Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 19:21

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013.

Διαμαρτυρία κατά των πυρηνικών στο Βουκουρέστι. Ακτιβιστές της Greenpeace άναψαν κεριά, στο κέντρο του Βουκουρεστίου την Κυριακή, τιμώντας τη μνήμη αυτών που χάθηκαν από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε πριν από 2 χρόνια την Ιαπωνία.
REUTERS / BOGDAN CRISTEL

Ακτιβιστές της Greenpeace άναψαν κεριά, στο κέντρο του Βουκουρεστίου την Κυριακή, τιμώντας τη μνήμη αυτών που χάθηκαν από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε πριν από 2 χρόνια την Ιαπωνία.

Μαζικές δολοφονίες για θρησκευτικούς λόγους από τοπικές πολιτοφυλακές στη Συρία. Η συριακή κυβέρνηση φέρεται ότι χρησιμοποιεί τοπικές πολιτοφυλακές γνωστές ως Λαϊκές Επιτροπές για να διαπράττει μαζικές δολοφονίες, οι οποίες κάποιες φορές πραγματοποιούνται για θρησκευτικούς λόγους. Η ανησυχητική αυτή διαπίστωση περιλαμβάνεται στην τελευταία έκθεση την οποία επέβαλε η υπό το Βραζιλιάνο Πάουλο Πινιέιρο (φωτογραφία) επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Η συριακή κυβέρνηση φέρεται ότι χρησιμοποιεί τοπικές πολιτοφυλακές γνωστές ως Λαϊκές Επιτροπές για να διαπράττει μαζικές δολοφονίες, οι οποίες κάποιες φορές πραγματοποιούνται για θρησκευτικούς λόγους. Η ανησυχητική αυτή διαπίστωση περιλαμβάνεται στην τελευταία έκθεση την οποία επέβαλε η υπό το Βραζιλιάνο Πάουλο Πινιέιρο (φωτογραφία) επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Αίσιο τέλος για την κωφάλαλη που απειλούσε να πέσει από το «Πεντάκυκλο» της Ομόνοιας. Aίσιο τέλος είχε το περιστατικό με την κωφάλαλη που απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το «Πεντάκυκλο» γλυπτό της Ομόνοιας. Πυροσβέστες που ανέβηκαν στο γλυπτό με ειδική κλίμακα, κατάφεραν να κατεβάσουν σώα τη γυναίκα, την οποία παρέδωσαν στην Αστυνομία και μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Aίσιο τέλος είχε το περιστατικό με την κωφάλαλη που απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το «Πεντάκυκλο» γλυπτό της Ομόνοιας. Πυροσβέστες που ανέβηκαν στο γλυπτό με ειδική κλίμακα, κατάφεραν να κατεβάσουν σώα τη γυναίκα, την οποία παρέδωσαν στην Αστυνομία και μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο.

Διαμαρτυρία φοιτητών για το σχέδιο «Αθηνά». Φοιτητές από τη Ζάκυνθο φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το σχέδιο Αθηνά, στο Σύνταγμα.
 
EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Φοιτητές από τη Ζάκυνθο φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το σχέδιο Αθηνά, στο Σύνταγμα.

 

Σαμαράς: Υπέρ ενός ενιαίου φόρου 15% για την επιχειρηματικότητα. Υπέρ ενός ενιαίου φόρου 15% για την επιχειρηματικότητα τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, στην ομιλία του με την οποία ξεκίνησαν οι εργασίες της διεθνούς εκδήλωσης με θέμα Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Υπέρ ενός ενιαίου φόρου 15% για την επιχειρηματικότητα τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, στην ομιλία του με την οποία ξεκίνησαν οι εργασίες της διεθνούς εκδήλωσης με θέμα Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Επανεκλογή του Φίλιπ Ρέσλερ στην προεδρία Ελευθέρων Δημοκρατών. Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, 40 ετών, επανεξελέγη το Σάββατο στην προεδρία του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών - στο πλαίσιο του συνεδρίου τους στο Βερολίνο.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, 40 ετών, επανεξελέγη το Σάββατο στην προεδρία του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών - στο πλαίσιο του συνεδρίου τους στο Βερολίνο.

