Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 19:03

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 16 Μαΐου 2013.

Για έξοδο από το λήθαργο έκανε λόγο ο Φρανσουά Ολάντ. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι η οικονομική κρίση είναι πλέον υπό έλεγχο και βρίσκεται «πίσω μας», ωστόσο «εκείνο το οποίο είναι το μείζον για την Ευρώπη είναι η ύφεση, η οποία προκαλείται από την πολιτική λιτότητας». Οι δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας την Πέμπτη έρχονται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία η γαλλική οικονομία επανήλθε σε τροχιά ύφεσης.
REUTERS / BENOIT TESSIER

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι η οικονομική κρίση είναι πλέον υπό έλεγχο και βρίσκεται «πίσω μας», ωστόσο «εκείνο το οποίο είναι το μείζον για την Ευρώπη είναι η ύφεση, η οποία προκαλείται από την πολιτική λιτότητας». Οι δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας την Πέμπτη έρχονται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία η γαλλική οικονομία επανήλθε σε τροχιά ύφεσης.

Συρία: Τουλάχιστον 80.000 είναι οι νεκροί από τον εμφύλιο. Μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού μάχεται δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ στο Χαλέπι. Οι νεκροί από το διετή εμφύλιο πόλεμο στη Συρία ανέρχονται σε τουλάχιστον 80.000, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 20.000 από την αρχή του έτους, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Βουκ Γέρεμιτς. Στις 2 Ιανουαρίου η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, είχε δηλώσει ότι 60.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
REUTERS / AREF HRETANI

Μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού μάχεται δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ στο Χαλέπι. Οι νεκροί από το διετή εμφύλιο πόλεμο στη Συρία ανέρχονται σε τουλάχιστον 80.000, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 20.000 από την αρχή του έτους, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Βουκ Γέρεμιτς. Στις 2 Ιανουαρίου η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, είχε δηλώσει ότι 60.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Μπέκαμ. Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση γνωστοποίησε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, σε ηλικία 38 ετών κι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα πανηγύρισε ακόμη έναν τίτλο στην καριέρα του, κατακτώντας το πρωτάθλημα Γαλλίας με την Παρί Σεν Ζερμέν.  Ο 38χρονος μέσος, ο οποίος είναι ο μοναδικός Άγγλος που έχει σκοράρει σε τρεις τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου (1998, 2002, 2006) και ο μοναδικός αρχηγός της εθνικής Αγγλίας που έχει αποβληθεί σε αγώνα (σ.σ. με την Αυστρία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006), «κρεμάει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του» μετά από μια καριέρα, στην οποία πανηγύρισε 19 τρόπαια.
REUTERS / KAROLY ARVAI

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση γνωστοποίησε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, σε ηλικία 38 ετών κι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα πανηγύρισε ακόμη έναν τίτλο στην καριέρα του, κατακτώντας το πρωτάθλημα Γαλλίας με την Παρί Σεν Ζερμέν.  Ο 38χρονος μέσος, ο οποίος είναι ο μοναδικός Άγγλος που έχει σκοράρει σε τρεις τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου (1998, 2002, 2006) και ο μοναδικός αρχηγός της εθνικής Αγγλίας που έχει αποβληθεί σε αγώνα (σ.σ. με την Αυστρία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006), «κρεμάει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του» μετά από μια καριέρα, στην οποία πανηγύρισε 19 τρόπαια.

Τουλάχιστον έξι νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Τέξας. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την Τετάρτη την πολιτεία του Τέξας. Πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και 75 σπίτια καταστράφηκαν όταν ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή έξω από την πόλη Γράντμπουρι, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Φορτ Γουερθ.
REUTERS / KXAS-NBC5 Dallas-Ft Worth

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την Τετάρτη την πολιτεία του Τέξας. Πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και 75 σπίτια καταστράφηκαν όταν ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή έξω από την πόλη Γράντμπουρι, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Φορτ Γουερθ.

Δεκαπέντε νεκροί από επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ. Δεκαπέντε άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους δύο ξένοι στρατιωτικοί, τέσσερις πολίτες που απασχολούνταν από το ΝΑΤΟ ως εργολάβοι, καθώς και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στην Καμπούλ σε μια επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο, η οποία ήταν η πιο πολύνεκρη που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο στην αφγανική πρωτεύουσα.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Δεκαπέντε άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους δύο ξένοι στρατιωτικοί, τέσσερις πολίτες που απασχολούνταν από το ΝΑΤΟ ως εργολάβοι, καθώς και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στην Καμπούλ σε μια επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο, η οποία ήταν η πιο πολύνεκρη που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο στην αφγανική πρωτεύουσα.

Σε ρυθμούς ανάπτυξης επέστρεψε η Ιαπωνία. Πολίτες σε εμπορική συνοικία του Τόκιο. Η ανάπτυξη της Ιαπωνίας επιταχύνθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, κατά 0,9% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012, λόγω της αυξημένης κατανάλωσης, των κρατικών δαπανών και των εξαγωγών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο Τόκιο την Πέμπτη.
REUTERS / TORU HANAI

Πολίτες σε εμπορική συνοικία του Τόκιο. Η ανάπτυξη της Ιαπωνίας επιταχύνθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, κατά 0,9% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012, λόγω της αυξημένης κατανάλωσης, των κρατικών δαπανών και των εξαγωγών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο Τόκιο την Πέμπτη.

Casino Royal€. Γκράφιτι που απεικονίζει τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, και την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ έώ από το εργοτάξιο του  νέου κτηρίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Γκράφιτι που απεικονίζει τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, και την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ έώ από το εργοτάξιο του  νέου κτηρίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κινέζο ομόλογό του, στο Πεκίνο. Με τον κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ συναντάται αυτή την ώρα, στο Πεκίνο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.
REUTERS / JASON LEE

Με τον κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ συναντάται αυτή την ώρα, στο Πεκίνο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.

Επίσκεψη Α. Σαμαρά στην Κίνα. Κάλεσμα στους κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να γίνουν μέρος του «ελληνικού success story» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κινέζικη Ακαδημία Επιστημών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Κάλεσμα στους κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να γίνουν μέρος του «ελληνικού success story» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κινέζικη Ακαδημία Επιστημών.

Οι ελληνοκινεζικές σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά και Κετσιάνγκ. Ολοκληρώθηκε στο Πεκίνο η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν όλο το φάσμα των ελληνοκινεζικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία ως βάση για τη διαμόρφωση μίας μακρόπνοης στρατηγικής σχέσης. Το βράδυ (ώρα Κίνας) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Έλληνες επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν στην επίσκεψή του.
REUTERS / JASON LEE

Ολοκληρώθηκε στο Πεκίνο η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν όλο το φάσμα των ελληνοκινεζικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία ως βάση για τη διαμόρφωση μίας μακρόπνοης στρατηγικής σχέσης. Το βράδυ (ώρα Κίνας) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Έλληνες επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν στην επίσκεψή του.

Ξεκίνησε το 66ο φεστιβάλ των Καννών. Tα μέλη του καστ της ταινίας «The Great Gatsby», Λεονάρντο ντι Κάπριο, Κάρεϊ Μάλιγκαν και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι προετοιμάζονται λίγο πριν το πέρασμα τους από το κόκκινο χαλί για να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης του 66ου φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Tα μέλη του καστ της ταινίας «The Great Gatsby», Λεονάρντο ντι Κάπριο, Κάρεϊ Μάλιγκαν και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι προετοιμάζονται λίγο πριν το πέρασμα τους από το κόκκινο χαλί για να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης του 66ου φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Ξεκίνησε το 66ο φεστιβάλ των Καννών. Με την ταινία «Ο υπέροχος Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν, βασισμένη στο ομότιτλο κλασικό βιβλίο του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, ξεκίνησε την Τετάρτη  το 66ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Στη φωτογραφία η ηθοποιός και μέλος της κριτικής επιτροπής Νικόλ Κίντμαν.
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Με την ταινία «Ο υπέροχος Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν, βασισμένη στο ομότιτλο κλασικό βιβλίο του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, ξεκίνησε την Τετάρτη  το 66ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Στη φωτογραφία η ηθοποιός και μέλος της κριτικής επιτροπής Νικόλ Κίντμαν.

Ξεκίνησε το 66ο φεστιβάλ των Καννών. Με την ταινία «Ο υπέροχος Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν, βασισμένη στο ομότιτλο κλασικό βιβλίο του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, ξεκίνησε την Τετάρτη  το 66ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Στη φωτογραφία το μοντέλο Cara Delevingne.
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Με την ταινία «Ο υπέροχος Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν, βασισμένη στο ομότιτλο κλασικό βιβλίο του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, ξεκίνησε την Τετάρτη  το 66ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Στη φωτογραφία το μοντέλο Cara Delevingne.

Ξεκίνησε το 66ο φεστιβάλ των Καννών. Με την ταινία «Ο υπέροχος Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν, βασισμένη στο ομότιτλο κλασικό βιβλίο του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, ξεκίνησε την Τετάρτη  το 66ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Στη φωτογραφία η ινδή ηθοποιός Sonam Kapoor.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Με την ταινία «Ο υπέροχος Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν, βασισμένη στο ομότιτλο κλασικό βιβλίο του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, ξεκίνησε την Τετάρτη  το 66ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Στη φωτογραφία η ινδή ηθοποιός Sonam Kapoor.

Κάννες 2013: Ημέρα 2η. Οι συντελεστές της ταινίας «The Bling Ring», Emma Watson, Claire Julien και Israel Broussard στην καθιερωμένη φωτογράφηση στο πλαίσιο του 66ου φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / YVES HERMAN

Οι συντελεστές της ταινίας «The Bling Ring», Emma Watson, Claire Julien και Israel Broussard στην καθιερωμένη φωτογράφηση στο πλαίσιο του 66ου φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Δεύτερη μέρα του 66ου Φεστιβάλ Κανών. Ο σκύλος Pudsey που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Pudsey: the Movie» και η χειρίστρια του  Ashleigh Butler φωτογραφίζονται τη δεύτερη μέρα του 66ου Φεστιβάλ κινηματογράφου των Κανών.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Ο σκύλος Pudsey που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Pudsey: the Movie» και η χειρίστρια του  Ashleigh Butler φωτογραφίζονται τη δεύτερη μέρα του 66ου Φεστιβάλ κινηματογράφου των Κανών.

Το ελαττωματικό γονίδιο της Αντζελίνα Τζολί αποτελεί ιδιοκτησία ιδιωτικής εταιρείας;. Το ελαττωματικό γονίδιο που εντοπίσθηκε στην Αντζελίνα Τζολί και η ύπαρξή του την οδήγησε στη διπλή προληπτική μαστεκτομή για την αποφυγή εξαιρετικά υψηλού κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, αποτελεί αντικείμενο έντονης δικαστικής διαμάχης στις ΗΠΑ, όπου μία εταιρεία βιοτεχνολογίας διεκδικεί αποκλειστικά δικαιώματα επί του γονιδίου . Οι αποκαλύψεις της χολιγουντιανής σταρ την Τρίτη στους New York Times δεν αναμένεται να επηρεάσουν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που πρέπει να αποφανθεί τον ερχόμενο μήνα σχετικά με τη δικαστική διαφορά που φέρνει αντιμέτωπους την εταιρεία Myriad Genetics με οργανώσεις γιατρών, ασθενών και υπερασπιστών των ελευθεριών, που αρνούνται ότι δικαιώματα αποκλειστικότητας μπορεί να ισχύουν επί των γονιδίων.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Το ελαττωματικό γονίδιο που εντοπίσθηκε στην Αντζελίνα Τζολί και η ύπαρξή του την οδήγησε στη διπλή προληπτική μαστεκτομή για την αποφυγή εξαιρετικά υψηλού κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, αποτελεί αντικείμενο έντονης δικαστικής διαμάχης στις ΗΠΑ, όπου μία εταιρεία βιοτεχνολογίας διεκδικεί αποκλειστικά δικαιώματα επί του γονιδίου . Οι αποκαλύψεις της χολιγουντιανής σταρ την Τρίτη στους New York Times δεν αναμένεται να επηρεάσουν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που πρέπει να αποφανθεί τον ερχόμενο μήνα σχετικά με τη δικαστική διαφορά που φέρνει αντιμέτωπους την εταιρεία Myriad Genetics με οργανώσεις γιατρών, ασθενών και υπερασπιστών των ελευθεριών, που αρνούνται ότι δικαιώματα αποκλειστικότητας μπορεί να ισχύουν επί των γονιδίων.

Τα πρώτα κλωνοποιημένα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα. Μετά από προσπάθειες 15 ετών και αρκετές αποτυχίες αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν τα πρώτα κλωνοποιημένα ανθρώπινα εμβρυικά βλαστοκύτταρα. Χρησιμοποίησαν μια τεχνική κλωνοποίησης παρόμοια με εκείνη που είχαν εφαρμόσει οι βρετανοί συνάδελφοί τους του Ινστιτούτου Ρόσλιν για να παράγουν το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό, το πρόβατο «Ντόλι» το 1996.
REUTERS

Μετά από προσπάθειες 15 ετών και αρκετές αποτυχίες αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν τα πρώτα κλωνοποιημένα ανθρώπινα εμβρυικά βλαστοκύτταρα. Χρησιμοποίησαν μια τεχνική κλωνοποίησης παρόμοια με εκείνη που είχαν εφαρμόσει οι βρετανοί συνάδελφοί τους του Ινστιτούτου Ρόσλιν για να παράγουν το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό, το πρόβατο «Ντόλι» το 1996.

Ιστορικό ρεκόρ σε δημοπρασία του Κρίστις. Η δημοπράτηση έργων σύγχρονης τέχνης, ανάμεσά τους και ένας πίνακας του Τζάκσον Πόλοκ (φωτογραφία), από τον οίκο Κρίστις χθες Τετάρτη στη Νέα Υόρκη σημείωσε ιστορικό ρεκόρ φτάνοντας σχεδόν το μισό δισεκατομμύριο δολάρια, ανακοίνωσε ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών. Συγκεκριμένα, εννιά έργα πουλήθηκαν για περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια το κάθε ένα, ανάμεσά τους και ένας πίνακας του διάσημου αμερικανού ζωγράφου Τζάκσον Πόλοκ που έγινε με την τεχνική του «dripping» και δημοπρατήθηκε έναντι 58,4 εκατομμυρίων δολαρίων.
EPA / PETER FOLEY

Η δημοπράτηση έργων σύγχρονης τέχνης, ανάμεσά τους και ένας πίνακας του Τζάκσον Πόλοκ (φωτογραφία), από τον οίκο Κρίστις χθες Τετάρτη στη Νέα Υόρκη σημείωσε ιστορικό ρεκόρ φτάνοντας σχεδόν το μισό δισεκατομμύριο δολάρια, ανακοίνωσε ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών. Συγκεκριμένα, εννιά έργα πουλήθηκαν για περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια το κάθε ένα, ανάμεσά τους και ένας πίνακας του διάσημου αμερικανού ζωγράφου Τζάκσον Πόλοκ που έγινε με την τεχνική του «dripping» και δημοπρατήθηκε έναντι 58,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας. Εργαζόμενοι στην ΕΒΟ και την ΠΥΡΚΑΛ διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Εργαζόμενοι στην ΕΒΟ και την ΠΥΡΚΑΛ διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Διαμαρτυρία μαθητών στη Ρόδο. Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς από δημοτικά σχολεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ρόδου διαμαρτυρόμενοι για την συρρίκνωση των δημοτικών σχολείων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΝΕΦ

Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς από δημοτικά σχολεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ρόδου διαμαρτυρόμενοι για την συρρίκνωση των δημοτικών σχολείων.

Στα δικαστήρια ο Ολλανδός κατηγορούμενος. Αστυνομικοί συνοδεύουν τον 20χρονο Ολλανδό Cirino Schrijver που τη νύχτα της Τρίτης μαχαίρωσε 20 φορές ένα 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου στο Ηράκλειο. Ο εισαγγελέας άσκησε στον 20χρονο Ολλανδό ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Αστυνομικοί συνοδεύουν τον 20χρονο Ολλανδό Cirino Schrijver που τη νύχτα της Τρίτης μαχαίρωσε 20 φορές ένα 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου στο Ηράκλειο. Ο εισαγγελέας άσκησε στον 20χρονο Ολλανδό ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.

Το ΠΑΣΟΚ μετακομίζει. Σε διάστημα τριών μηνών το ΠΑΣΟΚ θα μετακομίσει από το κτίριο της Ιπποκράτους, όπου στεγάζονται σήμερα τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, σύμφωνα με πηγές του Κινήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιλογή της επιστροφής στο ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη παραμένει, ωστόσο δεν είναι «οριστική», καθώς, όπως έλεγαν, ενδέχεται να βρεθεί πιο συμφέρουσα και καλύτερη λύση για τη μεταστέγαση των γραφείων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Σε διάστημα τριών μηνών το ΠΑΣΟΚ θα μετακομίσει από το κτίριο της Ιπποκράτους, όπου στεγάζονται σήμερα τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, σύμφωνα με πηγές του Κινήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιλογή της επιστροφής στο ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη παραμένει, ωστόσο δεν είναι «οριστική», καθώς, όπως έλεγαν, ενδέχεται να βρεθεί πιο συμφέρουσα και καλύτερη λύση για τη μεταστέγαση των γραφείων.

Ασκηση της Πυροσβεστικής στον Καρέα. Μεγάλης κλίμακας άσκηση πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή του Καρέα με τη συμμετοχή οχημάτων, πεζοπόρων τμημάτων και εναέριων μέσων με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Μεγάλης κλίμακας άσκηση πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή του Καρέα με τη συμμετοχή οχημάτων, πεζοπόρων τμημάτων και εναέριων μέσων με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.