Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 19:11

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη, 21 Μαΐου 2013.

Συγκινημένος ο Μάικλ Ντάγκλας στις Κάνες. «Ο Στίβεν (Σόντερμπεργκ) μού χάρισε ένα υπέροχο δώρο, την ανάρρωσή μου από τον καρκίνο» ανάφερε συγκινημένος ο Μάικλ Ντάγκλας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την προβολή της ταινίας «Πίσω από τα κηροπήγια» (Behind the Candelabras). Η ταινία του Σόντερμπεργκ  καταπιάνεται με την ομοφυλοφιλική σχέση ανάμεσα στον διάσημο πιανίστα Λιμπεράτσι (Ντάγκλας) και τον νεαρό Σκοτ Θόρντον (Ματ Ντέιμον), σκιαγραφώντας ταυτόχρονα το κλίμα της εποχής (όταν η ομοφυλοφιλία και το AIDS κρατιόντουσαν μυστικά).
EPA / SEBASTIEN NOGIER

«Ο Στίβεν (Σόντερμπεργκ) μού χάρισε ένα υπέροχο δώρο, την ανάρρωσή μου από τον καρκίνο» ανάφερε συγκινημένος ο Μάικλ Ντάγκλας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την προβολή της ταινίας «Πίσω από τα κηροπήγια» (Behind the Candelabras). Η ταινία του Σόντερμπεργκ  καταπιάνεται με την ομοφυλοφιλική σχέση ανάμεσα στον διάσημο πιανίστα Λιμπεράτσι (Ντάγκλας) και τον νεαρό Σκοτ Θόρντον (Ματ Ντέιμον), σκιαγραφώντας ταυτόχρονα το κλίμα της εποχής (όταν η ομοφυλοφιλία και το AIDS κρατιόντουσαν μυστικά).

Η Γιουβέντους στο Βατικανό. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν (δεξιά)  δωρίζει στον πάπα Φραγκίσκο φανέλα με τις υπογραφές των παικτών της ιταλικής ομάδας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν παρουσία του προπονητή Αντόνιο Κόντε (κέντρο) στο Βατικανό.
REUTERS / OSSERVATORE ROMANO

Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν (δεξιά)  δωρίζει στον πάπα Φραγκίσκο φανέλα με τις υπογραφές των παικτών της ιταλικής ομάδας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν παρουσία του προπονητή Αντόνιο Κόντε (κέντρο) στο Βατικανό.

Στην κορυφή του Έβερεστ 25χρονη από τη Σ. Αραβία. Στην κορυφή του όρους Έβερεστ κατάφερε να ανέβει μια 25χρονη από τη Σαουδική Αραβία, η Ράχα Μουχάρακ, η οποία διακρίνεται σε φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, χώρα που εφαρμόζει αυστηρούς περιορισμούς στην άθληση των γυναικών, πετυχαίνει έναν τέτοιο άθλο. Ο πατέρας της είπε ότι η κόρη του, σε τόσο νεαρή ηλικία, έχει ήδη πετύχει το στόχο της, να ανέβει στις κορυφές των επτά υψηλότερων βουνών του κόσμου.
EPA / ANG NORBU SHERPA / HANDOUT

Στην κορυφή του όρους Έβερεστ κατάφερε να ανέβει μια 25χρονη από τη Σαουδική Αραβία, η Ράχα Μουχάρακ, η οποία διακρίνεται σε φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, χώρα που εφαρμόζει αυστηρούς περιορισμούς στην άθληση των γυναικών, πετυχαίνει έναν τέτοιο άθλο. Ο πατέρας της είπε ότι η κόρη του, σε τόσο νεαρή ηλικία, έχει ήδη πετύχει το στόχο της, να ανέβει στις κορυφές των επτά υψηλότερων βουνών του κόσμου.

Αυτοκτονία μέσα στην Παναγία των Παρισίων. Με πυροβόλο όπλο, μπροστά στην Αγία Τράπεζα της Παναγίας των Παρισίων, έβαλε τέρμα στη ζωή του την Τρίτη, λίγο μετά τις 17.00 (ώρα Ελλάδος), ο γνωστός για τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις, 78χρονος γάλλος ιστορικός και συγγραφέας Ντομινίκ Βενέ.  Ο Βενέ, σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, είχε υποστηρίξει ανοικτά, το τελευταίο διάστημα, το κίνημα κατά της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία και καλούσε σε συμμετοχή σε σχετικές εκδηλώσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 26 Μαΐου.
EPA / YOAN VALAT

Με πυροβόλο όπλο, μπροστά στην Αγία Τράπεζα της Παναγίας των Παρισίων, έβαλε τέρμα στη ζωή του την Τρίτη, λίγο μετά τις 17.00 (ώρα Ελλάδος), ο γνωστός για τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις, 78χρονος γάλλος ιστορικός και συγγραφέας Ντομινίκ Βενέ.  Ο Βενέ, σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, είχε υποστηρίξει ανοικτά, το τελευταίο διάστημα, το κίνημα κατά της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία και καλούσε σε συμμετοχή σε σχετικές εκδηλώσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 26 Μαΐου.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Ο ηθοποιός Ματ Ντέημον χαμογελά καθώς  υπογράφει αυτόγραφα μετά τη συνέντευξη Τύπου για την ταινία «Behind the Candelabra», που δόθηκε στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Ο ηθοποιός Ματ Ντέημον χαμογελά καθώς  υπογράφει αυτόγραφα μετά τη συνέντευξη Τύπου για την ταινία «Behind the Candelabra», που δόθηκε στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Εντυπωσιακή η φωτογράφηση των συντελεστών της ταινίας «Ne Quelque Part», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

Εντυπωσιακή η φωτογράφηση των συντελεστών της ταινίας «Ne Quelque Part», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Συνάντηση Παπούλια - Σαμαρά . Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (Κ) με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου (Δ) και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κωνσταντίνο Μπούρα (Α) κατευθύνονται στο Προεδρικό Μέγαρο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (Κ) με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου (Δ) και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κωνσταντίνο Μπούρα (Α) κατευθύνονται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Ο αμερικανός ηθοποιός Αλεκ Μπάλντουιν φιλά την έγκυο σύζυγο του, Χιάρια Τόμας, στη διάρκεια της φωτογράφησης των συντελεστών της ταινίας «Seduced and Abandoned», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
EPA / IAN LANGSDON

Ο αμερικανός ηθοποιός Αλεκ Μπάλντουιν φιλά την έγκυο σύζυγο του, Χιάρια Τόμας, στη διάρκεια της φωτογράφησης των συντελεστών της ταινίας «Seduced and Abandoned», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Εξαιρετική η ποιότητα των ελληνικών υδάτων κολύμβησης. Την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών υδάτων κολύμβησης επαναβεβαιώνει η φετινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ), σχετικά με την καθαρότητα των ευρωπαϊκών υδάτων κολύμβησης, η οποία δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την έκθεση, τα ελληνικά ύδατα κολύμβησης κατέχουν την πέμπτη θέση στην Ευρώπη σε καθαρότητα, με ποσοστό ποιότητας 93,3%. Ξεχωρίζουν η Κύπρος και το Λουξεμβούργο, καθώς έχουν επιτύχει εξαιρετική ποιότητα υδάτων (100%) στο σύνολο των οικείων καταχωρισμένων περιοχών κολύμβησης.
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών υδάτων κολύμβησης επαναβεβαιώνει η φετινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ), σχετικά με την καθαρότητα των ευρωπαϊκών υδάτων κολύμβησης, η οποία δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την έκθεση, τα ελληνικά ύδατα κολύμβησης κατέχουν την πέμπτη θέση στην Ευρώπη σε καθαρότητα, με ποσοστό ποιότητας 93,3%. Ξεχωρίζουν η Κύπρος και το Λουξεμβούργο, καθώς έχουν επιτύχει εξαιρετική ποιότητα υδάτων (100%) στο σύνολο των οικείων καταχωρισμένων περιοχών κολύμβησης.

