Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 19:05

Οι φωτογραφίες της ημέρας - Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.

Αυξημένος κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου για τους κάτοικους της Φουκουσίμα. Μετρητής ραδιενέργειας στην περιφέρεια Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία. Αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν ορισμένες μορφές καρκίνου στη διάρκεια της ζωής τους διατρέχουν οι κάτοικοι της περιοχής που μολύνθηκε περισσότερο από το ραδιενεργό υλικό το οποίο απελευθερώθηκε μετά το πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα Νταϊτσί πριν από δυο χρόνια, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Στην έκθεση τονίζεται ότι σε μια ακτίνα 20χιλιομέτρων γύρω από την πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα Νταϊτσί, ο κίνδυνος για καρκίνο του θυρεοειδούς θα είναι κατά 70% μεγαλύτερος για τις γυναίκες που ως παιδιά εξετέθησαν στη ραδιενέργεια.
REUTERS / STR

Μετρητής ραδιενέργειας στην περιφέρεια Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία. Αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν ορισμένες μορφές καρκίνου στη διάρκεια της ζωής τους διατρέχουν οι κάτοικοι της περιοχής που μολύνθηκε περισσότερο από το ραδιενεργό υλικό το οποίο απελευθερώθηκε μετά το πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα Νταϊτσί πριν από δυο χρόνια, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Στην έκθεση τονίζεται ότι σε μια ακτίνα 20χιλιομέτρων γύρω από την πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα Νταϊτσί, ο κίνδυνος για καρκίνο του θυρεοειδούς θα είναι κατά 70% μεγαλύτερος για τις γυναίκες που ως παιδιά εξετέθησαν στη ραδιενέργεια.

Σε εξέλιξη οι εργασίες του συνεδρίου της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Εικόνες καταστροφής από το Μάλι. Το κτήριο του τελωνείου στην πόλη Γκαο κατεστραμμένο από γαλλικούς βομβαρδισμούς. Το κτήριο χρησιμοποιούσαν σαν βάση ισλαμιστές αντάρτες.
REUTERS / JOE PENNEY

Το κτήριο του τελωνείου στην πόλη Γκαο κατεστραμμένο από γαλλικούς βομβαρδισμούς. Το κτήριο χρησιμοποιούσαν σαν βάση ισλαμιστές αντάρτες.

Ανέλαβε καθήκοντα ο Χέιγκελ. Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, υποκλίνεται μετά από ομιλία που εκφώνησε σε υπάλληλους του Πενταγώνου. Ο πρώην γερουσιαστής και παρασημοφορημένος βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, ορκίστηκε την Τετάρτη σε μια μικρή τελετή, κεκλεισμένων των θυρών.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, υποκλίνεται μετά από ομιλία που εκφώνησε σε υπάλληλους του Πενταγώνου. Ο πρώην γερουσιαστής και παρασημοφορημένος βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, ορκίστηκε την Τετάρτη σε μια μικρή τελετή, κεκλεισμένων των θυρών.

Ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο. Σε επικίνδυνα για την υγεία επίπεδα έφτασε η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα την Πέμπτη στο Πεκίνο και τις γύρω περιοχές, όπως ενημέρωσαν οι περιβαλλοντολογικές υπηρεσίες.
REUTERS / PETAR KUJUNDZIC

Σε επικίνδυνα για την υγεία επίπεδα έφτασε η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα την Πέμπτη στο Πεκίνο και τις γύρω περιοχές, όπως ενημέρωσαν οι περιβαλλοντολογικές υπηρεσίες.

Στα προημιτελικά του μεξικανικού Οπεν ο Ναδάλ. Ο Ισπανός Ραφαέλ στη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Αργεντινό Μαρτίν Αλούντ στο μεξικανικό Οπεν. Ο Ισπανός προχώρησε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης κερδίζοντας με σκορ 6-0, 6-4.
REUTERS / HENRY ROMERO

Ο Ισπανός Ραφαέλ στη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Αργεντινό Μαρτίν Αλούντ στο μεξικανικό Οπεν. Ο Ισπανός προχώρησε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης κερδίζοντας με σκορ 6-0, 6-4.

