Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 19:40

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η ανεργία των νέων στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολιτικές ανάπτυξης ή συνέχιση της λιτότητας είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι ηγέτες των 27 την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με επίκεντρο την ανάγκη για αποκατάσταση και διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και για επείγουσα αντιμετώπιση της ανεργίας.
REUTERS / YVES HERMAN

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολιτικές ανάπτυξης ή συνέχιση της λιτότητας είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι ηγέτες των 27 την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με επίκεντρο την ανάγκη για αποκατάσταση και διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και για επείγουσα αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σύνοδος Κορυφής: 2η ημέρα εργασιών . Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συζητούν, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολιτικές ανάπτυξης ή συνέχιση της λιτότητας είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι ηγέτες των 27 την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με επίκεντρο την ανάγκη για αποκατάσταση και διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και για επείγουσα αντιμετώπιση της ανεργίας.
REUTERS / LAURENT DUBRULE

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συζητούν, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολιτικές ανάπτυξης ή συνέχιση της λιτότητας είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι ηγέτες των 27 την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με επίκεντρο την ανάγκη για αποκατάσταση και διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και για επείγουσα αντιμετώπιση της ανεργίας.

Επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη Μέση Ανατολή την επόμενη βδομάδα. Ενας Παλαιστίνιος περπατάει δίπλα σε μουντζουρωμένες αφίσες του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στην πόλη Ραμάλα, στη Δυτική Οχθη. Ο Ομπάμα σκοπεύει να επισκεφθεί το Ισραήλ, τη Δυτική Οχθη και την Ιορδανία την επόμενη βδομάδα.
REUTERS / MOHAMAD TOROKMAN

Ενας Παλαιστίνιος περπατάει δίπλα σε μουντζουρωμένες αφίσες του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στην πόλη Ραμάλα, στη Δυτική Οχθη. Ο Ομπάμα σκοπεύει να επισκεφθεί το Ισραήλ, τη Δυτική Οχθη και την Ιορδανία την επόμενη βδομάδα.

«Check out» έκανε ο νέος Πάπας για να μεταβεί στη μελλοντική του κατοικία στο Βατικανό. Ο νεοεκλεγείς Πάπας Φραγκίσκος, βρίσκεται στη ρεσεψιόν της κατοικίας παραμονής του στη Ρώμη, την οποία διαχειρίζεται η εκκλησία και κάνει «check out» για να μεταβεί στη νέα του κατοικία στο Βατικανό. Ο νέος πάπας επέστρεψε την Πέμπτη στην οικία που διέμενε πριν εκλεγεί ποντίφικας και επέμενε να πληρώσει το λογαριασμό, παρόλο που με την εκλογή του αυτόματα έγινε ο διαχειριστής και υπεύθυνος  της επιχείρησης, ανέφερε το Βατικανό.
REUTERS / OSSERVATORE ROMANO

Ο νεοεκλεγείς Πάπας Φραγκίσκος, βρίσκεται στη ρεσεψιόν της κατοικίας παραμονής του στη Ρώμη, την οποία διαχειρίζεται η εκκλησία και κάνει «check out» για να μεταβεί στη νέα του κατοικία στο Βατικανό. Ο νέος πάπας επέστρεψε την Πέμπτη στην οικία που διέμενε πριν εκλεγεί ποντίφικας και επέμενε να πληρώσει το λογαριασμό, παρόλο που με την εκλογή του αυτόματα έγινε ο διαχειριστής και υπεύθυνος  της επιχείρησης, ανέφερε το Βατικανό.

Κίνα: O Λι Κεκιάνγκ διαδέχεται τον Γούεν Τζιαμπάο . Ο  νέος πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κεκιάνγκ (αριστερά) και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γούεν Τζιαμπάο σφίγγουν τα χέρια καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ξι Τζιανπίνγκ χειροκροτεί, κατά τη διάρκεια τηε συνεδρίασης της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, στο Πεκίνο. Ο 57χρονος Λι Κεκιάνγκ εξελέγη, όπως ήταν αναμενόμενο, από το κοινοβούλιο της Κίνας νέος πρωθυπουργός της χώρας, διαδεχόμενος τον Γούεν Τζιαμπάο.
REUTERS / JASON LEE

Ο  νέος πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κεκιάνγκ (αριστερά) και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γούεν Τζιαμπάο σφίγγουν τα χέρια καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ξι Τζιανπίνγκ χειροκροτεί, κατά τη διάρκεια τηε συνεδρίασης της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, στο Πεκίνο. Ο 57χρονος Λι Κεκιάνγκ εξελέγη, όπως ήταν αναμενόμενο, από το κοινοβούλιο της Κίνας νέος πρωθυπουργός της χώρας, διαδεχόμενος τον Γούεν Τζιαμπάο.

«Σκανάρωντας» τη φτώχεια. Η 75χρονη Ράντχα, πωλήτρια λαχανικών, απλώνει τα χέρια της για να της σκανάρουν τα αποτυπώματά της, για την καταγραφή στο σύστημα της βάσης δεδομένων UID (Unique Identification database), σε ένα κέντρο απογραφής στην περιοχή Μέρτα, στο Ρατζαστάν, στην Ινδία. Η Ινδική κυβέρνηση, ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα  για την αντιμετώπιση της φτώχειας, χρησιμοποιώντας την βάση UID, γνωστή ως Αντχαρ (Aadhaar), για την απευθείας καταβολή μετρητών σε άπορους, στην προσπάθειά της να αποτρέψει τις απάτες που απομυζούν εκατομμύρια δολάρια από κοινωφελή προγράμματα.
REUTERS / MANSI THAPLIYAL

Η 75χρονη Ράντχα, πωλήτρια λαχανικών, απλώνει τα χέρια της για να της σκανάρουν τα αποτυπώματά της, για την καταγραφή στο σύστημα της βάσης δεδομένων UID (Unique Identification database), σε ένα κέντρο απογραφής στην περιοχή Μέρτα, στο Ρατζαστάν, στην Ινδία. Η Ινδική κυβέρνηση, ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα  για την αντιμετώπιση της φτώχειας, χρησιμοποιώντας την βάση UID, γνωστή ως Αντχαρ (Aadhaar), για την απευθείας καταβολή μετρητών σε άπορους, στην προσπάθειά της να αποτρέψει τις απάτες που απομυζούν εκατομμύρια δολάρια από κοινωφελή προγράμματα.

Εβδομάδα επετείου της Συριακής Επανάστασης. Ιορδανοί φρουροί ασφαλείας στέκονται σε ένα αρχαίο ρωμαϊκό μνημείο στο Αμμάν, καθώς παιδιά από τη Συρία και την Ιορδανία κρατούν ενός λεπτού σιγή, μία ημέρα πριν την δεύτερη επέτειο της έναρξης της Συριακής Επανάστασης. Η Συμμαχία της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πως η εβδομάδα μεταξύ 15 και 22 Μαρτίου θεωρείται ως εβδομάδα πένθους και διαμαρτυρίας ανά την υφήλιο.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED

Ιορδανοί φρουροί ασφαλείας στέκονται σε ένα αρχαίο ρωμαϊκό μνημείο στο Αμμάν, καθώς παιδιά από τη Συρία και την Ιορδανία κρατούν ενός λεπτού σιγή, μία ημέρα πριν την δεύτερη επέτειο της έναρξης της Συριακής Επανάστασης. Η Συμμαχία της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πως η εβδομάδα μεταξύ 15 και 22 Μαρτίου θεωρείται ως εβδομάδα πένθους και διαμαρτυρίας ανά την υφήλιο.

Ιερουσαλήμ: Οριο ηλικίας για την είσοδο στην Παλιά Πόλη. Παλαιστίνιοι προσεύχονται μπροστά από ισραηλινούς αστυνομικούς έξω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινή αστυνομία έθεσε την Παρασκευή όριο ηλικίας στους Παλαιστίνιους για την είσοδό τους στην Παλιά Πόλη, επιτρέποντας την έισοδο, στους άντρες από ηλικία άνω των 50 ετών και σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας.
REUTERS / AMMAR AWAD

Παλαιστίνιοι προσεύχονται μπροστά από ισραηλινούς αστυνομικούς έξω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινή αστυνομία έθεσε την Παρασκευή όριο ηλικίας στους Παλαιστίνιους για την είσοδό τους στην Παλιά Πόλη, επιτρέποντας την έισοδο, στους άντρες από ηλικία άνω των 50 ετών και σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου Μπολσόι μιλάει στους δημοσιογράφους. Ο Σεργκέι Φίλιν, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου Μπολσόι, σκουπίζει το πρόσωπό του από τα δάκρυα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο της πόλης του Ααχεν στη δυτική Γερμανία, όπου αναρρώνει από την επίθεση εναντίον του με οξύ. Ο 42χρονος Σεργκέι Φιλίν υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο όταν μασκοφόρος του επετέθη με βιτριόλι έξω από το διαμέρισμά του στη Μόσχα το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Ο Σεργκέι Φίλιν, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου Μπολσόι, σκουπίζει το πρόσωπό του από τα δάκρυα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο της πόλης του Ααχεν στη δυτική Γερμανία, όπου αναρρώνει από την επίθεση εναντίον του με οξύ. Ο 42χρονος Σεργκέι Φιλίν υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο όταν μασκοφόρος του επετέθη με βιτριόλι έξω από το διαμέρισμά του στη Μόσχα το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου.

