Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 19:14

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Παρασκευή 9 Μαρτίου 2013.

Διατροφή από τον Αστον Κούτσερ διεκδικεί η Ντέμι Μουρ. Η αμερικανίδα ηθοποιός Ντέμι Μουρ ζητεί διατροφή από τον εν διαστάσει σύζυγό της Αστον Κούτσερ, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν αργά χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες. Η διεκδίκηση διατροφής της Μουρ από τον 35χρονο Κούτσερ είναι μια ασυνήθιστη κίνηση από την πλευρά της. Η Μουρ ήταν από τις πιο καλοπληρωμένες σταρ του Χόλυγουντ τη δεκαετία του 1990. Στη αίτηση διαζυγίου της δεν διευκρινίζεται το ακριβές ποσό για τη διατροφή.
REUTERS / MARIO ANZUONI

Η αμερικανίδα ηθοποιός Ντέμι Μουρ ζητεί διατροφή από τον εν διαστάσει σύζυγό της Αστον Κούτσερ, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν αργά χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες. Η διεκδίκηση διατροφής της Μουρ από τον 35χρονο Κούτσερ είναι μια ασυνήθιστη κίνηση από την πλευρά της. Η Μουρ ήταν από τις πιο καλοπληρωμένες σταρ του Χόλυγουντ τη δεκαετία του 1990. Στη αίτηση διαζυγίου της δεν διευκρινίζεται το ακριβές ποσό για τη διατροφή.

Δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στην κηδεία του Τσάβες. Η συντριπτική πλειοψηφία των αρχηγών κρατών της Λατινικής Αμερικής αναμένεται την Παρασκευή στη Βενεζουέλα για να παραστεί στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες.
REUTERS / JORGE SILVA

Η συντριπτική πλειοψηφία των αρχηγών κρατών της Λατινικής Αμερικής αναμένεται την Παρασκευή στη Βενεζουέλα για να παραστεί στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες.

Ορκίζεται σήμερα ο Μαντούρο. Η ορκωμοσία του Νικολάς Μαντούρο ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00 (τοπική ώρα, 01:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ντιοσντάντο Καμπέγιο. Ο Μαντούρο, 50 ετών, ο οποίος ήταν ο αντιπρόεδρος του Ούγκο Τσάβες, που απεβίωσε την Τρίτη από καρκίνο στο Καράκας, θα ηγηθεί της χώρας ως τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα οργανωθούν μέσα σ
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

Η ορκωμοσία του Νικολάς Μαντούρο ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00 (τοπική ώρα, 01:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ντιοσντάντο Καμπέγιο. Ο Μαντούρο, 50 ετών, ο οποίος ήταν ο αντιπρόεδρος του Ούγκο Τσάβες, που απεβίωσε την Τρίτη από καρκίνο στο Καράκας, θα ηγηθεί της χώρας ως τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα οργανωθούν μέσα σ' ένα μήνα, σύμφωνα με το σύνταγμα.

Συνελήφθη  ο γαμπρός του Μπιν Λάντεν. Ο Σουλεϊμάν Αμπού Γάιτ, ο γαμπρός του Οσάμα Μπιν Λάντεν που είχε εμφανισθεί στο πλευρό του πρώτου και του δεύτερου στην ιεραρχία της Αλ-Κάιντα την επομένη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, θα οδηγηθεί την Παρασκευή ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης κατηγορούμενος για τρομοκρατία αφού, όπως δήλωσαν αμερικανικές κυβερνητικές πηγές, συνελήφθη στο εξωτερικό και μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη. Το υπουργείο δεν προβαίνει σε καμιά διευκρίνιση σχετικά με τις συνθήκες ή τον τόπο σύλληψης του Αμπού Γάιτ, ο οποίος είναι παντρεμένος με μια από τις κόρες του Οσάμα Μπιν Λάντεν και είναι μέλος της Αλ-Κάιντα τουλάχιστον από το Μάιο του 2001, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο.
REUTERS

