Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 19:10

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 5 Μαρτίου.

Επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, στην Κωνσταντινούπολη.
REUTERS / PRESIDENTIAL PRESS OFFICE

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, στην Κωνσταντινούπολη.

Πορεία αγροτών στο Σύνταγμα. Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν αγρότες από όλη τη χώρα που έφθασαν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο. Σημαντική παρουσία στη σημερινή κινητοποίηση έχουν οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι έφθασαν νωρίς το πρωί με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν αγρότες από όλη τη χώρα που έφθασαν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο. Σημαντική παρουσία στη σημερινή κινητοποίηση έχουν οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι έφθασαν νωρίς το πρωί με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά.

Διαμαρτυρία στο ΥΠΟΙΚ για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το υπουργείο Οικονομικών, για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα. Οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα για την ανεργία και την υψηλή τιμή του πετρελαίου, ενώ έριξαν κάρβουνα στο δρόμο μπροστά από το κτήριο του υπουργείου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το υπουργείο Οικονομικών, για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα. Οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα για την ανεργία και την υψηλή τιμή του πετρελαίου, ενώ έριξαν κάρβουνα στο δρόμο μπροστά από το κτήριο του υπουργείου.

Δεύτερη ημέρα απεργίας των μισθωτών της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia. Η δεύτερη ημέρα σήμερα της απεργίας που πραγματοποιούν οι μισθωτοί της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia προκάλεσε την ακύρωση 239 πτήσεων, ανακοίνωσαν διάφορες αεροπορικές εταιρείες που υφίστανται τις συνέπειες της κινητοποίησης. Οι εργαζόμενοι της Ιμπέρια διαμαρτύρονται για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε η μητρική της εταιρείας, ο βρετανικός όμιλος IAG, το οποίο προβλέπει την περικοπή περίπου 3.800 θέσεων εργασίας.
REUTERS / MARCELO DEL POZO

Η δεύτερη ημέρα σήμερα της απεργίας που πραγματοποιούν οι μισθωτοί της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia προκάλεσε την ακύρωση 239 πτήσεων, ανακοίνωσαν διάφορες αεροπορικές εταιρείες που υφίστανται τις συνέπειες της κινητοποίησης. Οι εργαζόμενοι της Ιμπέρια διαμαρτύρονται για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε η μητρική της εταιρείας, ο βρετανικός όμιλος IAG, το οποίο προβλέπει την περικοπή περίπου 3.800 θέσεων εργασίας.

Ο Γουέν Τζιαμπάο αποχαιρέτησε υποσχόμενος ανάπτυξη. Ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο, ο οποίος παραχωρεί τη θέση του στον Λι Κετσιάνγκ, απηύθυνε σήμερα την τελευταία του ομιλία ανοίγοντας τις εργασίες του κινεζικού κοινοβουλίου υποσχόμενος στην Κίνα οικονομική ανάπτυξη 7,5% το 2013 και αφήνοντας πίσω του «θεαματικές επιτυχίες», αλλά και μεγάλης κλίμακας διαφθορά.
REUTERS / JASON LEE

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο, ο οποίος παραχωρεί τη θέση του στον Λι Κετσιάνγκ, απηύθυνε σήμερα την τελευταία του ομιλία ανοίγοντας τις εργασίες του κινεζικού κοινοβουλίου υποσχόμενος στην Κίνα οικονομική ανάπτυξη 7,5% το 2013 και αφήνοντας πίσω του «θεαματικές επιτυχίες», αλλά και μεγάλης κλίμακας διαφθορά.

Κίνα: Αύξηση των αμυντικών δαπανών 10,7% για το 2013. Μοντέλο του κινεζικού μαχητικού αεροσκάφους J-15, στην έκθεση αεροδιαστημικής στην πόλη Σενγιάνγκ. «Η Κίνα σχεδιάζει να αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της κατά 10,7% στα 720,2 δισεκατομμύρια γιουάν (115,7 δισ. αμερικανικά δολάρια) το 2013», σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα. Μια νέα και ισχυρή αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Κίνας θα μπορούσε να πυροδοτήσει τις ανησυχίες για τις φιλοδοξίες του Πεκίνου.
REUTERS / SHENG LI

Μοντέλο του κινεζικού μαχητικού αεροσκάφους J-15, στην έκθεση αεροδιαστημικής στην πόλη Σενγιάνγκ. «Η Κίνα σχεδιάζει να αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της κατά 10,7% στα 720,2 δισεκατομμύρια γιουάν (115,7 δισ. αμερικανικά δολάρια) το 2013», σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα. Μια νέα και ισχυρή αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Κίνας θα μπορούσε να πυροδοτήσει τις ανησυχίες για τις φιλοδοξίες του Πεκίνου.

Η χώρα «βγήκε νικήτρια από τη μάχη», δήλωσε ο Ασαντ. Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ τόνισε πως η Συρία «βγήκε νικήτρια από τη μάχη» και πως η αντιπολίτευση «παίζει τα τελευταία της χαρτιά», σύμφωνα με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σε λιβανική εφημερίδα. «Η συνωμοσία φτάνει στο τέλος της», πρόσθεσε ο σύρος πρόεδρος, γράφει η εφημερίδα Al-Akhbar, επικαλούμενη Άραβες που συναντήθηκαν με τον Ασαντ πρόσφατα.
REUTERS / MAHMOUD HASSANO

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ τόνισε πως η Συρία «βγήκε νικήτρια από τη μάχη» και πως η αντιπολίτευση «παίζει τα τελευταία της χαρτιά», σύμφωνα με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σε λιβανική εφημερίδα. «Η συνωμοσία φτάνει στο τέλος της», πρόσθεσε ο σύρος πρόεδρος, γράφει η εφημερίδα Al-Akhbar, επικαλούμενη Άραβες που συναντήθηκαν με τον Ασαντ πρόσφατα.

Κένυα: Οι πολίτες αναμένουν ακόμη να μάθουν ποιος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές. Τα στελέχη της εκλογικής επιτροπής της Κένυας συνέχιζαν σήμερα να καταμετρούν τα ψηφοδέλτια όσων συμμετείχαν στις προεδρικές εκλογές, με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ουχούρου Κενιάτα προηγείται με διαφορά επί του αντιπάλου του, του 68χρονου νυν πρωθυπουργού Ράιλα Οντίνγκα. Με πάνω από το ένα τρίτο των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, ο Κενιάτα συγκεντρώνει το 54% και ο Οντίνγκα 41%. Άλλοι έξι υποψήφιοι ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση.
REUTERS / SIEGFRIED MODOLA

Τα στελέχη της εκλογικής επιτροπής της Κένυας συνέχιζαν σήμερα να καταμετρούν τα ψηφοδέλτια όσων συμμετείχαν στις προεδρικές εκλογές, με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ουχούρου Κενιάτα προηγείται με διαφορά επί του αντιπάλου του, του 68χρονου νυν πρωθυπουργού Ράιλα Οντίνγκα. Με πάνω από το ένα τρίτο των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, ο Κενιάτα συγκεντρώνει το 54% και ο Οντίνγκα 41%. Άλλοι έξι υποψήφιοι ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση.

Νέο μοντέλο θα αποκαλύψει η Ferrari στη Γενεύη. Ένα νέο μοντέλο της Ferrari σκεπασμένο στο περίπτερο της ιταλικής εταιρείας στο χώρο που θα διεξαχθεί το 83ο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Ένα νέο μοντέλο της Ferrari σκεπασμένο στο περίπτερο της ιταλικής εταιρείας στο χώρο που θα διεξαχθεί το 83ο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.