Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 19:07

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013.

Ο ιταλικός Τύπος ανησυχεί για το πολιτικό αδιέξοδο. «Εκρηξη Γκρίλο», «Παράλυτο Κοινοβούλιο», «Η Ιταλία προ ακυβερνησίας»: οι ιταλικές εφημερίδες εκφράζουν ομοφώνως την ανησυχία τους για το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η Ιταλία λόγω της απουσίας πλειοψηφίας στη Γερουσία. Η Corriere della Sera κάνει λόγο για «ψήφο σοκ» και για «κοινοβούλιο χωρίς πλειοψηφία». Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα τονίζει ότι η επιτυχία του Κινήματος 5 Αστέρων αντιστοιχεί στην επικράτηση μίας Ιταλίας ευρωσκεπτικιστικής μπροστά στην οικονομική λιτότητα.
EPA / MICHAEL KAPPELER

«Εκρηξη Γκρίλο», «Παράλυτο Κοινοβούλιο», «Η Ιταλία προ ακυβερνησίας»: οι ιταλικές εφημερίδες εκφράζουν ομοφώνως την ανησυχία τους για το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η Ιταλία λόγω της απουσίας πλειοψηφίας στη Γερουσία. Η Corriere della Sera κάνει λόγο για «ψήφο σοκ» και για «κοινοβούλιο χωρίς πλειοψηφία». Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα τονίζει ότι η επιτυχία του Κινήματος 5 Αστέρων αντιστοιχεί στην επικράτηση μίας Ιταλίας ευρωσκεπτικιστικής μπροστά στην οικονομική λιτότητα.

Απολύσεις σχεδιάζει η JP Morgan. Η JPMorgan Chase & Co σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 3.000 με 4.000 άτομα. Οι απολύσεις αφορούν στο κομμάτι της εμπορικής τραπεζικής και αντιπροσωπεύουν το 1,5% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.
REUTERS / EDUARDO MUNOZ

Η JPMorgan Chase & Co σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 3.000 με 4.000 άτομα. Οι απολύσεις αφορούν στο κομμάτι της εμπορικής τραπεζικής και αντιπροσωπεύουν το 1,5% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Πανσέληνος στη Νέα Υόρκη. Το γεμάτο φεγγάρι ανεβαίνει πίσω από το κτήριο Εμπαϊρ Στέητ, στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / GARY HERSHORN

Το γεμάτο φεγγάρι ανεβαίνει πίσω από το κτήριο Εμπαϊρ Στέητ, στη Νέα Υόρκη.

Γεννητούρια στο ζωολογικό κήπο της Πράγας. Τα πρώτα του βήματα, για να πιάσει ένα κλαδί που του προσφέρει η μητέρα του, κάνει το νεογέννητο ελεφαντάκι στο ζωολογικό κήπο της Πράγας. Το δύο εβδομάδων θηλυκό, στο οποίο οι υπεύθυνοι δεν έχουν δώσει ακόμα όνομα, είναι ο πρώτος ελέφαντας που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία στην ιστορία του κήπου.
REUTERS / PETR JOSEK

Τα πρώτα του βήματα, για να πιάσει ένα κλαδί που του προσφέρει η μητέρα του, κάνει το νεογέννητο ελεφαντάκι στο ζωολογικό κήπο της Πράγας. Το δύο εβδομάδων θηλυκό, στο οποίο οι υπεύθυνοι δεν έχουν δώσει ακόμα όνομα, είναι ο πρώτος ελέφαντας που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία στην ιστορία του κήπου.

Θα σκοράρει κόντρα στην ιταλική εφορία ο Μαραντόνα;. Ο θρύλος της στρογγυλής θεάς Ντιέγκο Μαραντόνα βρίσκεται στην Ιταλία για να επιλύσει μακροχρόνιες διαφωνίες με τις φορολογικές αρχές της χώρας.  Ο Μαραντόνα κατηγορείται για την μη καταβολή των φόρων ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
REUTERS / CIRO DE LUCA

Ο θρύλος της στρογγυλής θεάς Ντιέγκο Μαραντόνα βρίσκεται στην Ιταλία για να επιλύσει μακροχρόνιες διαφωνίες με τις φορολογικές αρχές της χώρας.  Ο Μαραντόνα κατηγορείται για την μη καταβολή των φόρων ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πορεία τυφλών έξω από το ΥΠΟΙΚ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ) έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα με τη στήριξη και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ). Από το υπουργείο Οικονομικών τους προτάθηκε να συναντηθούν με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ) έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα με τη στήριξη και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ). Από το υπουργείο Οικονομικών τους προτάθηκε να συναντηθούν με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν

Η Πεντάμορφη και το Τέρας. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν ζήτησε από τη γαλλική δικαιοσύνη την κατάσχεση ενός βιβλίου που εξιστορεί την σχέση του, το 2012, με τη συγγραφέα του βιβλίου αυτού που τιτλοφορείται «Η Πεντάμορφη και το Τέρας». Ο DSK εγκαλεί την δοκιμιογράφο Μαρσελά Γιακούμπ και τον εκδότη της τον οίκο Stock για «παραβίαση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής».
REUTERS / CHRISTIAN HARTMANN

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν ζήτησε από τη γαλλική δικαιοσύνη την κατάσχεση ενός βιβλίου που εξιστορεί την σχέση του, το 2012, με τη συγγραφέα του βιβλίου αυτού που τιτλοφορείται «Η Πεντάμορφη και το Τέρας». Ο DSK εγκαλεί την δοκιμιογράφο Μαρσελά Γιακούμπ και τον εκδότη της τον οίκο Stock για «παραβίαση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής».

Και πρωθυπουργός και πατέρας. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον επιστρέφει στη Ντάουνινγκ Στριτ αφού συνόδεψε την κόρη του στο σχολείο, στο κεντρικό Λονδίνο.
REUTERS / ANDREW WINNING

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον επιστρέφει στη Ντάουνινγκ Στριτ αφού συνόδεψε την κόρη του στο σχολείο, στο κεντρικό Λονδίνο.

Βρετανία: «δεν θα συμμετάσχει» στο κονκλάβιο ο καρδινάλιος Ο
REUTERS / DAVID MOIR

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στη Βρετανία, καρδινάλιος Κιθ Ο' Μπράιεν, παραιτήθηκε τη Δευτέρα, μία ημέρα αφού απέρριψε τις καταγγελίες πως συμπεριφέρθηκε με «ανάρμοστο» τρόπο μαζί με άλλους ιερωμένους. Στην ανακοίνωσή του ο καρδινάλιος επιβεβαιώνει ότι «δεν θα τους συνοδεύσω (σ.σ. τους άλλους καρδινάλιους) για αυτό το κονκλάβιο». Ο πάπας Βενέδικτος αποδέχθηκε την παραίτησή του.

Η ομάδα 5+1 θα προτείνει χαλάρωση των κυρώσεων στην Τεχεράνη. Οι μεγάλες δυνάμεις θα προτείνουν σήμερα στο Ιράν χαλάρωση των κυρώσεων, αν η Τεχεράνη δεχτεί να επανεξετάσει ορισμένες πλευρές του πυρηνικού της προγράμματος, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην ομάδα 5+1, λίγο πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Αλμάτι του Καζακστάν.
REUTERS / STANISLAV FILIPPOV

Οι μεγάλες δυνάμεις θα προτείνουν σήμερα στο Ιράν χαλάρωση των κυρώσεων, αν η Τεχεράνη δεχτεί να επανεξετάσει ορισμένες πλευρές του πυρηνικού της προγράμματος, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην ομάδα 5+1, λίγο πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Αλμάτι του Καζακστάν.

Η International Herald Tribune θα μετονομαστεί σε International New York Times. Ο όμιλος New York Times ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το όνομα της International Herald Tribune, της διεθνούς έκδοσής της που εδρεύει στο Παρίσι, για να την μετονομάσει σε International New York Times. Η International New York Times θα εκδίδεται στο Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, διευκρίνισε επίσης ο όμιλος, ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις τους προσεχείς μήνες.
REUTERS / SHANNON STAPLETON

Ο όμιλος New York Times ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το όνομα της International Herald Tribune, της διεθνούς έκδοσής της που εδρεύει στο Παρίσι, για να την μετονομάσει σε International New York Times. Η International New York Times θα εκδίδεται στο Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, διευκρίνισε επίσης ο όμιλος, ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις τους προσεχείς μήνες.

Θαλάσσιοι ελέφαντες παρείχαν σημαντικές πληροφορίες για ανεξερεύνητα νερά του Ανταρκτικού ωκεανού. Θαλάσσιοι ελέφαντες, έχοντας προσαρτημένο στο κεφάλι τους ειδικούς αισθητήρες, βοήθησαν τους επιστήμονες να καταλάβουν καλύτερα πως σχηματίζονται τα ψυχρότερα και βαθύτερα νερά του ωκεανού και παρείχαν στοιχεία ζωτικής σημασίας για την κατανόηση του ρόλου που παίζει η Ανταρκτική θάλασσα στο παγκόσμιο κλίμα.
REUTERS / MARK HINDELL

Θαλάσσιοι ελέφαντες, έχοντας προσαρτημένο στο κεφάλι τους ειδικούς αισθητήρες, βοήθησαν τους επιστήμονες να καταλάβουν καλύτερα πως σχηματίζονται τα ψυχρότερα και βαθύτερα νερά του ωκεανού και παρείχαν στοιχεία ζωτικής σημασίας για την κατανόηση του ρόλου που παίζει η Ανταρκτική θάλασσα στο παγκόσμιο κλίμα.

Συντριβή αερόστατου στο Λούξορ. Αερόστατο συνετρίβη κοντά στο Λούξορ της Αιγύπτου σκοτώνοντας 19 τουρίστες που επέβαιναν. Το δυστύχημα οφείλεται σε έκρηξη υγραερίου που σημειώθηκε σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος. Εννέα από τους νεκρούς είναι από το Χονγκ Κονγκ. Οι υπόλοιποι είναι Ιάπωνες, Βρετανοί και Γάλλοι. Ενας αιγύπτιος ξεναγός περιλαμβάνεται επίσης στα θύματα.
REUTERS / STRINGER/EGYPT

Αερόστατο συνετρίβη κοντά στο Λούξορ της Αιγύπτου σκοτώνοντας 19 τουρίστες που επέβαιναν. Το δυστύχημα οφείλεται σε έκρηξη υγραερίου που σημειώθηκε σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος. Εννέα από τους νεκρούς είναι από το Χονγκ Κονγκ. Οι υπόλοιποι είναι Ιάπωνες, Βρετανοί και Γάλλοι. Ενας αιγύπτιος ξεναγός περιλαμβάνεται επίσης στα θύματα.

Η πρώτη περιοδεία του Κέρι. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στέκεται μπροστά από την Πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ, που έφτασε στο Βερολίνο τη Δευτέρα, έχει ξεκινήσει περιοδεία και θα επισκεφτεί το Παρίσι, τη Ρώμη, την Άγκυρα, το Κάιρο, το Ριάντ, το Αμπού Ντάμπι και την Ντόχα πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ στις 6 Μαρτίου.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στέκεται μπροστά από την Πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ, που έφτασε στο Βερολίνο τη Δευτέρα, έχει ξεκινήσει περιοδεία και θα επισκεφτεί το Παρίσι, τη Ρώμη, την Άγκυρα, το Κάιρο, το Ριάντ, το Αμπού Ντάμπι και την Ντόχα πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ στις 6 Μαρτίου.

Δραστικό περιορισμό του κράτους ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης. Σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα από όλους, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990 - 1993». Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι κρίσιμο να προχωρήσουν ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της γραφειοκρατίας» για να συμπληρώσει πως «δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα από όλους, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990 - 1993». Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι κρίσιμο να προχωρήσουν ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της γραφειοκρατίας» για να συμπληρώσει πως «δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους».

Μπροστά στο φάσμα της ακυβερνησίας η Ιταλία. Μπροστά στο φάσμα της ακυβερνησίας βρίσκεται η Ιταλία μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που χαρακτηρίσθηκαν από την εκρηκτική άνοδο ενός πρώην κωμικού, ανέδειξαν κεντροαριστερή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μία Γερουσία χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία και προκαλούν την έντονη ανησυχία των ευρωπαίων εταίρων της χώρας. «Εκλογές σοκ που μάς δίνουν ένα ακινητοποιημένο κοινοβούλιο», είναι ο τίτλος της Corriere della Sera.
REUTERS / YARA NARDI

Μπροστά στο φάσμα της ακυβερνησίας βρίσκεται η Ιταλία μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που χαρακτηρίσθηκαν από την εκρηκτική άνοδο ενός πρώην κωμικού, ανέδειξαν κεντροαριστερή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μία Γερουσία χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία και προκαλούν την έντονη ανησυχία των ευρωπαίων εταίρων της χώρας. «Εκλογές σοκ που μάς δίνουν ένα ακινητοποιημένο κοινοβούλιο», είναι ο τίτλος της Corriere della Sera.