Ενα πάντα μαθαίνει πώς να ζευγαρώσει. Η Κε Λιν, ένα θηλυκό γιγάντιο πάντα, παρακολουθεί ένα βίντεο ζευγαρώματος, στο ερευνητικό κέντρο αναπαραγωγής πάντα, Τσενγκντού, στην επαρχία Σετσουάν. Σύμφωνα με το προσωπικό του ερευνητικού κέντρου, έδειξαν στην Κε Λιν αυτό το βίντεο προσπαθώντας να την κάνουν να δει πώς να ζευγαρώσει, καθώς απορρίπτει επανειλημμένως το αρσενικό πάντα Γιόνγκ Γιόγνκ, παρόλο που βρίσκεται σε οίστρο. Μερικές μέρες αφού παρακολούθησε το Βίντεο, η Κε Λιν ζευγάρωσε με επιτυχία με τον Γιόνγκ Γιόνγκ.
REUTERS / HANDOUT

Η Κε Λιν, ένα θηλυκό γιγάντιο πάντα, παρακολουθεί ένα βίντεο ζευγαρώματος, στο ερευνητικό κέντρο αναπαραγωγής πάντα, Τσενγκντού, στην επαρχία Σετσουάν. Σύμφωνα με το προσωπικό του ερευνητικού κέντρου, έδειξαν στην Κε Λιν αυτό το βίντεο προσπαθώντας να την κάνουν να δει πώς να ζευγαρώσει, καθώς απορρίπτει επανειλημμένως το αρσενικό πάντα Γιόνγκ Γιόγνκ, παρόλο που βρίσκεται σε οίστρο. Μερικές μέρες αφού παρακολούθησε το Βίντεο, η Κε Λιν ζευγάρωσε με επιτυχία με τον Γιόνγκ Γιόνγκ.

Λονδίνο: Στο φώς ήρθε νεκροταφείο της εποχής του «Μαύρου Θανάτου». Αρχαιολόγοι δουλεύουν στην περιοχή Φάρινγκντον του Λονδίνου, όπου ανακαλύφθηκαν σκελετοί, κατά τη διάρκεια εκσκαφών για ένα σιδηροδρομικό έργο. Οι αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι έφεραν στο φώς ένα νεκροταφείο που πιθανόν να έχει τις σωρούς περίπου 50.000 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τον «Μαύρο Θάνατο» πάνω από 650 χρόνια πριν.
Reuters / HANDOUT

Αρχαιολόγοι δουλεύουν στην περιοχή Φάρινγκντον του Λονδίνου, όπου ανακαλύφθηκαν σκελετοί, κατά τη διάρκεια εκσκαφών για ένα σιδηροδρομικό έργο. Οι αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι έφεραν στο φώς ένα νεκροταφείο που πιθανόν να έχει τις σωρούς περίπου 50.000 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τον «Μαύρο Θάνατο» πάνω από 650 χρόνια πριν.

Ισραήλ: Ένας νεκρός στο Μαραθώνιο από θερμοπληξία. Ιατρική βοήθεια παρέχεται στον Ζόχαρ Μπίμρο, ένα ισραηλινό μετανάστη από την Αιθιοπία, ο οποίος παραλίγο να καταρρεύσει, αφού κέρδισε το Μαραθώνιο του Τελ Αβίβ. Ένας νεκρός ήταν ο τραγικός απολογισμός στο Μαραθώνιο που διεξήχθη χθες στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, ο οποίος πέθανε από θερμοπληξία, ενώ άλλα 24 άτομα,  εκ των οποίων οι 12 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι εξαιτίας της αφόρητης ζέστης ακυρώθηκε η διαδρομή των 42.195 μέτρων και οι δρομείς έτρεξαν στην απόσταση των 10 χιλιομέτρων.
EPA / GIDEON MARKOWICZ

Ιατρική βοήθεια παρέχεται στον Ζόχαρ Μπίμρο, ένα ισραηλινό μετανάστη από την Αιθιοπία, ο οποίος παραλίγο να καταρρεύσει, αφού κέρδισε το Μαραθώνιο του Τελ Αβίβ. Ένας νεκρός ήταν ο τραγικός απολογισμός στο Μαραθώνιο που διεξήχθη χθες στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, ο οποίος πέθανε από θερμοπληξία, ενώ άλλα 24 άτομα,  εκ των οποίων οι 12 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι εξαιτίας της αφόρητης ζέστης ακυρώθηκε η διαδρομή των 42.195 μέτρων και οι δρομείς έτρεξαν στην απόσταση των 10 χιλιομέτρων.