Ο αντιπρόεδρος της Gazprom στο Μαξίμου. Ο αντιπρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μίλερ συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με κύριο θέμα συζήτησης τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση για την αγορά της ΔΕΠΑ από την Gazprom .
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μίλερ συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με κύριο θέμα συζήτησης τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση για την αγορά της ΔΕΠΑ από την Gazprom .

Επιθέσεις εναντίον σιιτών σε όλο το Ιράκ. Τουλάχιστον 79 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και επιθέσεις αυτοκτονίας οι οποίες είχαν στόχο κυρίως σιίτες σε όλο το Ιράκ.Ο αριθμός των νεκρών από τις διαδογματικές συγκρούσεις την τελευταία εβδομάδα ξεπερνά τους 200. Η ένταση μεταξύ των σιιτών και της μειονότητας των σουνιτών έχει φτάσει σε σημείο που πολλοί φοβούνται ότι δεν θα αργήσει να εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο.
REUTERS / MOHAMMED AMEEN

Τουλάχιστον 79 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και επιθέσεις αυτοκτονίας οι οποίες είχαν στόχο κυρίως σιίτες σε όλο το Ιράκ.Ο αριθμός των νεκρών από τις διαδογματικές συγκρούσεις την τελευταία εβδομάδα ξεπερνά τους 200. Η ένταση μεταξύ των σιιτών και της μειονότητας των σουνιτών έχει φτάσει σε σημείο που πολλοί φοβούνται ότι δεν θα αργήσει να εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο.

Διαμαρτυρία από τον τρούλο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου. Ο ιταλός επιχειρηματίας, Μαρτσέλο Ντι Φινίτσιο, από την Τεργέστη, ανέβηκε για άλλη μια φορά τη Δευτέρα -για τρίτη φορά-  στον τρούλο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κοινωνικής «σφαγής» στην Ιταλία, και ιδίως της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν. Ο Ντι Φινίτσιο, ο οποίος είχε ανέβει στον τρούλο της του ναού την 20ή Ιουλίου και κατόπιν την 2α Οκτωβρίου του 2012, κατάφερε και σήμερα να ξεδιπλώσει ένα πανό με γραμμένο, στα ιταλικά και στα αγγλικά το σύνθημα «σταματήστε την σφαγή, όχι στο ευρώ», καταγγέλλοντας ότι «η πολιτική ταινία τρόμου συνεχίζεται» και ζητώντας την βοήθεια του Πάπα Φραγκίσκου.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Ο ιταλός επιχειρηματίας, Μαρτσέλο Ντι Φινίτσιο, από την Τεργέστη, ανέβηκε για άλλη μια φορά τη Δευτέρα -για τρίτη φορά-  στον τρούλο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κοινωνικής «σφαγής» στην Ιταλία, και ιδίως της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν. Ο Ντι Φινίτσιο, ο οποίος είχε ανέβει στον τρούλο της του ναού την 20ή Ιουλίου και κατόπιν την 2α Οκτωβρίου του 2012, κατάφερε και σήμερα να ξεδιπλώσει ένα πανό με γραμμένο, στα ιταλικά και στα αγγλικά το σύνθημα «σταματήστε την σφαγή, όχι στο ευρώ», καταγγέλλοντας ότι «η πολιτική ταινία τρόμου συνεχίζεται» και ζητώντας την βοήθεια του Πάπα Φραγκίσκου.

Εξαγορά του Tumblr από τη Yahoo. Η αμερικανική εταιρεία Yahoo ανακοίνωσε επίσημα, ότι προχώρησε στην εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Tumblr. Το τίμημα για την κίνηση της Yahoo ανέρχεται στα 857 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 1,1 δισ. δολάρια. Με την εξαγορά του Tumblr, η Yahoo στοχεύει να εισέλθει δυναμικά στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, όπου πρωταγωνιστούν το Facebook, το Twitter και το Google+.
REUTERS / ANTONIO BRONIC

Η αμερικανική εταιρεία Yahoo ανακοίνωσε επίσημα, ότι προχώρησε στην εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Tumblr. Το τίμημα για την κίνηση της Yahoo ανέρχεται στα 857 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 1,1 δισ. δολάρια. Με την εξαγορά του Tumblr, η Yahoo στοχεύει να εισέλθει δυναμικά στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, όπου πρωταγωνιστούν το Facebook, το Twitter και το Google+.