Τελευταία ημέρα του Βενέδικτου στο θρόνο. Την τελευταία του ημέρα ως Πάπας περνάει σήμερα ο Βενέδικτος ο 16ος, ο πρώτος Ποντίφικας εδώ και επτά αιώνες που θα εγκαταλείψει με τη θέλησή του τη θέση του. Η παραίτηση του Βενέδικτου 16ου ισχύει από το απόγευμα ενώ ο πρώην πάπας θα πάρει τον επίσημο τίτλο «Η Αγιότης του Βενέδικτος 16ος, επίτιμος πάπας».
REUTERS / OSSERVATORE ROMANO

Την τελευταία του ημέρα ως Πάπας περνάει σήμερα ο Βενέδικτος ο 16ος, ο πρώτος Ποντίφικας εδώ και επτά αιώνες που θα εγκαταλείψει με τη θέλησή του τη θέση του. Η παραίτηση του Βενέδικτου 16ου ισχύει από το απόγευμα ενώ ο πρώην πάπας θα πάρει τον επίσημο τίτλο «Η Αγιότης του Βενέδικτος 16ος, επίτιμος πάπας».

Ελληνας αστρονόμος ρίχνει φως σε αρχαίο νεφέλωμα. Ένας Έλληνας και ένας βρετανός αστρονόμος χρησιμοποίησαν το νέο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος», διαμέτρου 2,3 μέτρων, το οποίο βρίσκεται στο όρος Χελμός της Πελοποννήσου, σε υψόμετρο 2.340 μέτρων, για να «φωτίσουν» ένα αινιγματικό αρχαίο αστρικό σύστημα, το KjPn8. Οι Παναγιώτης Μπούμης και Τζον Μίμπερν, με τη βοήθεια μιας ειδικής κάμερας που τοποθέτησαν στο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος», κατάφεραν να εισχωρήσουν στα μυστικά του νεφελώματος και στη διαχρονική επέκτασή του. Για πρώτη φορά, όπως αναφέρουν, συνέλλεξαν στοιχεία που δείχνουν ότι δεν πρόκειται για ένα μόνο άστρο, αλλά για ένα διπλό αστρικό σύστημα κρυμμένο μέσα στο νεφέλωμα.
NATIONAL OBSERVATORY OF ATHENS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΗΣ

Ένας Έλληνας και ένας βρετανός αστρονόμος χρησιμοποίησαν το νέο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος», διαμέτρου 2,3 μέτρων, το οποίο βρίσκεται στο όρος Χελμός της Πελοποννήσου, σε υψόμετρο 2.340 μέτρων, για να «φωτίσουν» ένα αινιγματικό αρχαίο αστρικό σύστημα, το KjPn8. Οι Παναγιώτης Μπούμης και Τζον Μίμπερν, με τη βοήθεια μιας ειδικής κάμερας που τοποθέτησαν στο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος», κατάφεραν να εισχωρήσουν στα μυστικά του νεφελώματος και στη διαχρονική επέκτασή του. Για πρώτη φορά, όπως αναφέρουν, συνέλλεξαν στοιχεία που δείχνουν ότι δεν πρόκειται για ένα μόνο άστρο, αλλά για ένα διπλό αστρικό σύστημα κρυμμένο μέσα στο νεφέλωμα.

Nέα έρευνα για διαφθορά σε βάρος του Μπερλουσκόνι. Νέα έρευνα για διαφθορά, σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται σε εξέλιξη στην Νάπολη, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ιταλικός τύπος. Η υπόθεση αφορά την προσπάθεια «εξαγοράς» ενός γερουσιαστή πριν από επτά χρόνια.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Νέα έρευνα για διαφθορά, σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται σε εξέλιξη στην Νάπολη, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ιταλικός τύπος. Η υπόθεση αφορά την προσπάθεια «εξαγοράς» ενός γερουσιαστή πριν από επτά χρόνια.