Ο Σουλεϊμάν Αμπού Γάιτ, ο γαμπρός του Οσάμα Μπιν Λάντεν που είχε εμφανισθεί στο πλευρό του πρώτου και του δεύτερου στην ιεραρχία της Αλ-Κάιντα την επομένη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, θα οδηγηθεί την Παρασκευή ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης κατηγορούμενος για τρομοκρατία αφού, όπως δήλωσαν αμερικανικές κυβερνητικές πηγές, συνελήφθη στο εξωτερικό και μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη. Το υπουργείο δεν προβαίνει σε καμιά διευκρίνιση σχετικά με τις συνθήκες ή τον τόπο σύλληψης του Αμπού Γάιτ, ο οποίος είναι παντρεμένος με μια από τις κόρες του Οσάμα Μπιν Λάντεν και είναι μέλος της Αλ-Κάιντα τουλάχιστον από το Μάιο του 2001, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο.

Επεισόδια σε διαδήλωση στο Παρίσι. Δεκαεννιά Γάλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν την Πέμπτη σε επεισόδια στο Παρίσι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εργαζομένων για το επαπειλούμενο κλείσιμο μιας βιομηχανικής μονάδας ελαστικών της Goodyear στην Αμιένη, στη βόρεια Γαλλία. Η Γκουντγίαρ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο το σχέδιό της να κλείσει το εργοστάσιο στην Αμιένη, στο οποίο απασχολούνται 1.200 άνθρωποι. Τα συνδικάτα και η κυβέρνηση του σοσιαλιστικού κόμματος εξετάζουν τρόπους η μονάδα να συνεχίσει να λειτουργεί.
REUTERS / JACKY NAEGELEN

Δεκαεννιά Γάλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν την Πέμπτη σε επεισόδια στο Παρίσι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εργαζομένων για το επαπειλούμενο κλείσιμο μιας βιομηχανικής μονάδας ελαστικών της Goodyear στην Αμιένη, στη βόρεια Γαλλία. Η Γκουντγίαρ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο το σχέδιό της να κλείσει το εργοστάσιο στην Αμιένη, στο οποίο απασχολούνται 1.200 άνθρωποι. Τα συνδικάτα και η κυβέρνηση του σοσιαλιστικού κόμματος εξετάζουν τρόπους η μονάδα να συνεχίσει να λειτουργεί.

Η Γερουσία ενέκρινε το διορισμό του Μπρέναν ως νέου επικεφαλής της CIA. Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε την Πέμπτη τον διορισμό του Τζον Μπρέναν, ως τον επόμενο διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Η Γερουσία ενέκρινε με 63 ψήφους υπέρ, έναντι 34 κατά, το διορισμό του Μπρέναν, ξεπερνώντας την προσπάθεια του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Ραντ Πολ, να επιβραδύνει την τοποθέτηση του συμβούλου σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας του Λευκού Οίκου, ως τον επόμενο επικεφαλής της CIA.
REUTERS / JASON REED

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε την Πέμπτη τον διορισμό του Τζον Μπρέναν, ως τον επόμενο διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Η Γερουσία ενέκρινε με 63 ψήφους υπέρ, έναντι 34 κατά, το διορισμό του Μπρέναν, ξεπερνώντας την προσπάθεια του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Ραντ Πολ, να επιβραδύνει την τοποθέτηση του συμβούλου σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας του Λευκού Οίκου, ως τον επόμενο επικεφαλής της CIA.

Επεισόδια μεταξύ κάτοικων της Ιερισσού Χαλκιδικής και δυνάμεων των ΜΑΤ.
PHASMA / A. MICHAILIDIS
Συγκρούσεις στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ . Μια Παλαιστίνια καλύπτει το πρόσωπό της, καθώς η ισραηλινή αστυνομία κάνει χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης μετά την προσευχή της Παρασκευής στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.  Οι αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ προέβησαν στη ρίψη των χειροβομβίδων με σκοπό να απωθήσουν Παλαιστίνιους προσκυνητές, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ.
REUTERS / AMMAR AWAD

Μια Παλαιστίνια καλύπτει το πρόσωπό της, καθώς η ισραηλινή αστυνομία κάνει χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης μετά την προσευχή της Παρασκευής στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.  Οι αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ προέβησαν στη ρίψη των χειροβομβίδων με σκοπό να απωθήσουν Παλαιστίνιους προσκυνητές, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ.