Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 19:20

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

«Μπλαουγκράνα» ο Χριστόφορος Κολόμβος. Το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, το οποίο βρίσκεται στο τέλος του πεζόδρομου Λα Ράμπλα της Βαρκελόνης, «φορά» τη νέα φανέλα της Μπαρτσελόνα για τη σεζόν 2013-2014.
REUTERS / ALBERT GEA

Το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, το οποίο βρίσκεται στο τέλος του πεζόδρομου Λα Ράμπλα της Βαρκελόνης, «φορά» τη νέα φανέλα της Μπαρτσελόνα για τη σεζόν 2013-2014.

Νεκρός στρατιώτης από επίθεση με ματσέτα στο Λονδίνο. Θανάσιμη επίθεση με ματσέτα δέχθηκε άνδρας σε προάστιο του νοτιοανατολικού Λονδίνου, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να τραυματίζει με πυρά τους δύο φερόμενους ως δράστες. Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο BBC, η κυβέρνηση φέρεται να αντιμετωπίζει το περιστατικό ως επίθεση η οποία πιθανώς να έχει σχέση με τρομοκρατία ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε το περιστατικό «πραγματικά σοκαριστικό».
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Θανάσιμη επίθεση με ματσέτα δέχθηκε άνδρας σε προάστιο του νοτιοανατολικού Λονδίνου, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να τραυματίζει με πυρά τους δύο φερόμενους ως δράστες. Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο BBC, η κυβέρνηση φέρεται να αντιμετωπίζει το περιστατικό ως επίθεση η οποία πιθανώς να έχει σχέση με τρομοκρατία ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε το περιστατικό «πραγματικά σοκαριστικό».

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε ο Tokyo Skytree. Ο ύψους 634 μέτρων, πύργος Tokyo Skytree, φωτισμένος στο κέντρο του Τόκιο στην Ιαπωνία. Ο πύργος, που αποτελεί τηλεπικοινωνιακό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με 312 καταστήματα και εστιατόρια, γραφεία, ενυδρείο και πλανητάριο, δέχτηκε στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του περισσότερους από 50 εκατομμύρια επισκέπτες.
EPA / FRANCK ROBICHON

Ο ύψους 634 μέτρων, πύργος Tokyo Skytree, φωτισμένος στο κέντρο του Τόκιο στην Ιαπωνία. Ο πύργος, που αποτελεί τηλεπικοινωνιακό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με 312 καταστήματα και εστιατόρια, γραφεία, ενυδρείο και πλανητάριο, δέχτηκε στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του περισσότερους από 50 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ολοκλήρωση της διάνοιξης της σήραγγας Καλλιδρόμου . Ολοκληρώθηκε σήμερα η διάνοιξη της σήραγγας Καλλιδρόμου, έργο που ξεκίνησε το 1997 και που ανοίγει το δρόμο για τη μείωση της διάρκειας του ταξιδιού στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Το σημείο επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ως «μία μάχη με τον χρόνο, τα γεωλογικά φαινόμενα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν» τη διάτρηση της σήραγγας, η οποία, όπως είπε, «είναι μεγαλύτερη σήραγγα της χώρας και μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης». Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι ταχύτητες με τις οποίες θα διέρχεται το τρένο θα είναι 200 χιλιόμετρα την ώρα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως το πολύ σε ένα μήνα.
EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διάνοιξη της σήραγγας Καλλιδρόμου, έργο που ξεκίνησε το 1997 και που ανοίγει το δρόμο για τη μείωση της διάρκειας του ταξιδιού στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Το σημείο επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ως «μία μάχη με τον χρόνο, τα γεωλογικά φαινόμενα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν» τη διάτρηση της σήραγγας, η οποία, όπως είπε, «είναι μεγαλύτερη σήραγγα της χώρας και μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης». Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι ταχύτητες με τις οποίες θα διέρχεται το τρένο θα είναι 200 χιλιόμετρα την ώρα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως το πολύ σε ένα μήνα.

Συνάντηση ΠτΔ με την Ομοσπονδία Τυφλών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (Α) συναντήθηκε με τα μέλη του προεδρείου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Προεδρικό Μέγαρο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (Α) συναντήθηκε με τα μέλη του προεδρείου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νέο σύνταγμα υπέγραψε ο Μουγκάμπε. Το νέο σύνταγμα της Ζιμπάμπουε υπέγραψε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, θέτοντάς το και επισήμως σε εφαρμογή και ανοίγοντας το δρόμο για εκλογές εντός του 2013.
REUTERS / PHILIMON BULAWAYO

Το νέο σύνταγμα της Ζιμπάμπουε υπέγραψε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, θέτοντάς το και επισήμως σε εφαρμογή και ανοίγοντας το δρόμο για εκλογές εντός του 2013.