Το Εργατικό Κόμμα της Μάλτας κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές. Το Εργατικό Κόμμα της Μάλτας (αντιπολίτευση) κέρδισε μια ξεκάθαρη νίκη επί του Εθνικιστικού Κόμματος (PN) του απερχόμενου πρωθυπουργού Λόρενς Γκόνζι, στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν το Σάββατο στη χώρα. Ο Γκόνζι αναγνώρισε την ήττα του κόμματός του, μόλις έγιναν γνωστές οι πρώτες προβλέψεις για τα αποτελέσματα, που έδιναν το 55% των ψήφων στο Εργατικό Κόμμα, του οποίου ο ηγέτης Τζόζεφ Μάσκατ μίλησε για «σαρωτική νίκη».
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Το Εργατικό Κόμμα της Μάλτας (αντιπολίτευση) κέρδισε μια ξεκάθαρη νίκη επί του Εθνικιστικού Κόμματος (PN) του απερχόμενου πρωθυπουργού Λόρενς Γκόνζι, στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν το Σάββατο στη χώρα. Ο Γκόνζι αναγνώρισε την ήττα του κόμματός του, μόλις έγιναν γνωστές οι πρώτες προβλέψεις για τα αποτελέσματα, που έδιναν το 55% των ψήφων στο Εργατικό Κόμμα, του οποίου ο ηγέτης Τζόζεφ Μάσκατ μίλησε για «σαρωτική νίκη».

Περισσότεροι από 2.200 νεκροί χοίροι εντοπίστηκαν να επιπλέουν σε ποταμό της Σαγκάης. Περισσότεροι από 2.200 χοίροι βρέθηκαν νεκροί να επιπλέουν σε ποταμό της Σαγκάης, ο οποίος χρησιμοποιείται, μαζί με άλλες πηγές, για παροχή πόσιμου νερού στους κατοίκους, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, γεγονός που προκάλεσε την λαϊκή οργή λόγω της έντονης ανησυχίας στην Κίνα για την ασφάλεια των τροφίμων και την περιβαλλοντική μόλυνση.
REUTERS / ALY SONG

Περισσότεροι από 2.200 χοίροι βρέθηκαν νεκροί να επιπλέουν σε ποταμό της Σαγκάης, ο οποίος χρησιμοποιείται, μαζί με άλλες πηγές, για παροχή πόσιμου νερού στους κατοίκους, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, γεγονός που προκάλεσε την λαϊκή οργή λόγω της έντονης ανησυχίας στην Κίνα για την ασφάλεια των τροφίμων και την περιβαλλοντική μόλυνση.

Δεύτερη επέτειος του τσουνάμι στην Ιαπωνία. «Όσο η άνοιξη δεν έρχεται στις βορειοανατολικές περιοχές, δεν θα έρθει στην Ιαπωνία»: σε μήνυμά του προς τους συμπατριώτες του που μεταδόθηκε στο διαδίκτυο, ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε (Δ) καλεί σήμερα τον ιαπωνικό λαό να συνεχίσει να υποστηρίζει τους πληγέντες της 11ης Μαρτίου 2011, της χειρότερης καταστροφής από την οποία δοκιμάστηκε η χώρα μεταπολεμικά, όσους δηλαδή επέζησαν του σεισμού και του τσουνάμι που σκόρπισαν το θάνατο σε 19.000 ανθρώπους αλλά και του πυρηνικού δυστυχήματος στη Φουκουσίμα.
REUTERS / YUYA SHINO

«Όσο η άνοιξη δεν έρχεται στις βορειοανατολικές περιοχές, δεν θα έρθει στην Ιαπωνία»: σε μήνυμά του προς τους συμπατριώτες του που μεταδόθηκε στο διαδίκτυο, ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε (Δ) καλεί σήμερα τον ιαπωνικό λαό να συνεχίσει να υποστηρίζει τους πληγέντες της 11ης Μαρτίου 2011, της χειρότερης καταστροφής από την οποία δοκιμάστηκε η χώρα μεταπολεμικά, όσους δηλαδή επέζησαν του σεισμού και του τσουνάμι που σκόρπισαν το θάνατο σε 19.000 ανθρώπους αλλά και του πυρηνικού δυστυχήματος στη Φουκουσίμα.

Αμεση παραπομπή του Μπερλουσκόνι σε δίκη για διαφθορά. Την άμεση παραπομπή σε δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την κατηγορία της διαφθοράς αποφάσισε το δικαστήριο της Νάπολης. Η υπόθεση αφορά τον χρηματισμό του γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο με 3 εκατομμύρια ευρώ στα τέλη του 2007. Παράλληλα, στην υπόθεση Ρούμπι-Γκέιτ, η εκδίκαση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο, οι δικαστές ζήτησαν το πρωί της Δευτέρας τρεις γιατροί διορισμένοι από το δικαστήριο (ένας οφθαλμίατρος, ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος) να επισκεφθούν και πάλι τον μεγιστάνα του Τύπου στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε και να αποφανθούν αν η κατάσταση της υγείας του τού επιτρέπει να παρευρίσκεται στις δικάσιμους.
REUTERS / REMO CASILLI

Την άμεση παραπομπή σε δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την κατηγορία της διαφθοράς αποφάσισε το δικαστήριο της Νάπολης. Η υπόθεση αφορά τον χρηματισμό του γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο με 3 εκατομμύρια ευρώ στα τέλη του 2007. Παράλληλα, στην υπόθεση Ρούμπι-Γκέιτ, η εκδίκαση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο, οι δικαστές ζήτησαν το πρωί της Δευτέρας τρεις γιατροί διορισμένοι από το δικαστήριο (ένας οφθαλμίατρος, ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος) να επισκεφθούν και πάλι τον μεγιστάνα του Τύπου στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε και να αποφανθούν αν η κατάσταση της υγείας του τού επιτρέπει να παρευρίσκεται στις δικάσιμους.

Αντιδράσεις στο νέο οργανόγραμμα λειτουργίας του υπ. Πολιτισμού. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία πραγματοποίησαν  τη Δευτέρα απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στην οδό Μπουμπουλίνας. Οι εργαζόμενοι συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο προωθούμενο νέο οργανόγραμμα λειτουργίας του υπουργείου Πολιτισμού και διεκδικώντας αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία πραγματοποίησαν  τη Δευτέρα απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στην οδό Μπουμπουλίνας. Οι εργαζόμενοι συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο προωθούμενο νέο οργανόγραμμα λειτουργίας του υπουργείου Πολιτισμού και διεκδικώντας αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού.

Διεθνής συμφωνία για την προστασία τεσσάρων ειδών καρχαριών. Η διεθνής κοινότητα αποφάσισε σήμερα να θέσει κανόνες στο εμπόριο τεσσάρων ειδών καρχαριών των οποίων τα πτερύγια είναι πανάκριβα και απειλούνται με εξαφάνιση, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων χωρών που ανησυχούν για την βιομηχανία της αλιείας. Οι 178 χώρες μέλη της Σύμβασης για το διεθνές εμπόριο των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών (Cites), έπειτα από συνομιλίες μιας εβδομάδας στην Μπανγκόκ αποφάσισαν να προστατεύσουν τον ωκεάνιο καρχαρία με λευκό ρύγχος και τρία είδη σφυροκέφαλου καρχαρία.
REUTERS / CHAIWAT SUBPRASOM

Η διεθνής κοινότητα αποφάσισε σήμερα να θέσει κανόνες στο εμπόριο τεσσάρων ειδών καρχαριών των οποίων τα πτερύγια είναι πανάκριβα και απειλούνται με εξαφάνιση, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων χωρών που ανησυχούν για την βιομηχανία της αλιείας. Οι 178 χώρες μέλη της Σύμβασης για το διεθνές εμπόριο των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών (Cites), έπειτα από συνομιλίες μιας εβδομάδας στην Μπανγκόκ αποφάσισαν να προστατεύσουν τον ωκεάνιο καρχαρία με λευκό ρύγχος και τρία είδη σφυροκέφαλου καρχαρία.

