Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 19:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013.

Το «χωριό της εκεχειρίας». Στρατιώτης της Βόρειας Κορέας στέκεται απέναντι από τον στρατιώτη της Νοτίου Κορέας που φυλάει σκοπιά στην αποστρατικοποιημένη περιοχή που ονομάζεται «Χωριό της Εκεχειρίας», στα σύνορα των δύο χωρών. Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι συμβάλουν στη δημιουργία μιας «απρόβλεπτης» κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο και εκμεταλλεύονται την εξουσία τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να επιβάλουν την «εχθρική πολιτική» τους απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ.
REUTERS / KIM HONG-JI

Στρατιώτης της Βόρειας Κορέας στέκεται απέναντι από τον στρατιώτη της Νοτίου Κορέας που φυλάει σκοπιά στην αποστρατικοποιημένη περιοχή που ονομάζεται «Χωριό της Εκεχειρίας», στα σύνορα των δύο χωρών. Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι συμβάλουν στη δημιουργία μιας «απρόβλεπτης» κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο και εκμεταλλεύονται την εξουσία τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να επιβάλουν την «εχθρική πολιτική» τους απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ.

Σικάγο-Κλίβελαντ 98-101. Ο Χοακίμ Νόα (Δ), των Σικάγο Μπουλς, μοναμαχεί για το ριμπάουντ με τον Τρίσταν Τόμπσον , του Κλίβελαντ. Η ομάδα του Σικάγο ηττήθηκε με σκορ 98-101.
REUTERS / JIM YOUNG

Ο Χοακίμ Νόα (Δ), των Σικάγο Μπουλς, μοναμαχεί για το ριμπάουντ με τον Τρίσταν Τόμπσον , του Κλίβελαντ. Η ομάδα του Σικάγο ηττήθηκε με σκορ 98-101.

Στο τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας η Ρεάλ. Ο Λιονέλ Μέσι αντιδρά μετά από μια χαμένη ευκαιρία στον ημιτελικό αγώνα για το Κύπελλο Ισπανίας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ρεάλ προκρίθηκε στον τελικό παίρνοντας περήφανή νίκη μέσα στο «Καμπ Νου» με σκορ 3-1.
REUTERS / ALBERT GEA

Ο Λιονέλ Μέσι αντιδρά μετά από μια χαμένη ευκαιρία στον ημιτελικό αγώνα για το Κύπελλο Ισπανίας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ρεάλ προκρίθηκε στον τελικό παίρνοντας περήφανή νίκη μέσα στο «Καμπ Νου» με σκορ 3-1.

Θρίαμβος της Ρεάλ στη Βαρκελώνη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε δύο τέρματα στον ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου Ισπανίας κόντρα στην Μπαρτσελόνα οδηγώντας την ομάδα του στον τελικό της διοργάνωσης. Στον τελικό της 18ης Μαΐου η Ρεάλ θα παίξει με την Σεβίλη ή την Ατλέτικο Μαδρίτης, που θα αναμετρηθούν την Τετάρτη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». 
REUTERS / ALBERT GEA

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε δύο τέρματα στον ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου Ισπανίας κόντρα στην Μπαρτσελόνα οδηγώντας την ομάδα του στον τελικό της διοργάνωσης. Στον τελικό της 18ης Μαΐου η Ρεάλ θα παίξει με την Σεβίλη ή την Ατλέτικο Μαδρίτης, που θα αναμετρηθούν την Τετάρτη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». 

Πέθανε ο Στεφάν Εσέλ. Ο Στεφάν Εσέλ γάλλος διανοούμενος, αντιστασιακός, επιζήσας των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, εκ των συντακτών της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγγραφέας του μπεστ-σέλερ «Αγανακτείστε», πέθανε τη νύκτα σε ηλικία 95 ετών, ανακοίνωσε η σύζυγός του.
EPA / IAN LANGSDON

Ο Στεφάν Εσέλ γάλλος διανοούμενος, αντιστασιακός, επιζήσας των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, εκ των συντακτών της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγγραφέας του μπεστ-σέλερ «Αγανακτείστε», πέθανε τη νύκτα σε ηλικία 95 ετών, ανακοίνωσε η σύζυγός του.

Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ. Καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε λεωφορείο του στρατού το πρωί της Τετάρτης στη δυτική Καμπούλ προκαλώντας τον τραυματισμό επτά ανθρώπων -έξι στρατιωτικών και ενός πολίτη-, ανακοίνωσαν η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών.
EPA / S. SABAWOON

Καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε λεωφορείο του στρατού το πρωί της Τετάρτης στη δυτική Καμπούλ προκαλώντας τον τραυματισμό επτά ανθρώπων -έξι στρατιωτικών και ενός πολίτη-, ανακοίνωσαν η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Πάπα. Τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν στη πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για να αποχαιρετίσουν τον Πάπα Βενέδικτο στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση με το αξίωμα αυτό, μία ημέρα πριν την παραίτησή του.
REUTERS / MAX ROSSI

Τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν στη πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για να αποχαιρετίσουν τον Πάπα Βενέδικτο στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση με το αξίωμα αυτό, μία ημέρα πριν την παραίτησή του.

Επιστολή που περιγράφει την ανακάλυψη του DNA σε δημοπρασία. Μια επιστολή του Φράνσις Κρικ (Δ), ο οποίος μαζί με τον Τζιμ Γουάτσον (Α) ανακάλυψε το 1953 τη δομή του DNA, θα δημοπρατηθεί στις 10 Απριλίου από τον οίκο Christie’s και η τιμή της οποίας αναμένεται να φτάσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Την επιστολή είχε αποστείλει ο Κρικ στον ανήλικο γιο του λίγες μόνο ημέρες αφού ανακάλυψε τη διπλή έλικα του DNA. Η έρευνα των δύο επιστημόνων ανταμείφθηκε όταν το 1962 έλαβαν το βραβείο Νόμπελ.
REUTERS

Μια επιστολή του Φράνσις Κρικ (Δ), ο οποίος μαζί με τον Τζιμ Γουάτσον (Α) ανακάλυψε το 1953 τη δομή του DNA, θα δημοπρατηθεί στις 10 Απριλίου από τον οίκο Christie’s και η τιμή της οποίας αναμένεται να φτάσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Την επιστολή είχε αποστείλει ο Κρικ στον ανήλικο γιο του λίγες μόνο ημέρες αφού ανακάλυψε τη διπλή έλικα του DNA. Η έρευνα των δύο επιστημόνων ανταμείφθηκε όταν το 1962 έλαβαν το βραβείο Νόμπελ.

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο διορισμός του Χέιγκελ. Η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας ενέκρινε μέσω ψηφοφορίας, την Τρίτη, τον διορισμό του Τσακ Χέιγκελ στη θέση του υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας ενέκρινε μέσω ψηφοφορίας, την Τρίτη, τον διορισμό του Τσακ Χέιγκελ στη θέση του υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Δηλώσεις Μπερσάνι για την κατάσταση της Ιταλίας. Ο επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι δήλωσε την Τρίτη πως έχει επίγνωση του «δραματικού χαρακτήρα» της κατάστασης που βιώνει η Ιταλία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο δεν έδωσε σε καμία παράταξη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Έχουμε επίγνωση του δραματικού χαρακτήρα της κατάστασης στη χώρα», δήλωσε ο Μπερσάνι σε συνέντευξη Τύπου.
REUTERS / TONY GENTILE

Ο επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι δήλωσε την Τρίτη πως έχει επίγνωση του «δραματικού χαρακτήρα» της κατάστασης που βιώνει η Ιταλία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο δεν έδωσε σε καμία παράταξη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Έχουμε επίγνωση του δραματικού χαρακτήρα της κατάστασης στη χώρα», δήλωσε ο Μπερσάνι σε συνέντευξη Τύπου.

Διαμαρτυρία συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Εργασίας. Δύο συνταξιούχοι συζητούν έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές των συντάξεών τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Δύο συνταξιούχοι συζητούν έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές των συντάξεών τους.

Αποχώρησαν οι αγρότες από τον κόμβο της Νίκαιας. Κορνάροντας και με το αγωνιστικό φρόνημα ακμαίο, όπως ανέφεραν, αποχώρησαν, σήμερα, σταδιακά και συντεταγμένα από τον κόμβο της Νίκαιας, τα εκατοντάδες τρακτέρ, τα οποία επί σχεδόν έναν μήνα, είχαν παραταχθεί εκεί, ενισχύοντας με την παρουσία τους ένα από τα πλέον δυναμικά μπλόκα, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Οι αγρότες  έδωσαν «ραντεβού» για τις 5 Μαρτίου, στο παναγροτικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Κορνάροντας και με το αγωνιστικό φρόνημα ακμαίο, όπως ανέφεραν, αποχώρησαν, σήμερα, σταδιακά και συντεταγμένα από τον κόμβο της Νίκαιας, τα εκατοντάδες τρακτέρ, τα οποία επί σχεδόν έναν μήνα, είχαν παραταχθεί εκεί, ενισχύοντας με την παρουσία τους ένα από τα πλέον δυναμικά μπλόκα, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Οι αγρότες  έδωσαν «ραντεβού» για τις 5 Μαρτίου, στο παναγροτικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα.

Σλοβενία: Η Βουλή αποφασίζει για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Η Βουλή της Σλοβενίας αποφασίζει, σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίασή της, αν θα τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Γιάνεζ Γιάνσα. Αν η Βουλή ταχθεί υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την ανάθεση εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης στην προσωρινή πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Θετική Σλοβενία» Αλένκα Μπράτουσεκ (φωτογραφία).
REUTERS / SRDJAN ZIVULOVIC

Η Βουλή της Σλοβενίας αποφασίζει, σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίασή της, αν θα τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Γιάνεζ Γιάνσα. Αν η Βουλή ταχθεί υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την ανάθεση εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης στην προσωρινή πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Θετική Σλοβενία» Αλένκα Μπράτουσεκ (φωτογραφία).

Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι γιαπωνέζα. Η Μισάο Οκάουα, μία Γιαπωνέζα 114 ετών, αναγνωρίστηκε σήμερα ως η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο από το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Η Οκάουα, γεννημένη στις 5 Μαρτίου του 1898, έλαβε το σχετικό πιστοποιητικό από το Γκίνες, στο γηροκομείο όπου φιλοξενείται στην δυτική πόλη Οζάκα λίγες μέρες πριν από τα 115α γενέθλιά της.
REUTERS / KYODO

Η Μισάο Οκάουα, μία Γιαπωνέζα 114 ετών, αναγνωρίστηκε σήμερα ως η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο από το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Η Οκάουα, γεννημένη στις 5 Μαρτίου του 1898, έλαβε το σχετικό πιστοποιητικό από το Γκίνες, στο γηροκομείο όπου φιλοξενείται στην δυτική πόλη Οζάκα λίγες μέρες πριν από τα 115α γενέθλιά της.

Πριμ 7.200 ευρώ θα λάβουν 100.000 εργαζόμενοι στη Volkswagen. Αφού κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους ρεκόρ, σχεδόν 22 δισεκατομμυρίων ευρώ, το 2012 η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να δώσει πριμ ύψους 7.200 ευρώ σε καθέναν από τους περίπου 100.000 υπαλλήλους της. Πέρσι το πριμ είχε ανέλθει στα 7.500 ευρώ κατ
REUTERS / CHRISTIAN CHARISIUS

Αφού κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους ρεκόρ, σχεδόν 22 δισεκατομμυρίων ευρώ, το 2012 η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να δώσει πριμ ύψους 7.200 ευρώ σε καθέναν από τους περίπου 100.000 υπαλλήλους της. Πέρσι το πριμ είχε ανέλθει στα 7.500 ευρώ κατ' άτομο.

Ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο για την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αποχωρεί από το Δικαστικό Μέγαρο για τις δικαστικές φυλακές Διαβατών. Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλο, τον στενό του συνεργάτη Μ. Λεμούσια και τον πρώην ταμία Π. Σαξώνη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αποχωρεί από το Δικαστικό Μέγαρο για τις δικαστικές φυλακές Διαβατών. Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλο, τον στενό του συνεργάτη Μ. Λεμούσια και τον πρώην ταμία Π. Σαξώνη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο.

Καθημερινή ζωή στο Πακιστάν. Νεαρός μαζεύει πλαστικά αντικείμενα από ένα σωρό σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί σε κατάληξη υπονόμου  στη Λαχώρη του Πακιστάν.
REUTERS / MOHSIN RAZA

Νεαρός μαζεύει πλαστικά αντικείμενα από ένα σωρό σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί σε κατάληξη υπονόμου  στη Λαχώρη του Πακιστάν.

Ο Moody
REUTERS / MAX ROSSI

Προεκλογικές αφίσες σε δρόμο της Ρώμης. Ο οίκος Moody's ανακοίνωσε ότι το ατελέσφορο αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών είναι αρνητικό για το αξιόχρεο της χώρας, επειδή αυξάνει την πιθανότητα νέων εκλογών, παρατείνοντας την πολιτική αβεβαιότητα. Ο Moody's έχει διαβαθμίσει το αξιόχρεο της Ιταλίας στην κατηγορία Baa2 από πέρυσι τον Ιούλιο.

Η τελευταία ακρόαση του πάπα Βενέδικτου. Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι συνέρευσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την τελευταία ακρόαση του πάπα Βενέδικτου. Κατά την σημερινή του τελευταία επαφή με τους πιστούς ως επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ο Βενέδικτος Ιστ
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι συνέρευσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την τελευταία ακρόαση του πάπα Βενέδικτου. Κατά την σημερινή του τελευταία επαφή με τους πιστούς ως επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ο Βενέδικτος Ιστ' ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν, αναφερόμενος ιδιαίτερα στους καρδινάλιους, τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού «και όλους όσους υπηρετούν την Αγία Έδρα χωρίς να είναι γνωστοί, με πίστη και ταπεινότητα».

ROBOY. Το τμήμα τεχνητής νοημοσύνης του πανεπιστημίου της Ζυρίχης παρουσίασε την Τετάρτη το ανδροειδές ROBOY. Το ρομπότ δημιουργήθηκε σε μόλις εννέα μήνες με τη συνεργασία φοιτητών και μεταπτυχιακών σπουδαστών.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Το τμήμα τεχνητής νοημοσύνης του πανεπιστημίου της Ζυρίχης παρουσίασε την Τετάρτη το ανδροειδές ROBOY. Το ρομπότ δημιουργήθηκε σε μόλις εννέα μήνες με τη συνεργασία φοιτητών και μεταπτυχιακών σπουδαστών.