Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 19:16

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013.

Με ποδήλατο στη δουλειά. Μια γυναίκα μεταφέρει καλάθια με το ποδήλατο της, για να τα πουλήσει στην αγορά του Σαρλινγκουί, στη Μιανμάρ.
REUTERS / SOE ZEYA TUN

Μια γυναίκα μεταφέρει καλάθια με το ποδήλατο της, για να τα πουλήσει στην αγορά του Σαρλινγκουί, στη Μιανμάρ.

Πορεία απόστρατων στη Θεσσαλονίκη. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης έκαναν απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης έκαναν απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε «όχι» στην έγκριση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 της Ε.Ε., που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.  Ύστερα από διεξοδική συζήτηση επί των προτάσεων και αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο θέμα της έγκρισης ή μη του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ 2014-2020, όπως αυτό προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών (690 ψήφοι υπέρ) αποφάσισε, δια της ψήφου του, να απορρίψει το συγκεκριμένο σχέδιο.
EPA / PATRICK SEEGER

Κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε «όχι» στην έγκριση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 της Ε.Ε., που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.  Ύστερα από διεξοδική συζήτηση επί των προτάσεων και αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο θέμα της έγκρισης ή μη του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ 2014-2020, όπως αυτό προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών (690 ψήφοι υπέρ) αποφάσισε, δια της ψήφου του, να απορρίψει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Νέος πρωθυπουργός στη Βουλγαρία. Αυστηρή «γλώσσα» για την ομιλία του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ (Α), στην τελετή παράδοσης -παραλαβής των καθηκόντων της υπηρεσιακής κυβέρνησης της χώρας, υπό τον Μαρίν Ράικοφ (Δ), χρησιμοποιούν Βούλγαροι πολιτικοί αναλυτές.
REUTERS / STOYAN NENOV

Αυστηρή «γλώσσα» για την ομιλία του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ (Α), στην τελετή παράδοσης -παραλαβής των καθηκόντων της υπηρεσιακής κυβέρνησης της χώρας, υπό τον Μαρίν Ράικοφ (Δ), χρησιμοποιούν Βούλγαροι πολιτικοί αναλυτές.

Στρατιωτική επίδειξη στο Μινσκ. Αντρας που υπηρετεί στο τμήμα ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών της Λευκορωσίας σπάει φλεγόμενα πλακίδια με το κεφάλι του, σε μια επίδειξη ικανοτήτων του τμήματος του, που κλείνει 95 χρόνια από την ίδρυση του στις 18 Μαρτίου.
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Αντρας που υπηρετεί στο τμήμα ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών της Λευκορωσίας σπάει φλεγόμενα πλακίδια με το κεφάλι του, σε μια επίδειξη ικανοτήτων του τμήματος του, που κλείνει 95 χρόνια από την ίδρυση του στις 18 Μαρτίου.

Σημαντική πτώση στην κατανάλωση ρεύματος τον Φεβρουάριο. Σημαντική πτώση της τάξης του 12% σημείωσε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Η μείωση της ζήτησης οφείλεται μεν στην οικονομική κρίση αλλά και στο γεγονός ότι ο φετινός χειμώνας ήταν πιο ήπιος από τον περυσινό με αποτέλεσμα να περιοριστεί η χρήση των κλιματιστικών για θέρμανση.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Σημαντική πτώση της τάξης του 12% σημείωσε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Η μείωση της ζήτησης οφείλεται μεν στην οικονομική κρίση αλλά και στο γεγονός ότι ο φετινός χειμώνας ήταν πιο ήπιος από τον περυσινό με αποτέλεσμα να περιοριστεί η χρήση των κλιματιστικών για θέρμανση.

Μαύρος καπνός στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Μαύρος ήταν ο καπνός που βγήκε από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα. Κάτι που σημαίνει ότι και οι πρώτες δυο σημερινές ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου ποντίφικα ήταν άκαρπες. Περί τις 20:00 σήμερα το βράδυ, πρόκειται να βγει εκ νέου καπνός, μετά την ολοκλήρωση των δυο απογευματινών ψηφοφοριών.
REUTERS / MAX ROSSI

Μαύρος ήταν ο καπνός που βγήκε από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα. Κάτι που σημαίνει ότι και οι πρώτες δυο σημερινές ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου ποντίφικα ήταν άκαρπες. Περί τις 20:00 σήμερα το βράδυ, πρόκειται να βγει εκ νέου καπνός, μετά την ολοκλήρωση των δυο απογευματινών ψηφοφοριών.

Επτά νεκροί σε επίθεση ανταρτών στο Κασμίρ. Πέντε μέλη ινδικών παραστρατιωτικών δυνάμεων και δύο μουσουλμάνοι αυτονομιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας στη Σριναγκάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του ινδικού Κασμίρ. Η κατάσταση στο ινδικό Κασμίρ, με μουσουλμανικό κατά πλειοψηφία πληθυσμό, όπου η από εικοσαετίας αυτονομιστική εξέγερση είχε μειωθεί σε ένταση τα τελευταία χρόνια, επιδεινώθηκε εκ νέου μετά την εκτέλεση τον Φεβρουάριο ενός αυτονομιστή από το Κασμίρ.
REUTERS / DANISH ISMAIL

Πέντε μέλη ινδικών παραστρατιωτικών δυνάμεων και δύο μουσουλμάνοι αυτονομιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας στη Σριναγκάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του ινδικού Κασμίρ. Η κατάσταση στο ινδικό Κασμίρ, με μουσουλμανικό κατά πλειοψηφία πληθυσμό, όπου η από εικοσαετίας αυτονομιστική εξέγερση είχε μειωθεί σε ένταση τα τελευταία χρόνια, επιδεινώθηκε εκ νέου μετά την εκτέλεση τον Φεβρουάριο ενός αυτονομιστή από το Κασμίρ.

Ο νέος πάπας θα πρέπει να διαλέξει το όνομά του ακολουθώντας την παράδοση. Ο μελλοντικός πάπας μπορεί να επιλέξει το όνομα που θα φέρει στη διάρκεια της θητείας του ακολουθώντας όμως την παράδοση. Οι επιλογές που θα έχει ο 266ος ηγέτης των καθολικών είναι τρεις: η λατινική εκδοχή του βαφτιστικού του ονόματος, το όνομα ενός από τους προκατόχους του ή το όνομα ενός αγίου. Ο κανόνας ορίζει πως ο νέος πάπας θα πρέπει να επιλέξει το όνομά του αμέσως μετά την εκλογή του από Κογκλάβιο.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Ο μελλοντικός πάπας μπορεί να επιλέξει το όνομα που θα φέρει στη διάρκεια της θητείας του ακολουθώντας όμως την παράδοση. Οι επιλογές που θα έχει ο 266ος ηγέτης των καθολικών είναι τρεις: η λατινική εκδοχή του βαφτιστικού του ονόματος, το όνομα ενός από τους προκατόχους του ή το όνομα ενός αγίου. Ο κανόνας ορίζει πως ο νέος πάπας θα πρέπει να επιλέξει το όνομά του αμέσως μετά την εκλογή του από Κογκλάβιο.

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι δικαιολογημένα θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Μέσι σε μεγάλα κέφια οι «μπλαουγκράνα» διέλυσαν με 4-0 τη Μίλαν στο «Καμπ Νου», κάλυψαν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου αγώνα των «16» στο Μιλάνο και πήραν με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.
EPA / ALBERTO ESTEVEZ

Η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι δικαιολογημένα θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Μέσι σε μεγάλα κέφια οι «μπλαουγκράνα» διέλυσαν με 4-0 τη Μίλαν στο «Καμπ Νου», κάλυψαν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου αγώνα των «16» στο Μιλάνο και πήραν με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

