Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 19:21

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Νύχτα στο μουσείο. Επισκέπτες τραβούν φωτογραφίες έξω από το παλάτι Γιέονμπουκ στο κέντρο της Σεούλ, στη Νότια Κορέα. Η αρχή Πολιτιστικής Κληρονομίας της χώρας έδωσε τη δυνατότητα επισκέψεων τις νυχτερινές ώρες στο ιστορικό παλάτι, το οποίο κατασκευάστηκε το 1395 και είχε εγκαταλειφθεί για σχεδόν τρεις αιώνες πριν την ανακατασκευή του το 1867.
REUTERS / KIM HONG-JI

Επισκέπτες τραβούν φωτογραφίες έξω από το παλάτι Γιέονμπουκ στο κέντρο της Σεούλ, στη Νότια Κορέα. Η αρχή Πολιτιστικής Κληρονομίας της χώρας έδωσε τη δυνατότητα επισκέψεων τις νυχτερινές ώρες στο ιστορικό παλάτι, το οποίο κατασκευάστηκε το 1395 και είχε εγκαταλειφθεί για σχεδόν τρεις αιώνες πριν την ανακατασκευή του το 1867.

Η ρωσική δικαιοσύνη απέρριψε αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης μιας από τις Πούσι Ράιοτ. Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε την Πέμπτη την αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης της Μαρία Αλεχίνα, μιας από τις δύο νεαρές γυναίκες του ρωσικού φεμινιστικού συγκροτήματος Πούσι Ράιοτ η οποία άρχισε χθες Τετάρτη απεργία πείνας, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε την Πέμπτη την αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης της Μαρία Αλεχίνα, μιας από τις δύο νεαρές γυναίκες του ρωσικού φεμινιστικού συγκροτήματος Πούσι Ράιοτ η οποία άρχισε χθες Τετάρτη απεργία πείνας, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Ο αμερικανός ηθοποιός Τζέρι Λούις στην παρουσίαση των συντελεστών της ταινίας «Max Rose», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Ο αμερικανός ηθοποιός Τζέρι Λούις στην παρουσίαση των συντελεστών της ταινίας «Max Rose», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Η Lea Seydoux και η Adele Exarchopoulos ποζάρουν στους φωτογράφους κατά την παρουσίαση των συντελεστών της ταινίας «La Vie D
REUTERS / ERIC GAILLARD

Η Lea Seydoux και η Adele Exarchopoulos ποζάρουν στους φωτογράφους κατά την παρουσίαση των συντελεστών της ταινίας «La Vie D'Adele», στο 66ο φεστιβάλ κινηματοφράφου των Καννών.

Το Νίμιτς στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F/A-18C προσνηώνεται στο αεροπλανοφόρο Νίμιτς, στη διάρκεια περιπολίας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
REUTERS / EDGAR SU

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F/A-18C προσνηώνεται στο αεροπλανοφόρο Νίμιτς, στη διάρκεια περιπολίας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

80χρονος Ιάπωνας κατακτά το Έβερεστ. «Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ έτσι σε όλη μου τη ζωή»: στα 80 του χρόνια ο ιάπωνας ορειβάτης Γουιτσίρο Μιούρα ανέβηκε σήμερα το Έβερεστ και έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που κατακτά την κορυφή του κόσμου. Ο Μιούρα και η ομάδα του έφθασαν στην κορυφή του Έβερεστ (8.848 μέτρα) στις 12:15 ώρα Ιαπωνίας (06:15 ώρα Ελλάδος) αναφέρει η ιστοσελίδα του.
REUTERS / KYODO

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ έτσι σε όλη μου τη ζωή»: στα 80 του χρόνια ο ιάπωνας ορειβάτης Γουιτσίρο Μιούρα ανέβηκε σήμερα το Έβερεστ και έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που κατακτά την κορυφή του κόσμου. Ο Μιούρα και η ομάδα του έφθασαν στην κορυφή του Έβερεστ (8.848 μέτρα) στις 12:15 ώρα Ιαπωνίας (06:15 ώρα Ελλάδος) αναφέρει η ιστοσελίδα του.

Κάμερον: Η χώρα δεν θα υποκύψει ποτέ στην τρομοκρατία. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αντιπαρατίθεται με αποφασιστικότητα στην τρομοκρατία, μετά την δολοφονία ενός στρατιώτη στα νότια του Λονδίνου από δύο άνδρες, ενέργεια που οι βρετανικές αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική.
Reuters / LUKE MACGREGOR

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αντιπαρατίθεται με αποφασιστικότητα στην τρομοκρατία, μετά την δολοφονία ενός στρατιώτη στα νότια του Λονδίνου από δύο άνδρες, ενέργεια που οι βρετανικές αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική.

«Διαζύγιο» για Πελεγκρίνι και Μανίνι. Ένα από τα διασημότερα ζευγάρια της διεθνούς αθλητικής σκηνής, η Φεντερίκα Πελεγκρίνι και ο Φίλιπο Μανίνι, επέλεξαν να ακολουθήσουν δρόμους χωριστούς στη ζωή τους. Οι σπουδαίοι Ιταλοί κολυμβητές επισημοποίησαν το χωρισμό τους μέσω ανακοίνωσης από τη Γαλλία, όπου βρίσκονται για προετοιμασία ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος.
EPA / ETTORE FERRARI

Ένα από τα διασημότερα ζευγάρια της διεθνούς αθλητικής σκηνής, η Φεντερίκα Πελεγκρίνι και ο Φίλιπο Μανίνι, επέλεξαν να ακολουθήσουν δρόμους χωριστούς στη ζωή τους. Οι σπουδαίοι Ιταλοί κολυμβητές επισημοποίησαν το χωρισμό τους μέσω ανακοίνωσης από τη Γαλλία, όπου βρίσκονται για προετοιμασία ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Στην κορυφή χωρίς χέρια. Ο 32χρονος Sudarshan Gautam χρησιμοποιεί το πόδι του για να πιει νερό στη διάρκεια συνέντευξης στο Κατμαντού. Ο Gautam, που πιστεύει ότι η αναπηρία δεν είναι ανικανότητα, έγινε ο πρώτος άνθρωπος με διπλή αναπηρία που σκαρφάλωσε στην ψηλότερη κορυφή του όρους Εβερεστ στις 20 Μαΐου 2013.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ο 32χρονος Sudarshan Gautam χρησιμοποιεί το πόδι του για να πιει νερό στη διάρκεια συνέντευξης στο Κατμαντού. Ο Gautam, που πιστεύει ότι η αναπηρία δεν είναι ανικανότητα, έγινε ο πρώτος άνθρωπος με διπλή αναπηρία που σκαρφάλωσε στην ψηλότερη κορυφή του όρους Εβερεστ στις 20 Μαΐου 2013.

Σπίτι χτισμένο σε βράχο. Σπίτι χτισμένο σε ένα βράχο στην όχθη του ποταμού Δρίνα, 90 χλμ. από το Βελιγράδι στη Σερβία. Το σπίτι χτίστηκε το 1968 από μια παρέα νέων ανθρώπων που αποφάσισαν πως ο συγκεκριμένος βράχος ήταν το ιδανικό μέρος για να κατασκευάσουν το μικρό καταφύγιο τους.
REUTERS / MARKO DJURICA

Σπίτι χτισμένο σε ένα βράχο στην όχθη του ποταμού Δρίνα, 90 χλμ. από το Βελιγράδι στη Σερβία. Το σπίτι χτίστηκε το 1968 από μια παρέα νέων ανθρώπων που αποφάσισαν πως ο συγκεκριμένος βράχος ήταν το ιδανικό μέρος για να κατασκευάσουν το μικρό καταφύγιο τους.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Ο ηθοποιός Souleymane Deme «παίζει» με τους φωτογράφους πριν την προβολή της ταινίας «Grigris» στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Ο ηθοποιός Souleymane Deme «παίζει» με τους φωτογράφους πριν την προβολή της ταινίας «Grigris» στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν. Ενα ποδήλατο-ταξί παγιδευμένο με περίπου 100 κιλά εκρηκτικής ύλης ανατινάχθηκε στην άκρη ενός δρόμου κατά τη διέλευση αστυνομικής αυτοκινητοπομπής, σε προάστιο της πόλης Κουέτα, στο Πακιστάν. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι.
REUTERS / NASEER AHMED

Ενα ποδήλατο-ταξί παγιδευμένο με περίπου 100 κιλά εκρηκτικής ύλης ανατινάχθηκε στην άκρη ενός δρόμου κατά τη διέλευση αστυνομικής αυτοκινητοπομπής, σε προάστιο της πόλης Κουέτα, στο Πακιστάν. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι.

Μαϊάμι-Ιντιάνα 103-102. Στον πρώτο τελικό της Ανατολικής περιφέρειας στο ΝΒΑ, οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν δύσκολα εντός έδρας των Ιντιάνα Πέισερς με 103-102 και προηγούνται 1-0 στις νίκες. Στον τελικό του πρωταθλήματος, θα προκριθεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τέσσερις νίκες.
REUTERS / JOE SKIPPER

Στον πρώτο τελικό της Ανατολικής περιφέρειας στο ΝΒΑ, οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν δύσκολα εντός έδρας των Ιντιάνα Πέισερς με 103-102 και προηγούνται 1-0 στις νίκες. Στον τελικό του πρωταθλήματος, θα προκριθεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τέσσερις νίκες.