Ε.Ε.:  Θλιβερές πρωτιές στην ανεργία κατέγραψαν οι ελληνικές περιφέρειες. Θλιβερές πρωτιές στην ανεργία κατέγραψαν το 2012 οι ελληνικές περιφέρειες στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat για την ανεργία στις περιφέρειες της Ε.Ε. Σύμφωνα με τη Eurostat, η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας είναι η πέμπτη περιφέρεια της Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (29,9%) και η πρώτη στην Ε.Ε. στην ανεργία των νέων (15 έως 24 ετών), με ποσοστό 72,5%. Μέσα στις δέκα ευρωπαϊκές περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στους νέους κατατάσσονται η Πελοπόννησος (61,4%), η Ήπειρος (60,5%), η Κεντρική Μακεδονία (60,4%) και η Στερεά Ελλάδα (59,1%).
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Θλιβερές πρωτιές στην ανεργία κατέγραψαν το 2012 οι ελληνικές περιφέρειες στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat για την ανεργία στις περιφέρειες της Ε.Ε. Σύμφωνα με τη Eurostat, η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας είναι η πέμπτη περιφέρεια της Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (29,9%) και η πρώτη στην Ε.Ε. στην ανεργία των νέων (15 έως 24 ετών), με ποσοστό 72,5%. Μέσα στις δέκα ευρωπαϊκές περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στους νέους κατατάσσονται η Πελοπόννησος (61,4%), η Ήπειρος (60,5%), η Κεντρική Μακεδονία (60,4%) και η Στερεά Ελλάδα (59,1%).

Σε απεργία πείνας προχώρησε κρατούμενη των Pussy Riot. Μία από τις φυλακισμένες τραγουδίστριες του συγκροτήματος Pussy Riot ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά σε απεργία πείνας επειδή την εμπόδισαν να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία όπου θα κρινόταν το αίτημα αποφυλάκισής της. «Κηρύσσω απεργία πείνας και επιμένω να είμαι παρούσα» στη διαδικασία, ανέφερε η Μαρία Αλέχινα στο δικαστήριο μιλώντας μέσω βίντεο από τη φυλακή των Ουραλίων όπου κρατείται.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Μία από τις φυλακισμένες τραγουδίστριες του συγκροτήματος Pussy Riot ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά σε απεργία πείνας επειδή την εμπόδισαν να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία όπου θα κρινόταν το αίτημα αποφυλάκισής της. «Κηρύσσω απεργία πείνας και επιμένω να είμαι παρούσα» στη διαδικασία, ανέφερε η Μαρία Αλέχινα στο δικαστήριο μιλώντας μέσω βίντεο από τη φυλακή των Ουραλίων όπου κρατείται.

Στο ΤΑΙΠΕΔ το Σκοπευτήριο Καισαριανής;. Γερμανικό πολυβόλο στον χώρο της θυσίας 1100 ανθρώπων που εκτελέστηκαν από τους ναζί, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου κατήγγειλε την υπαγωγή του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Γερμανικό πολυβόλο στον χώρο της θυσίας 1100 ανθρώπων που εκτελέστηκαν από τους ναζί, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου κατήγγειλε την υπαγωγή του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Πενήντα  χρόνια από τη δολοφονία του Γ. Λαμπράκη. Πολίτης κρατά ένα γαρύφαλλο κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου του Γρηγορίου Λαμπράκη στο Α
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Πολίτης κρατά ένα γαρύφαλλο κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου του Γρηγορίου Λαμπράκη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Πενήντα  χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Γρηγορίου Λαμπράκη στις 22 Μαΐου 1963.

«Οικολογική αγγαρεία». Στρατεύσιμοι από το Κέντρο Μηχανικού Ναυπλίου με πρωτοβουλία του διοικητή του ΚΕΜΧ, Σχη(ΜΧ) Λεωνίδα Κακαβά συμμετείχαν στο καθαρισμό του παραλιακής οδού από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας έως την πόλη του Ναυπλίου. Στη συλλογή των απορριμμάτων βοήθησε και ο δήμος Ναυπλιέων με δικό του όχημα και υπαλλήλους του δήμου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Στρατεύσιμοι από το Κέντρο Μηχανικού Ναυπλίου με πρωτοβουλία του διοικητή του ΚΕΜΧ, Σχη(ΜΧ) Λεωνίδα Κακαβά συμμετείχαν στο καθαρισμό του παραλιακής οδού από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας έως την πόλη του Ναυπλίου. Στη συλλογή των απορριμμάτων βοήθησε και ο δήμος Ναυπλιέων με δικό του όχημα και υπαλλήλους του δήμου.

Η φοροαποφυγή της Apple βασίστηκε σε «παράθυρο» της ιρλανδικής φορολογικής νομοθεσίας. Η δυνατότητα της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας Apple να προστατεύει κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη φορολογία, βασίσθηκε σε ένα ασυνήθιστο «παράθυρο» της φορολογικής νομοθεσίας της Ιρλανδίας, που σχεδιάσθηκε για να βοηθήσει τη χώρα να προσελκύει ξένες επενδύσεις και να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης. Η έρευνα της αμερικανικής Γερουσίας αποκάλυψε ότι η Apple διοχέτευε τα κέρδη της σε συσταθείσες στην Ιρλανδία θυγατρικές εταιρείες της, οι οποίες δεν δήλωναν φορολογικοί κάτοικοι σε καμία χώρα του κόσμου.
REUTERS / MICHAEL MACSWEENEY

Η δυνατότητα της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας Apple να προστατεύει κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη φορολογία, βασίσθηκε σε ένα ασυνήθιστο «παράθυρο» της φορολογικής νομοθεσίας της Ιρλανδίας, που σχεδιάσθηκε για να βοηθήσει τη χώρα να προσελκύει ξένες επενδύσεις και να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης. Η έρευνα της αμερικανικής Γερουσίας αποκάλυψε ότι η Apple διοχέτευε τα κέρδη της σε συσταθείσες στην Ιρλανδία θυγατρικές εταιρείες της, οι οποίες δεν δήλωναν φορολογικοί κάτοικοι σε καμία χώρα του κόσμου.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Η ηθοποιός Anais Monory στη φωτογράφιση των συντελεστών της ταινίας «Grigris», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Η ηθοποιός Anais Monory στη φωτογράφιση των συντελεστών της ταινίας «Grigris», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Η ηθοποιός Yayaying Rhatha Phongam, από την Ταϊλάνδη, στη φωτογράφιση των συντελεστών της ταινίας «Only God Forgives», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Η ηθοποιός Yayaying Rhatha Phongam, από την Ταϊλάνδη, στη φωτογράφιση των συντελεστών της ταινίας «Only God Forgives», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Βίαια επεισόδια στη Στοκχόλμη για 3η νύχτα. Για τρίτη διαδοχική νύχτα συνεχίστηκαν χθες τα βίαια επεισόδια στη Στοκχόλμη, καθώς αυτοκίνητα και κτήρια πυρπολήθηκαν, τα τζάμια αστυνομικού τμήματος έσπασαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις.
REUTERS / SCANPIX SWEDEN

Για τρίτη διαδοχική νύχτα συνεχίστηκαν χθες τα βίαια επεισόδια στη Στοκχόλμη, καθώς αυτοκίνητα και κτήρια πυρπολήθηκαν, τα τζάμια αστυνομικού τμήματος έσπασαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις.

Πυρκαγιά σε καφετέρια στη Γλυφάδα. Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 5 τα ξημερώματα, σε καφετέρια με την επωνυμία «Rich», στη συμβολή των οδών Ζησιμοπούλου και Λαζαράκη, στη Γλυφάδα. Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς την καφετέρια ενώ σημαντικές ζημιές υπέστησαν τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 5 τα ξημερώματα, σε καφετέρια με την επωνυμία «Rich», στη συμβολή των οδών Ζησιμοπούλου και Λαζαράκη, στη Γλυφάδα. Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς την καφετέρια ενώ σημαντικές ζημιές υπέστησαν τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Επίσκεψη Ιερώνυμου στο «Σημείο Μηδέν». Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος υπογράφει σε τοίχο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο «Σημείο Μηδέν», στη Νέα Υόρκη. Στο χώρο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 θα αναγερθεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την πτώση των δίδυμων πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Νότιο Μανχάταν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος υπογράφει σε τοίχο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο «Σημείο Μηδέν», στη Νέα Υόρκη. Στο χώρο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 θα αναγερθεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την πτώση των δίδυμων πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Νότιο Μανχάταν.

Οκλαχόμα: Ζημιές άνω των $ 3 δισ. από τον ανεμοστρόβιλο. Οι ζημιές που προκλήθηκαν τη Δευτέρα από το πέρασμα του θανατηφόρου ανεμοστρόβιλου στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, είναι πιθανό να υπερβούν αυτές που προκλήθηκαν στο Τζόπλιν του Μιζούρι το 2011, όταν ένα ανάλογο ακραίο καιρικό φαινόμενο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 161 άνθρωποι, δήλωσε ο Επίτροπος Ασφαλίσεων της Οκλαχόμα, Τζον Ντόουκ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρόιτερς, ο Ντόουκ εκτίμησε ότι οι υλικές ζημιές ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαν προκληθεί στο Τζόπλιν και είχαν φτάσει περίπου τα 3 δισ. δολάρια.
REUTERS / ADREES LATIF

Οι ζημιές που προκλήθηκαν τη Δευτέρα από το πέρασμα του θανατηφόρου ανεμοστρόβιλου στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, είναι πιθανό να υπερβούν αυτές που προκλήθηκαν στο Τζόπλιν του Μιζούρι το 2011, όταν ένα ανάλογο ακραίο καιρικό φαινόμενο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 161 άνθρωποι, δήλωσε ο Επίτροπος Ασφαλίσεων της Οκλαχόμα, Τζον Ντόουκ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρόιτερς, ο Ντόουκ εκτίμησε ότι οι υλικές ζημιές ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαν προκληθεί στο Τζόπλιν και είχαν φτάσει περίπου τα 3 δισ. δολάρια.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Η ηθοποιός Τζέσικα Τσαστέιν ποζάρει στους φωτογράφους πριν την προβολή της ταινίας «Behind the Candelabra», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Η ηθοποιός Τζέσικα Τσαστέιν ποζάρει στους φωτογράφους πριν την προβολή της ταινίας «Behind the Candelabra», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Το μοντέλο Πέτρα Νέμκοβα περπατά στο κόκκινο χαλί καθώς φτάνει στην προβολή της ταινίας «Behind the Candelabra», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Το μοντέλο Πέτρα Νέμκοβα περπατά στο κόκκινο χαλί καθώς φτάνει στην προβολή της ταινίας «Behind the Candelabra», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Η ηθοποιός Μίλα Γιόβοβιτς φτάνει στην προβολή της ταινίας «Behind the Candelabra», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Η ηθοποιός Μίλα Γιόβοβιτς φτάνει στην προβολή της ταινίας «Behind the Candelabra», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Η ηθοποιός Σάρον Στόουν φτάνει στην προβολή της ταινίας «Behind the Candelabra», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Η ηθοποιός Σάρον Στόουν φτάνει στην προβολή της ταινίας «Behind the Candelabra», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

«Κόκκινα Βέλη» στην Πάτρα . Θεαματική επίδειξη πραγματοποίησαν τα «Red Arrows» της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας πάνω από το Μόλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα. Εννέα αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας, χωρισμένα σε διάφορους σχηματισμούς, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Με τον «καπνό» που άφηναν στο πέρασμά τους, δημιούργησαν διάφορα σχήματα, όπως σημαίες και καρδιές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Θεαματική επίδειξη πραγματοποίησαν τα «Red Arrows» της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας πάνω από το Μόλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα. Εννέα αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας, χωρισμένα σε διάφορους σχηματισμούς, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Με τον «καπνό» που άφηναν στο πέρασμά τους, δημιούργησαν διάφορα σχήματα, όπως σημαίες και καρδιές.

Επίδειξη μόδας με θέμα την ανακύκλωση. Μοντέλα με δημιουργίες της σχεδιάστριας Ντενίζ Ελευθερίου συμμετέχουν στην επίδειξη μόδας με ανθρωπιστικό χαρακτήρα που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Κεντρικό θέμα της επίδειξης, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στην περιοχή του Φοίνικα, ήταν η ανακύκλωση και η καθαριότητα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Μοντέλα με δημιουργίες της σχεδιάστριας Ντενίζ Ελευθερίου συμμετέχουν στην επίδειξη μόδας με ανθρωπιστικό χαρακτήρα που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Κεντρικό θέμα της επίδειξης, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στην περιοχή του Φοίνικα, ήταν η ανακύκλωση και η καθαριότητα.