Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 18:43

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στην Πεσαβάρ στο Πακιστάν. Το αυτοκίνητο εξερράγη το πρωί κοντά στο γραφείο της κεντρικής διοίκησης του Τζαλοζάι, ενός καταυλισμού που κάποτε φιλοξενούσε αφγανούς πρόσφυγες, αλλά σήμερα στεγάζει χιλιάδες οικογένειες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους στις γειτονικές ζώνες των φυλών για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους αντάρτες.
REUTERS / FAYAZ AZIZ

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στην Πεσαβάρ στο Πακιστάν. Το αυτοκίνητο εξερράγη το πρωί κοντά στο γραφείο της κεντρικής διοίκησης του Τζαλοζάι, ενός καταυλισμού που κάποτε φιλοξενούσε αφγανούς πρόσφυγες, αλλά σήμερα στεγάζει χιλιάδες οικογένειες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους στις γειτονικές ζώνες των φυλών για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους αντάρτες.

Διαμαρτυρία εργαζομένων της Λαϊκής Τράπεζας . Εργαζόμενοι της Λαϊκής Τράπεζας, του δεύτερου μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Κύπρου, πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το κτήριο της κυπριακής Βουλής, διαμαρτυρόμενοι για τις οικονομικές εξελίξεις. Διαδηλωτές έσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης τον κλοιό της Αστυνομίας και προσπάθησαν να εισέλθουν από την κύρια είσοδο της Βουλής, όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
EPA / KATIA CHRISTODOULOU

Εργαζόμενοι της Λαϊκής Τράπεζας, του δεύτερου μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Κύπρου, πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το κτήριο της κυπριακής Βουλής, διαμαρτυρόμενοι για τις οικονομικές εξελίξεις. Διαδηλωτές έσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης τον κλοιό της Αστυνομίας και προσπάθησαν να εισέλθουν από την κύρια είσοδο της Βουλής, όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πορεία διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Αθηνά». Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή για το σχέδιο «Αθηνά» πραγματοποίησαν περίπου 500 φοιτητές.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή για το σχέδιο «Αθηνά» πραγματοποίησαν περίπου 500 φοιτητές.

Διαδήλωση κατά του Ομπάμα στη Ραμάλα. Παλαιστίνος διαδηλωτής διαπληκτίζεται με αστυνομικούς στη διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Ραμάλα. Περίπου 150 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν κατά της επίσκεψης φωνάζοντας συνθήματα έξω από το χώρο που ο Ομπάμα είχε συνάντηση με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.
REUTERS / MUSSA QAWASMA

Παλαιστίνος διαδηλωτής διαπληκτίζεται με αστυνομικούς στη διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Ραμάλα. Περίπου 150 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν κατά της επίσκεψης φωνάζοντας συνθήματα έξω από το χώρο που ο Ομπάμα είχε συνάντηση με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ομπάμα: Οι Παλαιστίνιοι αξίζουν το δικό τους κράτος. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα από τη Ραμάλα ότι η συνεχιζόμενη ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στα Παλαιστινιακά Εδάφη δεν είναι εποικοδομητική και δεν «προωθεί την ειρήνη». Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα, στην Δυτική Όχθη, ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε επίσης ότι στους Παλαιστίνιους «αξίζει να έχουν το δικό τους κράτος» και ότι ο ίδιος παραμένει προσηλωμένος στην δημιουργία ενός «ανεξάρτητου, βιώσιμου, γειτονικού» παλαιστινιακού κράτους.
REUTERS / AMMAR AWAD

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα από τη Ραμάλα ότι η συνεχιζόμενη ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στα Παλαιστινιακά Εδάφη δεν είναι εποικοδομητική και δεν «προωθεί την ειρήνη». Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα, στην Δυτική Όχθη, ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε επίσης ότι στους Παλαιστίνιους «αξίζει να έχουν το δικό τους κράτος» και ότι ο ίδιος παραμένει προσηλωμένος στην δημιουργία ενός «ανεξάρτητου, βιώσιμου, γειτονικού» παλαιστινιακού κράτους.

Πλήθη Κούρδων στο Ντιγιάρμπακιρ. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρωθήκαν σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ με την ευκαιρία του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους, για να ακούσουν την «ιστορική» έκκληση για εκεχειρία που διατύπωσε ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρωθήκαν σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ με την ευκαιρία του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους, για να ακούσουν την «ιστορική» έκκληση για εκεχειρία που διατύπωσε ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Στο σφυρί ηλεκτρική κιθάρα των Beatles. Μία ηλεκτρική κιθάρα που χρησιμοποίησαν ο Τζον Λένον και ο Τζορτζ Χάρισον στο απόγειο της δόξας των Beatles αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων σε δημοπρασία που θα διεξαχθεί τον Μάιο, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασίας Julien
REUTERS

Μία ηλεκτρική κιθάρα που χρησιμοποίησαν ο Τζον Λένον και ο Τζορτζ Χάρισον στο απόγειο της δόξας των Beatles αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων σε δημοπρασία που θα διεξαχθεί τον Μάιο, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασίας Julien's Auctions. Η κιθάρα VOX, κατόπιν παραγγελίας, θα είναι το κεντρικό αντικείμενο στη δημοπρασία με είδη από τον χώρο της μουσικής. Με αυτήν έπαιξαν και οι δύο αείμνηστοι τραγουδοποιοί στη διάρκεια της περιοδείας «Magical Mystery Tour» του συγκροτήματος.

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση της Μπράτουσεκ. Η βουλή της Σλοβενίας έδωσε την Τετάρτη ψήφο εμπιστοσύνης στην κεντροαριστερή κυβέρνηση της Αλένκα Μπράτουσεκ, που θέτει ως προτεραιότητες της αναζωογόνηση της οικονομίας, τη «διάσωση» των τραπεζών και την αποφυγή του διεθνούς δανεισμού. Η 14μελής κυβέρνηση αντικαθιστά τη συντηρητική κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα, που ανατράπηκε από τη βουλή τον περασμένο μήνα μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της τον Ιανουάριο εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς.
REUTERS / SRDJAN ZIVULOVIC

Η βουλή της Σλοβενίας έδωσε την Τετάρτη ψήφο εμπιστοσύνης στην κεντροαριστερή κυβέρνηση της Αλένκα Μπράτουσεκ, που θέτει ως προτεραιότητες της αναζωογόνηση της οικονομίας, τη «διάσωση» των τραπεζών και την αποφυγή του διεθνούς δανεισμού. Η 14μελής κυβέρνηση αντικαθιστά τη συντηρητική κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα, που ανατράπηκε από τη βουλή τον περασμένο μήνα μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της τον Ιανουάριο εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς.

Το Voyager 1 εξέρχεται από το ηλιακό μας σύστημα. Το διαστημικό σκάφος Voyager 1 της NASA έγινε το πρώτο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο αντικείμενο που εξέρχεται πλέον από το ηλιακό μας σύστημα μετά από δεκαετίες ταξιδιού στο διαστημικό χώρο, ανακοίνωσαν σήμερα αστρονόμοι. Το Voyager 1 εκτοξεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1977.
REUTERS / NASA

Το διαστημικό σκάφος Voyager 1 της NASA έγινε το πρώτο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο αντικείμενο που εξέρχεται πλέον από το ηλιακό μας σύστημα μετά από δεκαετίες ταξιδιού στο διαστημικό χώρο, ανακοίνωσαν σήμερα αστρονόμοι. Το Voyager 1 εκτοξεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1977.

Οι «αυτόματες» περικοπές θα ευνοήσουν τους λαθρέμπορους ναρκωτικών. Οι αυτόματες περικοπές που μετά το αδιέξοδο στο Κογκρέσο πρόκειται να επιβληθούν στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και οι οποίες πλήττουν ιδιαίτερα τον τομέα της άμυνας θα έχουν αποτέλεσμα την αθρόα λαθραία εισροή κοκαΐνης στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ο αρχηγός του επιτελείου της διοίκησης Λατινικής Αμερικής των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων (Southcom) στρατηγός Τζον Κέλι. Χάρη στις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί, την εναέρια και θαλάσσια παρακολούθηση κατά μήκος των ακτών της Κεντρικής Αμερικής, ο αμερικανικός στρατός κατόρθωσε να αποτρέψει να μεταφερθούν «μεταξύ 150 και 200 τόνοι κοκαΐνης» από τις ακτές των Κεντροαμερικανικών χωρών προς τις ΗΠΑ, ανέφερε ο στρατηγός ενώπιον της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.
REUTERS / GARY CAMERON

Οι αυτόματες περικοπές που μετά το αδιέξοδο στο Κογκρέσο πρόκειται να επιβληθούν στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και οι οποίες πλήττουν ιδιαίτερα τον τομέα της άμυνας θα έχουν αποτέλεσμα την αθρόα λαθραία εισροή κοκαΐνης στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ο αρχηγός του επιτελείου της διοίκησης Λατινικής Αμερικής των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων (Southcom) στρατηγός Τζον Κέλι. Χάρη στις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί, την εναέρια και θαλάσσια παρακολούθηση κατά μήκος των ακτών της Κεντρικής Αμερικής, ο αμερικανικός στρατός κατόρθωσε να αποτρέψει να μεταφερθούν «μεταξύ 150 και 200 τόνοι κοκαΐνης» από τις ακτές των Κεντροαμερικανικών χωρών προς τις ΗΠΑ, ανέφερε ο στρατηγός ενώπιον της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Προετοιμασίες για την 25η Μαρτίου. Άρχισαν οι προετοιμασίες μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ

Άρχισαν οι προετοιμασίες μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στο Βερολίνο. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων της αστυνομίας εν πτήσει στη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης του Σώματος στο Βερολίνο, σύμφωνα με την πυροσβεστική.
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων της αστυνομίας εν πτήσει στη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης του Σώματος στο Βερολίνο, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Ο Ασαντ χαρακτηρίζει τη σύγκρουση «μάχη αντίστασης». Μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έχουν λάβει θέση μάχης και σημαδεύουν μέσα από μια τρύπα σε τοίχο, στην περιοχή Σαίφ αλ Δάουλα, στο Χαλέπι. Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ χαρακτήρισε «μάχη θέλησης και αντίστασης» την αιματηρή σύγκρουση που σοβεί στη Συρία τα τελευταία δύο χρόνια, σε δηλώσεις του που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες.
REUTERS / GIATH TAHA

Μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έχουν λάβει θέση μάχης και σημαδεύουν μέσα από μια τρύπα σε τοίχο, στην περιοχή Σαίφ αλ Δάουλα, στο Χαλέπι. Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ χαρακτήρισε «μάχη θέλησης και αντίστασης» την αιματηρή σύγκρουση που σοβεί στη Συρία τα τελευταία δύο χρόνια, σε δηλώσεις του που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες.

Την Κυριακή το γκραν πρι Μαλαισίας. Ο γερμανός οδηγός της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ ποζάρει στους φωτογράφους στην πίστα της Σεπάνγκ, όπου την Κυριακή θα γίνει ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα της F1.
REUTERS / BAZUKI MUHAMMAD

Ο γερμανός οδηγός της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ ποζάρει στους φωτογράφους στην πίστα της Σεπάνγκ, όπου την Κυριακή θα γίνει ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα της F1.