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας – ΗΠΑ. Οι νοτιοκορεατικές και οι αμερικανικές δυνάμεις άρχισαν τη Δευτέρα τις ετήσιες στρατιωτικές κοινές ασκήσεις τους, τις οποίες καταδίκασε η Βόρεια Κορέα. Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ -που διατηρούν 28.500 στρατιώτες τους στο νότο της κορεατικής χερσονήσου- άρχισαν τις κοινές ασκήσεις τους υπό την ονομασία Key Resolve με τη συμμετοχή χιλιάδων στρατιωτών (10.000 Νοτιοκορεατών και 3.500 Αμερικανών), οι οποίες θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Οι στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται στο σενάριο μιας αμερικανο-νοτιοκορεατικής αντιμετώπισης πιθανής επίθεσης από το βορρά.
EPA / YONHAP

Οι νοτιοκορεατικές και οι αμερικανικές δυνάμεις άρχισαν τη Δευτέρα τις ετήσιες στρατιωτικές κοινές ασκήσεις τους, τις οποίες καταδίκασε η Βόρεια Κορέα. Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ -που διατηρούν 28.500 στρατιώτες τους στο νότο της κορεατικής χερσονήσου- άρχισαν τις κοινές ασκήσεις τους υπό την ονομασία Key Resolve με τη συμμετοχή χιλιάδων στρατιωτών (10.000 Νοτιοκορεατών και 3.500 Αμερικανών), οι οποίες θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Οι στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται στο σενάριο μιας αμερικανο-νοτιοκορεατικής αντιμετώπισης πιθανής επίθεσης από το βορρά.

Νέες διαδηλώσεις στη Βουλγαρία. Νέες διαδηλώσεις κατά των μονοπωλίων στην ενέργεια, της ανεργίας, της φτώχειας και της διαφθοράς πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο δεκάδες χιλιάδες πολίτες στη Σόφια και σε άλλες πόλεις της Βουλγαρίας. Στη βουλγαρική πρωτεύουσα διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού και στη «Γέφυρα των Αετών» και στη συνέχεια οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.
REUTERS / STOYAN NENOV

Νέες διαδηλώσεις κατά των μονοπωλίων στην ενέργεια, της ανεργίας, της φτώχειας και της διαφθοράς πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο δεκάδες χιλιάδες πολίτες στη Σόφια και σε άλλες πόλεις της Βουλγαρίας. Στη βουλγαρική πρωτεύουσα διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού και στη «Γέφυρα των Αετών» και στη συνέχεια οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

20ο All Star Game: Νικητής το θέαμα. Τσιρλίντερς κατά τη διάρκεια του 20ου All Star Game που διεξήχθη την Κυριακή στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Πάτρα. Με πρωταγωνιστή το νικητή των καρφωμάτων του 20ου All Star Game, Μπρεντ Πέτγουεϊ, οι Αλλοδαποί επικράτησαν των Ελλήνων με 131-125 στο κλειστό της Περιβόλας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Τσιρλίντερς κατά τη διάρκεια του 20ου All Star Game που διεξήχθη την Κυριακή στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Πάτρα. Με πρωταγωνιστή το νικητή των καρφωμάτων του 20ου All Star Game, Μπρεντ Πέτγουεϊ, οι Αλλοδαποί επικράτησαν των Ελλήνων με 131-125 στο κλειστό της Περιβόλας.

Παπούλιας: «Υψιστη εθνική προτεραιότητα, το Κυπριακό». Την πρώτη συνάντησή του με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα, είχε το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την πρώτη συνάντησή του με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα, είχε το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποιεί ο Τσακ Χέιγκελ. Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ο Χέιγκελ συναντήθηκε με Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στη χώρα και είχε συνομιλίες με πολλούς Αφγανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και με τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.
REUTERS / JASON REED

Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ο Χέιγκελ συναντήθηκε με Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στη χώρα και είχε συνομιλίες με πολλούς Αφγανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και με τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.

Aντιπυρηνικές διαδηλώσεις στην Ιαπωνία. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν την Κυριακή διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ιαπωνία, παραμονή της δεύτερης επετείου της πυρηνικής καταστροφής στη Φουκουσίμα, με αίτημα να εγκαταλείψει η χώρα την πυρηνική ενέργεια.
REUTERS / ISSEI KATO

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν την Κυριακή διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ιαπωνία, παραμονή της δεύτερης επετείου της πυρηνικής καταστροφής στη Φουκουσίμα, με αίτημα να εγκαταλείψει η χώρα την πυρηνική ενέργεια.

Πακιστάν: Βλάσφημα σχόλια χριστιανού εξόργισαν φανατικούς μουσουλμάνους. Μια έντονη συζήτηση για τη θρησκεία ανάμεσα σε δύο φίλους που είχαν μεθύσει ήταν αυτή που προκάλεσε ένα σοβαρό επεισόδιο το Σάββατο στη Λαχόρη του Πακιστάν, κατά το οποίο μουσουλμάνοι πυρπόλησαν περισσότερα από 100 σπίτια που ανήκαν σε χριστιανούς. Περισσότεροι από 3.000 εξοργισμένοι μουσουλμάνοι εισέβαλαν στην Τζόζεφ Κόλονι, μια χριστιανική γειτονιά της Λαχόρης (ανατολικά), μετά τη σύλληψη ενός χριστιανού που κατηγορείται ότι είχε κάνει τρεις μέρες νωρίτερα βλάσφημα σχόλια κατά του προφήτη Μωάμεθ.
REUTERS / ADREES HASSAIN

Μια έντονη συζήτηση για τη θρησκεία ανάμεσα σε δύο φίλους που είχαν μεθύσει ήταν αυτή που προκάλεσε ένα σοβαρό επεισόδιο το Σάββατο στη Λαχόρη του Πακιστάν, κατά το οποίο μουσουλμάνοι πυρπόλησαν περισσότερα από 100 σπίτια που ανήκαν σε χριστιανούς. Περισσότεροι από 3.000 εξοργισμένοι μουσουλμάνοι εισέβαλαν στην Τζόζεφ Κόλονι, μια χριστιανική γειτονιά της Λαχόρης (ανατολικά), μετά τη σύλληψη ενός χριστιανού που κατηγορείται ότι είχε κάνει τρεις μέρες νωρίτερα βλάσφημα σχόλια κατά του προφήτη Μωάμεθ.

Ινδία: Περισσότερα από 120 εκατομμύρια προσκυνητές στη θρησκευτική εορτή Kumbh Mela. Περισσότερα από 120 εκατομμύρια προσκυνητές «ξέπλυναν» τις αμαρτίες τους στα νερά των ιερών ποταμών της Ινδίας κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης θρησκευτικής εορτής στον κόσμο, της Kumbh Mela, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή και σημαδεύτηκε για μια ακόμη φορά από φονικούς συνωστισμούς.  Η Kumbh Mela, η οποία ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου, πραγματοποιείται κάθε δώδεκα χρόνια στο Αλαχαμπάντ (Ουταρ Πραντές, βόρεια). Φέτος 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα φοβερό συνωστισμό στο σταθμό του Αλαχαμπάντ όπου προσκυνητές είχαν συγκεντρωθεί περιμένοντας να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Περισσότερα από 120 εκατομμύρια προσκυνητές «ξέπλυναν» τις αμαρτίες τους στα νερά των ιερών ποταμών της Ινδίας κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης θρησκευτικής εορτής στον κόσμο, της Kumbh Mela, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή και σημαδεύτηκε για μια ακόμη φορά από φονικούς συνωστισμούς.  Η Kumbh Mela, η οποία ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου, πραγματοποιείται κάθε δώδεκα χρόνια στο Αλαχαμπάντ (Ουταρ Πραντές, βόρεια). Φέτος 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα φοβερό συνωστισμό στο σταθμό του Αλαχαμπάντ όπου προσκυνητές είχαν συγκεντρωθεί περιμένοντας να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο πλανήτης Άρης στην έρημο της Γιούτα. Έναστρος ο ουρανός στον ερευνητικό σταθμό για τον πλανήτη Άρη που βρίσκεται στην έρημο της πολιτείας Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στόχος του σταθμού είναι η εξομοίωση των συνθηκών που επικρατούν στον «κόκκινο πλανήτη», έτσι ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες επανδρωμένων αποστολών εξερεύνησης του Άρη. Επιστήμονες, ερευνητές και ερασιτέχνες μελετητές συνεργάζονται για την ανάπτυξη μεθόδων εξερεύνησης, φορώντας ειδικές στολές με παροχή αέρα.
REUTERS / JIM URQUHART

Έναστρος ο ουρανός στον ερευνητικό σταθμό για τον πλανήτη Άρη που βρίσκεται στην έρημο της πολιτείας Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στόχος του σταθμού είναι η εξομοίωση των συνθηκών που επικρατούν στον «κόκκινο πλανήτη», έτσι ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες επανδρωμένων αποστολών εξερεύνησης του Άρη. Επιστήμονες, ερευνητές και ερασιτέχνες μελετητές συνεργάζονται για την ανάπτυξη μεθόδων εξερεύνησης, φορώντας ειδικές στολές με παροχή αέρα.

 ΟΗΕ: Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων μπορεί να τριπλασιαστεί έως το τέλος του 2013. Σύροι πρόσφυγες τρέχουν μετά από μια έκρηξη που προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου στον καταυλισμό Αλ Ζαάτρι ,στην Ιορδανία. Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την Κυριακή ότι θα μπορούσε να αυξηθεί κατά δύο ή τρεις φορές μέχρι το τέλος του 2013 το σημερινό ένα εκατομμύριο των καταγεγραμμένων Σύρων προσφύγων που βρίσκονται έξω από τη χώρα, εάν η αύξηση των αριθμών τους συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED

Σύροι πρόσφυγες τρέχουν μετά από μια έκρηξη που προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου στον καταυλισμό Αλ Ζαάτρι ,στην Ιορδανία. Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την Κυριακή ότι θα μπορούσε να αυξηθεί κατά δύο ή τρεις φορές μέχρι το τέλος του 2013 το σημερινό ένα εκατομμύριο των καταγεγραμμένων Σύρων προσφύγων που βρίσκονται έξω από τη χώρα, εάν η αύξηση των αριθμών τους συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς.

Πορεία αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας προς τη Βουλή. Χιλιάδες απόστρατοι και εν ενεργεία στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας πραγματοποίησαν το Σάββατο πορεία προς τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και στις αποδοχές τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Χιλιάδες απόστρατοι και εν ενεργεία στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας πραγματοποίησαν το Σάββατο πορεία προς τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και στις αποδοχές τους.

Δύο χρόνια από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι. Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που σκόρπισαν το θάνατο σε 19.000 ανθρώπους στην Ιαπωνία αλλά και το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.
REUTERS / KYODO

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που σκόρπισαν το θάνατο σε 19.000 ανθρώπους στην Ιαπωνία αλλά και το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.

Στο μέσον του Απριλίου οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα. Στο Καράκας η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία διενέργειας των προεδρικών εκλογών, μετά από τον θάνατο σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο τέλος διετούς μάχης με τον καρκίνο τού (επί 14ετίαν) προέδρου Ούγο Τσάβες. Η ημερομηνία αυτή τηρεί την διορία του ενός μηνός από τον θάνατο εν ενεργεία προέδρου, όπως ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα της Βενεζουέλας : έτσι, οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν την 14η Απριλίου.
REUTERS / JORGE DAN LOPEZ

Στο Καράκας η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία διενέργειας των προεδρικών εκλογών, μετά από τον θάνατο σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο τέλος διετούς μάχης με τον καρκίνο τού (επί 14ετίαν) προέδρου Ούγο Τσάβες. Η ημερομηνία αυτή τηρεί την διορία του ενός μηνός από τον θάνατο εν ενεργεία προέδρου, όπως ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα της Βενεζουέλας : έτσι, οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν την 14η Απριλίου.

Συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα. Ανθρωποι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των «Αγανακτισμένων» με το σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!» και συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές άρχισαν να καταφθάνουν από τις 6 το απόγευμα με πανό και συνθήματα ενάντια στο μνημόνιο, το σχέδιο «Αθηνά» και τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Ανθρωποι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των «Αγανακτισμένων» με το σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!» και συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές άρχισαν να καταφθάνουν από τις 6 το απόγευμα με πανό και συνθήματα ενάντια στο μνημόνιο, το σχέδιο «Αθηνά» και τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα. Ανθρωποι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των «Αγανακτισμένων» με το σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!» και συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα. Με μπαλόνια, χρώματα, αυτοσχέδια πλακάτ παρέμειναν στο σημείο, όταν περίπου στις 7 το απόγευμα, δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και απώθησαν του συγκεντρωθέντες από το κιγκλίδωμα που έχει στηθεί στον περίβολο του «Αγνωστου Στρατιώτη». Στις 8.15 ξεκίνησε δεύτερη επιχείρηση της Αστυνομίας με ευρεία ρίψη χημικών, απωθώντας τους συγκεντρωμένους, ενώ έγινε και μία προσαγωγή νεαρού διαδηλωτή στο περίπτερο έξω από τον Εθνικό Κήπο, στο ύψος της οδού Ξενοφώντος.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Ανθρωποι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των «Αγανακτισμένων» με το σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!» και συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα. Με μπαλόνια, χρώματα, αυτοσχέδια πλακάτ παρέμειναν στο σημείο, όταν περίπου στις 7 το απόγευμα, δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και απώθησαν του συγκεντρωθέντες από το κιγκλίδωμα που έχει στηθεί στον περίβολο του «Αγνωστου Στρατιώτη». Στις 8.15 ξεκίνησε δεύτερη επιχείρηση της Αστυνομίας με ευρεία ρίψη χημικών, απωθώντας τους συγκεντρωμένους, ενώ έγινε και μία προσαγωγή νεαρού διαδηλωτή στο περίπτερο έξω από τον Εθνικό Κήπο, στο ύψος της οδού Ξενοφώντος.

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, νίκησε 3-0 την ΑΕΚ. Πρωταθλητής Ελλάδας για 40η φορά στην ιστορία του στέφθηκε την Κυριακή και μαθηματικά ο Ολυμπιακός. Ανήμερα της συμπλήρωσης 88 ετών από την ίδρυση του συλλόγου, οι Πειραιώτες νίκησαν 3-0 την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και αύξησαν στους 16 βαθμούς το προβάδισμά τους από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης (66 έναντι 50), πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος.
ICON PRESS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Πρωταθλητής Ελλάδας για 40η φορά στην ιστορία του στέφθηκε την Κυριακή και μαθηματικά ο Ολυμπιακός. Ανήμερα της συμπλήρωσης 88 ετών από την ίδρυση του συλλόγου, οι Πειραιώτες νίκησαν 3-0 την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και αύξησαν στους 16 βαθμούς το προβάδισμά τους από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης (66 έναντι 50), πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος.