Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 19:13

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Πέμπτη 25 Απριλίου 2013.

Λευκά τιγράκια σε ζωολογικό κήπο της Ιαπωνίας. Δύο λευκά τιγράκια φωτογραφίζονται στον ζωολογικό κήπο Τόμπου στην Ιαπωνία. Τα σπάνια ζώα γεννήθηκαν στις 16 Μαρτίου και -μαζί με τα δύο αδερφάκια τους- πρόκειται να κάνουν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους στις 2 Μαΐου. Υπολογίζεται ότι οι λευκές τίγρεις σε όλο τον κόσμο ανέρχονται σε 200, ενώ περίπου 20 βρίσκονται σε ζωολογικούς κήπους στην Ιαπωνία.
EPA / KIYOSHI OTA

Δύο λευκά τιγράκια φωτογραφίζονται στον ζωολογικό κήπο Τόμπου στην Ιαπωνία. Τα σπάνια ζώα γεννήθηκαν στις 16 Μαρτίου και -μαζί με τα δύο αδερφάκια τους- πρόκειται να κάνουν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους στις 2 Μαΐου. Υπολογίζεται ότι οι λευκές τίγρεις σε όλο τον κόσμο ανέρχονται σε 200, ενώ περίπου 20 βρίσκονται σε ζωολογικούς κήπους στην Ιαπωνία.

Μοντέλο υπερηχητικού αεροσκάφους σε αεροδυναμική σήραγγα. Ένα μοντέλο υπερηχητικού αεροσκάφους που σχεδιάστηκε από την εταιρεία Boeing διακρίνεται μέσα από το παράθυρο αεροδυναμικής σήραγγας στο ερευνητικό κέντρο Γκλεν της NASA. Σε πρόσφατες δοκιμές, οι ερευνητές αξιολόγησαν τις επιδόσεις των εισόδων αέρα που βρίσκονται στην κορυφή του μοντέλου για να δουν πώς επηρεάζονται οι επιδόσεις με την αλλαγή της ροής αέρα σε υπερηχητική ταχύτητα. Η NASA προσπαθεί να εξετάσει τις προκλήσεις που ενέχουν οι υπερηχητικές πτήσεις πάνω από ξηρά, μελετώντας τρόπους σχεδιασμού που έχουν στόχο τη μείωση των εκπομπών και του θορύβου.
EPA / NASA/Quentin Schwinn Handout

Ένα μοντέλο υπερηχητικού αεροσκάφους που σχεδιάστηκε από την εταιρεία Boeing διακρίνεται μέσα από το παράθυρο αεροδυναμικής σήραγγας στο ερευνητικό κέντρο Γκλεν της NASA. Σε πρόσφατες δοκιμές, οι ερευνητές αξιολόγησαν τις επιδόσεις των εισόδων αέρα που βρίσκονται στην κορυφή του μοντέλου για να δουν πώς επηρεάζονται οι επιδόσεις με την αλλαγή της ροής αέρα σε υπερηχητική ταχύτητα. Η NASA προσπαθεί να εξετάσει τις προκλήσεις που ενέχουν οι υπερηχητικές πτήσεις πάνω από ξηρά, μελετώντας τρόπους σχεδιασμού που έχουν στόχο τη μείωση των εκπομπών και του θορύβου.

Παρουσία όλων των εν ζωή προέδρων τα εγκαίνια της «Βιβλιοθήκης Μπους» . Παρουσία όλων των εν ζωή αμερικανών προέδρων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια Προεδρικής Βιβλιοθήκης του Τζορτζ Μπους του νεότερου στο Ντάλας. Από αριστερά: ο εν ενεργεία πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο  προκάτοχός του Τζορτζ Μπους, ο Μπίλ Κλίντον, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος και ο Τζίμι Κάρτερ.
REUTERS / JASON REED
Παρουσία όλων των εν ζωή αμερικανών προέδρων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια Προεδρικής Βιβλιοθήκης του Τζορτζ Μπους του νεότερου στο Ντάλας. Από αριστερά: ο εν ενεργεία πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο προκάτοχός του Τζορτζ Μπους, ο Μπίλ Κλίντον, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος και ο Τζίμι Κάρτερ.
Αντικυβερνητική διαδήλωση στη Μαδρίτη. Πανό που αναγράφει «Δημοκρατία;» είναι αναρτημένο στα προστατευτικά κιγκλιδώματα που έχει τοποθετήσει η ισπανική αστυνομία για να αποτρέψει την πρόσβαση διαδηλωτών στο κοινοβούλιο της χώρας. Περίπου 1.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ομάδας που προτρέπει τους Ισπανούς σε «λαϊκή εξέγερση» και προτείνει την κατάληψη των δρόμων γύρω από το κοινοβούλιο μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Προς το τέλος της διαδήλωσης σημειώθηκαν συγκρούσεις, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια, κροτίδες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών.
REUTERS / SUSANA VERA

Πανό που αναγράφει «Δημοκρατία;» είναι αναρτημένο στα προστατευτικά κιγκλιδώματα που έχει τοποθετήσει η ισπανική αστυνομία για να αποτρέψει την πρόσβαση διαδηλωτών στο κοινοβούλιο της χώρας. Περίπου 1.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ομάδας που προτρέπει τους Ισπανούς σε «λαϊκή εξέγερση» και προτείνει την κατάληψη των δρόμων γύρω από το κοινοβούλιο μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Προς το τέλος της διαδήλωσης σημειώθηκαν συγκρούσεις, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια, κροτίδες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών.

Δυο χελώνες καρέτα - καρέτα νεκρές στο Ναύπλιο. Λουόμενοι κοιτούν δύο χελώνες καρέτα - καρέτα που έβγαλε στην ακτή ο ναυαγοσώστης της παραλίας Καραθώνα. Οι χελώνες έφεραν τραύματα στο καβούκι τους. Το τελευταίο διάστημα, μέσα σε λίγες ημέρες, έχουν βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος πάρα πολλές χελώνες νεκρές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Λουόμενοι κοιτούν δύο χελώνες καρέτα - καρέτα που έβγαλε στην ακτή ο ναυαγοσώστης της παραλίας Καραθώνα. Οι χελώνες έφεραν τραύματα στο καβούκι τους. Το τελευταίο διάστημα, μέσα σε λίγες ημέρες, έχουν βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος πάρα πολλές χελώνες νεκρές.

Αφαίρεση παράνομων κατασκευών στο Γκάζι. Υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων αφαιρούν παράνομες κατασκευές από κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Βουτάδων, στο Γκάζι. Υπό την επίβλεψη του αντιδήμαρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων συνεργεία γκρέμισαν παράνομες πέργκολες και τέντες σε μαγαζιά στο Γκάζι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ

Υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων αφαιρούν παράνομες κατασκευές από κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Βουτάδων, στο Γκάζι. Υπό την επίβλεψη του αντιδήμαρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων συνεργεία γκρέμισαν παράνομες πέργκολες και τέντες σε μαγαζιά στο Γκάζι.

