέουν με ένα είδος αρχαίων-για τα αρθρόποδα-πνευμόνων, που ονομάζονται «πνεύμονες βιβλία». Πλέκουν τον ιστό τους κι εκεί παγιδεύουν έντομα, που είναι η τροφή τους. Σχεδόν όλες οι αράχνες είναι σαρκοφάγες. Πάνω από 500 διαφορετικά είδη πρωτεϊνών χρησιμοποιούν οι αράχνες για να κατασκευάσουν τον ιστό τους και να παράγουν το δηλητήριο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Μία αράχνη μόλις έχει πιάσει στον ιστό της μία πεταλούδα σε παραλία της πόλης του Ναυπλίου. Οι αράχνες δεν είναι έντομα, αλλά αρθρόποδα. Έχουν οκτώ πόδια και το σώμα τους χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά. Αναπνέουν με ένα είδος αρχαίων-για τα αρθρόποδα-πνευμόνων, που ονομάζονται «πνεύμονες βιβλία». Πλέκουν τον ιστό τους κι εκεί παγιδεύουν έντομα, που είναι η τροφή τους. Σχεδόν όλες οι αράχνες είναι σαρκοφάγες. Πάνω από 500 διαφορετικά είδη πρωτεϊνών χρησιμοποιούν οι αράχνες για να κατασκευάσουν τον ιστό τους και να παράγουν το δηλητήριο.

Ηλιοβασίλεμα στο Ναύπλιο. Η δύση του ηλίου με φόντο ένα μπαλκόνι στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Η δύση του ηλίου με φόντο ένα μπαλκόνι στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

 Όγδοη ημέρα διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη. Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συνέρευσαν την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συνέρευσαν την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκδηλώσεις για την ημέρα Περιβάλλοντος στο Σύνταγμα . Εγκατάσταση με λουλούδια στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Εγκατάσταση με λουλούδια στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ελσίνκι: Ομιλία του Πρωθυπουργού στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών . Την ανάγκη υιοθέτησης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής η οποία θα ενθαρρύνει τις χώρες-μέλη να οριοθετηθούν τις ΑΟΖ τους, ώστε να μπορούν να κάνουν έρευνες και να αναπτύσσουν τα πιθανά τους αποθέματα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Ελσίνκι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Την ανάγκη υιοθέτησης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής η οποία θα ενθαρρύνει τις χώρες-μέλη να οριοθετηθούν τις ΑΟΖ τους, ώστε να μπορούν να κάνουν έρευνες και να αναπτύσσουν τα πιθανά τους αποθέματα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Ελσίνκι.

Μάχες στα υψώματα του Γκολάν. Φωτιά που προκλήθηκε από αδέσποτους όλμους κατά τη διάρκεια μαχών στο συνοριακό φυλάκιο στην Κουνέιτρα, στα υψώματα του Γκολάν. Η Αυστρία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποσύρει τους 380 κυανοκράνους της από τη γραμμή εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Συρίας στο Γκολάν, λόγω της έντασης των μαχών μεταξύ του συριακού στρατού και των σύρων ανταρτών στην ευρύτερη περιοχή, η οποία θέτει σε κίνδυνο τους στρατιώτες της.
REUTERS / AMMAR AWAD

Φωτιά που προκλήθηκε από αδέσποτους όλμους κατά τη διάρκεια μαχών στο συνοριακό φυλάκιο στην Κουνέιτρα, στα υψώματα του Γκολάν. Η Αυστρία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποσύρει τους 380 κυανοκράνους της από τη γραμμή εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Συρίας στο Γκολάν, λόγω της έντασης των μαχών μεταξύ του συριακού στρατού και των σύρων ανταρτών στην ευρύτερη περιοχή, η οποία θέτει σε κίνδυνο τους στρατιώτες της.

Παιχνίδι στη λάσπη. Ένα αγόρι παίζει με τη λάσπη στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα στο Νέο Δελχί. Η θερμοκρασία στην πόλη έφτασε τους 43.2 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας.
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Ένα αγόρι παίζει με τη λάσπη στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα στο Νέο Δελχί. Η θερμοκρασία στην πόλη έφτασε τους 43.2 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας.

Στους δρόμους οι γιατροί. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας και στη συνέχεια έκαναν πορεία έως τη Βουλή, όπου παρέμειναν έως τις 14:00. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) καταγγέλλουν διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, χαλασμένα μηχανήματα και ελλείψεις υλικών.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας και στη συνέχεια έκαναν πορεία έως τη Βουλή, όπου παρέμειναν έως τις 14:00. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) καταγγέλλουν διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, χαλασμένα μηχανήματα και ελλείψεις υλικών.

