Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 19:25

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013.

Πέθανε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας πέθανε την Τρίτη στο Καράκας, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο αντιπρόεδρος της χώρας Νίκολα Μαντούρο.
REUTERS / MIRAFLORES PALACE

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας πέθανε την Τρίτη στο Καράκας, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο αντιπρόεδρος της χώρας Νίκολα Μαντούρο.

Θρήνος για τον θάνατο του προέδρου στη Βενεζουέλα. Με θλίψη αλλά και έκπληξη, που υποδηλώνει ότι κανείς δεν περίμενε την τραγική είδηση, χιλιάδες υποστηρικτές του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας βγήκαν στους δρόμους θρηνώντας, φωνάζοντας συνθήματα και υποσχόμενοι να συνεχίσουν την επανάσταση που ξεκίνησε ο Τσάβες.
REUTERS / JORGE SILVA

Με θλίψη αλλά και έκπληξη, που υποδηλώνει ότι κανείς δεν περίμενε την τραγική είδηση, χιλιάδες υποστηρικτές του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας βγήκαν στους δρόμους θρηνώντας, φωνάζοντας συνθήματα και υποσχόμενοι να συνεχίσουν την επανάσταση που ξεκίνησε ο Τσάβες.

Επταήμερο πένθος στη Βενεζουέλα. Υποστηρίκτρια του προέδρου Τσάβες προσεύχεται σε εξωκλήσι έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Καράκας. Επταήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Βενεζουέλα που θρηνεί την απώλεια του προέδρου της Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πέθανε την Τρίτη μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
REUTERS / JORGE SILVA

Υποστηρίκτρια του προέδρου Τσάβες προσεύχεται σε εξωκλήσι έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Καράκας. Επταήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Βενεζουέλα που θρηνεί την απώλεια του προέδρου της Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πέθανε την Τρίτη μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Το ένα εκατομμύριο έφθασαν οι σύροι πρόσφυγες. Παιδιά σύρων προσφύγων στον καταυλισμό Αλ Ζαάτρι στην Ιορδανία. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η έξοδος σύρων προσφύγων έχει αυξηθεί δραματικά από τις αρχές του έτους. Από την 1η Ιανουαρίου 2013, 400.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED

Παιδιά σύρων προσφύγων στον καταυλισμό Αλ Ζαάτρι στην Ιορδανία. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η έξοδος σύρων προσφύγων έχει αυξηθεί δραματικά από τις αρχές του έτους. Από την 1η Ιανουαρίου 2013, 400.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία.

Ο στρατιωτικός αρχηγός των σύρων ανταρτών ζητάει από τη Δύση εξοπλισμό των δυνάμεών του. Μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού χρησιμοποιούν μια ηλεκτρονική πυξίδα για να κατευθύνουν ένα χειροποίητο αντιαεροπορικό όπλο. Ο στρατηγός Σαλίμ Ιντρίς, ο αρχηγός του επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αύξησε σήμερα την πίεση στη διεθνή κοινότητα για να εξοπλίσει τους άνδρες του, λέγοντας στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του στην Ε.Ε. ότι οι δυνάμεις του δεν μπορούν να ανατρέψουν το συριακό καθεστώς χωρίς την υποστήριξη αυτή.
REUTERS / MAHMOUD HASSANO

Μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού χρησιμοποιούν μια ηλεκτρονική πυξίδα για να κατευθύνουν ένα χειροποίητο αντιαεροπορικό όπλο. Ο στρατηγός Σαλίμ Ιντρίς, ο αρχηγός του επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αύξησε σήμερα την πίεση στη διεθνή κοινότητα για να εξοπλίσει τους άνδρες του, λέγοντας στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του στην Ε.Ε. ότι οι δυνάμεις του δεν μπορούν να ανατρέψουν το συριακό καθεστώς χωρίς την υποστήριξη αυτή.

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007 έκλεισε ο Dow Jones. Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007 έκλεισε ο  δείκτης Dow Jones στη χθεσινή συνεδρίαση του αμερικανικού Χρηματιστηρίου, καθώς ενθαρρυμένοι από τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ οι επενδυτές έσπευσαν σε εκτεταμένες αγορές προεξοφλώντας μεγαλύτερα μελλοντικά κέρδη. Ο γενικός δείκτης Dow Jones με αστρονομικά κέρδη 125,95 μονάδων κατέγραψε άνοδο 0,89% κι έκλεισε στις 14.253,77 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με κέρδη 42,10 μονάδων σημείωσε άνοδο 1,32%, κλείνοντας στις 3.224,13 μονάδες.
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007 έκλεισε ο  δείκτης Dow Jones στη χθεσινή συνεδρίαση του αμερικανικού Χρηματιστηρίου, καθώς ενθαρρυμένοι από τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ οι επενδυτές έσπευσαν σε εκτεταμένες αγορές προεξοφλώντας μεγαλύτερα μελλοντικά κέρδη. Ο γενικός δείκτης Dow Jones με αστρονομικά κέρδη 125,95 μονάδων κατέγραψε άνοδο 0,89% κι έκλεισε στις 14.253,77 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με κέρδη 42,10 μονάδων σημείωσε άνοδο 1,32%, κλείνοντας στις 3.224,13 μονάδες.

Διαδήλωση φοιτητών στο Σύνταγμα. Εξω από τη Βουλή διαδηλώνουν περίπου 2.000 φοιτητές, που αντιτίθενται στο σχέδιο «Αθηνά» το οποίο παρουσιάζεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Εξω από τη Βουλή διαδηλώνουν περίπου 2.000 φοιτητές, που αντιτίθενται στο σχέδιο «Αθηνά» το οποίο παρουσιάζεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ομολόγησαν οι τρεις ύποπτοι για την επίθεση εναντίον του διευθυντή του Μπολσόι. Ο εντολέας της επίθεσης με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπολσόι, ο σολίστ του μπαλέτου Πάβελ Ντμιτριτσένκο (φωτογραφία),παραδέχτηκε την ενοχή του, όπως και ο δράστης της επίθεσης και ένας ακόμα άντρας. «Η αστυνομία της Μόσχας συνέλαβε τον εντολέα Πάβελ Ντμιτριτσένκο, τον δράστη Γιούρι Ζαρούτσκι και τον οδηγό που μετέφερε τον τελευταίο στο σημείο του εγκλήματος. Και οι τρεις ομολόγησαν την ενοχή τους», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.
REUTERS / STR

Ο εντολέας της επίθεσης με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπολσόι, ο σολίστ του μπαλέτου Πάβελ Ντμιτριτσένκο (φωτογραφία),παραδέχτηκε την ενοχή του, όπως και ο δράστης της επίθεσης και ένας ακόμα άντρας. «Η αστυνομία της Μόσχας συνέλαβε τον εντολέα Πάβελ Ντμιτριτσένκο, τον δράστη Γιούρι Ζαρούτσκι και τον οδηγό που μετέφερε τον τελευταίο στο σημείο του εγκλήματος. Και οι τρεις ομολόγησαν την ενοχή τους», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ. Χιόνι έχει καλύψει το γλυπτό «The Bean» σε κεντρική πλατεία του Σικάγου, στις ΗΠΑ. Η χιονοθύελλα που πλήττει αρκετές πολιτείες στις βόρειες ΗΠΑ και κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον προκάλεσε την ακύρωση περίπου 2.600 πτήσεων και το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, αφού πολλοί δρόμοι έχουν παγώσει. Περισσότερες από δέκα πολιτείες, από την Μινεσότα ως την Βιρτζίνια, βρίσκονται στην πορεία της χιονοθύελλας. Ήδη στην Μοντάνα το χιόνι έφτασε τα 60 εκατοστά.
REUTERS / JIM YOUNG

Χιόνι έχει καλύψει το γλυπτό «The Bean» σε κεντρική πλατεία του Σικάγου, στις ΗΠΑ. Η χιονοθύελλα που πλήττει αρκετές πολιτείες στις βόρειες ΗΠΑ και κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον προκάλεσε την ακύρωση περίπου 2.600 πτήσεων και το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, αφού πολλοί δρόμοι έχουν παγώσει. Περισσότερες από δέκα πολιτείες, από την Μινεσότα ως την Βιρτζίνια, βρίσκονται στην πορεία της χιονοθύελλας. Ήδη στην Μοντάνα το χιόνι έφτασε τα 60 εκατοστά.

Ο όμιλος Άξελ Σπρίνγκερ ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου για το 2012. Ο εκδοτικός όμιλος Άξελ Σπρίνγκερ ανακοίνωσε σήμερα ετήσια αποτελέσματα καλύτερα απ
REUTERS / THOMAS PETER

Ο εκδοτικός όμιλος Άξελ Σπρίνγκερ ανακοίνωσε σήμερα ετήσια αποτελέσματα καλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν, αλλά αναμένει μια μείωση του ακαθάριστου πλεονάσματος από τη φετινή εκμετάλλευση επειδή έκανε επενδύσεις στον ψηφιακό τομέα και επειδή θα είναι «σημαντικό» το κόστος της αναδιάρθρωσης στα έντυπά του. Το καθαρό κέρδος του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού εκδοτικού ομίλου ανήλθε σε 275,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 4,7% μέσα σ' ένα έτος. Αλλά τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) αυξήθηκαν κατά 5,8% σε ένα χρόνο, φτάνοντας τα 628 εκατ. ευρώ, και ο τζίρος του κατά 3,9%, στα 3,31 δισεκ. ευρώ.

Μέσι από χρυσάφι. Μια αναπαραγωγή, σε ατόφιο χρυσό, του αριστερού ποδιού του Αργεντινού σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, θα τεθεί προς πώληση αυτή την εβδομάδα στην Ιαπωνία. Το γλυπτό, βάρους 25 κιλών και αξίας μεγαλύτερης των 4 εκατομμυρίων δολαρίων, κατασκευάστηκε για τον εορτασμό της τέταρτης συνεχούς «Χρυσής Μπάλας» που κατάκτησε ο άσος των «μπλαουγκράνα».
EPA / FRANCK ROBICHON

Μια αναπαραγωγή, σε ατόφιο χρυσό, του αριστερού ποδιού του Αργεντινού σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, θα τεθεί προς πώληση αυτή την εβδομάδα στην Ιαπωνία. Το γλυπτό, βάρους 25 κιλών και αξίας μεγαλύτερης των 4 εκατομμυρίων δολαρίων, κατασκευάστηκε για τον εορτασμό της τέταρτης συνεχούς «Χρυσής Μπάλας» που κατάκτησε ο άσος των «μπλαουγκράνα».

Η Σεούλ θα απαντήσει στρατιωτικά αν δεχτεί επίθεση από την Πιονγκγιάνγκ. Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι είναι πλήρως προετοιμασμένος να αντεπιτεθεί αν δεχτεί επίθεση από την γειτονική Βόρεια Κορέα, μία ημέρα μετά την απειλή της Πιονγκγιάνγκ να τερματίσει την κατάπαυση του πυρός του 1953. «Αν η Βόρεια Κορέα προκαλέσει και απειλήσει τις ζωές και την ασφάλεια των πολιτών μας, καθιστούμε σαφές ότι είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για μία ισχυρή και αποφασιστική τιμωρία, όχι μόνο κατά της πηγής της επιθετικότητας και των δυνάμεων που την στηρίζουν, αλλά και εναντίον της κορυφής της διοίκησης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κιμ Γιονγκ-χιούν, υποστράτηγος του νοτιοκορεατικού στρατού.
REUTERS / YONHAP

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι είναι πλήρως προετοιμασμένος να αντεπιτεθεί αν δεχτεί επίθεση από την γειτονική Βόρεια Κορέα, μία ημέρα μετά την απειλή της Πιονγκγιάνγκ να τερματίσει την κατάπαυση του πυρός του 1953. «Αν η Βόρεια Κορέα προκαλέσει και απειλήσει τις ζωές και την ασφάλεια των πολιτών μας, καθιστούμε σαφές ότι είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για μία ισχυρή και αποφασιστική τιμωρία, όχι μόνο κατά της πηγής της επιθετικότητας και των δυνάμεων που την στηρίζουν, αλλά και εναντίον της κορυφής της διοίκησης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κιμ Γιονγκ-χιούν, υποστράτηγος του νοτιοκορεατικού στρατού.

Lamborghini Veneno. Η ιταλική φίρμα Lamborghini παρουσίασε στην 83η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη το μοντέλο Veneno. Το εξωτικό υπεραυτοκίνητο, που θα κατασκευαστεί σε μόλις 3 αντίτυπα, θα πωλείται προς 3.000.000 ευρώ.   
EPA / MARTIAL TREZZINI

Η ιταλική φίρμα Lamborghini παρουσίασε στην 83η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη το μοντέλο Veneno. Το εξωτικό υπεραυτοκίνητο, που θα κατασκευαστεί σε μόλις 3 αντίτυπα, θα πωλείται προς 3.000.000 ευρώ.   

Βουλγαρία: Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού. Τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Υδάτων της Βουλγαρίας (SEWRC), έπειτα από τη «θύελλα» των διαδηλώσεων που οδήγησαν στην παραίτηση της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ. Οι καταναλωτές της εταιρείας EVN θα έχουν μειωμένο λογαριασμό κατά 7,28%, της CEZ κατά 7,17% και της Energo-Pro κατά 6,22%.
REUTERS / STOYAN NENOV

Τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Υδάτων της Βουλγαρίας (SEWRC), έπειτα από τη «θύελλα» των διαδηλώσεων που οδήγησαν στην παραίτηση της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ. Οι καταναλωτές της εταιρείας EVN θα έχουν μειωμένο λογαριασμό κατά 7,28%, της CEZ κατά 7,17% και της Energo-Pro κατά 6,22%.

Ξεκίνησε η δίκη στο Μπουένος Άϊρες για το Σχέδιο Κόνδωρ. Με κατηγορούμενους μεταξύ των άλλων και δύο πρώην προέδρους, τον Χόρχε Βιδέλα (3ος Δ) και Ρεϊνάλδο Μπινιόνε, ξεκίνησε την Τρίτη στο Μπουένος Άιρες η δίκη για το διαβόητο Σχέδιο Κόνδωρ, που στόχο είχε την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων των δικτατοριών στη Λατινική Αμερική. Για τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Σχέδιο Κόνδωρ αποτελεί την πεμπτουσία της «κρατικής τρομοκρατίας», ενώ για τους συνηγόρους των στρατιωτικών επρόκειτο για μάχη κατά της «κομμουνιστικής απειλής».
REUTERS / ENRIQUE MARCARIAN

Με κατηγορούμενους μεταξύ των άλλων και δύο πρώην προέδρους, τον Χόρχε Βιδέλα (3ος Δ) και Ρεϊνάλδο Μπινιόνε, ξεκίνησε την Τρίτη στο Μπουένος Άιρες η δίκη για το διαβόητο Σχέδιο Κόνδωρ, που στόχο είχε την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων των δικτατοριών στη Λατινική Αμερική. Για τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Σχέδιο Κόνδωρ αποτελεί την πεμπτουσία της «κρατικής τρομοκρατίας», ενώ για τους συνηγόρους των στρατιωτικών επρόκειτο για μάχη κατά της «κομμουνιστικής απειλής».

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι - Giambattista Valli. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες από τη συλλογή φθινόπωρο  - χειμώνας 2013/14 του σχεδιαστή Giambattista Valli στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες από τη συλλογή φθινόπωρο  - χειμώνας 2013/14 του σχεδιαστή Giambattista Valli στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι.

Αστεροειδής θα περάσει σχετικά κοντά από τη Γη το Σαββατοκύριακο. Αλλος ένας αστεροειδής και μάλιστα μεγάλος όσο ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο περίπου, θα περάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο αρκετά κοντά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση περίπου 960.000 χιλιομέτρων, δηλαδή 2,5 φορές η απόσταση Γης-Σελήνης. Ο 100 μέτρων αστεροειδής 2013 ΕΤ θα είναι αρκετά αχνός στον ουρανό και ουσιαστικά αδύνατο να γίνει ορατός με γυμνά μάτια. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πέσει πάνω στη Γη, σύμφωνα με το Space.com, όμως η εμφάνισή του προκαλεί κάποια νευρικότητα στους επιστήμονες (και όχι μόνο), καθώς μέσα σε λίγες μέρες είναι ο δεύτερος άγνωστος έως τώρα αστεροειδής που ανακαλύπτεται.
REUTERS / CHERYL RAVELO

Αλλος ένας αστεροειδής και μάλιστα μεγάλος όσο ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο περίπου, θα περάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο αρκετά κοντά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση περίπου 960.000 χιλιομέτρων, δηλαδή 2,5 φορές η απόσταση Γης-Σελήνης. Ο 100 μέτρων αστεροειδής 2013 ΕΤ θα είναι αρκετά αχνός στον ουρανό και ουσιαστικά αδύνατο να γίνει ορατός με γυμνά μάτια. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πέσει πάνω στη Γη, σύμφωνα με το Space.com, όμως η εμφάνισή του προκαλεί κάποια νευρικότητα στους επιστήμονες (και όχι μόνο), καθώς μέσα σε λίγες μέρες είναι ο δεύτερος άγνωστος έως τώρα αστεροειδής που ανακαλύπτεται.