Αναβαθμίζει τις ρυθμίσεις ασφαλείας το Twitter. Το κοινωνικό δίκτυο Twitter ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αυστηροποίηση των ρυθμίσεων ασφαλείας, προκειμένου να προστατεύσει αποτελεσματικότερα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του. Η νέα διαδικασία απαιτεί την καταχώρηση του κινητού τηλεφώνου του χρήστη κατά την είσοδο. Ακολούθως, το Twitter αποστέλλει στον χρήστη έναν κωδικό μέσω γραπτού μηνύματος και εκείνος τον χρησιμοποιεί για να εισέλθει.
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Το κοινωνικό δίκτυο Twitter ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αυστηροποίηση των ρυθμίσεων ασφαλείας, προκειμένου να προστατεύσει αποτελεσματικότερα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του. Η νέα διαδικασία απαιτεί την καταχώρηση του κινητού τηλεφώνου του χρήστη κατά την είσοδο. Ακολούθως, το Twitter αποστέλλει στον χρήστη έναν κωδικό μέσω γραπτού μηνύματος και εκείνος τον χρησιμοποιεί για να εισέλθει.

Ανάρπαστο το  Galaxy S4. Η κορεατική εταιρεία Samsung ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 10 εκατομμύρια «έξυπνες» συσκευές του νέου μοντέλου της Galaxy S4, πουλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του κινητού τηλεφώνου. Το S4 ξεπέρασε σε πωλήσεις τον προκάτοχό του, Galaxy S3, που χρειάστηκε 50 ημέρες προκειμένου να φτάσει τα 10 εκατ. συσκευές, όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην παγκόσμια αγορά το 2012.
REUTERS / KIM HONG-JI

Η κορεατική εταιρεία Samsung ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 10 εκατομμύρια «έξυπνες» συσκευές του νέου μοντέλου της Galaxy S4, πουλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του κινητού τηλεφώνου. Το S4 ξεπέρασε σε πωλήσεις τον προκάτοχό του, Galaxy S3, που χρειάστηκε 50 ημέρες προκειμένου να φτάσει τα 10 εκατ. συσκευές, όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην παγκόσμια αγορά το 2012.

Τα 150 χρόνια του εορτάζει το SPD. Ως το «διεθνές γεγονός της χρονιάς» για την Ευρώπη περιγράφουν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες τον εορτασμό της 150ής επετείου από την ίδρυση του κόμματός τους. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στις εορταστικές εκδηλώσεις είναι ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και η ελληνίδα επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Μαρία Δαμανάκη, ενώ σε υψηλό επίπεδο εκπροσωπούνται σοσιαλιστικά, εργατικά και προοδευτικά κόμματα από όλον τον κόσμο.
EPA / HENDRIK SCHMIDT

Ως το «διεθνές γεγονός της χρονιάς» για την Ευρώπη περιγράφουν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες τον εορτασμό της 150ής επετείου από την ίδρυση του κόμματός τους. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στις εορταστικές εκδηλώσεις είναι ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και η ελληνίδα επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Μαρία Δαμανάκη, ενώ σε υψηλό επίπεδο εκπροσωπούνται σοσιαλιστικά, εργατικά και προοδευτικά κόμματα από όλον τον κόσμο.

Κακοκαιρία στη νότια Κίνα. Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την κινεζική επαρχία Guangdong από το Σάββατο προκάλεσαν το θάνατο 2 ανθρώπων, ανεβάζοντας τον αριθμό των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία από την αρχή της χρονιάς στους 36.
REUTERS / STRINGER

Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την κινεζική επαρχία Guangdong από το Σάββατο προκάλεσαν το θάνατο 2 ανθρώπων, ανεβάζοντας τον αριθμό των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία από την αρχή της χρονιάς στους 36.

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Enda Kenny κατά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Enda Kenny κατά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Ομπάμα θα επισκεφθεί την Κυριακή την Οκλαχόμα. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Κυριακή την περιοχή της πόλης της Οκλαχόμα (νότιες Ηνωμένες Πολιτείες) η οποία επλήγη τη Δευτέρα από έναν καταστροφικό ανεμοστρόβιλο ο οποίος προκάλεσε το θάνατο 24 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του.
EPA / TANNEN MAURY

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Κυριακή την περιοχή της πόλης της Οκλαχόμα (νότιες Ηνωμένες Πολιτείες) η οποία επλήγη τη Δευτέρα από έναν καταστροφικό ανεμοστρόβιλο ο οποίος προκάλεσε το θάνατο 24 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Το μοντέλο Alessandra Ambrosio ποζάρει για τους φωτογράφους στο κόκκινο χαλί πριν την προβολή της ταινίας «All is Lost» στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / YVES HERMAN