Ο Ομπάμα αποκάλυψε το σχέδιό του για να. . . εμποδίσει τις κόρες του να κάνουν τατουάζ. Εάν σκέφτονται να κάνουν τατουάζ, οι κόρες του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά. Μιλώντας στην εκπομπή «Today» -κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη-, ο Ομπάμα αποκάλυψε πώς ο ίδιος και η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα σχεδιάζουν να αποτρέψουν τις κόρες του από το να κάνουν τατουάζ. «Αυτό που είπαμε στα κορίτσια ήταν εάν αποφασίσετε ποτέ να κάνετε ένα τατουάζ, τότε η μανούλα κι εγώ θα έλθουμε μαζί σας για να κάνουμε ακριβώς το ίδιο τατουάζ, στο ίδιο σημείο, και θα βγούμε να το προβάλλουμε στο YouTube ως το οικογενειακό μας τατουάζ», είπε ο Ομπάμα.  (Φωτογραφία αρχείου 4/4/2013)
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Εάν σκέφτονται να κάνουν τατουάζ, οι κόρες του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά. Μιλώντας στην εκπομπή «Today» -κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη-, ο Ομπάμα αποκάλυψε πώς ο ίδιος και η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα σχεδιάζουν να αποτρέψουν τις κόρες του από το να κάνουν τατουάζ. «Αυτό που είπαμε στα κορίτσια ήταν εάν αποφασίσετε ποτέ να κάνετε ένα τατουάζ, τότε η μανούλα κι εγώ θα έλθουμε μαζί σας για να κάνουμε ακριβώς το ίδιο τατουάζ, στο ίδιο σημείο, και θα βγούμε να το προβάλλουμε στο YouTube ως το οικογενειακό μας τατουάζ», είπε ο Ομπάμα.  (Φωτογραφία αρχείου 4/4/2013)

Μέρκελ: Η ΕΚΤ θα χρειαζόταν να αυξήσει τα επιτόκια αν ασκούσε πολιτική μόνο για τη δική της χώρα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαζόταν να αυξήσει τα επιτόκια ελαφρά εάν εξέταζε την κατάσταση μόνο στη Γερμανία, αλλά βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω των οικονομικών αποκλίσεων στην ευρωζώνη και ευρύτερα στην Ε.Ε., δήλωσε την Πέμπτη στη Δρέσδη η καγκελάριος της Γερμανίας Ά. Μέρκελ. Η κα Μέρκελ επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνησή της απορρίπτει προς το παρόν τη θέσπιση ενός ενιαίου τυποποιημένου μηχανισμού εγγυοδοσίας των αποταμιεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαζόταν να αυξήσει τα επιτόκια ελαφρά εάν εξέταζε την κατάσταση μόνο στη Γερμανία, αλλά βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω των οικονομικών αποκλίσεων στην ευρωζώνη και ευρύτερα στην Ε.Ε., δήλωσε την Πέμπτη στη Δρέσδη η καγκελάριος της Γερμανίας Ά. Μέρκελ. Η κα Μέρκελ επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνησή της απορρίπτει προς το παρόν τη θέσπιση ενός ενιαίου τυποποιημένου μηχανισμού εγγυοδοσίας των αποταμιεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πούτιν: Η επίθεση στη Βοστόνη πρέπει να κάνει τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να αγωνισθούν μαζί εναντίον της τρομοκρατίας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη έδειξαν ότι είναι ανάγκη η Ρωσία και οι ΗΠΑ να συνεργασθούν στενότερα σε θέματα ασφαλείας και απέδειξαν ότι η πολιτική του στην ταραγμένη περιφέρεια του Βορείου Καυκάσου ήταν σωστή. Στη διάρκεια της ετήσιας συνόδου κατά την οποία ο πρόεδρος απαντάει σε ερωτήσεις που τίθενται από ρώσους πολίτες, ο Πούτιν δήλωσε: «Αν ενώσουμε αληθινά τις προσπάθειές μας, δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα πλήγματα και δεν θα υφιστάμεθα τέτοιες απώλειες.
REUTERS / RIA NOVOSTI

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη έδειξαν ότι είναι ανάγκη η Ρωσία και οι ΗΠΑ να συνεργασθούν στενότερα σε θέματα ασφαλείας και απέδειξαν ότι η πολιτική του στην ταραγμένη περιφέρεια του Βορείου Καυκάσου ήταν σωστή. Στη διάρκεια της ετήσιας συνόδου κατά την οποία ο πρόεδρος απαντάει σε ερωτήσεις που τίθενται από ρώσους πολίτες, ο Πούτιν δήλωσε: «Αν ενώσουμε αληθινά τις προσπάθειές μας, δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα πλήγματα και δεν θα υφιστάμεθα τέτοιες απώλειες.

Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομικών στη Μαδρίτη. Η ισπανική αστυνομία επιτέθηκε με γκλομπ και διέλυσε μια ομάδα διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο ισπανικό κοινοβούλιο, όταν εκείνοι άρχισαν να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στη Μαδρίτη. Η κινητοποίηση είχε οργανωθεί από μια ομάδα που καλεί τους Ισπανούς σε «λαϊκή εξέγερση» και προτείνει την κατάληψη των δρόμων γύρω από το κοινοβούλιο μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση.
REUTERS / JUAN MEDINA

Η ισπανική αστυνομία επιτέθηκε με γκλομπ και διέλυσε μια ομάδα διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο ισπανικό κοινοβούλιο, όταν εκείνοι άρχισαν να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στη Μαδρίτη. Η κινητοποίηση είχε οργανωθεί από μια ομάδα που καλεί τους Ισπανούς σε «λαϊκή εξέγερση» και προτείνει την κατάληψη των δρόμων γύρω από το κοινοβούλιο μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση.

Ο παίκτης της Τσέλσι Νταβίντ Λουίζ πανηγυρίζει στον αγώνα με τη Βασιλεία. Ο παίκτης της Τσέλσι Νταβίντ Λουίζ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εναντίον της Βασιλείας κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ στη Βασιλεία. Η Τσέλσι κέρδισε τον αγώνα με 2-1.
REUTERS / PASCAL LAUENER

Ο παίκτης της Τσέλσι Νταβίντ Λουίζ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εναντίον της Βασιλείας κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ στη Βασιλεία. Η Τσέλσι κέρδισε τον αγώνα με 2-1.

Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Χωρίς την παρουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος είναι ασθενής, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις αποσύρσεις των επίμαχων διατάξεων για τους συμβασιούχους και τις συντάξεις του ΟΑΕΕ από το πολυνομοσχέδιο.  Η συνεδρίαση διήρκεσε μόλις 40 λεπτά περίπου.
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Χωρίς την παρουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος είναι ασθενής, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις αποσύρσεις των επίμαχων διατάξεων για τους συμβασιούχους και τις συντάξεις του ΟΑΕΕ από το πολυνομοσχέδιο.  Η συνεδρίαση διήρκεσε μόλις 40 λεπτά περίπου.

Συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ με τον Κάρ. Παπούλια. Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πετυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.
ICON PRESS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πετυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% στο α΄ τρίμηνο του 2013. Υπάλληλοι της Rolls Royce γυαλίζουν μια Ghost, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Γκούντγουντ.  Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, μετά τη συρρίκνωσή της κατά 0,3% στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 (σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο), αποφεύγοντας μία νέα ύφεση. Σε ετήσια βάση (σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012), ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε σε 0,6% που είναι ο ισχυρότερος από τα τέλη του 2011. Τα προσωρινά στοιχεία για το ΑΕΠ ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Υπάλληλοι της Rolls Royce γυαλίζουν μια Ghost, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Γκούντγουντ.  Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, μετά τη συρρίκνωσή της κατά 0,3% στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 (σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο), αποφεύγοντας μία νέα ύφεση. Σε ετήσια βάση (σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012), ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε σε 0,6% που είναι ο ισχυρότερος από τα τέλη του 2011. Τα προσωρινά στοιχεία για το ΑΕΠ ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Α. Σαμαράς: «Η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει». «Η Πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του μαζί με τους Ευ. Βενιζέλο και Ν.Τσούκαλη, στα εργοτάξια των έργων, που εκκίνησαν και πάλι, στην Ολυμπία Οδό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Η Πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του μαζί με τους Ευ. Βενιζέλο και Ν.Τσούκαλη, στα εργοτάξια των έργων, που εκκίνησαν και πάλι, στην Ολυμπία Οδό.

Ο Καπρίλες κατηγορεί την κυβέρνηση για «κλοπή των προεδρικών εκλογών». Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Ενρίκε Καπρίλες κατηγόρησε την Πέμπτη την κυβέρνηση για «κλοπή των προεδρικών εκλογών» της 14ης Απριλίου τις οποίες κέρδισε με μικρή διαφορά ο Νικολάς Μαδούρο. «Η μεγαλύτερη αλήθεια της χώρας μας είναι ότι κλέψατε τις εκλογές, αυτή είναι η αλήθεια κλέψατε την εκλογική διαδικασία και πρέπει να δώσετε εξηγήσεις στη χώρα και τον κόσμο», δήλωσε ο Καπρίλες σε συνέντευξη Τύπου.
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Ενρίκε Καπρίλες κατηγόρησε την Πέμπτη την κυβέρνηση για «κλοπή των προεδρικών εκλογών» της 14ης Απριλίου τις οποίες κέρδισε με μικρή διαφορά ο Νικολάς Μαδούρο. «Η μεγαλύτερη αλήθεια της χώρας μας είναι ότι κλέψατε τις εκλογές, αυτή είναι η αλήθεια κλέψατε την εκλογική διαδικασία και πρέπει να δώσετε εξηγήσεις στη χώρα και τον κόσμο», δήλωσε ο Καπρίλες σε συνέντευξη Τύπου.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη Ολάντ στην Κίνα. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο κινέζος ομόλογος του Σι Τζινπίνγκ επιθεωρούν στρατιωτικό άγημα στο Πεκίνο. Ο γάλλος πρόεδρος έφθασε την Πέμπτη στην Κίνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες για τη διμερή συνεργασία. Ο Ολάντ είναι ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δυτικής χώρας επισκέπτεται την Κίνα από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα κινεζική ηγεσία, τον περασμένο μήνα.
REUTERS / MARK RALSTON

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο κινέζος ομόλογος του Σι Τζινπίνγκ επιθεωρούν στρατιωτικό άγημα στο Πεκίνο. Ο γάλλος πρόεδρος έφθασε την Πέμπτη στην Κίνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες για τη διμερή συνεργασία. Ο Ολάντ είναι ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δυτικής χώρας επισκέπτεται την Κίνα από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα κινεζική ηγεσία, τον περασμένο μήνα.

Ισπανία: Ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια οι άνεργοι. Πολίτες περιμένουν έξω από γραφείο ευρέσεως στη Μαδρίτη. Η ανεργία στην Ισπανία συνέχισε να αυξάνεται κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 για να φθάσει σε νέο ιστορικό επίπεδο, στο 27,16%. Η χώρα, που είναι βυθισμένη στην ύφεση, μετρά πλέον πάνω από έξι εκατομμύρια ανέργους.  Στο τέλος του Μαρτίου, η τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης, που εφαρμόζει μία άνευ προηγουμένου κούρα λιτότητας, μετρούσε 6.202.700 ανέργους, δηλαδή 237.400 περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα του Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής.
REUTERS / SERGIO PEREZ

Πολίτες περιμένουν έξω από γραφείο ευρέσεως στη Μαδρίτη. Η ανεργία στην Ισπανία συνέχισε να αυξάνεται κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 για να φθάσει σε νέο ιστορικό επίπεδο, στο 27,16%. Η χώρα, που είναι βυθισμένη στην ύφεση, μετρά πλέον πάνω από έξι εκατομμύρια ανέργους.  Στο τέλος του Μαρτίου, η τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης, που εφαρμόζει μία άνευ προηγουμένου κούρα λιτότητας, μετρούσε 6.202.700 ανέργους, δηλαδή 237.400 περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα του Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

Πανσέληνος και μικρή μερική έκλειψη της Σελήνης απόψε. Το φεγγάρι ανατέλλει πάνω από την Βαρσοβία, την Τετάρτη 24 Απριλίου. Η αποψινή πανσέληνος, που θα εμφανιστεί περίπου στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος, θα συνοδευτεί και από μια μερική σεληνιακή έκλειψη, που θα είναι ορατή σε μεγάλες περιοχές της ανατολικής Ευρώπης (και στην Ελλάδα), της Αφρικής, της κεντρικής Ασίας και της δυτικής Αυστραλίας. Στην Ελλάδα, η έναρξη έκλειψης της παρασκιάς θα γίνει στις 21:03 ώρα το βράδυ και η έναρξη της μερικής έκλειψης στις 22:54. Το μέγιστο της έκλειψης θα συμβεί στις 23:07, το τέλος της μερικής έκλειψης στις 23:21 και το τέλος έκλειψης της παρασκιάς στη 1:11 ώρα της 26ης Απριλίου.
REUTERS / KACPER PEMPEL

Το φεγγάρι ανατέλλει πάνω από την Βαρσοβία, την Τετάρτη 24 Απριλίου. Η αποψινή πανσέληνος, που θα εμφανιστεί περίπου στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος, θα συνοδευτεί και από μια μερική σεληνιακή έκλειψη, που θα είναι ορατή σε μεγάλες περιοχές της ανατολικής Ευρώπης (και στην Ελλάδα), της Αφρικής, της κεντρικής Ασίας και της δυτικής Αυστραλίας. Στην Ελλάδα, η έναρξη έκλειψης της παρασκιάς θα γίνει στις 21:03 ώρα το βράδυ και η έναρξη της μερικής έκλειψης στις 22:54. Το μέγιστο της έκλειψης θα συμβεί στις 23:07, το τέλος της μερικής έκλειψης στις 23:21 και το τέλος έκλειψης της παρασκιάς στη 1:11 ώρα της 26ης Απριλίου.

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 165 οι νεκροί από κατάρρευση κτιρίου. Τουλάχιστον 165 είναι σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι νεκροί από την κατάρρευση του οκταώροφου κτιρίου στην πόλη Σαβάρ, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, Ντάκα, το οποίο στέγαζε κυρίως βιοτεχνίες κλωστοϋφαντουργίας. Σύμφωνα με αξιωματούχους, πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες.
REUTERS / ANDREW BIRAJ

Τουλάχιστον 165 είναι σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι νεκροί από την κατάρρευση του οκταώροφου κτιρίου στην πόλη Σαβάρ, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, Ντάκα, το οποίο στέγαζε κυρίως βιοτεχνίες κλωστοϋφαντουργίας. Σύμφωνα με αξιωματούχους, πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου ψηφίστηκε ως «η πιο ωραία γυναίκα στον κόσμο» από το περιοδικό People. Η Αμερικανίδα ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου ψηφίστηκε ως «η πιο ωραία γυναίκα στον κόσμο» από το περιοδικό People, παίρνοντας τα σκήπτρα από τη Τζούλια Ρόμπερτς, τη Τζένιφερ Λόπες και την Μπιγιονσέ. Η 40χρονη ηθοποιός, που είναι παντρεμένη με τον τραγουδιστή Κρις Μάρτιν, επικεφαλής του βρετανικού συγκροτήματος Coldplay, και μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 7 και 8 ετών, ασχολείται τις ημέρες αυτές με την προώθηση της ταινίας «Iron Man 3».
REUTERS / MARIO ANZUONI

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου ψηφίστηκε ως «η πιο ωραία γυναίκα στον κόσμο» από το περιοδικό People, παίρνοντας τα σκήπτρα από τη Τζούλια Ρόμπερτς, τη Τζένιφερ Λόπες και την Μπιγιονσέ. Η 40χρονη ηθοποιός, που είναι παντρεμένη με τον τραγουδιστή Κρις Μάρτιν, επικεφαλής του βρετανικού συγκροτήματος Coldplay, και μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 7 και 8 ετών, ασχολείται τις ημέρες αυτές με την προώθηση της ταινίας «Iron Man 3».