Στα 68 δισ. ευρώ το σύνολο των καταθέσεων στην Κύπρο. Κύπριοι πολίτες περιμένουν στη σειρά για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από κατάστημα τράπεζας στη Λευκωσία. Στο ποσό των 68 δισ. ευρώ ανερχόταν τον Φεβρουάριο το σύνολο των καταθέσεων, Κυπρίων και ξένων, στις κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Τα 20 δισ. ευρώ είναι καταθέσεις ξένων, εκ των οποίων περίπου τα 18 δισ. ευρώ είναι οι ρωσικές καταθέσεις. Οι καταθέσεις των Κυπρίων ανέρχονταν στα 48 δισ. ευρώ.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Κύπριοι πολίτες περιμένουν στη σειρά για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από κατάστημα τράπεζας στη Λευκωσία. Στο ποσό των 68 δισ. ευρώ ανερχόταν τον Φεβρουάριο το σύνολο των καταθέσεων, Κυπρίων και ξένων, στις κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Τα 20 δισ. ευρώ είναι καταθέσεις ξένων, εκ των οποίων περίπου τα 18 δισ. ευρώ είναι οι ρωσικές καταθέσεις. Οι καταθέσεις των Κυπρίων ανέρχονταν στα 48 δισ. ευρώ.

Περιμένοντας τις δηλώσεις Οτσαλάν. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ με την ευκαιρία του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους, για να ακούσουν την «ιστορική» έκκληση για εκεχειρία που αναμένεται ότι θα διατυπώσει ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν και η οποία αναμένεται ότι θα αναβιώσει την ελπίδα για τον τερματισμό μιας σύγκρουσης που μαίνεται εδώ και 29 χρόνια. Ο κούρδος ηγέτης πρόκειται επίσης να καλέσει τους ενόπλους του να εγκαταλείψουν το τουρκικό έδαφος και να αποσυρθούν στις βάσεις τους στο βόρειο Ιράκ.
REUTERS

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ με την ευκαιρία του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους, για να ακούσουν την «ιστορική» έκκληση για εκεχειρία που αναμένεται ότι θα διατυπώσει ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν και η οποία αναμένεται ότι θα αναβιώσει την ελπίδα για τον τερματισμό μιας σύγκρουσης που μαίνεται εδώ και 29 χρόνια. Ο κούρδος ηγέτης πρόκειται επίσης να καλέσει τους ενόπλους του να εγκαταλείψουν το τουρκικό έδαφος και να αποσυρθούν στις βάσεις τους στο βόρειο Ιράκ.

Το μπαλάκι στην Κύπρο πετά ο Ντάισελμπλουμ. Στις κυπριακές αρχές εναπόκειται να υποβάλουν νέες προτάσεις με εναλλακτικές λύσεις και εμείς είμαστε έτοιμοι να τις εξετάσουμε στη βάση της απόφασης του Γιουρογκρούπ, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σε ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι το Γιουρογκρούπ είναι πεπεισμένο ότι πρέπει να υπάρξει ειδική μεταχείριση για τους μικρούς καταθέτες με πλήρη εγγύηση των 100.000 ευρώ.
REUTERS / YVES HERMAN

Στις κυπριακές αρχές εναπόκειται να υποβάλουν νέες προτάσεις με εναλλακτικές λύσεις και εμείς είμαστε έτοιμοι να τις εξετάσουμε στη βάση της απόφασης του Γιουρογκρούπ, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σε ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι το Γιουρογκρούπ είναι πεπεισμένο ότι πρέπει να υπάρξει ειδική μεταχείριση για τους μικρούς καταθέτες με πλήρη εγγύηση των 100.000 ευρώ.

Τελεσίγραφο ΕΚΤ στην Κύπρο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έδωσε στην Κύπρο προθεσμία έως τη Δευτέρα για να συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα βοήθειας, απειλώντας να σταματήσει τη χρηματοδότηση των τραπεζών της, εάν δεν έχει συμφωνηθεί έως τότε ένα πρόγραμμα με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ δίνει στην Κύπρο μία τελευταία ευκαιρία να συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα με τη σφραγίδα των ΕΕ/ΔΝΤ και να αποφύγει τη χρηματοπιστωτική κατάρρευση.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έδωσε στην Κύπρο προθεσμία έως τη Δευτέρα για να συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα βοήθειας, απειλώντας να σταματήσει τη χρηματοδότηση των τραπεζών της, εάν δεν έχει συμφωνηθεί έως τότε ένα πρόγραμμα με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ δίνει στην Κύπρο μία τελευταία ευκαιρία να συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα με τη σφραγίδα των ΕΕ/ΔΝΤ και να αποφύγει τη χρηματοπιστωτική κατάρρευση.

Παραμένει πρωθυπουργός η Γκίλαρντ. Η Τζούλια Γκίλαρντ παραμένει για την ώρα πρωθυπουργός της Αυστραλίας, καθώς επανεξελέγη αρχηγός του κόμματος, χωρίς αντίπαλο! Ο πρώην πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ, δήλωσε ότι θα τιμήσει την υπόσχεσή του και δεν επεδίωξε την ανατροπή της. Δηλαδή δεν ήταν υποψήφιος για την αρχηγία. Νωρίτερα, η κ. Γκίλαρντ η οποία δέχεται έντονη πολιτική αμφισβήτηση από το εσωτερικό του κόμματος της, είχε ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Εργατικών για να αποφασιστεί το θέμα της ηγεσίας. 
REUTERS / ANDREW TAYLOR

Η Τζούλια Γκίλαρντ παραμένει για την ώρα πρωθυπουργός της Αυστραλίας, καθώς επανεξελέγη αρχηγός του κόμματος, χωρίς αντίπαλο! Ο πρώην πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ, δήλωσε ότι θα τιμήσει την υπόσχεσή του και δεν επεδίωξε την ανατροπή της. Δηλαδή δεν ήταν υποψήφιος για την αρχηγία. Νωρίτερα, η κ. Γκίλαρντ η οποία δέχεται έντονη πολιτική αμφισβήτηση από το εσωτερικό του κόμματος της, είχε ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Εργατικών για να αποφασιστεί το θέμα της ηγεσίας. 

Ακυρώσεις πτήσεων στη Γερμανία. Επιβάτης περιμένει τη λήξη της προειδοποιητικής απεργίας του προσωπικού εδάφους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Λόγω της απεργίας η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία, η Lufthansa, ακύρωσε σχεδόν 700 πτήσεις που θα εκτελούνταν σήμερα στην Ευρώπη. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στη διοίκηση της εταιρίας πριν από την αυριανή έναρξη του νέου κύκλου συνομιλιών για τα μισθολογικά αιτήματα.
REUTERS / LISI NIESNER

Επιβάτης περιμένει τη λήξη της προειδοποιητικής απεργίας του προσωπικού εδάφους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Λόγω της απεργίας η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία, η Lufthansa, ακύρωσε σχεδόν 700 πτήσεις που θα εκτελούνταν σήμερα στην Ευρώπη. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στη διοίκηση της εταιρίας πριν από την αυριανή έναρξη του νέου κύκλου συνομιλιών για τα μισθολογικά αιτήματα.

Επίθεση κινέζων χάκερ δέχτηκαν οργανισμοί της Ν. Κορέας. Κινέζοι χάκερ χτύπησαν οργανισμούς της Νότιας Κορέας όπως έκανε γνωστό η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών στη Σεούλ. Σύμφωνα με τους νοτιοκορεάτες οι οργανισμοί που χτυπήθηκαν είναι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και τράπεζες. Η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι όλες οι επιθέσεις έγιναν από την ίδια «πηγή» με την ηλεκτρονική διεύθυνση IP να έχει τη βάση της στη Κίνα.
REUTERS / KBS

Κινέζοι χάκερ χτύπησαν οργανισμούς της Νότιας Κορέας όπως έκανε γνωστό η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών στη Σεούλ. Σύμφωνα με τους νοτιοκορεάτες οι οργανισμοί που χτυπήθηκαν είναι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και τράπεζες. Η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι όλες οι επιθέσεις έγιναν από την ίδια «πηγή» με την ηλεκτρονική διεύθυνση IP να έχει τη βάση της στη Κίνα.