Η United Airlines θα εντάξει σύντομα τα Boeing 787 Dreamliner στο στόλο της. Οι αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ευελπιστεί πως αυτή την εβδομάδα όλα τα Boeing 787 Dreamliner αεροσκάφη της θα είναι πλέον έτοιμα να ενταχθούν στον στόλο της. Η εταιρεία πραγματοποίησε σήμερα πτήση με ένα από τα αεροσκάφη, τα οποία αρχικά είχαν παρουσιάσει πρόβλημα στην μπαταρία, και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Σικάγο.
EPA / TANNEN MAURY

Οι αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ευελπιστεί πως αυτή την εβδομάδα όλα τα Boeing 787 Dreamliner αεροσκάφη της θα είναι πλέον έτοιμα να ενταχθούν στον στόλο της. Η εταιρεία πραγματοποίησε σήμερα πτήση με ένα από τα αεροσκάφη, τα οποία αρχικά είχαν παρουσιάσει πρόβλημα στην μπαταρία, και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Σικάγο.

Αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θέλει ο Μπαρόζο. Στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο υπολογίζεται η απώλεια πόρων της ΕΕ από την φοροδιαφυγή και την φορολογική απάτη, ποσό διπλάσιο από το συνολικό δημόσιο έλλειμμα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Πρέπει να υιοθετηθούν αυστηρότερα μέτρα και να εξασφαλίσουμε καλύτερο συντονισμό, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φορολογικής απάτης στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην έναρξη σχετικής συζήτησης για την φοροδιαφυγή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
REUTERS / VINCENT KESSLER

Στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο υπολογίζεται η απώλεια πόρων της ΕΕ από την φοροδιαφυγή και την φορολογική απάτη, ποσό διπλάσιο από το συνολικό δημόσιο έλλειμμα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Πρέπει να υιοθετηθούν αυστηρότερα μέτρα και να εξασφαλίσουμε καλύτερο συντονισμό, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φορολογικής απάτης στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην έναρξη σχετικής συζήτησης για την φοροδιαφυγή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τουρκία: Δύο τουρίστες έχασαν τη ζωή τους από πτώση αερόστατου. Δύο τουρίστες, ένας Βραζιλιάνος και ένας Ισπανός, έχασαν τη ζωή τους και 23 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα στην Καππαδοκία, στην κεντρική Τουρκία, όταν το αερόστατο που τους μετέφερε κατέπεσε.
EPA / STR / ANADOLU AGENCY

Δύο τουρίστες, ένας Βραζιλιάνος και ένας Ισπανός, έχασαν τη ζωή τους και 23 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα στην Καππαδοκία, στην κεντρική Τουρκία, όταν το αερόστατο που τους μετέφερε κατέπεσε.

Ψηφοφορία στη βρετανική Βουλή για το νομοχέδιο νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων. Οι βρετανοί βουλευτές ετοιμάζονται να εγκρίνουν το νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο προσώπων του ιδίου φύλου, παρά την αντίθεση μέρους των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου. Χθες το βράδυ, παραμονή της τελικής ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν την αναπομπή του νομοσχεδίου στη Βουλή των Λόρδων, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έφθασαν σε συμφωνία της τελευταίας στιγμής για να απορρίψουν τροπολογία που έθετε σε κίνδυνο το σύνολο του κειμένου.
EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

Οι βρετανοί βουλευτές ετοιμάζονται να εγκρίνουν το νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο προσώπων του ιδίου φύλου, παρά την αντίθεση μέρους των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου. Χθες το βράδυ, παραμονή της τελικής ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν την αναπομπή του νομοσχεδίου στη Βουλή των Λόρδων, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έφθασαν σε συμφωνία της τελευταίας στιγμής για να απορρίψουν τροπολογία που έθετε σε κίνδυνο το σύνολο του κειμένου.

Παρελθόν από τη Ρεάλ ο Μουρίνιο. Η εποχή του Ζοσέ Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης τελείωσε… Η διοίκηση της «βασίλισσας» ανακοίνωσε και επίσημα εκείνο που εδώ και ημέρες ακουγόταν, απολύοντας (ουσιαστικά) τον Πορτογάλο τεχνικό με τον οποίο είχε συμβόλαιο ως το 2016.
EPA / JUAN CARLOS HIDALGO

Η εποχή του Ζοσέ Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης τελείωσε… Η διοίκηση της «βασίλισσας» ανακοίνωσε και επίσημα εκείνο που εδώ και ημέρες ακουγόταν, απολύοντας (ουσιαστικά) τον Πορτογάλο τεχνικό με τον οποίο είχε συμβόλαιο ως το 2016.

«Hangover» μέρος τρίτο. Η αμερικανίδα ηθοποιός και μέλος του καστ της ταινίας «The Hangover Part III», Jamie Chung , φτάνει στην επίσημη πρεμιέρα του φιλμ στο Λος Αντζελες.
EPA / PAUL BUCK

Η αμερικανίδα ηθοποιός και μέλος του καστ της ταινίας «The Hangover Part III», Jamie Chung , φτάνει στην επίσημη πρεμιέρα του φιλμ στο Λος Αντζελες.

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Lufthansa. Αεροσκάφος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa με 67 επιβάτες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης Κατοβίτσε στη νότια Πολωνία λίγο μετά την απογείωσή του για τη Φραγκφούρτη. Το αεροσκάφος, ένα Bombardier Canadair Regional Jet 700, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κατοβίτσε στις 06:28 τοπική ώρα. Λίγο μετά την απογείωσή του, ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι δε λειτουργεί ένας από τους κινητήρες του και ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, όπου προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα στις 06:54.
EPA / ANDRZEJ GRYGIEL

Αεροσκάφος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa με 67 επιβάτες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης Κατοβίτσε στη νότια Πολωνία λίγο μετά την απογείωσή του για τη Φραγκφούρτη. Το αεροσκάφος, ένα Bombardier Canadair Regional Jet 700, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κατοβίτσε στις 06:28 τοπική ώρα. Λίγο μετά την απογείωσή του, ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι δε λειτουργεί ένας από τους κινητήρες του και ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, όπου προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα στις 06:54.

Νέα ληστεία... κλέβει την παράσταση στο 66ο φεστιβάλ των Κανών. Δεύτερο «χτύπημα» από λωποδύτες σημειώθηκε στις Κάνες, όπου εκμεταλλεύονται την παρουσία των σταρ και άλλων προσωπικοτήτων για να βγάλουν τα «σπασμένα» του χειμώνα. Έτσι, μετά την κλοπή των κοσμημάτων αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων, τώρα από άλλο ξενοδοχείο εξαφανίστηκαν οι βαλίτσες και όλο το περιεχόμενό τους που ανήκαν στον Κινέζο Ζανγκ Κιανγκ, σημαντικό στέλεχος της κινεζικής κινηματογραφικής εταιρείας China Film Group. Ο οργισμένος Κιανγκ ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου που θα έδινε με τον ηθοποιό Κιάνου Ριβς σχετικά με την ταινία που ο Αμερικανός ηθοποιός θα σκηνοθετούσε στην Κίνα, για να δηλώσει πως «δεν αξίζει να μιλά κανείς για το φεστιβάλ των Κανών».
REUTERS / ERIC GAILLARD

Δεύτερο «χτύπημα» από λωποδύτες σημειώθηκε στις Κάνες, όπου εκμεταλλεύονται την παρουσία των σταρ και άλλων προσωπικοτήτων για να βγάλουν τα «σπασμένα» του χειμώνα. Έτσι, μετά την κλοπή των κοσμημάτων αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων, τώρα από άλλο ξενοδοχείο εξαφανίστηκαν οι βαλίτσες και όλο το περιεχόμενό τους που ανήκαν στον Κινέζο Ζανγκ Κιανγκ, σημαντικό στέλεχος της κινεζικής κινηματογραφικής εταιρείας China Film Group. Ο οργισμένος Κιανγκ ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου που θα έδινε με τον ηθοποιό Κιάνου Ριβς σχετικά με την ταινία που ο Αμερικανός ηθοποιός θα σκηνοθετούσε στην Κίνα, για να δηλώσει πως «δεν αξίζει να μιλά κανείς για το φεστιβάλ των Κανών».

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 91 οι νεκροί από τον ανεμοστρόβιλο. Ανεμοστρόβιλος με διάμετρο τριών χιλιομέτρων έπληξε τη Δευτέρα το προάστιο Μουρ της Οκλαχόμα Σίτι αφήνοντας πίσω του, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, 91 νεκρούς, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου στο CNN. Σπίτια και αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 24 μικροί μαθητές έχουν παγιδευτεί στα ερείπια ενός σχολείου που κατέρρευσε. Μεταξύ των θυμάτων, τουλάχιστον 20 είναι παιδιά, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της Οκλαχόμα και τουλάχιστον 45 από τους 230 τραυματίες είναι επίσης παιδιά, σύμφωνα με τα νοσοκομεία της περιοχής.
REUTERS / GENE BLEVINS

Ανεμοστρόβιλος με διάμετρο τριών χιλιομέτρων έπληξε τη Δευτέρα το προάστιο Μουρ της Οκλαχόμα Σίτι αφήνοντας πίσω του, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, 91 νεκρούς, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου στο CNN. Σπίτια και αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 24 μικροί μαθητές έχουν παγιδευτεί στα ερείπια ενός σχολείου που κατέρρευσε. Μεταξύ των θυμάτων, τουλάχιστον 20 είναι παιδιά, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της Οκλαχόμα και τουλάχιστον 45 από τους 230 τραυματίες είναι επίσης παιδιά, σύμφωνα με τα νοσοκομεία της περιοχής.

Το Κογκρέσο κατηγορεί την Apple για φοροαποφυγή. Το Κογκρέσο κατηγόρησε τη Δευτέρα την αμερικανική τεχνολογική εταιρεία Apple για αποφυγή πληρωμής φόρων σε όλο τον κόσμο, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποιώντας «παράθυρα» της νομοθεσίας και θυγατρικές εταιρείες στην Ιρλανδία που δεν είναι καταγεγραμμένες ως φορολογικοί κάτοικοι σε καμία χώρα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
REUTERS / MIKE SEGAR

Το Κογκρέσο κατηγόρησε τη Δευτέρα την αμερικανική τεχνολογική εταιρεία Apple για αποφυγή πληρωμής φόρων σε όλο τον κόσμο, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποιώντας «παράθυρα» της νομοθεσίας και θυγατρικές εταιρείες στην Ιρλανδία που δεν είναι καταγεγραμμένες ως φορολογικοί κάτοικοι σε καμία χώρα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Ποδήλατα στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας. Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα το πρωί και η λειτουργία δεκαπέντε ποδηλάτων που θα χρησιμοποιεί η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων για τις εποχούμενες περιπολίες σε περιοχές με ιδιαίτερο ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, είναι πραγματικότητα. Η αρχή έγινε στην είσοδο της Ακρόπολης. «Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς για μας. Τα ποδήλατα και οι ειδικά εκπαιδευμένοι οδηγοί τους, θα περιπολούν σε πεζόδρομους. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ο προάγγελος για το σύστημα των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων που θα λειτουργήσει σύντομα σε 70 σημεία της Αθήνας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα το πρωί και η λειτουργία δεκαπέντε ποδηλάτων που θα χρησιμοποιεί η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων για τις εποχούμενες περιπολίες σε περιοχές με ιδιαίτερο ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, είναι πραγματικότητα. Η αρχή έγινε στην είσοδο της Ακρόπολης. «Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς για μας. Τα ποδήλατα και οι ειδικά εκπαιδευμένοι οδηγοί τους, θα περιπολούν σε πεζόδρομους. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ο προάγγελος για το σύστημα των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων που θα λειτουργήσει σύντομα σε 70 σημεία της Αθήνας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.