Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 19:15

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013.

Σήμερα και επίσημα η πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Μέλισσα συλλέγει γύρη από έναν ανθισμένο υάκινθο. Στη μία το μεσημέρι (συγκεκριμένα στις 13:02 ώρα Ελλάδας ή 11:02 ώρα Γκρίνουιτς) της Τετάρτης 20 Μαρτίου αρχίζει και επίσημα η Άνοιξη του 2013 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Η αρχή της άνοιξης, από αστρονομική πλευρά, συμπίπτει με την εαρινή ισημερία, όταν η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι ίσες. Μετά τις 20 Μαρτίου οι ημέρες θα μεγαλώνουν σταδιακά, ώσπου να φθάσουν στο αποκορύφωμά τους φέτος κατά το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Μέλισσα συλλέγει γύρη από έναν ανθισμένο υάκινθο. Στη μία το μεσημέρι (συγκεκριμένα στις 13:02 ώρα Ελλάδας ή 11:02 ώρα Γκρίνουιτς) της Τετάρτης 20 Μαρτίου αρχίζει και επίσημα η Άνοιξη του 2013 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Η αρχή της άνοιξης, από αστρονομική πλευρά, συμπίπτει με την εαρινή ισημερία, όταν η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι ίσες. Μετά τις 20 Μαρτίου οι ημέρες θα μεγαλώνουν σταδιακά, ώσπου να φθάσουν στο αποκορύφωμά τους φέτος κατά το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου.

Παραίτηση γάλλου υπουργού. Ο γάλλος υφυπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ στην τελετή παράδοσης των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο Οικονομικών στο Παρίσι. Ο Καϊζάκ  υπέβαλε την παραίτηση του την Τρίτη, μετά την αποκάλυψη ότι διατηρούσε  τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία. Την υπόθεση αποκάλυψε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediapart.
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Ο γάλλος υφυπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ στην τελετή παράδοσης των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο Οικονομικών στο Παρίσι. Ο Καϊζάκ  υπέβαλε την παραίτηση του την Τρίτη, μετά την αποκάλυψη ότι διατηρούσε  τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία. Την υπόθεση αποκάλυψε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediapart.

Πρεμιέρα: «The Host». Η ηθοποιός Diane Kruger στην πρεμιέρα της ταινίας «The Host», στο Λος Αντζελες. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 29 Μαρτίου.
REUTERS / MARIO ANZUONI

Η ηθοποιός Diane Kruger στην πρεμιέρα της ταινίας «The Host», στο Λος Αντζελες. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 29 Μαρτίου.

Μετρητά στέλνει η Βρετανία στην Κύπρο. Η Βρετανία έστειλε σήμερα ένα στρατιωτικό αεροσκάφος φορτωμένο με 1 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά για τους Βρετανούς στρατιώτες οι οποίοι σταθμεύουν στο νησί, για την περίπτωση που σταματήσουν να λειτουργούν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και οι χρεωστικές κάρτες.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Η Βρετανία έστειλε σήμερα ένα στρατιωτικό αεροσκάφος φορτωμένο με 1 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά για τους Βρετανούς στρατιώτες οι οποίοι σταθμεύουν στο νησί, για την περίπτωση που σταματήσουν να λειτουργούν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και οι χρεωστικές κάρτες.

Λιτότητα και στη Βρετανία. Οι επίσημες προβλέψεις για την ανάπτυξη της Βρετανίας αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω για το 2013 και το 2014 και η μείωση του χρέους θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο απ
REUTERS / ANDREW WINNING

Οι επίσημες προβλέψεις για την ανάπτυξη της Βρετανίας αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω για το 2013 και το 2014 και η μείωση του χρέους θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο απ' ό,τι είχε προβλεφθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, παρουσιάζοντας ένα νέο προϋπολογισμό λιτότητας.

Στο Πεκίνο ο Μπέκαμ. Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Μ. Βρετανίας Ντέιβιντ Μπέκαμ «κοντρολάρει» την μπάλα παίζοντας με μαθητές γυμνασίου στο Πεκίνο. Ο Μπέκαμ αφίχθη την Τετάρτη στο Πεκίνο, για την πρώτη αποστολή του ως «πρεσβευτής του κινεζικού ποδοσφαίρου».
REUTERS / PETAR KUJUNDZIC

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Μ. Βρετανίας Ντέιβιντ Μπέκαμ «κοντρολάρει» την μπάλα παίζοντας με μαθητές γυμνασίου στο Πεκίνο. Ο Μπέκαμ αφίχθη την Τετάρτη στο Πεκίνο, για την πρώτη αποστολή του ως «πρεσβευτής του κινεζικού ποδοσφαίρου».

Επίσκεψη Ομπάμα στο Ισραήλ – Αντιδράσεις. Παλαιστίνοι, στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν βάλει φωτιά σε μια σημαία των ΗΠΑ διαδηλώνοντας κατά της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στο Ισραήλ.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνοι, στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν βάλει φωτιά σε μια σημαία των ΗΠΑ διαδηλώνοντας κατά της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στο Ισραήλ.

