Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 19:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 17 Απριλίου 2013.

Σε χύτρες ήταν τοποθετημένοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί στη Βοστόνη. Οι μηχανισμοί που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης, ήταν τοποθετημένοι μέσα σε χύτρες ταχύτητας, γεμάτες με σφαιρίδια χάλυβα -πιθανότατα ρουλεμάν- ή καρφιά, έτσι ώστε να αυξηθεί το εύρος της ζημιάς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν με την ενεργοποίηση τους, σύμφωνα με το FBI.
REUTERS / ADREES LATIF

Οι μηχανισμοί που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης, ήταν τοποθετημένοι μέσα σε χύτρες ταχύτητας, γεμάτες με σφαιρίδια χάλυβα -πιθανότατα ρουλεμάν- ή καρφιά, έτσι ώστε να αυξηθεί το εύρος της ζημιάς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν με την ενεργοποίηση τους, σύμφωνα με το FBI.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην κηδεία της Μ. Θάτσερ. Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση ασφαλείας για τη σημερινή κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ που τελείται στο Λονδίνο με στρατιωτικές τιμές, παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, της βρετανικής πολιτικής ελίτ και περισσότερων από 2.000 προσκεκλημένων από 170 χώρες. Το φέρετρο με τη σορό της μεταφέρθηκε με άμαξα από το παρεκκλήσι του βρετανικού κοινοβουλίου στο Ουέστμινστερ μέχρι τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.
REUTERS / STEVE PARSONS

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση ασφαλείας για τη σημερινή κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ που τελείται στο Λονδίνο με στρατιωτικές τιμές, παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, της βρετανικής πολιτικής ελίτ και περισσότερων από 2.000 προσκεκλημένων από 170 χώρες. Το φέρετρο με τη σορό της μεταφέρθηκε με άμαξα από το παρεκκλήσι του βρετανικού κοινοβουλίου στο Ουέστμινστερ μέχρι τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Η Αγγλία αποχαιρετά τη «Σιδηρά Κυρία». Παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, της βρετανικής πολιτικής ελίτ και περισσότερων από 2.000 προσκεκλημένων από 170 χώρες τελείται στο Λονδίνο με στρατιωτικές τιμές η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι πρόκειται για έναν «αρμόζοντα φόρο τιμής σε μία σπουδαία πρωθυπουργό».
Reuters / POOL

Παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, της βρετανικής πολιτικής ελίτ και περισσότερων από 2.000 προσκεκλημένων από 170 χώρες τελείται στο Λονδίνο με στρατιωτικές τιμές η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι πρόκειται για έναν «αρμόζοντα φόρο τιμής σε μία σπουδαία πρωθυπουργό».

Η Αγγλία αποχαιρετά τη «Σιδηρά Κυρία». Η εγγονή της Μάργκαρετ Θάτσερ, Αμάντα, παρακολουθεί την εξόδιο ακολουθία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Η εγγονή της Μάργκαρετ Θάτσερ, Αμάντα, παρακολουθεί την εξόδιο ακολουθία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Επίθεση αυτοκτονίας στην Πεσαβάρ. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν σε μια επίθεση αυτοκτονίας  -την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν- που σημειώθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση του Εθνικού Λαϊκού Κόμματος (ANP) της αντιπολίτευσης στην πόλη Πεσάβαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν τρία παιδιά και τέσσερις αστυνομικοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας και έναν γιατρό σε νοσοκομείο της πόλης.
REUTERS / KHURAM PARVEZ

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν σε μια επίθεση αυτοκτονίας  -την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν- που σημειώθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση του Εθνικού Λαϊκού Κόμματος (ANP) της αντιπολίτευσης στην πόλη Πεσάβαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν τρία παιδιά και τέσσερις αστυνομικοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας και έναν γιατρό σε νοσοκομείο της πόλης.

Σταθερό προβάδισμα για το CDU. Η καγκελάριος Μέρκελ χαμογελά λίγο πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Βερολίνο. Σταθερό προβάδισμα διατηρούν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU)  με 42% έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστό 22% και στην δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου στην Βουλή με 5%, ενώ οι Πράσινοι λαμβάνουν 15%  και η Αριστερά 8%. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από την επίσημη ίδρυση του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD).
 
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Η καγκελάριος Μέρκελ χαμογελά λίγο πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Βερολίνο. Σταθερό προβάδισμα διατηρούν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU)  με 42% έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστό 22% και στην δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου στην Βουλή με 5%, ενώ οι Πράσινοι λαμβάνουν 15%  και η Αριστερά 8%. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από την επίσημη ίδρυση του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD).

