Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 19:12

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 18 Απριλίου 2013.

Βοστόνη: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην τελετή μνήμης για τα θύματα της έκρηξης . Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του στην τελετή μνήμης για τα θύματα της διπλής έκρηξης στο χώρο του τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης στον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Σταυρού.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του στην τελετή μνήμης για τα θύματα της διπλής έκρηξης στο χώρο του τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης στον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Σταυρού.

Εκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας. Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) στο εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στο Γουέικο του Τέξας, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ή να προκληθούν ζημιές σε πολλά κτίρια, ανάμεσά τους ένα σχολείο και ένα γηροκομείο και να τραυματιστούν εκατοντάδες άνθρωποι, ανέφεραν οι αρχές. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο υγείας, ανέφερε ότι δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πληροφορία η οποία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.
REUTERS / MIKE STONE

Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) στο εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στο Γουέικο του Τέξας, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ή να προκληθούν ζημιές σε πολλά κτίρια, ανάμεσά τους ένα σχολείο και ένα γηροκομείο και να τραυματιστούν εκατοντάδες άνθρωποι, ανέφεραν οι αρχές. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο υγείας, ανέφερε ότι δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πληροφορία η οποία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

160 τραυματίες από την έκρηξη στο Τέξας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 5 έως 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων του Τέξας. Περί τους 160 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία .Ο τόπος της έκρηξης αντιμετωπίζεται ως σκηνή εγκλήματος, ανακοίνωσε η αστυνομία, αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
REUTERS / MIKE STONE

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 5 έως 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων του Τέξας. Περί τους 160 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία .Ο τόπος της έκρηξης αντιμετωπίζεται ως σκηνή εγκλήματος, ανακοίνωσε η αστυνομία, αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Επαναλειτούργησε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστόνης. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στη Βοστόνη, έδωσαν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της πόλης, το οποίο είχε εκκενωθεί από τους εργαζόμενους σε αυτό, για λόγους ασφαλείας. Η εκκένωση του κτιρίου κράτησε περισσότερο από μια ώρα και ολοκληρώθηκε όταν ένας από τους ανθρώπους των υπηρεσιών ασφαλείας, τοποθέτησε την πράσινη σημαία, σηματοδοτώντας ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν. Ένας δικαστικός υπάλληλος ο οποίος δεν κατονομάστηκε, επιβεβαίωσε μέσω τηλεφώνου ότι το Δικαστικό Μέγαρο άνοιξε εκ νέου, αλλά μόνο για τους εργαζομένους.
REUTERS / GARY CAMERON

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στη Βοστόνη, έδωσαν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της πόλης, το οποίο είχε εκκενωθεί από τους εργαζόμενους σε αυτό, για λόγους ασφαλείας. Η εκκένωση του κτιρίου κράτησε περισσότερο από μια ώρα και ολοκληρώθηκε όταν ένας από τους ανθρώπους των υπηρεσιών ασφαλείας, τοποθέτησε την πράσινη σημαία, σηματοδοτώντας ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν. Ένας δικαστικός υπάλληλος ο οποίος δεν κατονομάστηκε, επιβεβαίωσε μέσω τηλεφώνου ότι το Δικαστικό Μέγαρο άνοιξε εκ νέου, αλλά μόνο για τους εργαζομένους.

Στρατιωτική παρέλαση στην Τεχεράνη. Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ (4ος από δεξιά) παρακολουθεί στρατιωτική παρέλαση στην Τεχεράνη που έγινε την Πέμπτη με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Στρατού.
REUTERS / HANDOUT

Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ (4ος από δεξιά) παρακολουθεί στρατιωτική παρέλαση στην Τεχεράνη που έγινε την Πέμπτη με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Στρατού.

Πακιστάν: Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του Μουσάραφ. Πακιστανικό δικαστήριο διέταξε σήμερα τη σύλληψη του πρώην προέδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στο Πακιστάν από αυτοεξορία ελπίζοντας ότι θα τού επιτραπεί να συμμετάσχει στις εκλογές. Το δικαστήριο εξέταζε αίτηση του Μουσάραφ για να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση.
EPA / T. MUGHAL

Πακιστανικό δικαστήριο διέταξε σήμερα τη σύλληψη του πρώην προέδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στο Πακιστάν από αυτοεξορία ελπίζοντας ότι θα τού επιτραπεί να συμμετάσχει στις εκλογές. Το δικαστήριο εξέταζε αίτηση του Μουσάραφ για να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση.