Το Μπουένος Άιρες ζητεί μία εφικτή λύση στην αντιδικία για τα κρατικά ομόλογα. Ο Τζόναθαν Μπλάκμαν, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την Αργεντινή, προέτρεψε τα αμερικανικά δικαστήρια να καταλήξουν σε μία «εφικτή» λύση στη μακροχρόνια αντιδικία τους με τους κατόχους κρατικών ομολόγων από τη Λατινοαμερικανική χώρα. «Προσπαθούμε να πείσουμε τα δικαστήρια να κάνουν κάτι το οποίο θα είναι εφικτό και δεν θα προκαλεί μία σοβαρή σύγκρουση», δήλωσε κατά την ακροαματική διαδικασία στο Δεύτερο Εφετείο της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της Αργεντινής δεν πρόκειται «αυτοβούλως να υπακούσει» σε κάθε διαταγή αμερικανικού δικαστηρίου να αποζημιώσει τους κατόχους κρατικών ομολόγων της.
REUTERS / ANDREW BURTON

Ο Τζόναθαν Μπλάκμαν, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την Αργεντινή, προέτρεψε τα αμερικανικά δικαστήρια να καταλήξουν σε μία «εφικτή» λύση στη μακροχρόνια αντιδικία τους με τους κατόχους κρατικών ομολόγων από τη Λατινοαμερικανική χώρα. «Προσπαθούμε να πείσουμε τα δικαστήρια να κάνουν κάτι το οποίο θα είναι εφικτό και δεν θα προκαλεί μία σοβαρή σύγκρουση», δήλωσε κατά την ακροαματική διαδικασία στο Δεύτερο Εφετείο της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της Αργεντινής δεν πρόκειται «αυτοβούλως να υπακούσει» σε κάθε διαταγή αμερικανικού δικαστηρίου να αποζημιώσει τους κατόχους κρατικών ομολόγων της.

Η Boeing θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ο επικεφαλής της μονάδας εμπορικών αεροσκαφών της Boeing, Ρέι Κόνερ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, τονίζοντας ότι οι τροποποιήσεις που προτάθηκαν θα επιτρέψουν στα καθηλωμένα σήμερα Boeing 787 να ξαναπετάξουν.
REUTERS / YUYA SHINO

Ο επικεφαλής της μονάδας εμπορικών αεροσκαφών της Boeing, Ρέι Κόνερ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, τονίζοντας ότι οι τροποποιήσεις που προτάθηκαν θα επιτρέψουν στα καθηλωμένα σήμερα Boeing 787 να ξαναπετάξουν.

Αεροσκάφος της Iraqi Airways προσγειώθηκε στο Κουβέιτ για πρώτη φορά έπειτα από 22 χρόνια. Αεροσκάφος της εταιρείας Iraqi Airways προσγειώθηκε την Τετάρτη στο Κουβέιτ για πρώτη φορά εδώ και 22 χρόνια, μετά την επίλυση μιας διαφοράς που χρονολογείται από την ιρακινή εισβολή στο εμιράτο το 1990. Η επανάληψη των πτήσεων της Iraqi Airways επετράπη βάσει μιας συμφωνίας που υπεγράφη τον Οκτώβριο και τερμάτισε τη διένεξη με την Kuwait Airways σχετικά με τις συνέπειες της ιρακινής εισβολής στο εμιράτο το 1990. Η Kuwait Airways ζητούσε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από την Iraqi Airways επειδή είχε κατασχέσει δέκα από τα εμπορικά της αεροσκάφη και είχε λεηλατήσει το αεροδρόμιο του Κουβέιτ κατά την περίοδο της εισβολής.
EPA / STR

Αεροσκάφος της εταιρείας Iraqi Airways προσγειώθηκε την Τετάρτη στο Κουβέιτ για πρώτη φορά εδώ και 22 χρόνια, μετά την επίλυση μιας διαφοράς που χρονολογείται από την ιρακινή εισβολή στο εμιράτο το 1990. Η επανάληψη των πτήσεων της Iraqi Airways επετράπη βάσει μιας συμφωνίας που υπεγράφη τον Οκτώβριο και τερμάτισε τη διένεξη με την Kuwait Airways σχετικά με τις συνέπειες της ιρακινής εισβολής στο εμιράτο το 1990. Η Kuwait Airways ζητούσε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από την Iraqi Airways επειδή είχε κατασχέσει δέκα από τα εμπορικά της αεροσκάφη και είχε λεηλατήσει το αεροδρόμιο του Κουβέιτ κατά την περίοδο της εισβολής.

Σλοβενία: Στην Άλενκα Μπράτουσεκ η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Η σλοβενική Βουλή όρισε την προσωρινή πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Θετική Σλοβενία» Αλένκα Μπράτουσεκ την πρώτη εντολοδόχο πρωθυπουργό της χώρας και ταυτόχρονα απομάκρυνε την κυβέρνηση του Γιάνεζ Γιάνσα, με ψήφο δυσπιστίας. Η Αλένκα Μπράτουσεκ, στην ομιλία της στη Βουλή, ανήγγειλε διακοπή της πολιτικής λιτότητας και ανάπτυξη με βάση την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.
REUTERS / SRDJAN ZIVULOVIC

Η σλοβενική Βουλή όρισε την προσωρινή πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Θετική Σλοβενία» Αλένκα Μπράτουσεκ την πρώτη εντολοδόχο πρωθυπουργό της χώρας και ταυτόχρονα απομάκρυνε την κυβέρνηση του Γιάνεζ Γιάνσα, με ψήφο δυσπιστίας. Η Αλένκα Μπράτουσεκ, στην ομιλία της στη Βουλή, ανήγγειλε διακοπή της πολιτικής λιτότητας και ανάπτυξη με βάση την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.

Οι κεφαλιές στο ποδόσφαιρο μπορεί να κάνουν κακό στον εγκέφαλο και το μυαλό. Δύο παίκτες διεκδικούν τη μπάλα στον αγώνα ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μπαγερν Μονάχου για το Champions League. Οι κεφαλιές με τη μπάλα του ποδοσφαίρου ίσως δεν είναι τόσο αθώες, αλλά μπορεί να κάνουν ελαφριά ζημιά στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας αρνητικά τις νοητικές λειτουργίες. Ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας χρησιμοποίησαν μια εφαρμογή υπολογιστή-ταμπλέτας για να κάνουν επιτόπου νοητικά-γνωστικά τεστ σε μαθήτριες, που έπαιζαν σε μια σχολική ομάδα ποδοσφαίρου. Όπως διαπίστωσαν, μετά τις κεφαλιές, οι νέες αθλήτριες ήσαν αρκετά πιο αργές στην εκτέλεση ενός τεστ στην οθόνη, ενώ σε ένα άλλο τεστ οι επιδόσεις τους δεν είχαν επηρεαστεί αρνητικά.
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Δύο παίκτες διεκδικούν τη μπάλα στον αγώνα ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μπαγερν Μονάχου για το Champions League. Οι κεφαλιές με τη μπάλα του ποδοσφαίρου ίσως δεν είναι τόσο αθώες, αλλά μπορεί να κάνουν ελαφριά ζημιά στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας αρνητικά τις νοητικές λειτουργίες. Ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας χρησιμοποίησαν μια εφαρμογή υπολογιστή-ταμπλέτας για να κάνουν επιτόπου νοητικά-γνωστικά τεστ σε μαθήτριες, που έπαιζαν σε μια σχολική ομάδα ποδοσφαίρου. Όπως διαπίστωσαν, μετά τις κεφαλιές, οι νέες αθλήτριες ήσαν αρκετά πιο αργές στην εκτέλεση ενός τεστ στην οθόνη, ενώ σε ένα άλλο τεστ οι επιδόσεις τους δεν είχαν επηρεαστεί αρνητικά.

«Oι επόμενοι έξι μήνες θα είναι οι χειρότεροι των τελευταίων πενήντα χρόνων». Την εκτίμησή του ότι «οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι οι χειρότεροι των τελευταίων πενήντα χρόνων», εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας (Confindustria), Τζόρτζο Σκουίντσι. Ο επικεφαλής της Confindustria εξέφρασε την ελπίδα οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα που να προσφέρει νέα ώθηση στην οικονομία, ώστε ο ρυθμός της ανάπτυξης να φτάσει το τουλάχιστον 2% σε ετήσια βάση.
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Την εκτίμησή του ότι «οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι οι χειρότεροι των τελευταίων πενήντα χρόνων», εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας (Confindustria), Τζόρτζο Σκουίντσι. Ο επικεφαλής της Confindustria εξέφρασε την ελπίδα οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα που να προσφέρει νέα ώθηση στην οικονομία, ώστε ο ρυθμός της ανάπτυξης να φτάσει το τουλάχιστον 2% σε ετήσια βάση.

Υπολογίστηκε η ταχύτητα περιστροφής μιας γιγάντιας μαύρης τρύπας. Οι αστρονόμοι κατάφεραν για πρώτη φορά να μετρήσουν τον ρυθμό περιστροφής μιας τεράστιας μαύρης τρύπας που έχει μάζα δύο εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο μας και βρήκαν ότι κινείται με απίστευτη ταχύτητά που φθάνει σχεδόν αυτήν του φωτός, δηλαδή αγγίζει το μέγιστο δυνατό όριο ταχύτητας στο σύμπαν, σύμφωνα με τη γενική θεωρία σχετικότητας του Αϊνστάιν. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δύο διαστημικά τηλεσκόπια, το ευρωπαϊκό XMM-Newton και το αμερικανικό Nustar, για να κάνουν υπολογισμούς σχετικά με την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία NGC 1365, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 56 εκατ. ετών από τη Γη. Οι μετρήσεις έδειξαν ότι η μαύρη τρύπα περιστρέφεται με την ασύλληπτη ταχύτητα των 670 εκατ. μιλίων την ώρα (1,08 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα).
REUTERS / NASA

Οι αστρονόμοι κατάφεραν για πρώτη φορά να μετρήσουν τον ρυθμό περιστροφής μιας τεράστιας μαύρης τρύπας που έχει μάζα δύο εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο μας και βρήκαν ότι κινείται με απίστευτη ταχύτητά που φθάνει σχεδόν αυτήν του φωτός, δηλαδή αγγίζει το μέγιστο δυνατό όριο ταχύτητας στο σύμπαν, σύμφωνα με τη γενική θεωρία σχετικότητας του Αϊνστάιν. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δύο διαστημικά τηλεσκόπια, το ευρωπαϊκό XMM-Newton και το αμερικανικό Nustar, για να κάνουν υπολογισμούς σχετικά με την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία NGC 1365, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 56 εκατ. ετών από τη Γη. Οι μετρήσεις έδειξαν ότι η μαύρη τρύπα περιστρέφεται με την ασύλληπτη ταχύτητα των 670 εκατ. μιλίων την ώρα (1,08 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα).

Ο Σπίλμπεργκ θα είναι φέτος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές. Ο 66χρονος Σπίλμπεργκ θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει φέτος από τις 15 μέχρι τις 26 Μαϊου. Ο Σπίλμπεργκ, ο οποίος φέτος δεν κατάφερε να αποσπάσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία του «Λίνκολν» διαδέχεται στη θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής τον ιταλό σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι.
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές. Ο 66χρονος Σπίλμπεργκ θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει φέτος από τις 15 μέχρι τις 26 Μαϊου. Ο Σπίλμπεργκ, ο οποίος φέτος δεν κατάφερε να αποσπάσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία του «Λίνκολν» διαδέχεται στη θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής τον ιταλό σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι.

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι - H&M. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή φθινόπωρο – χειμώνας 2013/2014 της εταιρείας H&M στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.
REUTERS / BENOIT TESSIER

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή φθινόπωρο – χειμώνας 2013/2014 της εταιρείας H&M στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Η Ατλέτικο πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγυρίζουν μετά το τέλος του ημιτελικού αγώνα για το Κύπελλο Ισπανίας. Οι «ροχιμπλάνκος» απέκλεισαν τη Σεβίλλη αποσπώντας ισοπαλία 2-2 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα καθώς προηγήθηκαν με 2-0. Η Ατλέτικο θα αντιμετωπίσει στον τελικό της 18ης Μαΐου τη Ρεάλ Μαδρίτης.
REUTERS / MARCELO DEL POZO

Παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγυρίζουν μετά το τέλος του ημιτελικού αγώνα για το Κύπελλο Ισπανίας. Οι «ροχιμπλάνκος» απέκλεισαν τη Σεβίλλη αποσπώντας ισοπαλία 2-2 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα καθώς προηγήθηκαν με 2-0. Η Ατλέτικο θα αντιμετωπίσει στον τελικό της 18ης Μαΐου τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκκληση προς τον Ομπάμα υπέρ της απαγόρευσης των όπλων. Ο πατέρας του 6χρονου αγοριού που σκοτώθηκε μετά από επίθεση σε σχολείου του Κονέκτικατ, έκανε την Τετάρτη θερμή έκκληση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα υπέρ του δύσκολου έργου που έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να φέρει εις πέρας σχετικά με την απαγόρευση πώλησης όπλων στρατιωτικού τύπου και τους μεγάλης χωρητικότητας σε σφαίρες γεμιστήρες. Καταθέτοντας ενώπιον μιας Δικαστικής Επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, ο Νιλ Χέσλιν, ο γιος του οποίου δολοφονήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου κατά την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 20 παιδιά και 6 ενήλικες, υπογράμμισε τη ζημιά που προκάλεσε ένα τέτοιο όπλο. Ο Χέσλιν κρατούσε στα χέρια του, καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης, τη φωτογραφία του γιου του.
REUTERS / YURI GRIPAS

Ο πατέρας του 6χρονου αγοριού που σκοτώθηκε μετά από επίθεση σε σχολείου του Κονέκτικατ, έκανε την Τετάρτη θερμή έκκληση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα υπέρ του δύσκολου έργου που έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να φέρει εις πέρας σχετικά με την απαγόρευση πώλησης όπλων στρατιωτικού τύπου και τους μεγάλης χωρητικότητας σε σφαίρες γεμιστήρες. Καταθέτοντας ενώπιον μιας Δικαστικής Επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, ο Νιλ Χέσλιν, ο γιος του οποίου δολοφονήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου κατά την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 20 παιδιά και 6 ενήλικες, υπογράμμισε τη ζημιά που προκάλεσε ένα τέτοιο όπλο. Ο Χέσλιν κρατούσε στα χέρια του, καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης, τη φωτογραφία του γιου του.

Με ελικόπτερο εγκατέλειψε το Βατικανό ο Βενέδικτος. Ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος εγκατέλειψε το Βατικανό με ελικόπτερο, λίγο πριν πάψει και τυπικά να κατέχει τον τίτλο του Ποντίφικα. Ο 85χρονος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μεταφέρθηκε στο παπικό θέρετρο του Κάστελ Γκαντόλφο, κοντά στη Ρώμη.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος εγκατέλειψε το Βατικανό με ελικόπτερο, λίγο πριν πάψει και τυπικά να κατέχει τον τίτλο του Ποντίφικα. Ο 85χρονος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μεταφέρθηκε στο παπικό θέρετρο του Κάστελ Γκαντόλφο, κοντά στη Ρώμη.

Παίζοντας ξανά ποδόσφαιρο. Ένα αγόρι παίζει ποδόσφαιρο με στρατιώτες της αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM) στην πόλη Μπουρ-Χάκμπα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι κυβερνητικές δυνάμεις της Σομαλίας και οι στρατιώτες της AMISOM ανακατέλαβαν την πόλη από την ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ την Τετάρτη. Υπό τη κυριαρχία της Αλ Σεμπάμπ, είχε απαγορευτεί κάθε κοινωνική και ψυχαγωγική δραστηριότητα, όπως το να παίζει ή να παρακολουθεί κανείς ποδόσφαιρο. Η Μπουρ-Χάκμπα αποτελούσε το σημείο όπου σχεδιάζονταν οι επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων, της AMISOM και των Σομαλών πολιτών, ενώ οι εξτρεμιστές αντλούσαν επίσης, παράνομα, έσοδα από τους κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών.
REUTERS / HANDOUT

Ένα αγόρι παίζει ποδόσφαιρο με στρατιώτες της αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM) στην πόλη Μπουρ-Χάκμπα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι κυβερνητικές δυνάμεις της Σομαλίας και οι στρατιώτες της AMISOM ανακατέλαβαν την πόλη από την ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ την Τετάρτη. Υπό τη κυριαρχία της Αλ Σεμπάμπ, είχε απαγορευτεί κάθε κοινωνική και ψυχαγωγική δραστηριότητα, όπως το να παίζει ή να παρακολουθεί κανείς ποδόσφαιρο. Η Μπουρ-Χάκμπα αποτελούσε το σημείο όπου σχεδιάζονταν οι επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων, της AMISOM και των Σομαλών πολιτών, ενώ οι εξτρεμιστές αντλούσαν επίσης, παράνομα, έσοδα από τους κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών.