Multimedia

Ταραχές στην Αίγυπτο

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013 15:45

Επεισόδια ξέσπασαν στην Αίγυπτο μετά την επικύρωση από τοπικό δικαστήριο της θανατικής καταδίκης που είχε επιβληθεί σε 21 εκ των 73 κατηγορουμένων στη δίκη για τα αιματηρά επεισόδια πέρυσι σε γήπεδο του Πορτ-Σάιντ μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα.

Φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι πυρπόλησαν σήμερα στο Κάιρο κτίρια που ανήκουν στη λέσχη της αστυνομίας, στο κέντρο της πόλης. Υποστηρικτές της ποδοσφαιρικής ομάδας Al-Ahly του Καΐρου, που αυτοαποκαλούνται Ultras, εισέβαλαν στο συγκρότημα και το πυρπόλησαν.

Νωρίτερα περίπου 2.000 διαδηλωτές στο Πορτ Σάιντ παρεμπόδισαν τη διέλευση από τη Διώρυγα οχηματαγωγών πλοίων ενώ Άλλοι διαδηλωτές έλυσαν τα δεμένα σε μια αποβάθρα ταχύπλοα σκάφη, που χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση της ναυσιπλοΐας στη Διώρυγα, και τα άφησαν να παρασυρθούν από τα ρεύματα για να διαταράξουν τον πλου των διερχόμενων από τη Διώρυγα σκαφών.

REUTERS
Ταραχές στην Αίγυπτο #14. Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μόρσι και αστυνομικών δυνάμεων στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μόρσι και αστυνομικών δυνάμεων στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Ταραχές στην Αίγυπτο #13. Διαδηλωτές που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μόρσι προσπαθούν να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Διαδηλωτές που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μόρσι προσπαθούν να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Ταραχές στην Αίγυπτο #15. Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μόρσι και αστυνομικών δυνάμεων στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μόρσι και αστυνομικών δυνάμεων στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Ταραχές στην Αίγυπτο #12. Διαδηλωτές πετούν πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Κάιρο.
EPA / KHALED ELFIQI

Διαδηλωτές πετούν πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Κάιρο.

Ταραχές στην Αίγυπτο #11. Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μόρσι και αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο του Καΐρου.
EPA / KHALED ELFIQI

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μόρσι και αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο του Καΐρου.

Ταραχές στην Αίγυπτο #10. Διαδηλωτής που αντιτίθεται στον πρόεδρο Μόρσι, προσπαθεί να αποφύγει δακρυγόνα τα οποία εκτόξευσαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά διάρκεια συγκρούσεων στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Διαδηλωτής που αντιτίθεται στον πρόεδρο Μόρσι, προσπαθεί να αποφύγει δακρυγόνα τα οποία εκτόξευσαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά διάρκεια συγκρούσεων στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Ταραχές στην Αίγυπτο #9. Καπνός βγαίνει από το κτήριο της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Κάιρο, όπου ξέσπασε φωτιά. Υποστηρικτές της ποδοσφαιρικής ομάδας Al-Ahly του Καΐρου, που αυτοαποκαλούνται Ultras, εισέβαλαν σ ε αυτό και το πυρπόλησαν μετά την επικύρωση από τοπικό δικαστήριο της θανατικής καταδίκης που είχε επιβληθεί σε 21 εκ των 73 κατηγορουμένων στη δίκη για τα αιματηρά επεισόδια πέρυσι σε γήπεδο του Πορτ-Σάιντ μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Καπνός βγαίνει από το κτήριο της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Κάιρο, όπου ξέσπασε φωτιά. Υποστηρικτές της ποδοσφαιρικής ομάδας Al-Ahly του Καΐρου, που αυτοαποκαλούνται Ultras, εισέβαλαν σ ε αυτό και το πυρπόλησαν μετά την επικύρωση από τοπικό δικαστήριο της θανατικής καταδίκης που είχε επιβληθεί σε 21 εκ των 73 κατηγορουμένων στη δίκη για τα αιματηρά επεισόδια πέρυσι σε γήπεδο του Πορτ-Σάιντ μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα.

Ταραχές στην Αίγυπτο #7. Κόσμος απομακρύνει ό,τι μπορεί να σώσει από το κτήριο της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Κάιρο, όπου ξέσπασε φωτιά. Υποστηρικτές της ποδοσφαιρικής ομάδας Al-Ahly του Καΐρου, που αυτοαποκαλούνται Ultras, εισέβαλαν σ ε αυτό και το πυρπόλησαν μετά την επικύρωση από τοπικό δικαστήριο της θανατικής καταδίκης που είχε επιβληθεί σε 21 εκ των 73 κατηγορουμένων στη δίκη για τα αιματηρά επεισόδια πέρυσι σε γήπεδο του Πορτ-Σάιντ μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Κόσμος απομακρύνει ό,τι μπορεί να σώσει από το κτήριο της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Κάιρο, όπου ξέσπασε φωτιά. Υποστηρικτές της ποδοσφαιρικής ομάδας Al-Ahly του Καΐρου, που αυτοαποκαλούνται Ultras, εισέβαλαν σ ε αυτό και το πυρπόλησαν μετά την επικύρωση από τοπικό δικαστήριο της θανατικής καταδίκης που είχε επιβληθεί σε 21 εκ των 73 κατηγορουμένων στη δίκη για τα αιματηρά επεισόδια πέρυσι σε γήπεδο του Πορτ-Σάιντ μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα.

Ταραχές στην Αίγυπτο #8. Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μόρσι και αστυνομικών δυνάμεων στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μόρσι και αστυνομικών δυνάμεων στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Ταραχές στην Αίγυπτο #6. Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων ξέσπασαν στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων ξέσπασαν στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Ταραχές στην Αίγυπτο #5. Αστυνομικές δυνάμεις καταδιώκουν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Αστυνομικές δυνάμεις καταδιώκουν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Ταραχές στην Αίγυπτο #4. Διαδηλωτής ρίχνει δακρυγόνο, το οποίο είχαν εκτοξεύσει νωρίτερα αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Διαδηλωτής ρίχνει δακρυγόνο, το οποίο είχαν εκτοξεύσει νωρίτερα αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Ταραχές στην Αίγυπτο #3. Αστυνομικός ρίχνει δακρυγόνο, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Αστυνομικός ρίχνει δακρυγόνο, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Ταραχές στην Αίγυπτο #2. Διαδηλωτής κρατάει μία ασπίδα που γράφει «θα πεθάνω αλλά η Αίγυπτος θα ζήσει» κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Διαδηλωτής κρατάει μία ασπίδα που γράφει «θα πεθάνω αλλά η Αίγυπτος θα ζήσει» κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις στη γέφυρα Qasr Al Nil, η οποία οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Ταραχές στην Αϊγυπτο #1. Η στρατός έχει αναλάβει την ασφάλεια της πόλης του Πορτ Σάιντ, η οποία βρίσκεται 170 χλμ. βόρειο-δυτικά του Καΐρου μετά τη χθεσινή αποχώρηση της αστυνομίας.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Η στρατός έχει αναλάβει την ασφάλεια της πόλης του Πορτ Σάιντ, η οποία βρίσκεται 170 χλμ. βόρειο-δυτικά του Καΐρου μετά τη χθεσινή αποχώρηση της αστυνομίας.