Εγκρίθηκε από την Μπούντεσταγκ το κυπριακό πακέτο διάσωσης. Με 487 ψήφους υπέρ, 102 κατά και 13 αποχές επί 602 παρόντων εγκρίθηκε την Πέμπτη το σχέδιο διάσωσης από το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Μαζί με το κυπριακό πακέτο εγκρίθηκε η επταετής παράταση για την αποπληρωμή των δανείων της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, καθώς και η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Γερμανίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από 29,07% σε 29,13%, λόγω της αδυναμίας της Κύπρου να συνεχίσει να συνεισφέρει.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Με 487 ψήφους υπέρ, 102 κατά και 13 αποχές επί 602 παρόντων εγκρίθηκε την Πέμπτη το σχέδιο διάσωσης από το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Μαζί με το κυπριακό πακέτο εγκρίθηκε η επταετής παράταση για την αποπληρωμή των δανείων της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, καθώς και η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Γερμανίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από 29,07% σε 29,13%, λόγω της αδυναμίας της Κύπρου να συνεχίσει να συνεισφέρει.

Ιταλία:  Δεν εξελέγη Πρόεδρος στην πρώτη ψηφοφορία. Η βουλή της Ιταλίας δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο στην πρώτη ψηφοφορία η οποία διεξήχθη σήμερα, με τις εσωκομματικές διενέξεις να υποσκάπτουν την επίσημη υποψηφιότητα της κεντροαριστεράς, αυτή του πρώην συνδικαλιστή και πρώην προέδρου της Γερουσίας Φράνκο Μαρίνι. Μια δεύτερη ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί αργότερα σήμερα Πέμπτη, στην οποία επίσης θα απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων. Μετά την τέταρτη κατά σειρά ψηφοφορία, που αναμένεται να γίνει αύριο, θα αρκεί η απλή πλειοψηφία για να αναδειχθεί ο διάδοχος του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της δημοκρατίας.
REUTERS / TONY GENTILE

Η βουλή της Ιταλίας δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο στην πρώτη ψηφοφορία η οποία διεξήχθη σήμερα, με τις εσωκομματικές διενέξεις να υποσκάπτουν την επίσημη υποψηφιότητα της κεντροαριστεράς, αυτή του πρώην συνδικαλιστή και πρώην προέδρου της Γερουσίας Φράνκο Μαρίνι. Μια δεύτερη ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί αργότερα σήμερα Πέμπτη, στην οποία επίσης θα απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων. Μετά την τέταρτη κατά σειρά ψηφοφορία, που αναμένεται να γίνει αύριο, θα αρκεί η απλή πλειοψηφία για να αναδειχθεί ο διάδοχος του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της δημοκρατίας.

Διαμαρτυρία για τη επίθεση εναντίον μεταναστών στην Μανωλάδα. Μετανάστες από το Μπαγκλαντές, εργαζόμενοι στην Ελλάδα, και μέλη του ΠΑΜΕ κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητώντας την σύλληψη και τιμωρία εγκληματιών που πυροβόλησαν εναντίον ξένων εργατών που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους, στη Μανωλάδα του νομού Ηλείας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ

Μετανάστες από το Μπαγκλαντές, εργαζόμενοι στην Ελλάδα, και μέλη του ΠΑΜΕ κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητώντας την σύλληψη και τιμωρία εγκληματιών που πυροβόλησαν εναντίον ξένων εργατών που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους, στη Μανωλάδα του νομού Ηλείας.

Η αξία των αποθεμάτων χρυσού των κεντρικών τραπεζών μειώθηκε κατά 560 δισ. δολάρια. Ανήσυχος χρηματιστής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο είδαν την αξία των αποθεμάτων τους σε χρυσό να μειώνεται κατά 560 δισ. δολάρια, καθώς η τιμή του μειώνεται με τους ταχύτερους ρυθμούς την τελευταία διετία, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Οι κεντρικές τράπεζες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων, καθώς έχουν στην κατοχή τους 31.694,8 μετρικούς τόνους του πολύτιμου μετάλλου, που αντιστοιχούν στο 19% του συνόλου του χρυσού που έχει εξορυχτεί, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού. Μετά τη συνεχόμενη άνοδο επί 12 έτη, η τιμή του χρυσού μειώθηκε κατά 29% από το επίπεδο – ρεκόρ των 1.923,70 δολαρίων ανά ουγγιά τον Σεπτέμβριο του 2011. Οι ΗΠΑ και η Γερμανία είναι οι μεγαλύτεροι κάτοχοι χρυσού, με το μέταλλο να αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 70% των συνολικών διαθεσίμων τους.
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Ανήσυχος χρηματιστής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο είδαν την αξία των αποθεμάτων τους σε χρυσό να μειώνεται κατά 560 δισ. δολάρια, καθώς η τιμή του μειώνεται με τους ταχύτερους ρυθμούς την τελευταία διετία, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Οι κεντρικές τράπεζες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων, καθώς έχουν στην κατοχή τους 31.694,8 μετρικούς τόνους του πολύτιμου μετάλλου, που αντιστοιχούν στο 19% του συνόλου του χρυσού που έχει εξορυχτεί, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού. Μετά τη συνεχόμενη άνοδο επί 12 έτη, η τιμή του χρυσού μειώθηκε κατά 29% από το επίπεδο – ρεκόρ των 1.923,70 δολαρίων ανά ουγγιά τον Σεπτέμβριο του 2011. Οι ΗΠΑ και η Γερμανία είναι οι μεγαλύτεροι κάτοχοι χρυσού, με το μέταλλο να αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 70% των συνολικών διαθεσίμων τους.

Πακιστάν: Παροχή βοήθειας στους επιζώντες του σεισμού. Άνδρας της πολιτοφυλακής μεταφέρει από ένα ελικόπτερο μία σκηνή για τους επιζώντες του σεισμού στην πόλη Μασκέλ, της νοτιοδυτικής πακιστανικής επαρχίας Μπαλουχιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Ο ισχυρός σεισμός έπληξε την περιοχή των συνόρων του νοτιοανατολικού Ιράν την Τρίτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 35 ανθρώπους στο γειτονικό Πακιστάν, καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια, ενώ έγινε αισθητός μέχρι το Αμπού Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία.
REUTERS / NASEER AHMED

Άνδρας της πολιτοφυλακής μεταφέρει από ένα ελικόπτερο μία σκηνή για τους επιζώντες του σεισμού στην πόλη Μασκέλ, της νοτιοδυτικής πακιστανικής επαρχίας Μπαλουχιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Ο ισχυρός σεισμός έπληξε την περιοχή των συνόρων του νοτιοανατολικού Ιράν την Τρίτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 35 ανθρώπους στο γειτονικό Πακιστάν, καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια, ενώ έγινε αισθητός μέχρι το Αμπού Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία.

Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Κρις Χόι. Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Βρετανός Κρις Χόι, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο Εδιμβούργο. Ο πιο επιτυχημένος ποδηλάτης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και ο βρετανός με τα περισσότερα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια σε όλα τα αθλήματα (6), πήρε την απόφαση να σταματήσει να αγωνίζεται.
REUTERS / DAVID MOIR

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Βρετανός Κρις Χόι, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο Εδιμβούργο. Ο πιο επιτυχημένος ποδηλάτης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και ο βρετανός με τα περισσότερα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια σε όλα τα αθλήματα (6), πήρε την απόφαση να σταματήσει να αγωνίζεται.

Εβδομάδα Μόδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από την καλοκαιρινή συλλογή της Lenny Niemeyer στην Εβδομάδα Μόδας του Ρίο ντε Τζανέιρο.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από την καλοκαιρινή συλλογή της Lenny Niemeyer στην Εβδομάδα Μόδας του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πυροβολισμοί κατά αλλοδαπών εργατών στη Μανωλάδα. Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση των πυροβολισμών στη Μανωλάδα της Ηλείας με στόχο δεκάδες αλλοδαπούς εργάτες σε καλλιέργεια φράουλας, οι οποίοι ζητούσαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών από τον εργοδότη τους. Τουλάχιστον ένας από τους επιστάτες του εργοδότη τους, άνοιξε πυρ αδιακρίτως, τραυματίζοντας πολλούς εξ αυτών.
EPA / TAKIS & ANDREA PANAYIOTOPOULOS

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση των πυροβολισμών στη Μανωλάδα της Ηλείας με στόχο δεκάδες αλλοδαπούς εργάτες σε καλλιέργεια φράουλας, οι οποίοι ζητούσαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών από τον εργοδότη τους. Τουλάχιστον ένας από τους επιστάτες του εργοδότη τους, άνοιξε πυρ αδιακρίτως, τραυματίζοντας πολλούς εξ αυτών.

Μήνυμα Σαμαρά για την ελληνική ΑΟΖ . Τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτερα και με ασφάλεια οι διαδικασίες για την ανακήρυξη της ΑΟΖ, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών κρατών της Μεσογείου, ζήτησε από το βήμα του 12ου Συνεδρίου του Μηχανισμού Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και Επενδύσεων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτερα και με ασφάλεια οι διαδικασίες για την ανακήρυξη της ΑΟΖ, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών κρατών της Μεσογείου, ζήτησε από το βήμα του 12ου Συνεδρίου του Μηχανισμού Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και Επενδύσεων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων. Πολίτες περπατούν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS), ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε θέματα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ως θέμα του φετινού εορτασμού έχει επιλεγεί «Η πολιτιστική κληρονομιά της εκπαίδευσης».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Πολίτες περπατούν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS), ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε θέματα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ως θέμα του φετινού εορτασμού έχει επιλεγεί «Η πολιτιστική κληρονομιά της εκπαίδευσης».

Δικάζεται η ΑΕΚ. Οπαδοί της ΑΕΚ έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Superleague όπου εκδικάζεται η ποινή για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Πανθρακικό.
ICON PRESS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Οπαδοί της ΑΕΚ έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Superleague όπου εκδικάζεται η ποινή για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Πανθρακικό.