«Ναι» στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ της πρότασης της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου τάχθηκαν όλα τα κόμματα, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ της πρότασης της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου τάχθηκαν όλα τα κόμματα, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους.

Εκ των υστέρων γνώση χαρακτήρισε την αυτοκριτική του ΔΝΤ σχετικά με το πρόγραμμα της Ελλάδας ο Ντράγκι. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι απέδωσε σε. . . «στερνή γνώση» την αυτοκριτική της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα λάθη στο μνημόνιο της Ελλάδας το 2010 και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο. «Εάν αυτή η έκθεση του ΔΝΤ, εκτός από το να αποτελεί ένα mea culpa, εντοπίζει τα αίτια των λαθών που έγιναν, θα πρέπει ασφαλώς να τα λάβουμε υπόψη στο μέλλον», δήλωσε ο κ. Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, και πρόσθεσε: «Συχνά, αυτά τα mea culpa αποτελούν στην πραγματικότητα (. . .) μια τάση να κρίνονται πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν με τα μάτια του σήμερα».
EPA / FREDERIK VON ERICHSEN

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι απέδωσε σε. . . «στερνή γνώση» την αυτοκριτική της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα λάθη στο μνημόνιο της Ελλάδας το 2010 και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο. «Εάν αυτή η έκθεση του ΔΝΤ, εκτός από το να αποτελεί ένα mea culpa, εντοπίζει τα αίτια των λαθών που έγιναν, θα πρέπει ασφαλώς να τα λάβουμε υπόψη στο μέλλον», δήλωσε ο κ. Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, και πρόσθεσε: «Συχνά, αυτά τα mea culpa αποτελούν στην πραγματικότητα (. . .) μια τάση να κρίνονται πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν με τα μάτια του σήμερα».

Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη. Στιγμιότυπο από την 6η Διεθνή Γυμνή ποδηλατοδρομία Θεσσαλονίκης. Το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης ήταν «Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην
MotionTeam / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Στιγμιότυπο από την 6η Διεθνή Γυμνή ποδηλατοδρομία Θεσσαλονίκης. Το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης ήταν «Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην ''άσεμνη'' έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση. Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε».

Για επιχείρηση εξόντωσής του έκανε λόγο ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Για επιχείρηση εξόντωσής του έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κάνοντας χρήση του δικαιώματος του να μιλήσει στη Βουλή για την πρόταση επέκτασης του κατηγορητηρίου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Για επιχείρηση εξόντωσής του έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κάνοντας χρήση του δικαιώματος του να μιλήσει στη Βουλή για την πρόταση επέκτασης του κατηγορητηρίου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τα σενάρια περί νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους απέρριψε ο Β. Σόιμπλε. «Δεν υπάρχει δέσμευση των κρατών της Ευρωζώνης» για μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, φέρεται να δήλωσε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών, τις οποίες επικαλείται η οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt».
EPA / MAURIZIO GAMBARINI

«Δεν υπάρχει δέσμευση των κρατών της Ευρωζώνης» για μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, φέρεται να δήλωσε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών, τις οποίες επικαλείται η οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt».

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Φίλιππος εισήχθη σε κλινική του Λονδίνου. Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος, 91 ετών, εισήχθη την Πέμπτη σε νοσοκομείο για «διερευνητική επέμβαση μετά από εξετάσεις» στην κοιλιακή χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο Δούκας του Εδιμβούργου αναμένεται ότι θα παραμείνει στην Κλινική του Λονδίνου για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανακτόρων.
REUTERS / ANDREW WINNING

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος, 91 ετών, εισήχθη την Πέμπτη σε νοσοκομείο για «διερευνητική επέμβαση μετά από εξετάσεις» στην κοιλιακή χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο Δούκας του Εδιμβούργου αναμένεται ότι θα παραμείνει στην Κλινική του Λονδίνου για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανακτόρων.

Εξασθένισε η ένταση της τροπικής καταιγίδας Άντρια. Η τροπική καταιγίδα, Άντρια, εξασθένισε την Πέμπτη κατά το πέρασμά της πάνω από τη βόρεια Φλόριντα. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, εξαιτίας της καταιγίδας αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων. Η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2013, πάνω από τον Ατλαντικό, προκάλεσε τη δημιουργία ανεμοστρόβιλων στη Φλόριντα. Το βράδυ της Πέμπτης, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 85 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ στο επίκεντρο της καταιγίδας η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 220 χιλιόμετρα ανά ώρα, ανέφερε το Κέντρο.
REUTERS / STEVE NESIUS

Η τροπική καταιγίδα, Άντρια, εξασθένισε την Πέμπτη κατά το πέρασμά της πάνω από τη βόρεια Φλόριντα. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, εξαιτίας της καταιγίδας αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων. Η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2013, πάνω από τον Ατλαντικό, προκάλεσε τη δημιουργία ανεμοστρόβιλων στη Φλόριντα. Το βράδυ της Πέμπτης, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 85 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ στο επίκεντρο της καταιγίδας η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 220 χιλιόμετρα ανά ώρα, ανέφερε το Κέντρο.

Ο Ερντογάν ζητάει να τερματισθούν «αμέσως» οι διαδηλώσεις. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα επίδειξη ισχύος κατά την επιστροφή του στην Τουρκία απαιτώντας, ενώπιον χιλιάδων οπαδών του, τον «άμεσο» τερματισμό των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και οκτώ ημέρες με αίτημα την παραίτησή του. Ενώ οι οπαδοί του τον υποδέχθηκαν τη νύκτα σαν ήρωα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στο τέλος μιας τριήμερης περιοδείας του στο Μαγρέμπ, ο πρωθυπουργός κατήγγειλε για μια ακόμη φορά τους «αναρχικούς» και τους «εξτρεμιστές» που διαδηλώνουν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας αψηφώντας την εξουσία του και ζήτησε να τερματισθεί το κίνημά τους.
REUTERS / OSMAN ORSAL

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα επίδειξη ισχύος κατά την επιστροφή του στην Τουρκία απαιτώντας, ενώπιον χιλιάδων οπαδών του, τον «άμεσο» τερματισμό των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και οκτώ ημέρες με αίτημα την παραίτησή του. Ενώ οι οπαδοί του τον υποδέχθηκαν τη νύκτα σαν ήρωα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στο τέλος μιας τριήμερης περιοδείας του στο Μαγρέμπ, ο πρωθυπουργός κατήγγειλε για μια ακόμη φορά τους «αναρχικούς» και τους «εξτρεμιστές» που διαδηλώνουν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας αψηφώντας την εξουσία του και ζήτησε να τερματισθεί το κίνημά τους.

ΝΒΑ: Μαϊάμι-Σαν Αντόνιο 88-92. Στον πρώτο τελικό του ΝΒΑ, που διεξήχθη στο Μαϊάμι, οι Χιτ ηττήθηκαν 92-88 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, που προηγούνται 1-0 στις νίκες και απέκτησαν πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου, που θα κριθεί στις τέσσερις νίκες. Στη φωτογραφία ο Τιμ Ντάνκαν προσπαθεί για το καλάθι.
REUTERS / MIKE SEGAR

Στον πρώτο τελικό του ΝΒΑ, που διεξήχθη στο Μαϊάμι, οι Χιτ ηττήθηκαν 92-88 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, που προηγούνται 1-0 στις νίκες και απέκτησαν πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου, που θα κριθεί στις τέσσερις νίκες. Στη φωτογραφία ο Τιμ Ντάνκαν προσπαθεί για το καλάθι.

Εκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού στο ΙΧ της διευθύντριας φυλακών Κορυδαλλού. Ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στις 4.40 τα ξημερώματα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Διομήδου 3 και Αγ. Βαρβάρας, στη Δάφνη. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και διέλυσε το αυτοκίνητο κάτω από το οποίο είχε τοποηθετηθεί ο μηχανισμός ενώ έσπασαν τα τζάμια πολυκατοικιών και προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα αυτοκίνητα.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στις 4.40 τα ξημερώματα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Διομήδου 3 και Αγ. Βαρβάρας, στη Δάφνη. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και διέλυσε το αυτοκίνητο κάτω από το οποίο είχε τοποηθετηθεί ο μηχανισμός ενώ έσπασαν τα τζάμια πολυκατοικιών και προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα αυτοκίνητα.

Αποθεωτική υποδοχή Ερντογάν στο «Ατατούρκ». Αποθεωτική υποδοχή επεφύλαξαν στον τούρκο πρωθυπουργό υποστηρικτές του κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ». «Σταθήκαμε δυνατοί...είμαστε μαζί ενωμένοι, είμαστε αδέλφια», είπε ο Ερντογάν στους υποστηρικτές του, οι οποίοι για ώρες έκλεισαν τους δρόμους προς το αεροδρόμιο.
REUTERS / STOYAN NENOV

Αποθεωτική υποδοχή επεφύλαξαν στον τούρκο πρωθυπουργό υποστηρικτές του κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ». «Σταθήκαμε δυνατοί...είμαστε μαζί ενωμένοι, είμαστε αδέλφια», είπε ο Ερντογάν στους υποστηρικτές του, οι οποίοι για ώρες έκλεισαν τους δρόμους προς το αεροδρόμιο.