Το μοντέλο Alessandra Ambrosio ποζάρει για τους φωτογράφους στο κόκκινο χαλί πριν την προβολή της ταινίας «All is Lost» στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Διεθνής Αμνηστία: Παραβιάσεις δικαιωμάτων εκατομμυρίων προσφύγων. «Η παγκόσμια αδράνεια για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει καταστήσει τον κόσμο ολοένα και πιο επικίνδυνο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες», αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία στην ετήσια αποτίμησή της για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανά τον κόσμο.
EPA / RAINER JENSEN

«Η παγκόσμια αδράνεια για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει καταστήσει τον κόσμο ολοένα και πιο επικίνδυνο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες», αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία στην ετήσια αποτίμησή της για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανά τον κόσμο.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Το μοντέλο Petra Nemcova ποζάρει στο κόκκινο χαλί για τους φωτογράφους πριν την προβολή της ταινίας «All is Lost» στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / YVES HERMAN

Το μοντέλο Petra Nemcova ποζάρει στο κόκκινο χαλί για τους φωτογράφους πριν την προβολή της ταινίας «All is Lost» στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Πρώτη πτήση για το MQ-4C Triton. Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιτυχή πρώτη πτήση του MQ-4C Triton: ενός κατασκοπευτικού UAV, σχεδιασμένου για πτήση σε πολύ μεγάλα ύψη. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Παλμντέιλ της Καλιφόρνιας, στο πλαίσιο του προγράμματος Broad Area Maritime Surveillance. Το αεροσκάφος κατασκευάζεται από την Northrop Grumman, και η παρθενική του πτήση διήρκεσε μιάμιση ώρα. Το Ναυτικό των ΗΠΑ χαρακτηρίζει την πτήση του Triton ένα σημαντικότατο βήμα για τις επιχειρήσεις παρακολούθησής του ανά τον κόσμο.
REUTERS / CHAD SLATTERY

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιτυχή πρώτη πτήση του MQ-4C Triton: ενός κατασκοπευτικού UAV, σχεδιασμένου για πτήση σε πολύ μεγάλα ύψη. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Παλμντέιλ της Καλιφόρνιας, στο πλαίσιο του προγράμματος Broad Area Maritime Surveillance. Το αεροσκάφος κατασκευάζεται από την Northrop Grumman, και η παρθενική του πτήση διήρκεσε μιάμιση ώρα. Το Ναυτικό των ΗΠΑ χαρακτηρίζει την πτήση του Triton ένα σημαντικότατο βήμα για τις επιχειρήσεις παρακολούθησής του ανά τον κόσμο.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Το μοντέλο Irina Shayk γίνεται το κεντρικό θέμα των φωτογράφων πριν την προβολή της ταινίας «All is Lost» στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Το μοντέλο Irina Shayk γίνεται το κεντρικό θέμα των φωτογράφων πριν την προβολή της ταινίας «All is Lost» στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Παβλόφ από το Διάστημα. Οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) φωτογράφισαν στις 18 Μαΐου το ηφαίστειο Παβλόφ, που βρίσκεται στην Αλάσκα, να εκρήγνυται. Από το ηφαίστειο εκτοξεύονταν λάβα ενώ δημιουργήθηκε και ένα νέφος τέφρας στα 20.000 πόδια, το οποίο επεκτάθηκε πάνω από τον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκονταν περίπου 475 μίλια νοτιοανατολικά του ηφαιστείου.
EPA / NASA / HANDOUT

Οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) φωτογράφισαν στις 18 Μαΐου το ηφαίστειο Παβλόφ, που βρίσκεται στην Αλάσκα, να εκρήγνυται. Από το ηφαίστειο εκτοξεύονταν λάβα ενώ δημιουργήθηκε και ένα νέφος τέφρας στα 20.000 πόδια, το οποίο επεκτάθηκε πάνω από τον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκονταν περίπου 475 μίλια νοτιοανατολικά του ηφαιστείου.

Τελετή βράβευσης του 3ου διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» της ΕΤΕ. Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αίθριο του Μεγάρου Μελά η τελετή βράβευσης του 3ου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας. Τις βραβεύσεις έκαναν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι όπως προκύπτει και από τη συμμετοχή και από τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω μέσα στην κρίση. Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο θεσμό που καθιέρωσε η Εθνική για τη στήριξη της ελληνικότητας καινοτόμων ιδεών και υπογράμμισε το ενδιαφέρον του υπουργείου και τις πρωτοβουλίες που θα λάβει για την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας.
ΕUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αίθριο του Μεγάρου Μελά η τελετή βράβευσης του 3ου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας. Τις βραβεύσεις έκαναν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι όπως προκύπτει και από τη συμμετοχή και από τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω μέσα στην κρίση. Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο θεσμό που καθιέρωσε η Εθνική για τη στήριξη της ελληνικότητας καινοτόμων ιδεών και υπογράμμισε το ενδιαφέρον του υπουργείου και τις πρωτοβουλίες που θα λάβει για την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας.