Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 23:15

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Σάββατο 20 Απριλίου 2013.

Ινδία: Συνελήφθη ύποπτος για το βιασμό πεντάχρονης. Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για τον βιασμό και την απαγωγή ενός πεντάχρονου κοριτσιού στο Νέο Δελχί. Ένας 25χρονος άνδρας που είναι γείτονας της οικογένειας του κοριτσιού, συνελήφθη αργά την Παρασκευή στο ανατολικό κρατίδιο του Μπιχάρ. Κατηγορείται για επίθεση, απαγωγή και βιασμό της μικρής. Το κορίτσι, που αγνοείτο από την περασμένη Δευτέρα, βρέθηκε τελικά βαριά τραυματισμένο την Πέμπτη σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο του σπιτιού του γείτονα.
REUTERS / MUKESH GUPTA

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για τον βιασμό και την απαγωγή ενός πεντάχρονου κοριτσιού στο Νέο Δελχί. Ένας 25χρονος άνδρας που είναι γείτονας της οικογένειας του κοριτσιού, συνελήφθη αργά την Παρασκευή στο ανατολικό κρατίδιο του Μπιχάρ. Κατηγορείται για επίθεση, απαγωγή και βιασμό της μικρής. Το κορίτσι, που αγνοείτο από την περασμένη Δευτέρα, βρέθηκε τελικά βαριά τραυματισμένο την Πέμπτη σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο του σπιτιού του γείτονα.

Ιταλία: Επανεκλογή Ναπολιτάνο. Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο επανεξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ιταλία αφού στην έκτη κατά σειρά ψηφοφορία των 1.007 εκλεκτόρων απέσπασε τη σχετική πλειοψηφία με 738 ψήφους του ιταλικού κοινοβουλίου έναντι 217 του Στέφανο Ροντοτά, υποψηφίου του κινήματος Πέντε Αστέρων με την παράλληλη υποστήριξη του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ιταλίας που επανεκλέγεται πρόεδρος για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.
REUTERS / THOMAS PETER

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο επανεξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ιταλία αφού στην έκτη κατά σειρά ψηφοφορία των 1.007 εκλεκτόρων απέσπασε τη σχετική πλειοψηφία με 738 ψήφους του ιταλικού κοινοβουλίου έναντι 217 του Στέφανο Ροντοτά, υποψηφίου του κινήματος Πέντε Αστέρων με την παράλληλη υποστήριξη του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ιταλίας που επανεκλέγεται πρόεδρος για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.

ΗΠΑ: Οι αδελφοί Τσαρνάεφ φαίνεται ότι έδρασαν μόνοι. Οι πρώτες ενδείξεις από τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία για τις βομβιστικές επιθέσεις στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνη δείχνουν ότι οι δύο ύποπτοι έδρασαν μόνοι τους, δήλωσε απόψε ο αστυνομικός διευθυντής του Γουότερταουν της Μασαχουσέτης. Ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε την Πέμπτη σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία ενώ ο 19χρονος αδελφός του, Τζοχάρ, συνελήφθη τα ξημερώματα σήμερα και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Μπεθ Ίσραελ, στο ίδιο όπου είχαν μεταφερθεί και τα θύματα από τις εκρήξεις της περασμένης Δευτέρας.
EPA / MICHAEL REYNOLDS

Οι πρώτες ενδείξεις από τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία για τις βομβιστικές επιθέσεις στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνη δείχνουν ότι οι δύο ύποπτοι έδρασαν μόνοι τους, δήλωσε απόψε ο αστυνομικός διευθυντής του Γουότερταουν της Μασαχουσέτης. Ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε την Πέμπτη σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία ενώ ο 19χρονος αδελφός του, Τζοχάρ, συνελήφθη τα ξημερώματα σήμερα και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Μπεθ Ίσραελ, στο ίδιο όπου είχαν μεταφερθεί και τα θύματα από τις εκρήξεις της περασμένης Δευτέρας.

Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Κίνα. Εναέρια φωτογραφία που απεικονίζει το μέγεθος της καταστροφής στην επαρχία Σιτσουάν. Από το σεισμό μεγέθους 6,6 της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε σήμερα το πρωί τη νοτιοδυτική Κίνα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 152 άτομα ενώ οι τραυματίες υπερβαίνουν του 3.000. Η καταστροφή έλαβε χώρα στους πρόποδες του οροπεδίου του Θιβέτ στην επαρχία Σιτσουάν, σε μια περιοχή όπου υπάρχει μεγάλη τεκτονική δραστηριότητα, η οποία είχε επίσης δεχτεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα το 2008 από έναν ισχυρό σεισμό. Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 03.00 ώρα Ελλάδας διήρκεσε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα, και το επίκεντρο του βρισκόταν κοντά στην πόλη της Γιαάν.
REUTERS / CHINA DAILY

Εναέρια φωτογραφία που απεικονίζει το μέγεθος της καταστροφής στην επαρχία Σιτσουάν. Από το σεισμό μεγέθους 6,6 της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε σήμερα το πρωί τη νοτιοδυτική Κίνα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 152 άτομα ενώ οι τραυματίες υπερβαίνουν του 3.000. Η καταστροφή έλαβε χώρα στους πρόποδες του οροπεδίου του Θιβέτ στην επαρχία Σιτσουάν, σε μια περιοχή όπου υπάρχει μεγάλη τεκτονική δραστηριότητα, η οποία είχε επίσης δεχτεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα το 2008 από έναν ισχυρό σεισμό. Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 03.00 ώρα Ελλάδας διήρκεσε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα, και το επίκεντρο του βρισκόταν κοντά στην πόλη της Γιαάν.

Ιράκ: Εκλογές για τα τοπικά συμβούλια. Οι ψηφοφόροι στο Ιράκ καλούνται σήμερα να εκλέξουν τα τοπικά τους συμβούλια, στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, σε μία πολιτική κίνηση μεγάλης σημασίας πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών τον ερχόμενο χρόνο. Πάνω από 8.000 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους για τα 450 δημοτικά συμβούλια σε όλη τη χώρα. Πάνω από δέκα υποψήφιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επεισόδια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
REUTERS / ATEF HASSAN

Οι ψηφοφόροι στο Ιράκ καλούνται σήμερα να εκλέξουν τα τοπικά τους συμβούλια, στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, σε μία πολιτική κίνηση μεγάλης σημασίας πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών τον ερχόμενο χρόνο. Πάνω από 8.000 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους για τα 450 δημοτικά συμβούλια σε όλη τη χώρα. Πάνω από δέκα υποψήφιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επεισόδια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει την Δευτέρα το προσωπικό της Lufhansa. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει σχεδόν όλες τις πτήσεις της μικρών και μεσαίων αποστάσεων την Δευτέρα, λόγω απεργίας του προσωπικού της. Την Παρασκευή το συνδικάτο Verdi που εκπροσωπεί τους 33.000 εργαζόμενους της εταιρείας --προσωπικό εδάφους και καμπίνας-- ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα αυξήσεις στους μισθούς. Οι συνδικαλιστές χαρακτήρισαν μάλιστα «σκανδαλώδη» την πρόταση που έκανε η διοίκηση της εταιρείας για αυξήσεις στους μισθούς κατά 1,2% από τον Οκτώβριο και 0,5% του χρόνου. Η πρόταση δεν περιλάμβανε εγγυήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Το Verdi από την πλευρά του ζητά αυξήσεις 5,2% και εγγυήσεις για τους εργαζομένους.
EPA / FEDERICO GAMBARINI

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει σχεδόν όλες τις πτήσεις της μικρών και μεσαίων αποστάσεων την Δευτέρα, λόγω απεργίας του προσωπικού της. Την Παρασκευή το συνδικάτο Verdi που εκπροσωπεί τους 33.000 εργαζόμενους της εταιρείας --προσωπικό εδάφους και καμπίνας-- ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα αυξήσεις στους μισθούς. Οι συνδικαλιστές χαρακτήρισαν μάλιστα «σκανδαλώδη» την πρόταση που έκανε η διοίκηση της εταιρείας για αυξήσεις στους μισθούς κατά 1,2% από τον Οκτώβριο και 0,5% του χρόνου. Η πρόταση δεν περιλάμβανε εγγυήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Το Verdi από την πλευρά του ζητά αυξήσεις 5,2% και εγγυήσεις για τους εργαζομένους.

Α1 Μπάσκετ: Επεισόδια στον αγώνα Περιστέρι - Αρης. Το Περιστέρι ηττήθηκε εντός έδρας από τον αδιάφορο Άρη με 68-57, ωστόσο, αυτό που σημάδεψε την αναμέτρηση ήταν να επεισόδια που έγιναν 19
ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Το Περιστέρι ηττήθηκε εντός έδρας από τον αδιάφορο Άρη με 68-57, ωστόσο, αυτό που σημάδεψε την αναμέτρηση ήταν να επεισόδια που έγιναν 19'' πριν το τέλος από οπαδούς των γηπεδούχων, που ανάγκασαν τους διαιτητές να διακόψουν προσωρινά το ματς. Αφού εκκενώθηκε το γήπεδο το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικά.

Formula 1: Πολ Ποζίσιον ο Ρόζμπεργκ στο Μπαχρέιν. Ο Νίκο Ρόζμπεργκ κέρδισε την πρώτη φετινή του πολ ποζίσιον και δεύτερη στην καριέρα του στη Formula 1 στις κατατακτήριες δοκιμές του GP στο Μπαχρέιν. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη πολ ποζίσιον για τη Mercedes μετά από εκείνη του Χάμιλτον στην Κίνα. Πίσω από τον Ρόζμπεργκ θα εκκινήσει ο συμπατριώτης του και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ ενώ στην τρίτη θέση του γκριντ θα βρίσκεται ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Ferrari.
REUTERS / POOL

Ο Νίκο Ρόζμπεργκ κέρδισε την πρώτη φετινή του πολ ποζίσιον και δεύτερη στην καριέρα του στη Formula 1 στις κατατακτήριες δοκιμές του GP στο Μπαχρέιν. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη πολ ποζίσιον για τη Mercedes μετά από εκείνη του Χάμιλτον στην Κίνα. Πίσω από τον Ρόζμπεργκ θα εκκινήσει ο συμπατριώτης του και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ ενώ στην τρίτη θέση του γκριντ θα βρίσκεται ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Ferrari.

Formula 1: Κατατακτήριες δοκιμές στο Μπαχρέιν. Ο Εστεμπαν Γκουτιέρεζ με την Sauber φεύγει από τα πιτς και ετοιμάζεται να μπει στην πίστα κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών στο Μπαχρέιν. Ο νεαρός μεξικανός πιλότος θα εκκινήσει από την τελευταία θέση τον αυριανό αγώνα αν και τερμάτισε 18ος γιατί θα εκτίσει την ποινή πέντε θέσεων που του επιβλήθηκε μετά το GP της Κίνας. Είχε θεωρηθεί τότε υπαίτιος για τη σύγκρουση με τον Αντριαν Σούτιλ.
EPA / SRDJAN SUKI

Ο Εστεμπαν Γκουτιέρεζ με την Sauber φεύγει από τα πιτς και ετοιμάζεται να μπει στην πίστα κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών στο Μπαχρέιν. Ο νεαρός μεξικανός πιλότος θα εκκινήσει από την τελευταία θέση τον αυριανό αγώνα αν και τερμάτισε 18ος γιατί θα εκτίσει την ποινή πέντε θέσεων που του επιβλήθηκε μετά το GP της Κίνας. Είχε θεωρηθεί τότε υπαίτιος για τη σύγκρουση με τον Αντριαν Σούτιλ.

Πρέμιερ Λιγκ: Βήμα παραμονής από τη Σάντερλαντ. Ο προπονητης της Σάντερλαντ πανηγυρίζει την εντός έδρας νίκη της ομάδας του με 1-0 επί της Εβερτον στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Ενα αποτέλεσμα που βοηθά σημαντικά τους γηπεδούχους να παραμείνουν στα «μεγάλα σαλόνια».
REUTERS / NIGEL RODDIS

Ο προπονητης της Σάντερλαντ πανηγυρίζει την εντός έδρας νίκη της ομάδας του με 1-0 επί της Εβερτον στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Ενα αποτέλεσμα που βοηθά σημαντικά τους γηπεδούχους να παραμείνουν στα «μεγάλα σαλόνια».

Αίγυπτος: Ο Μουμπάρακ θα παραμείνει στη φυλακή . Δικαστήριο του Καΐρου διέταξε σήμερα την αποφυλάκιση του Χόσνι Μουμπάρακ για την κατηγορία του παράνομου πλουτισμού, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος θα παραμείνει στη φυλακή διότι αντιμετωπίζει και άλλες κατηγορίες.
REUTERS / STRINGER

Δικαστήριο του Καΐρου διέταξε σήμερα την αποφυλάκιση του Χόσνι Μουμπάρακ για την κατηγορία του παράνομου πλουτισμού, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος θα παραμείνει στη φυλακή διότι αντιμετωπίζει και άλλες κατηγορίες.

Πακιστάν: Παρατείνεται ο κατ
REUTERS / STRINGER/PAKISTAN

Το αρμόδιο δικαστήριο για υποθέσεις τρομοκρατίας παρέτεινε κατά 14 ημέρες την προληπτική κράτηση του πρώην προέδρου του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ για την παράνομη κράτηση και απόλυση δικαστών κατά τη διάρκεια της θητείας του στην κεφαλή της χώρας.

Βενεζουέλα: Επεισοδιακή η ορκωμοσία του Μαδούρο. Ο γνωστός φαρσέρ Γιέντρι Σάντσες, που έχει απασχολήσει με τις απροσδόκητες εμφανίσεις του τα μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας, κατόρθωσε χθες να παρακάμψει την ασφάλεια του και να σπρώξει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μετά την ορκωμοσία του στο Καράκας ως διάδοχος του αποθανόντος Ούγο Τσάβες. Ντυμένος στα κόκκινα, το χρώμα του κόμματος και των οπαδών του «τσαβισμού», ο εισβολέας διέκοψε την ομιλία του Μαδούρο, του πήρε από τα χέρια το μικρόφωνο, παρά την προσπάθεια του προέδρου της Βουλής Ντιοσδάδο Καβέγιο να τον συγκρατήσει. 
REUTERS / STRINGER/VENEZUELA

Ο γνωστός φαρσέρ Γιέντρι Σάντσες, που έχει απασχολήσει με τις απροσδόκητες εμφανίσεις του τα μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας, κατόρθωσε χθες να παρακάμψει την ασφάλεια του και να σπρώξει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μετά την ορκωμοσία του στο Καράκας ως διάδοχος του αποθανόντος Ούγο Τσάβες. Ντυμένος στα κόκκινα, το χρώμα του κόμματος και των οπαδών του «τσαβισμού», ο εισβολέας διέκοψε την ομιλία του Μαδούρο, του πήρε από τα χέρια το μικρόφωνο, παρά την προσπάθεια του προέδρου της Βουλής Ντιοσδάδο Καβέγιο να τον συγκρατήσει. 

Συρία: Τουλάχιστον 69 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις σφοδρές μάχες . Τουλάχιστον 69 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πολλών ανταρτών, σκοτώθηκαν στις σφοδρές μάχες που διεξάγονται εδώ και τέσσερις ημέρες ανάμεσα στους αντάρτες και τον συριακό στρατό στο Ζντειντέτ αλ Φαντλ, νοτιοδυτικά της Δαμασκού, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH). Από την Παρασκευή, από τις βίαιες συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 157 άνθρωποι - 44 αντάρτες, 75 πολίτες και 38 στρατιώτες - σε όλη τη Συρία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Παρατηρητηρίου.
EPA / SANA / HANDOUT

Τουλάχιστον 69 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πολλών ανταρτών, σκοτώθηκαν στις σφοδρές μάχες που διεξάγονται εδώ και τέσσερις ημέρες ανάμεσα στους αντάρτες και τον συριακό στρατό στο Ζντειντέτ αλ Φαντλ, νοτιοδυτικά της Δαμασκού, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH). Από την Παρασκευή, από τις βίαιες συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 157 άνθρωποι - 44 αντάρτες, 75 πολίτες και 38 στρατιώτες - σε όλη τη Συρία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Α1 βόλεϊ: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός στους άνδρες. Ο Ολυμπιακός «έσπασε» για δεύτερη διαδοχική μέρα την έδρα του Παμβοχαϊκού, επικράτησε 3-0 σετ της ομάδας του Βραχατίου και με 3-1 νίκες στη σειρά των τελικών αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ για 26η φορά στην ιστορία του. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, ολοκλήρωσαν με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν, καθώς πέτυχαν το τρεμπλ, μιας είχαν ήδη πανηγυρίσει την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και του Κυπέλλου Ελλάδας.
ICON PRESS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός «έσπασε» για δεύτερη διαδοχική μέρα την έδρα του Παμβοχαϊκού, επικράτησε 3-0 σετ της ομάδας του Βραχατίου και με 3-1 νίκες στη σειρά των τελικών αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ για 26η φορά στην ιστορία του. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, ολοκλήρωσαν με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν, καθώς πέτυχαν το τρεμπλ, μιας είχαν ήδη πανηγυρίσει την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Α1 μπάσκετ γυναικών: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1 μπάσκετ γυναικών, καθώς επικράτησε με 67-61 του Ελληνικού στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και πανηγύρισε τον τέταρτο τίτλο στην ιστορία του. Ο Παναθηναϊκός είχε να να ανέβει στην κορυφή εδώ και 8 χρόνια (2005), ενώ έχει στεφθεί πρωταθλητής το 1998 και το 2000.
ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1 μπάσκετ γυναικών, καθώς επικράτησε με 67-61 του Ελληνικού στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και πανηγύρισε τον τέταρτο τίτλο στην ιστορία του. Ο Παναθηναϊκός είχε να να ανέβει στην κορυφή εδώ και 8 χρόνια (2005), ενώ έχει στεφθεί πρωταθλητής το 1998 και το 2000.

Τρίκαλα: Υπαίθρια έκθεση αντιφασιστικής γελοιογραφίας. Κόσμος κάθε ηλικίας στάθηκαν και απόλαυσαν τις γελοιογραφίες από γνωστούς σκιτσογράφους γελοιογράφους. Η υπαίθρια έκθεση γελοιογραφίας στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, εντάσσεται στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων κατά του φασισμού και ναζισμού, που διοργάνωσε το αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό στέκι Rossonero. Eκτέθηκαν σκίτσα των Στάθη, Γιάννη Καλαϊτζή, Ανδρέα Πετρουλάκη, Helm, Κώστα Μητρόπουλου, Γιάννη Ιωάννου, Τάσου Αναστασίου και πολλών άλλων. 
EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Κόσμος κάθε ηλικίας στάθηκαν και απόλαυσαν τις γελοιογραφίες από γνωστούς σκιτσογράφους γελοιογράφους. Η υπαίθρια έκθεση γελοιογραφίας στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, εντάσσεται στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων κατά του φασισμού και ναζισμού, που διοργάνωσε το αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό στέκι Rossonero. Eκτέθηκαν σκίτσα των Στάθη, Γιάννη Καλαϊτζή, Ανδρέα Πετρουλάκη, Helm, Κώστα Μητρόπουλου, Γιάννη Ιωάννου, Τάσου Αναστασίου και πολλών άλλων. 

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν. Νεαρός διαδηλωτής δείχνει το σήμα της νίκης ενώ συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων σε προάστιο της πρωτεύουσας Μανάμα, στο Μπαχρέιν. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις πολιτικές και οικονομικές ανισότητες και ζητούν πολιτικές αλλαγές στη χώρα καθώς επίσης και την ακύρωση του αγώνα της Formula 1 που θα διεξαχθεί αύριο.
EPA / MAZEN MAHDI

Νεαρός διαδηλωτής δείχνει το σήμα της νίκης ενώ συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων σε προάστιο της πρωτεύουσας Μανάμα, στο Μπαχρέιν. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις πολιτικές και οικονομικές ανισότητες και ζητούν πολιτικές αλλαγές στη χώρα καθώς επίσης και την ακύρωση του αγώνα της Formula 1 που θα διεξαχθεί αύριο.

Τέξας: Συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από τα αίτια της έκρηξης . Ερευνητές εξέτασαν τα συντρίμμια προκειμένου να καθορίσουν τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας που κατέστρεψε ένα μικρό μέρος μιας ολόκληρης πόλης και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 14 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων εθελοντών πυροσβεστών, οι οποίοι είχαν σπεύσει στο σημείο ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι περίπου 200 είναι οι τραυματίες. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μέλη παραϊατρικού προσωπικού καθώς και εθελοντές πυροσβέστες που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις και εικάζεται ότι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που ακολούθησε, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που καταχωρήθηκε ως σεισμική δόνηση μεγέθους 2,1 βαθμών.
REUTERS / ADREES LATIF

Ερευνητές εξέτασαν τα συντρίμμια προκειμένου να καθορίσουν τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας που κατέστρεψε ένα μικρό μέρος μιας ολόκληρης πόλης και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 14 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων εθελοντών πυροσβεστών, οι οποίοι είχαν σπεύσει στο σημείο ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι περίπου 200 είναι οι τραυματίες. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μέλη παραϊατρικού προσωπικού καθώς και εθελοντές πυροσβέστες που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις και εικάζεται ότι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που ακολούθησε, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που καταχωρήθηκε ως σεισμική δόνηση μεγέθους 2,1 βαθμών.

Κίνα: Το αεροπλανοφόρο Liaoning θα πραγματοποιήσει την πρώτη του αποστολή . Η Κίνα θα στείλει το πρώτο της αεροπλανοφόρο, το Liaoning, στην πρώτη του ναυτική αποστολή μέσα σε ένα χρόνο. Το αεροπλανοφόρο αυτό, το οποίο αγόρασε μεταχειρισμένο το Πεκίνο από την Ουκρανία και επισκευάστηκε στην Κίνα, έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 ασκήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα αφού καθελκύστηκε πέρυσι. Δεν έχει ωστόσο διευκρινιστεί πότε θα αρχίσει η αποστολή του Liaoning, ή πόσο θα διαρκέσει. Το αεροπλανοφόρο διεξάγει ναυτικά γυμνάσια από τον Φεβρουάριο, αφότου έφθασε στον λιμένα Τσινγκντάο, που θα αποτελεί την έδρα του.
EPA / JOHN LEE

Η Κίνα θα στείλει το πρώτο της αεροπλανοφόρο, το Liaoning, στην πρώτη του ναυτική αποστολή μέσα σε ένα χρόνο. Το αεροπλανοφόρο αυτό, το οποίο αγόρασε μεταχειρισμένο το Πεκίνο από την Ουκρανία και επισκευάστηκε στην Κίνα, έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 ασκήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα αφού καθελκύστηκε πέρυσι. Δεν έχει ωστόσο διευκρινιστεί πότε θα αρχίσει η αποστολή του Liaoning, ή πόσο θα διαρκέσει. Το αεροπλανοφόρο διεξάγει ναυτικά γυμνάσια από τον Φεβρουάριο, αφότου έφθασε στον λιμένα Τσινγκντάο, που θα αποτελεί την έδρα του.