 

Eπικρίσεις από ευρωβουλευτές για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου. Δριμεία κριτική στις ευρωπαϊκές αρχές για τους χειρισμούς τους γύρω από το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, άσκησαν ευρωβουλευτές κατά τη σημερινή σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, κατηγορώντας την Κομισιόν ότι δεν υπερασπίστηκε την ασφάλεια των καταθετών.
REUTERS / VINCENT KESSLER

Δριμεία κριτική στις ευρωπαϊκές αρχές για τους χειρισμούς τους γύρω από το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, άσκησαν ευρωβουλευτές κατά τη σημερινή σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, κατηγορώντας την Κομισιόν ότι δεν υπερασπίστηκε την ασφάλεια των καταθετών.

Σουδάν: Απελευθέρωση αξιωματικών του στρατού από φυλακή του Χαρτούμ. Αξιωματικός του στρατού μεταφέρεται στα χέρια από υποστηρικτές του μετά την απελευθέρωσή του από φυλακή του Χαρτούμ. Ο πρόεδρος του Σουδάν Όμαρ αλ-Μπεσίρ έδωσε χάρη σε εννέα αξιωματικούς του στρατού την Τετάρτη, έπειτα από ημέρες φυλάκισής τους για το ρόλο τους σε υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SUNA. H σύντομη ανακοίνωση δεν ανέφερε το λόγο για τον οποίο ο Μπεσίρ διέταξε την απελευθέρωσή τους και η χάρη δεν περιελάμβανε άλλους ανώτερους αξιωματoύχους, οι οποίοι σύμφωνα με την κυβέρνηση, εμπλέκονταν στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών.
REUTERS / MOHAMED NURELDIN ABDALLAH

Αξιωματικός του στρατού μεταφέρεται στα χέρια από υποστηρικτές του μετά την απελευθέρωσή του από φυλακή του Χαρτούμ. Ο πρόεδρος του Σουδάν Όμαρ αλ-Μπεσίρ έδωσε χάρη σε εννέα αξιωματικούς του στρατού την Τετάρτη, έπειτα από ημέρες φυλάκισής τους για το ρόλο τους σε υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SUNA. H σύντομη ανακοίνωση δεν ανέφερε το λόγο για τον οποίο ο Μπεσίρ διέταξε την απελευθέρωσή τους και η χάρη δεν περιελάμβανε άλλους ανώτερους αξιωματoύχους, οι οποίοι σύμφωνα με την κυβέρνηση, εμπλέκονταν στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών.

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 83 - 72. Πολύ κακός ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε από την Εφές με 83-72 στην Τουρκία, στην Τρίτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας Η ομάδα του Μαχμούτι μείωσε τη σειρά με τους «ερυθρόλευκους» σε 2-1 και την Παρασκευή θα παίξει για την ισοφάριση, ενώ το πειραϊκό συγκρότημα θα επιδιώξει την τρίτη νίκη για να προκριθεί φάιναλ-4 του Λονδίνου.
EPA / TOLGA BOZOGLU

Πολύ κακός ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε από την Εφές με 83-72 στην Τουρκία, στην Τρίτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας Η ομάδα του Μαχμούτι μείωσε τη σειρά με τους «ερυθρόλευκους» σε 2-1 και την Παρασκευή θα παίξει για την ισοφάριση, ενώ το πειραϊκό συγκρότημα θα επιδιώξει την τρίτη νίκη για να προκριθεί φάιναλ-4 του Λονδίνου.

Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ Δημήτρης Σαλπιγγίδης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο 89ο λεπτό κατά του Αστέρας Τρίπολης. Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο ΠΑΟΚ, που νίκησε στην Τούμπα στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ Δημήτρης Σαλπιγγίδης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο 89ο λεπτό κατά του Αστέρας Τρίπολης. Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο ΠΑΟΚ, που νίκησε στην Τούμπα στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό.

Ρωσία: Αναβλήθηκε η δίκη του Αλεξέι Ναβάλνι . Ο πρόεδρος του δικαστηρίου του Κίροφ (900 χιλιόμετρα από τη Μόσχα) ανέβαλε για τις 24 Απριλίου την δίκη του βασικού αντιπάλου του προέδρου Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι με την αιτιολογία ότι η υπεράσπιση του κατηγορούμενου χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ενημερωθεί για το φάκελο. Ο δικαστής Σεργκέι Μπλίνοφ έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης και ανακοίνωσε την αναβολή της δίκης, σαράντα λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου του Κίροφ (900 χιλιόμετρα από τη Μόσχα) ανέβαλε για τις 24 Απριλίου την δίκη του βασικού αντιπάλου του προέδρου Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι με την αιτιολογία ότι η υπεράσπιση του κατηγορούμενου χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ενημερωθεί για το φάκελο. Ο δικαστής Σεργκέι Μπλίνοφ έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης και ανακοίνωσε την αναβολή της δίκης, σαράντα λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας.

Στον τελικό του Κυπέλλου η Μπάγερν. Ο Μάριο Μάντζουκιτς της Μπάγερν Μονάχου δέχεται σκληρό φάουλ από τον Αλεξάντερ Μαντλούγκ της Βόλφσμπουργκ, στον ημιτελικό αγώνα του γερμανικού Κυπέλλου. Η Μπάγερν «κονιορτοποίησε» την Βόλφσμπουργκ με 6-1 στο «Alianz Arina» και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζεύγους Στουτγάρδη-Φράιμπουργκ.
REUTERS / MICHAEL DALDER

Ο Μάριο Μάντζουκιτς της Μπάγερν Μονάχου δέχεται σκληρό φάουλ από τον Αλεξάντερ Μαντλούγκ της Βόλφσμπουργκ, στον ημιτελικό αγώνα του γερμανικού Κυπέλλου. Η Μπάγερν «κονιορτοποίησε» την Βόλφσμπουργκ με 6-1 στο «Alianz Arina» και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζεύγους Στουτγάρδη-Φράιμπουργκ.

Ο Όζι Όσμπορν διαψεύδει τις φήμες για το χωρισμό του. Ο βετεράνος ρόκερ, Όζι Όσμπορν χρησιμοποίησε τη σελίδα του στο Facebook για να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι χώρισε με την επί 31 χρόνια σύζυγό του Σάρον. Η διάψευση του διάσημου πρώην τραγουδιστή, των θρυλικών Μπλακ Σάμπαθ, ήρθε μια ημέρα αφότου η εφημερίδα Daily Mail, δημοσίευσε φωτογραφίες όπου εμφανίζεται η Σαρον, χωρίς το γαμήλιο δαχτυλίδι της, να μετακομίζει σε νέο σπίτι.
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ο βετεράνος ρόκερ, Όζι Όσμπορν χρησιμοποίησε τη σελίδα του στο Facebook για να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι χώρισε με την επί 31 χρόνια σύζυγό του Σάρον. Η διάψευση του διάσημου πρώην τραγουδιστή, των θρυλικών Μπλακ Σάμπαθ, ήρθε μια ημέρα αφότου η εφημερίδα Daily Mail, δημοσίευσε φωτογραφίες όπου εμφανίζεται η Σαρον, χωρίς το γαμήλιο δαχτυλίδι της, να μετακομίζει σε νέο σπίτι.

Εβδομάδα Μόδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από την καλοκαιρινή συλλογή του οίκου μόδας Coven, στην Εβδομάδα Μόδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από την καλοκαιρινή συλλογή του οίκου μόδας Coven, στην Εβδομάδα Μόδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Κατά των προωθούμενων αποχωρήσεων από το δημόσιο διαδήλωσαν δημόσιοι υπάλληλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ. Με την πορεία των δημόσιων υπαλλήλων ενώθηκε και η πορεία των νοσοκομειακών γιατρών που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Κατά των προωθούμενων αποχωρήσεων από το δημόσιο διαδήλωσαν δημόσιοι υπάλληλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ. Με την πορεία των δημόσιων υπαλλήλων ενώθηκε και η πορεία των νοσοκομειακών γιατρών που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 65-63. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης (Α) και Ρόκο Ούκιτς (Δ) πανηγυρίζουν την νίκη της ομάδας στον τρίτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. O Παναθηναϊκός άντεξε στην αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο και πλέον απέχει μία νίκη από το 3-1 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και την πρόκριση του στο φάιναλ φορ του Λονδίνου. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 65-63 των «μπλαουγκράνα» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα, και την Πέμπτη και πάλι στην έδρα τους έχουν την ευκαιρία να «σφραγίσουν» την πρόκριση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης (Α) και Ρόκο Ούκιτς (Δ) πανηγυρίζουν την νίκη της ομάδας στον τρίτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. O Παναθηναϊκός άντεξε στην αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο και πλέον απέχει μία νίκη από το 3-1 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και την πρόκριση του στο φάιναλ φορ του Λονδίνου. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 65-63 των «μπλαουγκράνα» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα, και την Πέμπτη και πάλι στην έδρα τους έχουν την ευκαιρία να «σφραγίσουν» την πρόκριση.