Δηλητηριάστηκε ο Τσάβες;. Η Βενεζουέλα πρόκειται να ξεκινήσει επίσημη έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς ότι ο καρκίνος του τέως προέδρου, Ούγκο Τσάβες, ήταν αποτέλεσμα δηλητηρίασης από τους εχθρούς του στο εξωτερικό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Οι αντίπαλοι της κυβέρνησης βλέπουν αυτές τις κατηγορίες ως μια τυπική θεωρία συνωμοσίας της «νοοτροπίας Τσάβες», η οποία έχει ως στόχο να τροφοδοτήσει τους φόβους για «ιμπεριαλιστικές» απειλές στο σοσιαλιστικό σύστημα της Βενεζουέλας και να αποσπάσει τους ανθρώπους από τα καθημερινά τους προβλήματα.
REUTERS / JORGE DAN LOPEZ

Η Βενεζουέλα πρόκειται να ξεκινήσει επίσημη έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς ότι ο καρκίνος του τέως προέδρου, Ούγκο Τσάβες, ήταν αποτέλεσμα δηλητηρίασης από τους εχθρούς του στο εξωτερικό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Οι αντίπαλοι της κυβέρνησης βλέπουν αυτές τις κατηγορίες ως μια τυπική θεωρία συνωμοσίας της «νοοτροπίας Τσάβες», η οποία έχει ως στόχο να τροφοδοτήσει τους φόβους για «ιμπεριαλιστικές» απειλές στο σοσιαλιστικό σύστημα της Βενεζουέλας και να αποσπάσει τους ανθρώπους από τα καθημερινά τους προβλήματα.

Tο Μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας αποκαλύπτει τους θησαυρών του. Το Μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας της Πολωνίας, το οποίο αναμένεται να κάνει επίσημα εγκαίνια την 19η Απριλίου, έκανε την Τρίτη τα αποκαλυπτήρια του πρώτου του εκθέματος, μιας τοιχογραφίας η οποία φθάνει στην οροφή με μοναδικές πολύχρωμες αναπαραστάσεις που αποτελεί πιστό αντίγραφο αυτής που υπήρχε σε μια συναγωγή του 18ου αιώνα κι είχε καταστραφεί πλήρως από τους ναζί και ανακατασκευάστηκε με βάση τα αρχικά της σχέδια. Στις πολυχρωμίες δεσπόζουν το μπλε και το κόκκινο χρώμα, ενώ αναπαριστώνται ζώα, κάποια μυθολογικά, συνθέσεις φυτών και άνθεων, κ.ά. Για την ανακατασκευή του συνεργάστηκαν 300 καλλιτέχνες από πολλά μέρη στον πλανήτη χρησιμοποιώντας παραδοσιακά εργαλεία και τεχνικές.
REUTERS / PETER ANDREWS

Το Μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας της Πολωνίας, το οποίο αναμένεται να κάνει επίσημα εγκαίνια την 19η Απριλίου, έκανε την Τρίτη τα αποκαλυπτήρια του πρώτου του εκθέματος, μιας τοιχογραφίας η οποία φθάνει στην οροφή με μοναδικές πολύχρωμες αναπαραστάσεις που αποτελεί πιστό αντίγραφο αυτής που υπήρχε σε μια συναγωγή του 18ου αιώνα κι είχε καταστραφεί πλήρως από τους ναζί και ανακατασκευάστηκε με βάση τα αρχικά της σχέδια. Στις πολυχρωμίες δεσπόζουν το μπλε και το κόκκινο χρώμα, ενώ αναπαριστώνται ζώα, κάποια μυθολογικά, συνθέσεις φυτών και άνθεων, κ.ά. Για την ανακατασκευή του συνεργάστηκαν 300 καλλιτέχνες από πολλά μέρη στον πλανήτη χρησιμοποιώντας παραδοσιακά εργαλεία και τεχνικές.

Αναστάτωση από τις επιθέσεις με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη. Αναστάτωση και υλικές ζημίες, προκλήθηκαν από τις επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στα πολιτικά γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρου Καλαφάτη, και των βουλευτών της ΝΔ, Κώστα Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού. Οι μεγαλύτερες ζημίες προκλήθηκαν στο γραφείο του κ. Καλαφάτη (φωτογραφία), που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Κατούνη στα «Λαδάδικα», όπου μετά την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΕΪΤΑΝ

Αναστάτωση και υλικές ζημίες, προκλήθηκαν από τις επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στα πολιτικά γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρου Καλαφάτη, και των βουλευτών της ΝΔ, Κώστα Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού. Οι μεγαλύτερες ζημίες προκλήθηκαν στο γραφείο του κ. Καλαφάτη (φωτογραφία), που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Κατούνη στα «Λαδάδικα», όπου μετά την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά.

Εθνική Ημέρα Ελεφάντων στην Ταϊλάνδη . Ενας βούβαλος κάνει παρέα σε ελέφαντες που τρώνε φρούτα που τους πρόσφεραν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου «Khao Kheow». Στη Ταϊλάνδη σήμερα οι ελέφαντες έχουν την τιμητική τους καθώς γιορτάζεται η Εθνική Ημέρα των Ελεφάντων.
REUTERS / CHAIWAT SUBPRASOM

Ενας βούβαλος κάνει παρέα σε ελέφαντες που τρώνε φρούτα που τους πρόσφεραν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου «Khao Kheow». Στη Ταϊλάνδη σήμερα οι ελέφαντες έχουν την τιμητική τους καθώς γιορτάζεται η Εθνική Ημέρα των Ελεφάντων.

Καραμπόλα λόγω κακοκαιρίας στη Γερμανία. Τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε καραμπόλα στο κρατίδιο της Εσσης, στη Γερμανία, ενώ πολλές δεκάδες άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε τροχαίο κοντά στο Μίντσενμπεργκ. Πάνω από 1.000 τροχαία αναφέρθηκαν στη Γερμανία την Τρίτη εξαιτίας των χιονοπτώσεων.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε καραμπόλα στο κρατίδιο της Εσσης, στη Γερμανία, ενώ πολλές δεκάδες άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε τροχαίο κοντά στο Μίντσενμπεργκ. Πάνω από 1.000 τροχαία αναφέρθηκαν στη Γερμανία την Τρίτη εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

Εκδήλωση της Victoria
REUTERS / MARIO ANZUONI

Τα μοντέλα (από αριστερα προς τα δεξιά) Candice Swanepoel, Karlie Kloss και Alessandra Ambrosio ποζάρουν χαμογελώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση των μαγιό της εταιρείας Victoria's Secret, που έγινε την Τρίτη στο Λος Αντζελες.

Πορεία στη μνήμη του Τζίντζιτς. Πορεία στη μνήμη του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Βελιγράδι. Στην πορεία, που οργανώθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα (DS) και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP), συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, ενώ στην κεφαλή της βρίσκονταν οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που την οργάνωσαν, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Μπόρις Τάντιτς και πρώην πολιτικοί συνεργάτες του Ζόραν Τζίντζιτς.
REUTERS / DJORDJE KOJADINOVIC

Πορεία στη μνήμη του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Βελιγράδι. Στην πορεία, που οργανώθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα (DS) και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP), συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, ενώ στην κεφαλή της βρίσκονταν οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που την οργάνωσαν, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Μπόρις Τάντιτς και πρώην πολιτικοί συνεργάτες του Ζόραν Τζίντζιτς.

Πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής. Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής, που διαμαρτύρονται ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας.  Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκε έξω από τη Βουλή και ολοκληρώθηκε στο σημείο εκκίνησης.  Σε αυτή συμμετείχαν μέλη επιτροπών αλληλεγγύης, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καθώς και μέλη του ΕΠΑΜ, της Σπίθας και του κινήματος «Δεν Πληρώνω».
ICON PRESS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής, που διαμαρτύρονται ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας.  Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκε έξω από τη Βουλή και ολοκληρώθηκε στο σημείο εκκίνησης.  Σε αυτή συμμετείχαν μέλη επιτροπών αλληλεγγύης, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καθώς και μέλη του ΕΠΑΜ, της Σπίθας και του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Οι «κυβερνο-επιθέσεις» αποτελούν το νούμερο ένα κίνδυνο για τις ΗΠΑ. Μεγάλης κλίμακας «κυβερνο-επιθέσεις», που θα μπορούσαν να καθηλώσουν την αμερικανική οικονομία και να αποσυντονίσουν τις κρατικές υπηρεσίες , αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για τις ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ. Απευθυνόμενος στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, ο Κλάπερ ανέφερε ότι η απειλή επιθέσεων μέσω Διαδικτύου είναι νούμερο ένα προτεραιότητα και αποτελεί ακόμα σοβαρότερο μέλημα από ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ή η οικονομική κρίση.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Μεγάλης κλίμακας «κυβερνο-επιθέσεις», που θα μπορούσαν να καθηλώσουν την αμερικανική οικονομία και να αποσυντονίσουν τις κρατικές υπηρεσίες , αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για τις ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ. Απευθυνόμενος στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, ο Κλάπερ ανέφερε ότι η απειλή επιθέσεων μέσω Διαδικτύου είναι νούμερο ένα προτεραιότητα και αποτελεί ακόμα σοβαρότερο μέλημα από ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ή η οικονομική κρίση.

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των νεκρών χοίρων που επιπλέουν σε ποταμό της Σαγκάης. Ο αριθμός των νεκρών χοίρων που επιπλέουν στον ποταμό Χουανγκπού, ο οποίος διαρρέει την Σαγκάη, διπλασιάστηκε μέσα σε δύο ημέρες φτάνοντας τους 6.000, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης. Συνολικά 5.916 νεκρά ζώα, ορισμένα από αυτά με βάρος πολλών δεκάδων κιλών, περισυλλέγησαν από τον ποταμό, ανακοίνωσε η δημαρχία της Σαγκάης αργά το βράδυ της Τρίτης. Τα ύδατα του ποταμού Χουανγκπού χρησιμοποιούνται για την παροχή του 22% του πόσιμου νερού στους 23 εκατομμύρια κατοίκους της μεγαλούπολης.
REUTERS / STRINGER

Ο αριθμός των νεκρών χοίρων που επιπλέουν στον ποταμό Χουανγκπού, ο οποίος διαρρέει την Σαγκάη, διπλασιάστηκε μέσα σε δύο ημέρες φτάνοντας τους 6.000, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης. Συνολικά 5.916 νεκρά ζώα, ορισμένα από αυτά με βάρος πολλών δεκάδων κιλών, περισυλλέγησαν από τον ποταμό, ανακοίνωσε η δημαρχία της Σαγκάης αργά το βράδυ της Τρίτης. Τα ύδατα του ποταμού Χουανγκπού χρησιμοποιούνται για την παροχή του 22% του πόσιμου νερού στους 23 εκατομμύρια κατοίκους της μεγαλούπολης.

Mαύρος καπνός βγήκε από την Καπέλα Σιστίνα. Μαύρος ήταν ο πρώτος καπνός που βγήκε το βράδυ της Τρίτης από την παραδοσιακή καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, στις 19:40 (ώρα Ιταλίας, 20:40 ώρα Ελλάδας), γεγονός που σημαίνει ότι οι πρώτες δυο ψηφοφορίες των εκλεκτόρων δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
REUTERS / TONY GENTILE

Μαύρος ήταν ο πρώτος καπνός που βγήκε το βράδυ της Τρίτης από την παραδοσιακή καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, στις 19:40 (ώρα Ιταλίας, 20:40 ώρα Ελλάδας), γεγονός που σημαίνει ότι οι πρώτες δυο ψηφοφορίες των εκλεκτόρων δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.