Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 19:06

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 27 Μαΐου.

Σύγκρουση τρένων στο Μισούρι. Δύο φορτηγά τρένα συγκρούστηκαν στο Μισούρι το πρωί του Σαββάτου, ώρα Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Η σύγκρουση σημειώθηκε περίπου 190 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά του Σεντ Λούις και είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό του ενός τρένου το οποίο γκρέμισε ένα πυλώνα αερογέφυρας προκαλώντας ταυτόχρονα ανάφλεξη στη δεξαμενή καυσίμων του με τη φωτιά να σβήνει με την παρέμβαση της πυροσβεστικής.
REUTERS / KFVS12

Δύο φορτηγά τρένα συγκρούστηκαν στο Μισούρι το πρωί του Σαββάτου, ώρα Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Η σύγκρουση σημειώθηκε περίπου 190 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά του Σεντ Λούις και είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό του ενός τρένου το οποίο γκρέμισε ένα πυλώνα αερογέφυρας προκαλώντας ταυτόχρονα ανάφλεξη στη δεξαμενή καυσίμων του με τη φωτιά να σβήνει με την παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Έκκληση Ομπάμα για βοήθεια στην Οκλαχόμα. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε την Κυριακή τους αμερικανούς να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην πολιτεία της Οκλαχόμα, η οποία επλήγη από τη μαζική επιδρομή ανεμοστρόβιλων και υποσχέθηκε ότι η κεντρική κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε την Κυριακή τους αμερικανούς να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην πολιτεία της Οκλαχόμα, η οποία επλήγη από τη μαζική επιδρομή ανεμοστρόβιλων και υποσχέθηκε ότι η κεντρική κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση.

Στο Παρίσι την Πέμπτη η Μέρκελ. Στο Παρίσι θα μεταβεί την ερχόμενη Πέμπτη (30ή Μαΐου) η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες θα επισκεφθούν από κοινού την αφιερωμένη στην Γερμανία κατά την περίοδο 1800-1939 έκθεση «De l
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Στο Παρίσι θα μεταβεί την ερχόμενη Πέμπτη (30ή Μαΐου) η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες θα επισκεφθούν από κοινού την αφιερωμένη στην Γερμανία κατά την περίοδο 1800-1939 έκθεση «De l'Allemagne», η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο του Λούβρου και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν συνομιλίες στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Νεκρή δημοσιογράφος στη Συρία. Μια δημοσιογράφος του συριακού τηλεοπτικού δικτύου συνεχούς ενημέρωσης Αλ Ιχμπαρίγια σκοτώθηκε κοντά στην πόλη Κουσέιρ, όπου συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες και τις δυνάμεις του καθεστώτος, όπως μετέδωσε σήμερα το κανάλι για το οποίο εργαζόταν. «Το υπουργείο Πληροφοριών (. . .) ανακοίνωσε το θάνατο της συναδέλφισσάς μας Γιάρα Αμπάς, η οποία σκοτώθηκε από τρομοκράτες κοντά στο αεροδρόμιο Νταμπάα», βόρεια της πόλης Κουσέιρ, όπως ανέφερε το δίκτυο, χρησιμοποιώντας τη φρασεολογία του καθεστώτος για τους αντάρτες.
REUTERS / SANA

Μια δημοσιογράφος του συριακού τηλεοπτικού δικτύου συνεχούς ενημέρωσης Αλ Ιχμπαρίγια σκοτώθηκε κοντά στην πόλη Κουσέιρ, όπου συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες και τις δυνάμεις του καθεστώτος, όπως μετέδωσε σήμερα το κανάλι για το οποίο εργαζόταν. «Το υπουργείο Πληροφοριών (. . .) ανακοίνωσε το θάνατο της συναδέλφισσάς μας Γιάρα Αμπάς, η οποία σκοτώθηκε από τρομοκράτες κοντά στο αεροδρόμιο Νταμπάα», βόρεια της πόλης Κουσέιρ, όπως ανέφερε το δίκτυο, χρησιμοποιώντας τη φρασεολογία του καθεστώτος για τους αντάρτες.

Διαδήλωση κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων στο Παρίσι. Δεκάδες χιλιάδες αντιτιθέμενοι στο γάμο των ομοφυλοφίλων πορεύθηκαν και πάλι την Κυριακή στους δρόμους του Παρισιού για μία μάχη μέχρι το τέλος, που σημαδεύτηκε από επεισόδια τις πρώτες βραδινές ώρες, τρεις ημέρες πριν από τον εορτασμό της πρώτης ένωσης ενός ζευγαριού γκέι στο δημαρχείο. Ενώ η διαδήλωση εκτυλίχθηκε στο σύνολό της ειρηνικά, η ένταση ανέβηκε τις πρώτες βραδινές ώρες στην περιοχή Ανβαλίντ, όταν περίπου 200-300 ταραξίες εκσφενδόνισαν βλήματα, σιδηρόβεργες και καπνογόνα εναντίον των δυνάμεων της τάξης και των δημοσιογράφων. Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου τραυματίστηκε ελαφρά και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου.
REUTERS / STEPHANE MAHE

Δεκάδες χιλιάδες αντιτιθέμενοι στο γάμο των ομοφυλοφίλων πορεύθηκαν και πάλι την Κυριακή στους δρόμους του Παρισιού για μία μάχη μέχρι το τέλος, που σημαδεύτηκε από επεισόδια τις πρώτες βραδινές ώρες, τρεις ημέρες πριν από τον εορτασμό της πρώτης ένωσης ενός ζευγαριού γκέι στο δημαρχείο. Ενώ η διαδήλωση εκτυλίχθηκε στο σύνολό της ειρηνικά, η ένταση ανέβηκε τις πρώτες βραδινές ώρες στην περιοχή Ανβαλίντ, όταν περίπου 200-300 ταραξίες εκσφενδόνισαν βλήματα, σιδηρόβεργες και καπνογόνα εναντίον των δυνάμεων της τάξης και των δημοσιογράφων. Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου τραυματίστηκε ελαφρά και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Η έκθεση φωτογραφίας «Είδηση υπό διωγμό» μεταφέρεται στο Ευρωκοινοβούλιο. Φωτορεπόρτερ φωτογραφίζει την …εμπόλεμη ζώνη του Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στις 15 Δεκεμβρίου του 2010. Η έκθεση φωτογραφίας «Είδηση υπό διωγμό» που οργάνωσε, με μεγάλη απήχηση τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ), αποφασίστηκε να γίνει ξανά επίκαιρη και να μεταφερθεί, από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου στο Ευρωκοινοβούλιο, έπειτα από πρόσκληση που απηύθυνε η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Φωτορεπόρτερ φωτογραφίζει την …εμπόλεμη ζώνη του Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στις 15 Δεκεμβρίου του 2010. Η έκθεση φωτογραφίας «Είδηση υπό διωγμό» που οργάνωσε, με μεγάλη απήχηση τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ), αποφασίστηκε να γίνει ξανά επίκαιρη και να μεταφερθεί, από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου στο Ευρωκοινοβούλιο, έπειτα από πρόσκληση που απηύθυνε η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά.

Κακοκαιρία στην Κίνα. Ενας άντρας προσπαθεί να αποφύγει το κύμα σε προβλήτα στην πόλη Γιαντάι, στην Κίνα. Ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις θα πλήξουν την κινεζική επαρχία Σαντόγκ αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.
REUTERS / STRINGER

Ενας άντρας προσπαθεί να αποφύγει το κύμα σε προβλήτα στην πόλη Γιαντάι, στην Κίνα. Ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις θα πλήξουν την κινεζική επαρχία Σαντόγκ αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Ηλιοβασίλεμα στη Νέα Υόρκη. Ο ήλιος δύει πίσω από το Άγαλμα της Ελευθερίας, στη Νέα Υόρκη. Το νησί θα ανοίξει ξανά για τους επισκέπτες στις 4 Ιουλίου, αφού το πέρασμα του τυφώνα Σάντι προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο χώρο.
REUTERS / GARY HERSHORN

Ο ήλιος δύει πίσω από το Άγαλμα της Ελευθερίας, στη Νέα Υόρκη. Το νησί θα ανοίξει ξανά για τους επισκέπτες στις 4 Ιουλίου, αφού το πέρασμα του τυφώνα Σάντι προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο χώρο.

Εγκαίνια του διεθνή σταθμού επιβατών εξωτερικού του ΟΛΠ. Εγκαινιάσθηκε τη Δευτέρα ο νέος Διεθνής Σταθμός Επιβατών Εξωτερικού του ΟΛΠ Α.Ε., ο οποίος κατασκευάσθηκε με ίδιες δαπάνες του Οργανισμού στη θέση Παλατάκι για την εξυπηρέτηση των επιβατών των νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιων (άνω των 350μ.), τα οποία ελλιμενίζονται στους χώρους της Ακτής Θεμιστοκλέους.
FOSPHOTOS / PANAYIOTIS TZAMAROS

Εγκαινιάσθηκε τη Δευτέρα ο νέος Διεθνής Σταθμός Επιβατών Εξωτερικού του ΟΛΠ Α.Ε., ο οποίος κατασκευάσθηκε με ίδιες δαπάνες του Οργανισμού στη θέση Παλατάκι για την εξυπηρέτηση των επιβατών των νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιων (άνω των 350μ.), τα οποία ελλιμενίζονται στους χώρους της Ακτής Θεμιστοκλέους.

Εγκαίνια του διεθνή σταθμού επιβατών εξωτερικού του ΟΛΠ. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουσουρούλης (Α) και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ (Δ) κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου Διεθνούς Σταθμού Επιβατών Εξωτερικού του ΟΛΠ Α.Ε στον Πειραιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουσουρούλης (Α) και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ (Δ) κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου Διεθνούς Σταθμού Επιβατών Εξωτερικού του ΟΛΠ Α.Ε στον Πειραιά.

Περισσότεροι τουρίστες το α’ τρίμηνο. Αυξημένη ήταν η τουριστική κίνηση στο πρώτο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο διάστημα αυτό ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο (1,023 εκατ.) σημειώνοντας αύξηση κατά 4,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Παρά ταύτα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους μειώθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με πέρυσι.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Αυξημένη ήταν η τουριστική κίνηση στο πρώτο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο διάστημα αυτό ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο (1,023 εκατ.) σημειώνοντας αύξηση κατά 4,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Παρά ταύτα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους μειώθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με πέρυσι.

Ποδηλατοδρομία μόνο για κορίτσια. Πάνω από 600 γυναίκες συμμετείχαν στο πρώτο Athens Skirt Ride που διοργανώθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας.
G4PHOTOS / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Πάνω από 600 γυναίκες συμμετείχαν στο πρώτο Athens Skirt Ride που διοργανώθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Η ηθοποιός Μπερενίς Μπεζό απέσπασε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας  για την ταινία «Το παρελθόν» (Le passé), στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Η ηθοποιός Μπερενίς Μπεζό απέσπασε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας  για την ταινία «Το παρελθόν» (Le passé), στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Φινάλε για το γερμανικό Next Topmodel. Η Heidi Klum, μοντέλο και παρουσιάστρια της γερμανικής εκδοχής της τηλεοπτικής σειράς «Next Topmodel» φωτογραφίζεται, στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria στο Βερολίνο, με τις φιναλίστ της σειράς Luise Will (Α) και Lovelyn Enebechi. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί στις 30 Μαΐου.
EPA / KAY NIETFELD

Η Heidi Klum, μοντέλο και παρουσιάστρια της γερμανικής εκδοχής της τηλεοπτικής σειράς «Next Topmodel» φωτογραφίζεται, στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria στο Βερολίνο, με τις φιναλίστ της σειράς Luise Will (Α) και Lovelyn Enebechi. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί στις 30 Μαΐου.

Χρόνια πολλά Lin Ping. Η Lin Ping γιορτάζει τα τέταρτα γενέθλια της στο ζοωλογικό πάρκο Mai Zoo, στη βόρεια Ταϊλάνδη, τρώγοντας μια τούρτα από φρούτα, που της ετοίμασαν οι υπάλληλοι του πάρκου. Η Lin Ping, το πρώτο γιγαντιαίο πάντα στην Ταϊλάνδη, θα ταξιδέψει τον Οκτώβριο στην Κίνα ώστε να βρει το ταίρι της και να αναπαραχθεί.
EPA / PONGMANAT TASIRI

Η Lin Ping γιορτάζει τα τέταρτα γενέθλια της στο ζοωλογικό πάρκο Mai Zoo, στη βόρεια Ταϊλάνδη, τρώγοντας μια τούρτα από φρούτα, που της ετοίμασαν οι υπάλληλοι του πάρκου. Η Lin Ping, το πρώτο γιγαντιαίο πάντα στην Ταϊλάνδη, θα ταξιδέψει τον Οκτώβριο στην Κίνα ώστε να βρει το ταίρι της και να αναπαραχθεί.