Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 18:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Έκπληξη και ερωτηματικά για τον νέο πάπα εκφράζει ο ευρωπαϊκός Τύπος. Ο γαλλικός Τύπος εκφράζει σήμερα την έκπληξή του, αλλά και ερωτηματικά για την εκλογή του πάπα Φραγκίσκου, του «πάπα από την άκρη του κόσμου», του «πάπα του λαού», όπως τον χαρακτηρίζει. Οι βρετανικές εφημερίδες χαιρετίζουν την εκλογή του πάπα Φραγκίσκου, του πρώτου ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας που προέρχεται από την Αμερική, παρά τις παλαιότερες δηλώσεις του για τα νησιά Φόκλαντ (Μαλβίνες για την Αργεντινή).
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Ο γαλλικός Τύπος εκφράζει σήμερα την έκπληξή του, αλλά και ερωτηματικά για την εκλογή του πάπα Φραγκίσκου, του «πάπα από την άκρη του κόσμου», του «πάπα του λαού», όπως τον χαρακτηρίζει. Οι βρετανικές εφημερίδες χαιρετίζουν την εκλογή του πάπα Φραγκίσκου, του πρώτου ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας που προέρχεται από την Αμερική, παρά τις παλαιότερες δηλώσεις του για τα νησιά Φόκλαντ (Μαλβίνες για την Αργεντινή).

Ο πάπας Φραγκίσκος Α΄ μετέβη στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε, για να προσευχηθεί. Σχεδόν 12 ώρες μετά την εκλογή του, ο πάπας Φραγκίσκος Α
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Σχεδόν 12 ώρες μετά την εκλογή του, ο πάπας Φραγκίσκος Α' εξήλθε νωρίς σήμερα το πρωί από το Βατικανό για να προσευχηθεί σε εκκλησία της Ρώμης. Ο νεοεκλεγείς πάπας μετέβη στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε, την παλαιότερη εκκλησία στον κόσμο που είναι αφιερωμένη στην Παναγία, όπου προσευχήθηκε μπροστά από την διάσημη εικόνα της Παναγίας, που αποκαλείται «Salus Populi Romani» ή Προστάτιδα του Ρωμαϊκού Λαού.

Άμεσος και ζεστός στην πρώτη του επικοινωνία με τους πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο Πάπας Φραγκίσκος, καρδινάλιος Χόργκε Μαρία Βεργκόλιο, κατά την πρώτη του ομιλία προς τους συγκεντρωμένους πιστούς της Ρώμης, με ζεστή φωνή και άμεσο τρόπο, δείχνοντας μεγάλη ικανότητα ανθρώπινης και άμεσης επικοινωνίας, τους ζήτησε να προσευχηθούν για να μπορέσει να έχει επιτυχία το έργο του.
REUTERS / YARA NARDI

Ο Πάπας Φραγκίσκος, καρδινάλιος Χόργκε Μαρία Βεργκόλιο, κατά την πρώτη του ομιλία προς τους συγκεντρωμένους πιστούς της Ρώμης, με ζεστή φωνή και άμεσο τρόπο, δείχνοντας μεγάλη ικανότητα ανθρώπινης και άμεσης επικοινωνίας, τους ζήτησε να προσευχηθούν για να μπορέσει να έχει επιτυχία το έργο του.

Συρία: Οπλα ζητούν οι αντάρτες. Μαχητής του Ελεύθερου Συριακού στρατού πυροβολεί κατά καθεστωτικών δυνάμεων στη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Μεναγκ. Η επιθυμία του Παρισιού και του Λονδίνου να εξοπλίσουν τους αντάρτες στη Συρία «είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» για την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-
EPA / MAYSUN

Μαχητής του Ελεύθερου Συριακού στρατού πυροβολεί κατά καθεστωτικών δυνάμεων στη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Μεναγκ. Η επιθυμία του Παρισιού και του Λονδίνου να εξοπλίσουν τους αντάρτες στη Συρία «είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» για την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-'Ασαντ, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης. Ο γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία και η Βρετανία θα ζητήσουν να πραγματοποιηθεί νωρίτερα η προσεχής σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άρση του εμπάργκο όπλων στη Συρία και, αν δεν υπάρξει ομοφωνία, θα αποφασίσουν να προμηθεύσουν ως μεμονωμένες χώρες πλέον όπλα στους σύρους αντάρτες.

Παραπομπή στο ΔΠΔ για τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία ζητά η Διεθνής Αμνηστία. Ενας άντρας τρέχει μέσα στα χαλάσματα μετά από επίθεση πυραύλων της ρυριακής πολεμικής αεροπορίας στην επαρχία Ράκκα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει παραπέμψει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν και οι δύο πλευρές στη Συρία, ανακοίνωσε την Πέμπτη  η Διεθνής Αμνηστία. Η Αμνηστία τονίζει πως διαθέτει αποδείξεις για χρήση από τις καθεστωτικές δυνάμεις διεθνώς απαγορευμένων όπλων κατά των αμάχων, αλλά και για βασανισμούς και δολοφονίες στρατιωτών, φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών και πολιτών από τους αντάρτες.
REUTERS / HAMID KHATIB

Ενας άντρας τρέχει μέσα στα χαλάσματα μετά από επίθεση πυραύλων της ρυριακής πολεμικής αεροπορίας στην επαρχία Ράκκα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει παραπέμψει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν και οι δύο πλευρές στη Συρία, ανακοίνωσε την Πέμπτη  η Διεθνής Αμνηστία. Η Αμνηστία τονίζει πως διαθέτει αποδείξεις για χρήση από τις καθεστωτικές δυνάμεις διεθνώς απαγορευμένων όπλων κατά των αμάχων, αλλά και για βασανισμούς και δολοφονίες στρατιωτών, φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών και πολιτών από τους αντάρτες.

Η σορός του Τσάβες ενδέχεται να μην είναι δυνατόν πλέον να ταριχευτεί. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δήλωσε την Τετάρτη ότι ενδέχεται να μην είναι δυνατή πλέον η ταρίχευση της σορού του εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, Ούγκο Τσάβες, όπως είχε προγραμματιστεί, διότι η διαδικασία θα έπρεπε να είχε αρχίσει νωρίτερα. Πριν από μερικές ημέρες, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για την ταρίχευση της σορού του Τσάβες, με τον ίδιο τρόπο που είχαν ταριχευτεί τα σώματα των σοβιετικών ηγετών Λένιν και Στάλιν και του Κινέζου Μάο Τσε Τουνγκ.
REUTERS / TOMAS BRAVO

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δήλωσε την Τετάρτη ότι ενδέχεται να μην είναι δυνατή πλέον η ταρίχευση της σορού του εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, Ούγκο Τσάβες, όπως είχε προγραμματιστεί, διότι η διαδικασία θα έπρεπε να είχε αρχίσει νωρίτερα. Πριν από μερικές ημέρες, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για την ταρίχευση της σορού του Τσάβες, με τον ίδιο τρόπο που είχαν ταριχευτεί τα σώματα των σοβιετικών ηγετών Λένιν και Στάλιν και του Κινέζου Μάο Τσε Τουνγκ.

Στη Μόσχα ο Αμπάς. Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς παρευρίσκεται σε τελετή στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου, στη Μόσχα.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς παρευρίσκεται σε τελετή στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου, στη Μόσχα.

Στρατιωτικές ασκήσεις της Β. Κορέας. Πυρά από μονάδες πυροβολικού της Β. Κορέας πλήττουν τις νησίδες Daeyeonpyeong και Baengnyeong, που ανήκουν στη Ν. Κορέα. Ο στρατός της χώρας διεξάγει ασκήσεις για να εξεταστεί η επιχειρησιακή ικανότητα των μονάδων στο δυτικό τομέα της πρώτης γραμμής με τη Ν. Κορέα.
REUTERS / KCNA

Πυρά από μονάδες πυροβολικού της Β. Κορέας πλήττουν τις νησίδες Daeyeonpyeong και Baengnyeong, που ανήκουν στη Ν. Κορέα. Ο στρατός της χώρας διεξάγει ασκήσεις για να εξεταστεί η επιχειρησιακή ικανότητα των μονάδων στο δυτικό τομέα της πρώτης γραμμής με τη Ν. Κορέα.

Πολωνική είναι κατά το 1/4 η καταγωγή της καγκελαρίου Μέρκελ. Πολωνικής καταγωγής είναι κατά το ένα τέταρτο η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με μια νέα βιογραφία της η οποία κυκλοφορεί σήμερα στη Γερμανία και υπογράφει ο Στέφαν Κορνέλιους, δημοσιογράφος της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung. Ο πατέρας της κυρίας Μέρκελ ονομαζόταν Χορστ Κάζμιρτσακ και γεννήθηκε στο Πόζναν της Πολωνίας, σύμφωνα με το βιβλίο του κ. Κορνέλιους, «Άγγελα Μέρκελ: Η Καγκελάριος και ο κόσμος της», αποσπάσματα του οποίου προδημοσιεύει σήμερα η Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Πολωνικής καταγωγής είναι κατά το ένα τέταρτο η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με μια νέα βιογραφία της η οποία κυκλοφορεί σήμερα στη Γερμανία και υπογράφει ο Στέφαν Κορνέλιους, δημοσιογράφος της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung. Ο πατέρας της κυρίας Μέρκελ ονομαζόταν Χορστ Κάζμιρτσακ και γεννήθηκε στο Πόζναν της Πολωνίας, σύμφωνα με το βιβλίο του κ. Κορνέλιους, «Άγγελα Μέρκελ: Η Καγκελάριος και ο κόσμος της», αποσπάσματα του οποίου προδημοσιεύει σήμερα η Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.

Ο Ξι Ζινπίνγκ διορίστηκε νέος πρόεδρος της Κίνας. Το κοινοβούλιο της Κίνας διόρισε την Πέμπτη τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος, Ξι Ζινπίνγκ (Κ), ως το νέο πρόεδρο της χώρας που θα αναλάβει καθήκοντα μετά τον Χιου Ζιντάο (Α).
REUTERS / JASON LEE

Το κοινοβούλιο της Κίνας διόρισε την Πέμπτη τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος, Ξι Ζινπίνγκ (Κ), ως το νέο πρόεδρο της χώρας που θα αναλάβει καθήκοντα μετά τον Χιου Ζιντάο (Α).

Ο ΛεΜπρόν για Πάπας. Φίλαθλος κρατά πλακάτ που καλεί τον παίκτη του Μαϊάμι ΛεΜπρον Τζέιμς να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Πάπα, στο παιχνίδι κόντρα στη Φιλαδέλφεια.
REUTERS / TIM SHAFFER

Φίλαθλος κρατά πλακάτ που καλεί τον παίκτη του Μαϊάμι ΛεΜπρον Τζέιμς να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Πάπα, στο παιχνίδι κόντρα στη Φιλαδέλφεια.

Τα δάνεια που έλαβε από την γερμανική κυβέρνηση αποπληρώνει η Commerzbank. Το κόστος της διάσωσής της με κρατικά κεφάλαια ανακοίνωσε ότι θα αποπληρώσει η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, περιορίζοντας έτσι το ποσοστό συμμετοχής του δημοσίου κάτω από το 20% -από 25% σήμερα- και στερώντας από την κυβέρνηση το δικαίωμα να ασκεί βέτο στις αποφάσεις της διοίκησης της. Η Commerzbank θα καταβάλει ένα ποσό 1,6 δισ. ευρώ, το οποίο απομένει προκειμένου να αποπληρωθεί το δάνειο ύψους 16,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει από την κυβέρνηση την περίοδο 2008-2009. Επιπλέον, θα αποπληρώσει 750 εκατομμύρια στην ασφαλιστική εταιρεία Allianz.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Το κόστος της διάσωσής της με κρατικά κεφάλαια ανακοίνωσε ότι θα αποπληρώσει η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, περιορίζοντας έτσι το ποσοστό συμμετοχής του δημοσίου κάτω από το 20% -από 25% σήμερα- και στερώντας από την κυβέρνηση το δικαίωμα να ασκεί βέτο στις αποφάσεις της διοίκησης της. Η Commerzbank θα καταβάλει ένα ποσό 1,6 δισ. ευρώ, το οποίο απομένει προκειμένου να αποπληρωθεί το δάνειο ύψους 16,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει από την κυβέρνηση την περίοδο 2008-2009. Επιπλέον, θα αποπληρώσει 750 εκατομμύρια στην ασφαλιστική εταιρεία Allianz.

Εγκαινιάστηκε το ραδιοτηλεσκόπιο ALMA. Το μεγαλύτερο διεθνές ραδιοτηλεσκόπιο στη Γη, το ALMA (Atacama Large Millimeter/Submillimeter Array), που βρίσκεται στην κατάξερη, μονίμως ανέφελη και θεοσκότεινη έρημο Ατακάμα της Χιλής, σε υψόμετρο πάνω από 5.000 μέτρα στην οροσειρά των Άνδεων, εγκαινιάστηκε επίσημα. Εδώ και κάποιο διάστημα πάντως ήδη λειτουργούσε, αν και αρκετά κάτω από τις πλήρεις δυνατότητές του. Ήδη, το ALMA ανίχνευσε τα πιο μακρινά μόρια νερού που έχουν ποτέ βρεθεί στο διάστημα, σε απόσταση περίπου 12,7 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.
REUTERS / IVAN ALVARADO

Το μεγαλύτερο διεθνές ραδιοτηλεσκόπιο στη Γη, το ALMA (Atacama Large Millimeter/Submillimeter Array), που βρίσκεται στην κατάξερη, μονίμως ανέφελη και θεοσκότεινη έρημο Ατακάμα της Χιλής, σε υψόμετρο πάνω από 5.000 μέτρα στην οροσειρά των Άνδεων, εγκαινιάστηκε επίσημα. Εδώ και κάποιο διάστημα πάντως ήδη λειτουργούσε, αν και αρκετά κάτω από τις πλήρεις δυνατότητές του. Ήδη, το ALMA ανίχνευσε τα πιο μακρινά μόρια νερού που έχουν ποτέ βρεθεί στο διάστημα, σε απόσταση περίπου 12,7 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.

Φολ Σίλερ: Το Galaxy S4 της Samsung θα είναι κατώτερο του iPhone. Ο επικεφαλής του μάρκετινγκ της Apple, Φολ Σίλερ, επιτέθηκε φραστικά στην αντίπαλο εταιρεία κατασκευής smartphones, Samsung, λέγοντας ότι το πολυαναμενόμενο Galaxy S4 που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κατώτερο του iPhone. Μεγάλος είναι ο ντόρος που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη νέα συσκευή της Samsung, κάτι που φαίνεται ότι πυροδότησε τα πικρόχολα σχόλια του Σίλερ, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
REUTERS / STEPHEN LAM

Ο επικεφαλής του μάρκετινγκ της Apple, Φολ Σίλερ, επιτέθηκε φραστικά στην αντίπαλο εταιρεία κατασκευής smartphones, Samsung, λέγοντας ότι το πολυαναμενόμενο Galaxy S4 που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κατώτερο του iPhone. Μεγάλος είναι ο ντόρος που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη νέα συσκευή της Samsung, κάτι που φαίνεται ότι πυροδότησε τα πικρόχολα σχόλια του Σίλερ, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δύο στους δέκα καταναλωτές σταμάτησαν να αγοράζουν ψωμί. Δύο στους δέκα καταναλωτές σταμάτησαν να αγοράζουν ψωμί, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που διενεργήθηκε από την MARC ΑΕ για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος. Οι δύο βασικότεροι λόγοι μείωσης της κατανάλωσης ψωμιού είναι η μείωση των μελών της οικογένειας (37,1%) και η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών λόγω δίαιτας ή λόγω υγείας (36,7%). Έπονται οι λόγοι οικονομίας 22,9%, αριθμός διπλάσιος εκείνων που δήλωναν ότι η τιμή του ψωμιού αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα αγοράς πριν από δύο χρόνια.
EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Δύο στους δέκα καταναλωτές σταμάτησαν να αγοράζουν ψωμί, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που διενεργήθηκε από την MARC ΑΕ για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος. Οι δύο βασικότεροι λόγοι μείωσης της κατανάλωσης ψωμιού είναι η μείωση των μελών της οικογένειας (37,1%) και η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών λόγω δίαιτας ή λόγω υγείας (36,7%). Έπονται οι λόγοι οικονομίας 22,9%, αριθμός διπλάσιος εκείνων που δήλωναν ότι η τιμή του ψωμιού αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα αγοράς πριν από δύο χρόνια.