Ν. Κορέα: ΜΜΕ και τράπεζες θύματα κυβερνοεπίθεσης.
REUTERS / LEE JAE-WON

'Ερευνα διεξάγει από σήμερα η νοτιοκορεατική αστυνομία για μια υπόθεση κυβερνοπειρατείας με στόχο τηλεοπτικά κανάλια και τράπεζες, τα δίκτυα υπολογιστών των οποίων παρέλυσαν. Στόχος της επίθεσης αυτής είναι τρία νοτιοκορεατικά τηλεοπτικά δίκτυα (KBS, MBC και YTN ), καθώς επίσης οι τράπεζες Shinhan και Nonghyu, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Μ. Σαρρής: «Πρέπει να βρεθεί λύση... χθες». «Προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος πραγματοποιεί επαφές στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του και άλλους οικονομικούς παράγοντες. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Σαρρής είπε ότι τα προβλήματα παραμένουν και είναι πολύ σοβαρά. «Έτσι κοιτάμε πώς θα εξασφαλίσουμε τα ποσά. Πρέπει να βρεθεί λύση...χθες. Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», τόνισε.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

«Προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος πραγματοποιεί επαφές στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του και άλλους οικονομικούς παράγοντες. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Σαρρής είπε ότι τα προβλήματα παραμένουν και είναι πολύ σοβαρά. «Έτσι κοιτάμε πώς θα εξασφαλίσουμε τα ποσά. Πρέπει να βρεθεί λύση...χθες. Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», τόνισε.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας θα ξανανοίξει για το κοινό στις 4 Ιουλίου. Το Άγαλμα της Ελευθερίας, το εμβληματικό μνημείο της Νέας Υόρκης το οποίο είχε κλείσει από τα τέλη Οκτωβρίου εξαιτίας του ακραίου φυσικού φαινομένου Σάντι, θα λειτουργήσει πάλι για το κοινό την 4η Ιουλίου. Το ύψους 93 μ. και βάρους άνω των 200 τόνων μνημείο δεν είχε υποστεί την παραμικρή ζημιά από την επέλαση του Σάντι στη Νέα Υόρκη, όμως οι δύο προκυμαίες του που χρησιμοποιούνται καθημερινά από χιλιάδες επισκέπτες, είχαν σχεδόν διαλυθεί.
REUTERS / ADREES LATIF

Το Άγαλμα της Ελευθερίας, το εμβληματικό μνημείο της Νέας Υόρκης το οποίο είχε κλείσει από τα τέλη Οκτωβρίου εξαιτίας του ακραίου φυσικού φαινομένου Σάντι, θα λειτουργήσει πάλι για το κοινό την 4η Ιουλίου. Το ύψους 93 μ. και βάρους άνω των 200 τόνων μνημείο δεν είχε υποστεί την παραμικρή ζημιά από την επέλαση του Σάντι στη Νέα Υόρκη, όμως οι δύο προκυμαίες του που χρησιμοποιούνται καθημερινά από χιλιάδες επισκέπτες, είχαν σχεδόν διαλυθεί.

Κίνα: Η Volkswagen ανακαλεί περίπου 400.000 αυτοκίνητα. Η Volkwagen AG ανακαλεί 384.000 αυτοκίνητα στην Κίνα εξαιτίας προβλημάτων στα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Σύμφωνα με τη Γενική Υπηρεσία Ποιοτικής Εποπτείας και Ελέγχου, της Κίνας, ανακαλούνται τα κατασκευαζόμενα στην Κίνα μοντέλα Passat, Touran, New Bora, Sagitar, Magotan, Lavida, Skoda Octavia και Skoda Superb όπως επίσης τα εισαγόμενα Golf Variants, Sciroccos, Cross Golfs και Audi A3s.
REUTERS / INA FASSBENDER

Η Volkwagen AG ανακαλεί 384.000 αυτοκίνητα στην Κίνα εξαιτίας προβλημάτων στα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Σύμφωνα με τη Γενική Υπηρεσία Ποιοτικής Εποπτείας και Ελέγχου, της Κίνας, ανακαλούνται τα κατασκευαζόμενα στην Κίνα μοντέλα Passat, Touran, New Bora, Sagitar, Magotan, Lavida, Skoda Octavia και Skoda Superb όπως επίσης τα εισαγόμενα Golf Variants, Sciroccos, Cross Golfs και Audi A3s.

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο. Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εναλλακτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης στην χώρα αναζητεί η κυπριακή κυβέρνηση μετά από την καταψήφιση του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων από τη Βουλή.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εναλλακτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης στην χώρα αναζητεί η κυπριακή κυβέρνηση μετά από την καταψήφιση του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων από τη Βουλή.

Επαφές Μ. Σαρρή στη Μόσχα. Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής συνομιλεί με δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του Αντόν Σιλουάνοφ, στη Μόσχα. Μεσολάβηση προς τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο αναμένεται να ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος συναντάται με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής συνομιλεί με δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του Αντόν Σιλουάνοφ, στη Μόσχα. Μεσολάβηση προς τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο αναμένεται να ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος συναντάται με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Πρώτη επίσκεψη του Ομπάμα στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Την πρώτη του επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα μεταβεί επίσης στα Παλαιστινιακά Εδάφη και την Ιορδανία, με μόνη φιλοδοξία, όπως έχει δηλώσει, να «ακούσει», αλλά όχι να αναλάβει ειρηνευτική πρωτοβουλία. Βασικός σκοπός του ταξιδιού του Ομπάμα είναι η σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ, κυριότερου συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και η άμβλυνση των διαφορών του με τον Νετανιάχου για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τους εβραϊκούς οικισμούς.
REUTERS / RONEN ZVULUN

Την πρώτη του επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα μεταβεί επίσης στα Παλαιστινιακά Εδάφη και την Ιορδανία, με μόνη φιλοδοξία, όπως έχει δηλώσει, να «ακούσει», αλλά όχι να αναλάβει ειρηνευτική πρωτοβουλία. Βασικός σκοπός του ταξιδιού του Ομπάμα είναι η σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ, κυριότερου συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και η άμβλυνση των διαφορών του με τον Νετανιάχου για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τους εβραϊκούς οικισμούς.