Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 19:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Παρασκευή 19 Απριλίου 2013.

Χάσμα Κεντροαριστεράς - Κεντροδεξιάς για τον Πρόντι. Η βουλευτής του Λαού της Ελευθερίας, Αλεσάντρα Μουσολίνι φορά μπλούζα που γράφει «Ο διάβολος φοράει Πρόντι» κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου στην Ιταλία. Η κεντροαριστερή συμμαχία με πυρήνα το Δημοκρατικό Κόμμα, κατέληξε στην επιλογή του πρώην πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι για την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας μετά την αποτυχία της λύσης του Φράνκο Μαρίνι να συσπειρώσει την παράταξη. Ο Πρόντι ωστόσο αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Κεντροδεξιά υπό το Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία είχε συμφωνήσει στη στήριξη του κ. Μαρίνι.
EPA / ALESSANDRO DI MEO

Η βουλευτής του Λαού της Ελευθερίας, Αλεσάντρα Μουσολίνι φορά μπλούζα που γράφει «Ο διάβολος φοράει Πρόντι» κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου στην Ιταλία. Η κεντροαριστερή συμμαχία με πυρήνα το Δημοκρατικό Κόμμα, κατέληξε στην επιλογή του πρώην πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι για την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας μετά την αποτυχία της λύσης του Φράνκο Μαρίνι να συσπειρώσει την παράταξη. Ο Πρόντι ωστόσο αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Κεντροδεξιά υπό το Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία είχε συμφωνήσει στη στήριξη του κ. Μαρίνι.

Ο μακροβιότερος άνθρωπος στον κόσμο γίνεται 116 ετών. Η Ιαπωνία γιορτάζει τα γενέθλια του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Τζιροέμον Κιμούρα, που γίνεται σήμερα 116 ετών. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε έστειλε στον εορτάζοντα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να τον συγχαρεί, ενώ ο δήμαρχος του Κιοτάνγκο, ο Γιασούσι Νακαγιάμα και ένας αξιωματούχος από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες τον επισκέφθηκαν στο σπίτι, είπε η δημοτικός υπάλληλος Μιτσίκο Αράτα. Ο Κιμούρα ζει στην πόλη του Κιοτάνγκο, στην περιφέρεια του Κιότο.
EPA / KYOTANGO CITY / HANDOUT

Η Ιαπωνία γιορτάζει τα γενέθλια του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Τζιροέμον Κιμούρα, που γίνεται σήμερα 116 ετών. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε έστειλε στον εορτάζοντα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να τον συγχαρεί, ενώ ο δήμαρχος του Κιοτάνγκο, ο Γιασούσι Νακαγιάμα και ένας αξιωματούχος από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες τον επισκέφθηκαν στο σπίτι, είπε η δημοτικός υπάλληλος Μιτσίκο Αράτα. Ο Κιμούρα ζει στην πόλη του Κιοτάνγκο, στην περιφέρεια του Κιότο.

Ρεκόρ χτυπημάτων στο YouTube για το Gentleman. Το βιντεοκλίπ του νοτιοκορεάτη ράπερ Psy με το νέο τραγούδι «Gentleman» ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube αυτή την εβδομάδα, ακολουθώντας πιστά την επιτυχία του προηγούμενου single, «Gangnam Style» του τραγουδιστή. Το «Gangnam Style» που διατηρεί το ρεκόρ στο YouTube για τις περισσότερες θεάσεις που έχουν γίνει ποτέ, με τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύριο χτυπήματα, έκανε τον σωματώδη Κορεάτη έναν παγκόσμιο αστέρα και ένα από τα διασημότερα πρόσωπα που εμφανίζονται στην αναπτυσσόμενη μουσική σκηνή της χώρας του.
REUTERS / LEE JAE-WON

Το βιντεοκλίπ του νοτιοκορεάτη ράπερ Psy με το νέο τραγούδι «Gentleman» ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube αυτή την εβδομάδα, ακολουθώντας πιστά την επιτυχία του προηγούμενου single, «Gangnam Style» του τραγουδιστή. Το «Gangnam Style» που διατηρεί το ρεκόρ στο YouTube για τις περισσότερες θεάσεις που έχουν γίνει ποτέ, με τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύριο χτυπήματα, έκανε τον σωματώδη Κορεάτη έναν παγκόσμιο αστέρα και ένα από τα διασημότερα πρόσωπα που εμφανίζονται στην αναπτυσσόμενη μουσική σκηνή της χώρας του.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Βοστόνη. Η αστυνομία της Βοστόνης και οι ομοσπονδιακές αρχές διεξάγουν ανθρωποκυνηγητό πόρτα με πόρτα για να βρουν τον 19χρονο που διαφεύγει της σύλληψης, αφού ο 20χρονος σκοτώθηκε σήμερα σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. Οι ύποπτοι είναι αδέλφια με επώνυμο Τσερνάγεφ και κατάγονται από τη Ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας.
REUTERS / JESSICA RINALDI

Η αστυνομία της Βοστόνης και οι ομοσπονδιακές αρχές διεξάγουν ανθρωποκυνηγητό πόρτα με πόρτα για να βρουν τον 19χρονο που διαφεύγει της σύλληψης, αφού ο 20χρονος σκοτώθηκε σήμερα σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. Οι ύποπτοι είναι αδέλφια με επώνυμο Τσερνάγεφ και κατάγονται από τη Ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας.

Ιταλία: Δεν εξελέγη πρόεδρος μετά και την 3η ψηφοφορία. Οι ιταλοί εκλέκτορες απέτυχαν και πάλι σήμερα Παρασκευή, όπως άλλωστε αναμενόταν, να εκλέξουν τον πρόεδρο της Ιταλίας στον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας κατά τον οποίο ήταν ακόμη απαραίτητη μια πλειοψηφία δύο τρίτων, σύμφωνα με μια μερική καταμέτρηση των ψήφων. Από τον τέταρτο γύρο και μετά, η ψηφοφορία διεξάγεται με απόλυτη πλειοψηφία (504 ψήφοι) και ο νέος επίσημος υποψήφιος της αριστεράς, ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, έχει σοβαρές πιθανότητες να εκλεγεί.
REUTERS / MAX ROSSI

Οι ιταλοί εκλέκτορες απέτυχαν και πάλι σήμερα Παρασκευή, όπως άλλωστε αναμενόταν, να εκλέξουν τον πρόεδρο της Ιταλίας στον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας κατά τον οποίο ήταν ακόμη απαραίτητη μια πλειοψηφία δύο τρίτων, σύμφωνα με μια μερική καταμέτρηση των ψήφων. Από τον τέταρτο γύρο και μετά, η ψηφοφορία διεξάγεται με απόλυτη πλειοψηφία (504 ψήφοι) και ο νέος επίσημος υποψήφιος της αριστεράς, ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, έχει σοβαρές πιθανότητες να εκλεγεί.

Εβδομάδα Μόδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες από την καλοκαιρινή συλλογή του οίκου Salinas στην Εβδομάδα Μόδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες από την καλοκαιρινή συλλογή του οίκου Salinas στην Εβδομάδα Μόδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο ο Τσονγκά. Ο Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Στάνισλας Βαβρίνκα, που τον οδηγεί τα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο για πρώτη φορά στην καριέρα του.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Ο Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Στάνισλας Βαβρίνκα, που τον οδηγεί τα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Εκτός της λίστας του ΤΙΜΕ με τις προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή για το 2013 η Μέρκελ. Την θέση της μεταξύ των 100 προσώπων με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στην κατάταξη του περιοδικού ΤΙΜΕ έχασε η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ για το 2013.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Την θέση της μεταξύ των 100 προσώπων με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στην κατάταξη του περιοδικού ΤΙΜΕ έχασε η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ για το 2013.

Να αυτοκτονήσει μέσα στη φυλακή σκεφτόταν η Αμάντα Νοξ. Η αμερικανίδα Αμάντα Νοξ σκεφτόταν να αυτοκτονήσει αν δεν ανατρεπόταν η καταδικαστική απόφαση εις βάρος της του 2007 για τη δολοφονία της βρετανίδας συγκατοίκου της στην Ιταλία, σύμφωνα με αντίγραφο της αυτοβιογραφίας της που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η 25χρονη Νοξ πέρασε τέσσερα χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία της Μέρεντιθ Κέρχερ την εποχή που ήταν και οι δύο φοιτήτριες, μέσω προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, στο πανεπιστήμιο της Περούτζια στην Ιταλία.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Η αμερικανίδα Αμάντα Νοξ σκεφτόταν να αυτοκτονήσει αν δεν ανατρεπόταν η καταδικαστική απόφαση εις βάρος της του 2007 για τη δολοφονία της βρετανίδας συγκατοίκου της στην Ιταλία, σύμφωνα με αντίγραφο της αυτοβιογραφίας της που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η 25χρονη Νοξ πέρασε τέσσερα χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία της Μέρεντιθ Κέρχερ την εποχή που ήταν και οι δύο φοιτήτριες, μέσω προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, στο πανεπιστήμιο της Περούτζια στην Ιταλία.

Βοστόνη: Νεκρός ο ένας ύποπτος . Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης επιβεβαίωσε τον θάνατο του ατόμου που συνελήφθη ως ύποπτος για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης επιβεβαίωσε τον θάνατο του ατόμου που συνελήφθη ως ύποπτος για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 60-70. Μονομαχία του Κώστα Τσαρτσαρή με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Η ισπανική ομάδα απάντησε με δικό της «break» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ισοφάρισε τη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό σε 2-2 και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 70-60 από τους Καταλανούς, στον 4ο μεταξύ τους αγώνα και πλέον την επόμενη εβδομάδα καλούνται για νέο «θαύμα» στη Βαρκελώνη, προκειμένου να προκριθούν στο 11ο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας της ιστορίας τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Μονομαχία του Κώστα Τσαρτσαρή με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Η ισπανική ομάδα απάντησε με δικό της «break» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ισοφάρισε τη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό σε 2-2 και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 70-60 από τους Καταλανούς, στον 4ο μεταξύ τους αγώνα και πλέον την επόμενη εβδομάδα καλούνται για νέο «θαύμα» στη Βαρκελώνη, προκειμένου να προκριθούν στο 11ο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας της ιστορίας τους.

Εντοπίστηκαν δύο εξωπλανήτες που ενδέχεται να είναι παρόμοιοι με τη Γη. Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε, με τη βοήθεια του αμερικανικού διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ, δύο πλανήτες που βρίσκονται εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος αλλά είναι παρόμοιοι με τη Γη (Δ) και θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή. Οι δύο πλανήτες, που βαφτίστηκαν Κέπλερ-62 e (Κ) και Κέπλερ-62 f (2ος από δεξιά) ανήκουν σε ένα ηλιακό σύστημα με πέντε πλανήτες. Βρίσκονται σε τέτοια απόσταση από τον ήλιο τους, τον Κέπλερ-62, που καθιστά τη θερμοκρασία τους ούτε πολύ υψηλή ούτε πολύ χαμηλή. Θα μπορούσαν κατά συνέπεια να έχουν νερό σε υγρή μορφή.
REUTERS / NASA

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε, με τη βοήθεια του αμερικανικού διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ, δύο πλανήτες που βρίσκονται εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος αλλά είναι παρόμοιοι με τη Γη (Δ) και θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή. Οι δύο πλανήτες, που βαφτίστηκαν Κέπλερ-62 e (Κ) και Κέπλερ-62 f (2ος από δεξιά) ανήκουν σε ένα ηλιακό σύστημα με πέντε πλανήτες. Βρίσκονται σε τέτοια απόσταση από τον ήλιο τους, τον Κέπλερ-62, που καθιστά τη θερμοκρασία τους ούτε πολύ υψηλή ούτε πολύ χαμηλή. Θα μπορούσαν κατά συνέπεια να έχουν νερό σε υγρή μορφή.

Λαγκάρντ : «Αποφύγαμε τα χειρότερα». Η παγκόσμια κρίση δημιούργησε μία οικονομία τριών ταχυτήτων, επανέλαβε την Πέμπτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, τονίζοντας παράλληλα ότι «έχουμε αποφύγει τα χειρότερα». Για την Ελλάδα δεν έκανε ειδική αναφορά, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Κύπρο, διατύπωσε την άποψη ότι πρόκειται για «μοναδική περίπτωση».
REUTERS / JIM BOURG

Η παγκόσμια κρίση δημιούργησε μία οικονομία τριών ταχυτήτων, επανέλαβε την Πέμπτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, τονίζοντας παράλληλα ότι «έχουμε αποφύγει τα χειρότερα». Για την Ελλάδα δεν έκανε ειδική αναφορά, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Κύπρο, διατύπωσε την άποψη ότι πρόκειται για «μοναδική περίπτωση».

Η έκρηξη στο Γουέστ ήταν τόσο ισχυρή που καταγράφηκε σαν σεισμός. Η έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο λιπασμάτων της πόλης Γουέστ, κοντά στο Γουέικο του Τέξας, ήταν τόσο ισχυρή που καταγράφηκε ως σεισμική δόνηση μεγέθους 2,1 βαθμών, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Κέντρο Γεωφυσικών Μελετών. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η δόνηση έγινε αισθητή σε μια ακτίνα 80 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο.
REUTERS / ADREES LATIF

Η έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο λιπασμάτων της πόλης Γουέστ, κοντά στο Γουέικο του Τέξας, ήταν τόσο ισχυρή που καταγράφηκε ως σεισμική δόνηση μεγέθους 2,1 βαθμών, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Κέντρο Γεωφυσικών Μελετών. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η δόνηση έγινε αισθητή σε μια ακτίνα 80 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο.

Το FBI εξακρίβωσε τους δύο υπόπτους για την επίθεση στη Βοστόνη. Το FBI ανακοίνωσε, ότι έχει εξακριβώσει την ταυτότητα των δύο υπόπτων, για τη βομβιστική επίθεση στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου στη Βοστόνη. Κατά τη διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων παρουσιάστηκαν φωτογραφίες και βίντεο των δύο υπόπτων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από κάμερες ασφαλείας.
REUTERS / SHANNON STAPLETON

Το FBI ανακοίνωσε, ότι έχει εξακριβώσει την ταυτότητα των δύο υπόπτων, για τη βομβιστική επίθεση στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου στη Βοστόνη. Κατά τη διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων παρουσιάστηκαν φωτογραφίες και βίντεο των δύο υπόπτων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από κάμερες ασφαλείας.

Για 15 νεκρούς από την έκρηξη μιλούν ο αρχές στο Τέξας. Oμάδες αναζήτησης και εντοπισμού ψάχνουν στα ερείπια του εργοστασίου λιπασμάτων στο Τέξας, 24 ώρες μετά από τη μεγάλη έκρηξη, που ισοπέδωσε το κτιριακό συγκρότημα. Ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά γα τον τελικό αριθμό των νεκρών. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να φθάσει τους 15.
REUTERS / ADREES LATIF

Oμάδες αναζήτησης και εντοπισμού ψάχνουν στα ερείπια του εργοστασίου λιπασμάτων στο Τέξας, 24 ώρες μετά από τη μεγάλη έκρηξη, που ισοπέδωσε το κτιριακό συγκρότημα. Ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά γα τον τελικό αριθμό των νεκρών. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να φθάσει τους 15.

Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αργεντινή. Περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες της Αργεντινής, διαδήλωσαν σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εδώ και χρόνια, εκφράζοντας δημόσια την οργή τους κατά της προέδρου Κριστίνα Φερνάντεζ την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την επιδείνωση της οικονομίας. Η πορεία διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα, Μπουένος Άιρες (φωτογραφία), ήταν ειρηνική με τους διαδηλωτές να προέρχονται κυρίως από τη μεσαία τάξη.
REUTERS / MARCOS BRINDICCI

Περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες της Αργεντινής, διαδήλωσαν σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εδώ και χρόνια, εκφράζοντας δημόσια την οργή τους κατά της προέδρου Κριστίνα Φερνάντεζ την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την επιδείνωση της οικονομίας. Η πορεία διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα, Μπουένος Άιρες (φωτογραφία), ήταν ειρηνική με τους διαδηλωτές να προέρχονται κυρίως από τη μεσαία τάξη.

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα περίχωρα της Βοστόνης. Πυρά και εκρήξεις ακούγονταν στους δρόμους γύρω από το MIT κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του ατόμου που σκότωσε έναν αστυνομικό του αμερικανικού πανεπιστημίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Ενας άνθρωπος τραυματίσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από σφαίρα την ώρα που βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση ανθρωποκυνηγητού μετά τον φόνο του αστυνομικού στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης.
REUTERS / KRISTYN ULANDAY

Πυρά και εκρήξεις ακούγονταν στους δρόμους γύρω από το MIT κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του ατόμου που σκότωσε έναν αστυνομικό του αμερικανικού πανεπιστημίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Ενας άνθρωπος τραυματίσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από σφαίρα την ώρα που βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση ανθρωποκυνηγητού μετά τον φόνο του αστυνομικού στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Συγκρούσεις στο Κάιρο. Συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Κάιρο μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, με αμφότερους να εκτοξεύουν πέτρες και βόμβες μολότοφ. Οι ταραχές, από τις οποίες έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ξέσπασαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ζητώντας την αναδιοργάνωση του δικαστικού συστήματος.
EPA / OLIVER WEIKEN

Συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Κάιρο μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, με αμφότερους να εκτοξεύουν πέτρες και βόμβες μολότοφ. Οι ταραχές, από τις οποίες έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ξέσπασαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ζητώντας την αναδιοργάνωση του δικαστικού συστήματος.

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 74-73 . Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός στο Αμπντί Ιπεκτσί κι έδωσε δικαίωμα στο όνειρο στην Αναντολού Εφές. Η ελληνική ομάδα περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος προηγείιτο 70-62, αλλά τα παιδαριώδη λάθη που έκανε επέτρεψαν στους Τούρκους με απίστευτο φόλοου του Λούκας στα 2
EPA / TOLGA BOZOGLU

Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός στο Αμπντί Ιπεκτσί κι έδωσε δικαίωμα στο όνειρο στην Αναντολού Εφές. Η ελληνική ομάδα περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος προηγείιτο 70-62, αλλά τα παιδαριώδη λάθη που έκανε επέτρεψαν στους Τούρκους με απίστευτο φόλοου του Λούκας στα 2'' να πάρουν τη νίκη με 74-73 και να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 2-2. Τα πάντα, πλέον, θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ, όπου η ομάδα που θα επικρατήσει θα πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Λονδίνου.