Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 19:12

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Μις Ρωσία 2013. Σε μια εντυπωσιακή τελετή που έγινε το βράδυ του Σαββάτου η Ελμίρα Αμπντραζάκοβα αναδείχθηκε «Μις Ρωσία 2013». Η νικήτρια θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στους διαγωνισμούς ομορφιάς Μις Κόσμος και Μις Υφήλιος.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Σε μια εντυπωσιακή τελετή που έγινε το βράδυ του Σαββάτου η Ελμίρα Αμπντραζάκοβα αναδείχθηκε «Μις Ρωσία 2013». Η νικήτρια θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στους διαγωνισμούς ομορφιάς Μις Κόσμος και Μις Υφήλιος.

Ρεκόρ για τον Μέσι – ήττα για τη Μπαρτσελόνα. Ο Λούκα Μόντριτς, της Ρεάλ Μαδρίτης, προσπαθεί να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε το κουμπί της Μπαρτσελόνα και μετά τη μεγάλη νίκη της στο κύπελλο, μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών επικράτησε ξανά με 2-1 και στο πλαίσιο της πριμέρα ντιβιζιόν. Με το τέρμα που πέτυχε στον αγώνα ο Μέσι έπιασε στην πρώτη θέση των σκόρερ σε clasico (ανεξαρτήτως διοργάνωσης) τον θρύλο Αλφρέδο Ντι Στέφανο (18 γκολ), ενώ παραλληλα ενώ έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία που σκοράρει σε 16 συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος.
REUTERS / SUSANA VERA

Ο Λούκα Μόντριτς, της Ρεάλ Μαδρίτης, προσπαθεί να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε το κουμπί της Μπαρτσελόνα και μετά τη μεγάλη νίκη της στο κύπελλο, μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών επικράτησε ξανά με 2-1 και στο πλαίσιο της πριμέρα ντιβιζιόν. Με το τέρμα που πέτυχε στον αγώνα ο Μέσι έπιασε στην πρώτη θέση των σκόρερ σε clasico (ανεξαρτήτως διοργάνωσης) τον θρύλο Αλφρέδο Ντι Στέφανο (18 γκολ), ενώ παραλληλα ενώ έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία που σκοράρει σε 16 συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος.

Παρίσι – Εβδομάδα Μόδας - Raffaele Borriello. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή φθινόπωρο – χειμώνας 2013/2014 του ιταλού σχεδιαστή Raffaele Borriello στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή φθινόπωρο – χειμώνας 2013/2014 του ιταλού σχεδιαστή Raffaele Borriello στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Συμβούλιο των κυβερνητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας. Το συμβούλιο των κυβερνητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) αρχίσει σήμερα τη συνεδρίασή του η οποία θα διαρκέσει μια εβδομάδα, με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα να παραμένει στο επίκεντρο των θεμάτων αλλά και η ενδεχόμενη εκλογή του Γιουκίγια Αμάνο για μια δεύτερη θητεία. Στα θέματα ημερήσιας διάταξης της ΙΑΕΑ περιλαμβάνεται και η επανεκλογή του γενικού διευθυντή της Γουκίγια Αμάνο (φωτογραφία). Η τετραετής θητεία του λήγει τον Δεκέμβριο. Ο 65χρονος Ιάπωνας που συχνά κατηγορείται ότι μεροληπτεί υπέρ των ΗΠΑ, είναι ο μόνος υποψήφιος για την θέση αυτή.
EPA / HERBERT PFARRHOFER

Το συμβούλιο των κυβερνητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) αρχίσει σήμερα τη συνεδρίασή του η οποία θα διαρκέσει μια εβδομάδα, με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα να παραμένει στο επίκεντρο των θεμάτων αλλά και η ενδεχόμενη εκλογή του Γιουκίγια Αμάνο για μια δεύτερη θητεία. Στα θέματα ημερήσιας διάταξης της ΙΑΕΑ περιλαμβάνεται και η επανεκλογή του γενικού διευθυντή της Γουκίγια Αμάνο (φωτογραφία). Η τετραετής θητεία του λήγει τον Δεκέμβριο. Ο 65χρονος Ιάπωνας που συχνά κατηγορείται ότι μεροληπτεί υπέρ των ΗΠΑ, είναι ο μόνος υποψήφιος για την θέση αυτή.

Ιαπωνία: Θαρραλέα μέτρα υποσχέθηκε ο Κουρόντα. Επιθετικά μέτρα για την επίτευξη πληθωρισμού 2% υποσχέθηκε ο Χαρουχίκο Κουρόντα (Α), ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ). Μιλώντας στο ιαπωνικό κοινοβούλιο, το οποίο και θα εγκρίνει τον διορισμό του στη BOJ, ο Κουρόντα υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν έχει προχωρήσει σε αρκετές αγορές στοιχείων ενεργητικού και θα πρέπει να αγοράσει μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα.
REUTERS / ISSEI KATO

Επιθετικά μέτρα για την επίτευξη πληθωρισμού 2% υποσχέθηκε ο Χαρουχίκο Κουρόντα (Α), ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ). Μιλώντας στο ιαπωνικό κοινοβούλιο, το οποίο και θα εγκρίνει τον διορισμό του στη BOJ, ο Κουρόντα υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν έχει προχωρήσει σε αρκετές αγορές στοιχείων ενεργητικού και θα πρέπει να αγοράσει μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα.

Συνάντηση Ερντογάν – Σαμαρά. Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας βαίνουν προς το καλύτερο κάθε μέρα, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, στις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μετά την υπογραφή 25 συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.
REUTERS / KAYHAN OZER

Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας βαίνουν προς το καλύτερο κάθε μέρα, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, στις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μετά την υπογραφή 25 συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Επεισόδια μεταξύ Αλβανών διαδηλωτών και αστυνομίας στα Σκόπια. Επεισόδια προκλήθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στα Σκόπια περίπου 1.000 νεαρών Αλβανών οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι νεαροί σλαβικής καταγωγής, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν περίπου 10 Αλβανούς στα Σκόπια, το βράδυ της Παρασκευής.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Επεισόδια προκλήθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στα Σκόπια περίπου 1.000 νεαρών Αλβανών οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι νεαροί σλαβικής καταγωγής, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν περίπου 10 Αλβανούς στα Σκόπια, το βράδυ της Παρασκευής.

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσήλθε στην αίθουσα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συνέδρους, οι οποίοι φώναζαν το όνομά του: «Παπανδρέου, Παπανδρέου» και τα συνθήματα: «το ΠΑΣΟΚ είν
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσήλθε στην αίθουσα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συνέδρους, οι οποίοι φώναζαν το όνομά του: «Παπανδρέου, Παπανδρέου» και τα συνθήματα: «το ΠΑΣΟΚ είν' εδώ, ενωμένο, δυνατό» και «Να΄τος, να΄τος ο πρωθυπουργός». Κατά την είσοδο του κ. Παπανδρέου στην αίθουσα, απουσίαζε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το Σάββατο η ΟΛΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν σύλλογοι εκπαιδευτικών και φοιτητών, ξεκίνησε από τα Προπύλαια και διαμέσου της οδού Σταδίου κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα. Οι συμμετέχοντες (σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας ανήλθαν σε 1.800) διαμαρτυρήθηκαν για την αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οδήγησε στο θάνατο των δύο φοιτητών, ζήτησαν την επίλυση των προβλημάτων των μαθητών στα σχολεία και φώναξαν συνθήματα εναντίον του σχεδίου «Αθηνά».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το Σάββατο η ΟΛΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν σύλλογοι εκπαιδευτικών και φοιτητών, ξεκίνησε από τα Προπύλαια και διαμέσου της οδού Σταδίου κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα. Οι συμμετέχοντες (σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας ανήλθαν σε 1.800) διαμαρτυρήθηκαν για την αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οδήγησε στο θάνατο των δύο φοιτητών, ζήτησαν την επίλυση των προβλημάτων των μαθητών στα σχολεία και φώναξαν συνθήματα εναντίον του σχεδίου «Αθηνά».

Η παρέλαση του καρναβαλιού των παιδιών. Χρώματα και χαμόγελα «πλημμύρισαν» την Κυριακή τους δρόμους της Πάτρας, κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης του καρναβαλιού των παιδιών. Περίπου 10.000 μικροί καρναβαλιστές, μαζί με τους συνοδούς τους, κατάφεραν να μεταδώσουν κλίμα αισιοδοξίας και κεφιού, ενώ με την παρουσία τους, τις ευφάνταστες στολές τους και τις καρναβαλικές κατασκευές τους, έστειλαν το μήνυμα ότι αποτελούν το μέλλον του θεσμού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Χρώματα και χαμόγελα «πλημμύρισαν» την Κυριακή τους δρόμους της Πάτρας, κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης του καρναβαλιού των παιδιών. Περίπου 10.000 μικροί καρναβαλιστές, μαζί με τους συνοδούς τους, κατάφεραν να μεταδώσουν κλίμα αισιοδοξίας και κεφιού, ενώ με την παρουσία τους, τις ευφάνταστες στολές τους και τις καρναβαλικές κατασκευές τους, έστειλαν το μήνυμα ότι αποτελούν το μέλλον του θεσμού.

Εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν κατά της λιτότητας. Εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν το Σάββατο σε περισσότερες από 30 πόλεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας. Οι εκτιμήσεις των διοργανωτών, τους οποίους επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάνουν λόγο για περίπου 500.000 διαδηλωτές στη Λισαβόνα και 400.000 στο Πόρτο. Η αγανάκτηση στράφηκε κυρίως κατά της τρόικας των διεθνών πιστωτών –της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου– που απαίτησαν οδυνηρές περικοπές προκειμένου να εξισορροπηθεί ο προϋπολογισμός της χώρας.
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν το Σάββατο σε περισσότερες από 30 πόλεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας. Οι εκτιμήσεις των διοργανωτών, τους οποίους επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάνουν λόγο για περίπου 500.000 διαδηλωτές στη Λισαβόνα και 400.000 στο Πόρτο. Η αγανάκτηση στράφηκε κυρίως κατά της τρόικας των διεθνών πιστωτών –της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου– που απαίτησαν οδυνηρές περικοπές προκειμένου να εξισορροπηθεί ο προϋπολογισμός της χώρας.

Δικάζεται για κακούργημα ο Ηλίας Κασιδιάρης. Στο εδώλιο οδηγείται σήμερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορούμενος σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος πολίτη, από αγνώστους δράστες. Η υπόθεση εκκρεμεί πριν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλεγεί βουλευτής και για να δικαστεί απαιτήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Στο εδώλιο οδηγείται σήμερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορούμενος σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος πολίτη, από αγνώστους δράστες. Η υπόθεση εκκρεμεί πριν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλεγεί βουλευτής και για να δικαστεί απαιτήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε.

Γενικές εκλογές στην Κένυα. Ψηφοφόροι περιμένουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Γκατουντού. Ύστερα από μια μακρά νύχτα επεισοδίων, κατά την οποία δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιθέσεων κατά των δυνάμεων της τάξης στη Μομπάσα, τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν σήμερα στην Κένυα για τη διεξαγωγή των γενικών εκλογών πάνω από τις οποίες πλανάται η σκιά των βιαιοτήτων που σφράγισαν τις προηγούμενες εκλογές στα τέλη του 2007.
REUTERS / MARKO DJURICA

Ψηφοφόροι περιμένουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Γκατουντού. Ύστερα από μια μακρά νύχτα επεισοδίων, κατά την οποία δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιθέσεων κατά των δυνάμεων της τάξης στη Μομπάσα, τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν σήμερα στην Κένυα για τη διεξαγωγή των γενικών εκλογών πάνω από τις οποίες πλανάται η σκιά των βιαιοτήτων που σφράγισαν τις προηγούμενες εκλογές στα τέλη του 2007.

52 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Καράτσι. Τους 52 έφθασαν οι νεκροί από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου σε σιιτική συνοικία στο Καράτσι του Πακιστάν, ενώ οι τραυματίες είναι 127, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από την αστυνομία.Το παγιδευμένο με 150 κιλά εκρηκτικής ύλης αυτοκίνητο εξερράγη στην περιοχή Αμπάς Τάουν του Καράτσι το βράδυ της Κυριακής. Μεταξύ των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά.
REUTERS / ATHAR HUSSAIN

Τους 52 έφθασαν οι νεκροί από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου σε σιιτική συνοικία στο Καράτσι του Πακιστάν, ενώ οι τραυματίες είναι 127, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από την αστυνομία.Το παγιδευμένο με 150 κιλά εκρηκτικής ύλης αυτοκίνητο εξερράγη στην περιοχή Αμπάς Τάουν του Καράτσι το βράδυ της Κυριακής. Μεταξύ των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά.

Λάρισα: Σιωπηρή διαμαρτυρία στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων φοιτητών. Σε σιωπηρή διαμαρτυρία συμμετείχαν την Κυριακή εκατοντάδες Λαρισαίοι, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών της πόλης, στη μνήμη των δυο φοιτητών του ΤΕΙ που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Πέμπτη, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι.
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Σε σιωπηρή διαμαρτυρία συμμετείχαν την Κυριακή εκατοντάδες Λαρισαίοι, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών της πόλης, στη μνήμη των δυο φοιτητών του ΤΕΙ που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Πέμπτη, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να «σώσουν» ένα κομμάτι του Τείχους. Ένα πλήθος 6.000 ανθρώπων συγκεντρώθηκε την Κυριακή κατά μήκος μιας έκτασης που έχει απομείνει από το Τείχος του Βερολίνου, ελπίζοντας να σταματήσουν την απομάκρυνση ενός τμήματος του ιστορικού σημείου προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για προγράμματα οικοδομικής ανάπτυξης. Το επίμαχο θέμα είναι η Ιστ Σάιντ Γκάλερι, μια έκταση 1,3 χιλιομέτρων του πρώην τείχους που έχει μετατραπεί σε υπαίθρια γκαλερί. Αν και θεωρείται διατηρητέο, μέρος του τείχους επρόκειτο να κατεδαφιστεί την περασμένη εβδομάδα ώστε να δημιουργηθεί πρόσβαση σε ένα νέο πάρκο και μια υπό κατασκευή γέφυρα.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Ένα πλήθος 6.000 ανθρώπων συγκεντρώθηκε την Κυριακή κατά μήκος μιας έκτασης που έχει απομείνει από το Τείχος του Βερολίνου, ελπίζοντας να σταματήσουν την απομάκρυνση ενός τμήματος του ιστορικού σημείου προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για προγράμματα οικοδομικής ανάπτυξης. Το επίμαχο θέμα είναι η Ιστ Σάιντ Γκάλερι, μια έκταση 1,3 χιλιομέτρων του πρώην τείχους που έχει μετατραπεί σε υπαίθρια γκαλερί. Αν και θεωρείται διατηρητέο, μέρος του τείχους επρόκειτο να κατεδαφιστεί την περασμένη εβδομάδα ώστε να δημιουργηθεί πρόσβαση σε ένα νέο πάρκο και μια υπό κατασκευή γέφυρα.