Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 19:09

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013.

Την Ιαπωνία επισκέπτεται ο Ολάντ. Άνδρας των ιαπωνικών αρχών ασφαλείας βρίσκεται στο αεροδρόμιο Χανέντα εν αναμονή της άφιξης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο Τόκιο. Πίσω του διακρίνεται αεροσκάφος της All Nippon Airways (ANA) που φέρει σχέδια των δημοφιλών ιαπωνικών χαρακτήρων κόμικ.
EPA / FRANCK ROBICHON

Άνδρας των ιαπωνικών αρχών ασφαλείας βρίσκεται στο αεροδρόμιο Χανέντα εν αναμονή της άφιξης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο Τόκιο. Πίσω του διακρίνεται αεροσκάφος της All Nippon Airways (ANA) που φέρει σχέδια των δημοφιλών ιαπωνικών χαρακτήρων κόμικ.

Δεύτερος ο Μπολτ στη Ρώμη. Ο Τζάστιν Γκάτλιν ήταν ο μεγάλος νικητής στην κούρσα της «μίας ανάσας» του Diamond League της Ρώμης, καθώς κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 9.94 αφήνοντας πίσω του το Γιουσέιν Μπολτ με 9.95. Ο Τζαμαϊκανός, έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, έχει ξεκινήσει πολύ "χαλαρά" τη σεζόν και δείχνει να ανεβαίνει καθώς το σημερινό ήταν μόλις το δεύτερο "κατοστάρι" του μετά από αυτό στα Νησιά Κέιμαν που είχε κάνει 10.09. 
REUTERS / GIAMPIERO SPOSITO

Ο Τζάστιν Γκάτλιν ήταν ο μεγάλος νικητής στην κούρσα της «μίας ανάσας» του Diamond League της Ρώμης, καθώς κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 9.94 αφήνοντας πίσω του το Γιουσέιν Μπολτ με 9.95. Ο Τζαμαϊκανός, έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, έχει ξεκινήσει πολύ "χαλαρά" τη σεζόν και δείχνει να ανεβαίνει καθώς το σημερινό ήταν μόλις το δεύτερο "κατοστάρι" του μετά από αυτό στα Νησιά Κέιμαν που είχε κάνει 10.09. 

Αιωρούμενο δείπνο. Οι πελάτες του εστιατορίου «Δείπνο στον ουρανό» απολαμβάνουν το γεύμα τους πάνω σε μια πλατφόρμα που αιωρείται 45 μέτρα πάνω από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών στο Βέλγιο. Το εν λόγω εστιατόριο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 22 άτομα.
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Οι πελάτες του εστιατορίου «Δείπνο στον ουρανό» απολαμβάνουν το γεύμα τους πάνω σε μια πλατφόρμα που αιωρείται 45 μέτρα πάνω από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών στο Βέλγιο. Το εν λόγω εστιατόριο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 22 άτομα.

Παρίσι: Διαδήλωση κατά των βίαιων ακροδεξιών ομάδων. Διαδηλωτής κρατά πλακάτ που γράφει: «Στοπ στη βία και το μίσος» κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Παρίσι με αίτημα «τη διάλυση των βίαιων ακροδεξιών ομάδων». Τα αριστερά και κεντροαριστερά κόμματα του πολιτικού φάσματος, συμπεριλαμβανομένου και του κυβερνώντος στη Γαλλία Σοσιαλιστικού Κόμματος, κάλεσαν σε διαδήλωση με αφορμή το θάνατο του 18χρονου αριστερού ακτιβιστή Κλεμάν Μερίκ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από σκίνχεντ στο Παρίσι την Τετάρτη το απόγευμα.
EPA / ETIENNE LAURENT

Διαδηλωτής κρατά πλακάτ που γράφει: «Στοπ στη βία και το μίσος» κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Παρίσι με αίτημα «τη διάλυση των βίαιων ακροδεξιών ομάδων». Τα αριστερά και κεντροαριστερά κόμματα του πολιτικού φάσματος, συμπεριλαμβανομένου και του κυβερνώντος στη Γαλλία Σοσιαλιστικού Κόμματος, κάλεσαν σε διαδήλωση με αφορμή το θάνατο του 18χρονου αριστερού ακτιβιστή Κλεμάν Μερίκ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από σκίνχεντ στο Παρίσι την Τετάρτη το απόγευμα.

Στο 26,8% η ανεργία τον Μάρτιο. Ο Βασίλης, 35 ετών, που έχει δεχθεί θεραπεία για σοβαρά ψυχολογικά ζητήματα, κάθεται στον ήλιο κάτω από τη γέφυρα, που ζει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο κέντρο της Αθήνας. Στο 26,8% ανήλθε η ανεργία στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, αυξημένη, έστω και οριακά, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο (26,7% σύμφωνα με τα επιπλέον στοιχεία) και έναντι 22,2% τον Μάρτιο πέρυσι. Με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.309.071 άτομα (αύξηση 19,7% σε έναν χρόνο), φαίνεται ότι οι νέοι σε ηλικία έχουν δύο κυρίως «επιλογές»: ή την ανεργία, καθώς περίπου 6 στους 10 είναι χωρίς εργασία (ποσοστό 58,3%), ή την αναζήτηση ευκαιριών στο εξωτερικό.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Ο Βασίλης, 35 ετών, που έχει δεχθεί θεραπεία για σοβαρά ψυχολογικά ζητήματα, κάθεται στον ήλιο κάτω από τη γέφυρα, που ζει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο κέντρο της Αθήνας. Στο 26,8% ανήλθε η ανεργία στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, αυξημένη, έστω και οριακά, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο (26,7% σύμφωνα με τα επιπλέον στοιχεία) και έναντι 22,2% τον Μάρτιο πέρυσι. Με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.309.071 άτομα (αύξηση 19,7% σε έναν χρόνο), φαίνεται ότι οι νέοι σε ηλικία έχουν δύο κυρίως «επιλογές»: ή την ανεργία, καθώς περίπου 6 στους 10 είναι χωρίς εργασία (ποσοστό 58,3%), ή την αναζήτηση ευκαιριών στο εξωτερικό.

Λευκό λιονταράκι σε ζωολογικό κήπο στην Ολλανδία. Ένα λευκό λιονταράκι, το οποίο γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου, εμφανίζεται για πρώτη φορά στους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου Ouwehands στην Ολλανδία.
EPA / BAS CZERWINSKI

Ένα λευκό λιονταράκι, το οποίο γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου, εμφανίζεται για πρώτη φορά στους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου Ouwehands στην Ολλανδία.

Νεπάλ: Στο δρόμο προς το χωράφι . Μια αγρότισσα περπατά προς το χωράφι της στο Λαλιτπούρ του Νεπάλ, κουβαλώντας στην πλάτη της ένα καλάθι.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Μια αγρότισσα περπατά προς το χωράφι της στο Λαλιτπούρ του Νεπάλ, κουβαλώντας στην πλάτη της ένα καλάθι.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την έκθεση του ΔΝΤ. Ο Αλέξανδρος, 42 ετών από τις Σέρρες, μένει μετά το κλείσιμο της επιχείρησης του σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στον Πειραιά.  Την αποτυχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποτιμώντας λανθασμένα τις συνέπειες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την επίδειξη αυτοκριτικής από μέρους του Ταμείου, καταγράφουν με εκτενή δημοσιεύματα αμερικανικά ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Ο Αλέξανδρος, 42 ετών από τις Σέρρες, μένει μετά το κλείσιμο της επιχείρησης του σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στον Πειραιά.  Την αποτυχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποτιμώντας λανθασμένα τις συνέπειες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την επίδειξη αυτοκριτικής από μέρους του Ταμείου, καταγράφουν με εκτενή δημοσιεύματα αμερικανικά ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό.

Ταυρομαχίες στη Μαδρίτη. Ο πληγωμένος ταύρος ρίχνει στο χώμα τον ισπανό ταυρομάχο Χουάν Χοσέ Παντίγια, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει σοβαρά, σε ταυρομαχία που διεξήχθη στην αρένα Λας Βέντας, στη Μαδρίτη.
EPA / BALLESTEROS

Ο πληγωμένος ταύρος ρίχνει στο χώμα τον ισπανό ταυρομάχο Χουάν Χοσέ Παντίγια, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει σοβαρά, σε ταυρομαχία που διεξήχθη στην αρένα Λας Βέντας, στη Μαδρίτη.

Στο νοσοκομείο η κόρη του Μάικλ Τζάκσον ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας. Σε νοσοκομείο κοντά στο Λος Αντζελες μεταφέρθηκε η 15χρονη κόρη του Μάικλ Τζάκσον, Πάρις, ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά η κατάστασή της είναι καλή, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην οικογένεια, η οποία ζήτησε το σεβασμό στην ιδιωτική της ζωή. Η Πάρις επεχείρησε να κόψει τις φλέβες του δεξιού καρπού της με μαχαίρι και πήρε αρκετά παυσίπονα, ενώ άφησε και επιστολή στην οποία μιλάει για την αυτοκτονία της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΤΜΖ.com, που αναφέρεται στη ζωή των διασημοτήτων.
REUTERS / PHIL McCARTEN

Σε νοσοκομείο κοντά στο Λος Αντζελες μεταφέρθηκε η 15χρονη κόρη του Μάικλ Τζάκσον, Πάρις, ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά η κατάστασή της είναι καλή, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην οικογένεια, η οποία ζήτησε το σεβασμό στην ιδιωτική της ζωή. Η Πάρις επεχείρησε να κόψει τις φλέβες του δεξιού καρπού της με μαχαίρι και πήρε αρκετά παυσίπονα, ενώ άφησε και επιστολή στην οποία μιλάει για την αυτοκτονία της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΤΜΖ.com, που αναφέρεται στη ζωή των διασημοτήτων.

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε τα διασυνοριακά επεισόδια στη γραμμή εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Συρίας. Ο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Ερβέ Λαντσού επιβεβαίωσε σήμερα ότι σημειώθηκαν επεισόδια στο σημείο διέλευσης της Κουνέιτρα, πάνω στη γραμμή εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Συρίας, που τέθηκε υπό τον έλεγχο των σύρων ανταρτών, σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.
REUTERS / AMMAR AWAD

Ο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Ερβέ Λαντσού επιβεβαίωσε σήμερα ότι σημειώθηκαν επεισόδια στο σημείο διέλευσης της Κουνέιτρα, πάνω στη γραμμή εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Συρίας, που τέθηκε υπό τον έλεγχο των σύρων ανταρτών, σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη. Δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί, Ούγγροι και Τσέχοι πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς οι αρχές προσπαθούν να στήσουν φράγματα με άμμο για να ελέγξουν τα νερά από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές.
REUTERS / DAVID W CERNY

Δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί, Ούγγροι και Τσέχοι πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς οι αρχές προσπαθούν να στήσουν φράγματα με άμμο για να ελέγξουν τα νερά από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές.

Παραδόσεις και έθιμα στην Κίνα. Στιγμιότυπο από την παραδοσιακή γιορτή Χουκάνγ στην επαρχία Χιουνάν, στην Κίνα. Οι αγρότες πετούν λάσπη ο ένας στον άλλο πιστεύοντας πως ο πιο λασπωμένος μετά το τέλος της γιορτής θα έχει την καλύτερη σοδειά.
REUTERS / CHINA DAILY

Στιγμιότυπο από την παραδοσιακή γιορτή Χουκάνγ στην επαρχία Χιουνάν, στην Κίνα. Οι αγρότες πετούν λάσπη ο ένας στον άλλο πιστεύοντας πως ο πιο λασπωμένος μετά το τέλος της γιορτής θα έχει την καλύτερη σοδειά.

Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ θα υποδυθεί την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Η βρετανίδα ηθοποιός Έλενα Μπόναμ Κάρτερ θα υποδυθεί την θρυλική Ελίζαμπεθ Τέιλορ σε μία τηλεταινία, η οποία θα πραγματεύεται την θυελλώδη σχέση της Τέιλορ με τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον. Η πρώτη φωτογραφία της Μπόναμ Κάρτερ ως Τέιλορ και του βρετανού ηθοποιού Ντόμινικ Ουέστ ως Μπάρτον δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το BBC, ενόψει της πρεμιέρας της τηλεταινίας με τίτλο «Μπάρτον και Τέιλορ» που θα προβληθεί από το BBC America το προσεχές φθινόπωρο.
 
REUTERS / BBC

Η βρετανίδα ηθοποιός Έλενα Μπόναμ Κάρτερ θα υποδυθεί την θρυλική Ελίζαμπεθ Τέιλορ σε μία τηλεταινία, η οποία θα πραγματεύεται την θυελλώδη σχέση της Τέιλορ με τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον. Η πρώτη φωτογραφία της Μπόναμ Κάρτερ ως Τέιλορ και του βρετανού ηθοποιού Ντόμινικ Ουέστ ως Μπάρτον δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το BBC, ενόψει της πρεμιέρας της τηλεταινίας με τίτλο «Μπάρτον και Τέιλορ» που θα προβληθεί από το BBC America το προσεχές φθινόπωρο.

 

Συνάντηση Σαμαρά – Καϊτάνεν. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Φιλανδό ομόλογό του Γίρκι Καϊτάνεν στο Ελσίνκι. Ο έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Φιλανδία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Φιλανδό ομόλογό του Γίρκι Καϊτάνεν στο Ελσίνκι. Ο έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Φιλανδία.

Απεβίωσε ο συγγραφέας Τομ Σαρπ. Ο βρετανός σατιρικός συγγραφέας Τομ Σαρπ απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός οίκος Random House. Ο ισπανικός εκδοτικός οίκος Anagrama, που εξέδιδε τα βιβλία του στα ισπανικά, ανακοίνωσε ότι ο Σαρπ απεβίωσε στο σπίτι του στο Λαφράνκ στην ισπανική Κόστα Μπράβα. Ο Σαρπ ήταν περισσότερο γνωστός για τις σειρά των έξι βιβλίων του με τίτλο «Γουίλτ», και το τελευταίο της σειράς «Η Κληρονομιά του Γουίλτ» είχε εκδοθεί το 2010.
EPA / Julian Martin

Ο βρετανός σατιρικός συγγραφέας Τομ Σαρπ απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός οίκος Random House. Ο ισπανικός εκδοτικός οίκος Anagrama, που εξέδιδε τα βιβλία του στα ισπανικά, ανακοίνωσε ότι ο Σαρπ απεβίωσε στο σπίτι του στο Λαφράνκ στην ισπανική Κόστα Μπράβα. Ο Σαρπ ήταν περισσότερο γνωστός για τις σειρά των έξι βιβλίων του με τίτλο «Γουίλτ», και το τελευταίο της σειράς «Η Κληρονομιά του Γουίλτ» είχε εκδοθεί το 2010.

Εκτοξεύτηκε ο «Άλμπερτ Αϊνστάιν». To τέταρτο Αυτόματο Όχημα Μεταφοράς (Automated Transfer Vehicle – ATV) της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, εκτοξεύτηκε στο διάστημα από το Κουρού της Νέας Γουιάνα, με έναν πύραυλο Ariane 5 ES. Με το όνομα Άλμπερτ Αϊνστάιν, θα παραδώσει 2,5 τόνους προμηθειών στο Διεθνές Διαστημικό Σταθμό.
EPA / STEPHANE CORVAJA / ESA / HANDOUT

To τέταρτο Αυτόματο Όχημα Μεταφοράς (Automated Transfer Vehicle – ATV) της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, εκτοξεύτηκε στο διάστημα από το Κουρού της Νέας Γουιάνα, με έναν πύραυλο Ariane 5 ES. Με το όνομα Άλμπερτ Αϊνστάιν, θα παραδώσει 2,5 τόνους προμηθειών στο Διεθνές Διαστημικό Σταθμό.

Συστηματική παρεμπόδιση της διερεύνησης για τη «Λίστα Λαγκάρντ» κατήγγειλε η Ζ. Κωνσταντοπούλου. «Αυτοί που μας έβαλαν στο μνημόνιο είναι οι ίδιοι που διαχειρίστηκαν την λίστα Λαγκάρντ», παρατήρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την παρέμβασή της στη Ολομέλεια της Βουλής και κατήγγειλε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης παρεμποδίζεται συστηματικά. Μιλώντας την Ολομέλεια που καλείται να αποφασίσει την επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικαιωμένος γιατί από την αρχή είχε προτείνει την δίωξη του πρώην υπουργού για απιστία, και τότε -υπενθύμισε- ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης έλεγε ότι η πρόταση ήταν «προπετής».
FOSPHOTOS / MENELAOS MYRILLAS

«Αυτοί που μας έβαλαν στο μνημόνιο είναι οι ίδιοι που διαχειρίστηκαν την λίστα Λαγκάρντ», παρατήρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την παρέμβασή της στη Ολομέλεια της Βουλής και κατήγγειλε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης παρεμποδίζεται συστηματικά. Μιλώντας την Ολομέλεια που καλείται να αποφασίσει την επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικαιωμένος γιατί από την αρχή είχε προτείνει την δίωξη του πρώην υπουργού για απιστία, και τότε -υπενθύμισε- ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης έλεγε ότι η πρόταση ήταν «προπετής».

Πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας. Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κοτζιά προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν εκατοντάδες συνταξιούχοι, ενάντια στις περικοπές των συντάξεων και την κυβερνητική πολιτική.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κοτζιά προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν εκατοντάδες συνταξιούχοι, ενάντια στις περικοπές των συντάξεων και την κυβερνητική πολιτική.

Μόσχα: Έναρξη της δίκης 12 αντιπολιτευομένων για μια διαδήλωση εναντίον του Πούτιν. Η δίκη 12 αντιπολιτευομένων που κινδυνεύουν με κάθειρξη οκτώ ετών για συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια μιας διαδήλωσης την προηγουμένη της ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, πριν από ένα χρόνο, άρχισε σήμερα σε δικαστήριο της Μόσχας. Δέκα από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι εδώ και μήνες, βρίσκονται μέσα σ
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Η δίκη 12 αντιπολιτευομένων που κινδυνεύουν με κάθειρξη οκτώ ετών για συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια μιας διαδήλωσης την προηγουμένη της ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, πριν από ένα χρόνο, άρχισε σήμερα σε δικαστήριο της Μόσχας. Δέκα από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι εδώ και μήνες, βρίσκονται μέσα σ' ένα κλουβί από αλεξίσφαιρο γυαλί και δύο άλλοι, οι οποίοι είναι ελεύθεροι υπό επιτήρηση, κάθονται σ' ένα εδώλιο στη δίκη αυτή, η οποία θεωρείται από την αντιπολίτευση εμβληματική της καταπίεσης.

Το ρόφημα των Θεών. Στην Καριά Ολύμπου και σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα αγρότισσα στο χωράφι μαζεύει τσάι. Στην Καριά Ολύμπου φυτρώνει ένα μοναδικό προϊόν, το τσάι Ολύμπου. Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι νέοι της περιοχής στέφονται στην καλλιέργεια του «Τσάι Όλυμπου» και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από την ελληνική αγορά όσο και από τις αγορές του εξωτερικού κυρίως τις Γερμανίας. Το «Τσάι Ολύμπου» διάσημο χάρη στο Μυθικό Βουνό» ανήκει στο γένος Sideritis L. Οι ευεργετικές επιδράσεις οφείλονται στην αντιφλεγμονώδη, βακτηριοστατική και αντιοξειδωτική δράση του. Μάλιστα συστήνεται από ειδικούς η κατανάλωση του κάθε μέρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στην Καριά Ολύμπου και σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα αγρότισσα στο χωράφι μαζεύει τσάι. Στην Καριά Ολύμπου φυτρώνει ένα μοναδικό προϊόν, το τσάι Ολύμπου. Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι νέοι της περιοχής στέφονται στην καλλιέργεια του «Τσάι Όλυμπου» και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από την ελληνική αγορά όσο και από τις αγορές του εξωτερικού κυρίως τις Γερμανίας. Το «Τσάι Ολύμπου» διάσημο χάρη στο Μυθικό Βουνό» ανήκει στο γένος Sideritis L. Οι ευεργετικές επιδράσεις οφείλονται στην αντιφλεγμονώδη, βακτηριοστατική και αντιοξειδωτική δράση του. Μάλιστα συστήνεται από ειδικούς η κατανάλωση του κάθε μέρα.

Βγαίνει σήμερα από το νοσοκομείο η 18χρονη που παγιδεύτηκε επί 17 ημέρες στα ερείπια πολυώροφου κτιρίου το οποίο κατέρρευσε. Η 18χρονη Ρεσμά, η οποία σώθηκε από θαύμα μετά την κατάρρευση του πολυώροφου κτιρίου στα τέλη Απριλίου κοντά στη Ντάκα, στα ερείπια του οποίου έμεινε παγιδευμένη επί 17 ημέρες, βγαίνει σήμερα από το νοσοκομείο, ανακοίνωσε ο στρατός. Πάνω από 3.000 άνθρωποι εργάζονταν στο κτίριο αυτό τη στιγμή της κατάρρευσης. Η Ρεσμά, η οποία νοσηλευόταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο από τις 10 Μαΐου, δέχθηκε πρόταση να εργαστεί στο ξενοδοχείο Westin Hotel της πρωτεύουσας.
REUTERS / ANDREW BIRAJ

Η 18χρονη Ρεσμά, η οποία σώθηκε από θαύμα μετά την κατάρρευση του πολυώροφου κτιρίου στα τέλη Απριλίου κοντά στη Ντάκα, στα ερείπια του οποίου έμεινε παγιδευμένη επί 17 ημέρες, βγαίνει σήμερα από το νοσοκομείο, ανακοίνωσε ο στρατός. Πάνω από 3.000 άνθρωποι εργάζονταν στο κτίριο αυτό τη στιγμή της κατάρρευσης. Η Ρεσμά, η οποία νοσηλευόταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο από τις 10 Μαΐου, δέχθηκε πρόταση να εργαστεί στο ξενοδοχείο Westin Hotel της πρωτεύουσας.

Τελετή αγιασμού των Canadair. Canadair της 113 Πτέρυγα Μάχης στην τελετή αγιασμού ενόψει της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου. Στην τελετή αγιασμού των Canadair παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο γ.γ. πολιτικής προστασίας Πάτροκλος Γεωργίαδης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Canadair της 113 Πτέρυγα Μάχης στην τελετή αγιασμού ενόψει της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου. Στην τελετή αγιασμού των Canadair παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο γ.γ. πολιτικής προστασίας Πάτροκλος Γεωργίαδης.

Η πρώτη τροπική καταιγίδα σχηματίστηκε πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού. Η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2013 στον Ατλαντικό σχηματίστηκε την Τετάρτη πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσαν μετεωρολόγοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η τροπική θύελλα, Άντρια, βρίσκεται πάνω από τις κεντρικές και ανατολικές περιοχές του Κόλπου του Μεξικού, περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Φλόριντα. Η μέγιστη ένταση των ανέμων φτάνει τα 64 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.
 
REUTERS / NOAA

Η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2013 στον Ατλαντικό σχηματίστηκε την Τετάρτη πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσαν μετεωρολόγοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η τροπική θύελλα, Άντρια, βρίσκεται πάνω από τις κεντρικές και ανατολικές περιοχές του Κόλπου του Μεξικού, περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Φλόριντα. Η μέγιστη ένταση των ανέμων φτάνει τα 64 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

 

Η Αούνγκ Σαν Σου Κιι θα διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2015. Η ηγέτις της βιρμανικής αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σου Κιι δήλωσε την Πέμπτη ότι προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας της, δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2015, που αναμένεται ότι θα είναι η πρώτη ψηφοφορία που διεξάγεται σε συνθήκες ελευθερίας σε διάστημα πενήντα ετών στη Μιανμάρ.
Reuters / Soe Zeya Tun

Η ηγέτις της βιρμανικής αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σου Κιι δήλωσε την Πέμπτη ότι προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας της, δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2015, που αναμένεται ότι θα είναι η πρώτη ψηφοφορία που διεξάγεται σε συνθήκες ελευθερίας σε διάστημα πενήντα ετών στη Μιανμάρ.

Ο Μαδούρο αρνήθηκε φήμες για πιθανή υποτίμηση του εθνικού νομίσματος. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, αρνήθηκε την Τετάρτη τις φήμες για αναπροσαρμογή της αξίας του τοπικού νομίσματος, μπολιβάρ, το οποίο έχει δεχτεί υποτίμηση πέντε φορές κατά την τελευταία δεκαετία. Η ανάπτυξη της χώρας επιβραδύνθηκε απότομα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους στο 0,7 τοις εκατό, ο πληθωρισμός έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα τον Απρίλιο σε σχέση με τα τελευταία 3 χρόνια, οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να αποκτήσουν πρόσβαση στο δολάριο και οι ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, όπως το γάλα, δημιουργούν εκτεταμένο άγχος στους πολίτες, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.
REUTERS / JORGE SILVA

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, αρνήθηκε την Τετάρτη τις φήμες για αναπροσαρμογή της αξίας του τοπικού νομίσματος, μπολιβάρ, το οποίο έχει δεχτεί υποτίμηση πέντε φορές κατά την τελευταία δεκαετία. Η ανάπτυξη της χώρας επιβραδύνθηκε απότομα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους στο 0,7 τοις εκατό, ο πληθωρισμός έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα τον Απρίλιο σε σχέση με τα τελευταία 3 χρόνια, οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να αποκτήσουν πρόσβαση στο δολάριο και οι ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, όπως το γάλα, δημιουργούν εκτεταμένο άγχος στους πολίτες, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Στα ημιτελικά του «Ρολάν Γκαρός» η Σαράποβα. Η Μαρία Σαράποβα πήρε την Τετάρτη το εισιτήριο για τους «τέσσερις» του Ρολάν Γκαρός, επικρατώντας της Γελένα Γιάνκοβιτς. Η Ρωσίδα, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε τη Σέρβα αντίπαλό της με 2-1 (0-6, 6-4, 6-3).
REUTERS / GONZALO FUENTES

Η Μαρία Σαράποβα πήρε την Τετάρτη το εισιτήριο για τους «τέσσερις» του Ρολάν Γκαρός, επικρατώντας της Γελένα Γιάνκοβιτς. Η Ρωσίδα, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε τη Σέρβα αντίπαλό της με 2-1 (0-6, 6-4, 6-3).

ΗΠΑ: Κατάρρευση κτιρίου στην Φιλαδέλφεια. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη στη Φιλαδέλφεια όταν ένα υπό κατεδάφιση κτίριο κατέρρευσε πάνω σε ένα γειτονικό κατάστημα. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με «ελαφρά τραύματα», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η νεκρή είναι γυναίκα, διευκρίνισε παράλληλα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
REUTERS / EDUARDO MUNOZ

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη στη Φιλαδέλφεια όταν ένα υπό κατεδάφιση κτίριο κατέρρευσε πάνω σε ένα γειτονικό κατάστημα. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με «ελαφρά τραύματα», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η νεκρή είναι γυναίκα, διευκρίνισε παράλληλα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.