Multimedia

Η κηδεία του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 16:32

Παρουσία τουλάχιστον 55 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων τελείται σήμερα η κηδεία του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα.

Το παρών αναμένεται να δώσει η συντριπτική πλειοψηφία των αρχηγών κρατών της Λατινικής Αμερικής, αλλά και δυο από τους πλέον αμφιλεγόμενους ηγέτες στον κόσμο, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο και ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν περάσει και έχουν αποτίσει φόρο τιμής στον Τσάβες, η σορός του οποίου έχει τεθεί από την Τετάρτη σε λαϊκό πρόσκύνημα.

Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #1. Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σχηματίζουν ουρά για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.
REUTERS / TOMAS BRAVO

Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σχηματίζουν ουρά για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.

Κηδεία του Ούγκο Τσάβες. Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Καράκας για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Καράκας για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #3. Στη Βενεζουέλα βρίσκεται επίσημη αντιπροσωπεία από το Βιετνάμ για να παραστεί στην κηδεία του προέδρου Ούγκο Τσάβες.
REUTERS / TOMAS BRAVO

Στη Βενεζουέλα βρίσκεται επίσημη αντιπροσωπεία από το Βιετνάμ για να παραστεί στην κηδεία του προέδρου Ούγκο Τσάβες.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #4. Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σχηματίζουν ουρά για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.
REUTERS / TOMAS BRAVO

Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σχηματίζουν ουρά για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.

Κηδεία του Ούγκο Τσάβες. Υποστηρικτές του προέδρου Τσάβες έχουν στήσει σκηνές αναμένοντας την ευκαιρία να δουν  τη σορό του. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.
REUTERS / TOMAS BRAVO

Υποστηρικτές του προέδρου Τσάβες έχουν στήσει σκηνές αναμένοντας την ευκαιρία να δουν  τη σορό του. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #5. Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σχηματίζουν ουρά για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.
REUTERS / JORGE DAN LOPEZ

Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σχηματίζουν ουρά για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #6. Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σχηματίζουν ουρά για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.
REUTERS / MARIANA BAZO

Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σχηματίζουν ουρά για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.

Κηδεία του Ούγκο Τσάβες. Υποστηρικτές του Ούγκο Τσάβες περιμένουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη της Βενεζουέλας.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

Υποστηρικτές του Ούγκο Τσάβες περιμένουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη της Βενεζουέλας.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #8. Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σχηματίζουν ουρά για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.
Supporters of Venezuela
REUTERS / MARIANA BAZO

Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σχηματίζουν ουρά για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.

Supporters of Venezuela's late President Hugo Chavez stand in line to view his body in state at the Military Academy in Caracas, March 7, 2013. Venezuelans flocked to pay tribute to Chavez two days after he died of cancer. REUTERS/Mariana Bazo (VENEZUELA - Tags: POLITICS OBITUARY)

Κηδεία του Ούγκο Τσάβες. Πλήθος ανθρώπων έχει συγκεντρωθεί στο Καράκας για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.
EPA / David Fernαndez

Πλήθος ανθρώπων έχει συγκεντρωθεί στο Καράκας για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #9. Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κιρσνερ και ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο παρευρίσκονται στη λειτουργία της κηδείας του θανόντος προέδρου Ούγκο Τσάβες, στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.
REUTERS / HANDOUT

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κιρσνερ και ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο παρευρίσκονται στη λειτουργία της κηδείας του θανόντος προέδρου Ούγκο Τσάβες, στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #10. Ενα κορίτσι κρατάει μία κούκλα καθώς περιμένει στην ουρά με άλλους υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.
REUTERS / TOMAS BRAVO

Ενα κορίτσι κρατάει μία κούκλα καθώς περιμένει στην ουρά με άλλους υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #10. Στρατιώτες προσπαθούν να κρατήσουν την τάξη ανάμεσα στα πλήθη των υποστηρικτών του θανόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που σχηματίζουν ατελείωτες ουρές για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

Στρατιώτες προσπαθούν να κρατήσουν την τάξη ανάμεσα στα πλήθη των υποστηρικτών του θανόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που σχηματίζουν ατελείωτες ουρές για να προσκυνήσουν τη σωρό του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #12. Η Μαρία Γαβριέλα Τσάβες (δεξιά), κόρη του θανόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, στέκεται πάνω από το φέρετρο του πατέρα της κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.
REUTERS / HANDOUT

Η Μαρία Γαβριέλα Τσάβες (δεξιά), κόρη του θανόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, στέκεται πάνω από το φέρετρο του πατέρα της κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.

Κηδεία του Ούγκο Τσάβες. Στιγμιότυπο από την κηδεία του Ούγκο Τσάβες στη στρατιωτική ακαδημία στο Καράκας.
REUTERS / HANDOUT

Στιγμιότυπο από την κηδεία του Ούγκο Τσάβες στη στρατιωτική ακαδημία στο Καράκας.

Κηδεία του Ούγκο Τσάβες - Αχμαντινετζάντ, Φελίπε, Κορέα, Πινιέρα, Κάστρο . O πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ (πρώτος από αριστερά), ο πρίγκιπας της Ισπανίας, Φελίπε (αριστερά στη δεύτερη σειρά), ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα (τρίτος από αριστερά στη δεύτερη σειρά), ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα (δεύτερος από αριστερά στη δεύτερη σειρά) και ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο (δεύτερος από αριστερά στην πρώτη σειρά) κατά τη διάρκεια της κηδείας του Ούγκο Τσάβες στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.
EPA / FRANCISCO GOMEZ / SPANISH ROYAL HOUSE HANDOUT

O πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ (πρώτος από αριστερά), ο πρίγκιπας της Ισπανίας, Φελίπε (αριστερά στη δεύτερη σειρά), ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα (τρίτος από αριστερά στη δεύτερη σειρά), ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα (δεύτερος από αριστερά στη δεύτερη σειρά) και ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο (δεύτερος από αριστερά στην πρώτη σειρά) κατά τη διάρκεια της κηδείας του Ούγκο Τσάβες στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #13. Η Ρόζα Βιργινία (αριστερά), κόρη του θανόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, η πρώην κολομβιανή γερουσιαστής Πιεδάδ Κόρντοβα (2η αριστερά) και ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο στέκονται πάνω από το φέρετρο του Τσάβες κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.
REUTERS / HANDOUT

Η Ρόζα Βιργινία (αριστερά), κόρη του θανόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, η πρώην κολομβιανή γερουσιαστής Πιεδάδ Κόρντοβα (2η αριστερά) και ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο στέκονται πάνω από το φέρετρο του Τσάβες κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #14. Υποστηρικτές του θανόντος προέδρου Ούγκο Τσάβες πλησιάζουν και αφήνουν λουλούδια στο φέρετρό του κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.
REUTERS / HANDOUT

Υποστηρικτές του θανόντος προέδρου Ούγκο Τσάβες πλησιάζουν και αφήνουν λουλούδια στο φέρετρό του κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #15. Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο στέκεται πάνω από το φέρετρο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.
REUTERS / HANDOUT

Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο στέκεται πάνω από το φέρετρο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #16. Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο εκφράζει τα συλληπητήριά του στην κόρη του Ούγκο Τσάβες, Ρόζα Βιργινία, κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.
REUTERS / HANDOUT

Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο εκφράζει τα συλληπητήριά του στην κόρη του Ούγκο Τσάβες, Ρόζα Βιργινία, κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #17. Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο (αριστερά), η πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (3η αριστερά),  ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσσεφ (3ος δεξιά) και η κόρη του Ούγκο Τσάβες, Ρόζα Βιργινία, στέκονται πάνω από το φέρετρο του Τσάβες κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.
REUTERS / HANDOUT

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο (αριστερά), η πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (3η αριστερά),  ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσσεφ (3ος δεξιά) και η κόρη του Ούγκο Τσάβες, Ρόζα Βιργινία, στέκονται πάνω από το φέρετρο του Τσάβες κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #18. Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ρφαέλ Κορέα στέκεται πάνω από το φέρετρο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.
REUTERS / HANDOUT

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ρφαέλ Κορέα στέκεται πάνω από το φέρετρο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας παρευρίσκεται στην κηδεία του εκλιπόντος Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας παρευρίσκεται στην κηδεία του εκλιπόντος Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #19. Ο πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα, με τη σύζυγό του Ροζάριο Μουρίγιο, στέκεται πάνω από το φέρετρο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.
REUTERS / HANDOUT

Ο πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα, με τη σύζυγό του Ροζάριο Μουρίγιο, στέκεται πάνω από το φέρετρο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.

Βενεζουέλα -  Κηδεία Ούγκο Τσάβες #20. Ο πρόεδρος του Περού Ολάντα Χουμάλα (στο κέντρο) στέκεται πάνω από το φέρετρο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.
REUTERS / HANDOUT

Ο πρόεδρος του Περού Ολάντα Χουμάλα (στο κέντρο) στέκεται πάνω από το φέρετρο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας. Μετά την κηδεία, η σορός θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού», όπου θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο. Εκεί είναι το στρατόπεδο απ΄ όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.

Βενεζουέλα - κηδεία Ούγκο Τσάβες #21. Ένας άνδρας καταβαίνει τα σκαλοπάτια ενός μνημείου ζωγραφισμένου με τη μορφή του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.
REUTERS / JORGE DAN LOPEZ
Ένας άνδρας καταβαίνει τα σκαλοπάτια ενός μνημείου ζωγραφισμένου με τη μορφή του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας.