Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας - 25/2/2013

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 17:03

Οι φωτογραφίες της ημέρας - 25/2/2013

Πανηγυρισμοί μετά την εκλογή Αναστασιάδη. Υποστηρικτές του Νίκου Αναστασιάδη πανηγυρίζουν για την εκλογή του νέου πρόεδρου της Κύπρου στη Λευκωσία. Ισχυρή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη έδωσαν οι ψηφοφόροι στις προεδρικές εκλογές με τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ να ανακηρύσσεται νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με ποσοστό 57,48%.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Υποστηρικτές του Νίκου Αναστασιάδη πανηγυρίζουν για την εκλογή του νέου πρόεδρου της Κύπρου στη Λευκωσία. Ισχυρή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη έδωσαν οι ψηφοφόροι στις προεδρικές εκλογές με τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ να ανακηρύσσεται νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με ποσοστό 57,48%.

Ρεκόρ το ποσοστό του Νίκου Αναστασιάδη. Το 57, 48% , με το οποίο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εξελέγη έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει υποψήφιος στην μεταμακαριακή περίοδο. Ο Νίκος Αναστασιάδης ξεπέρασε το 56, 54%, που είχε συγκεντρώσει το 1983 ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο με την συνεργασία του ΑΚΕΛ. Με εκλογή Αναστασιάδη ο ΔΗΣΥ επιστρέφει στην εξουσία μετά από δέκα χρόνια, μετά την δεκαετή διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος ηττήθηκε στις προεδρικές του 2003 από τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Το 57, 48% , με το οποίο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εξελέγη έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει υποψήφιος στην μεταμακαριακή περίοδο. Ο Νίκος Αναστασιάδης ξεπέρασε το 56, 54%, που είχε συγκεντρώσει το 1983 ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο με την συνεργασία του ΑΚΕΛ. Με εκλογή Αναστασιάδη ο ΔΗΣΥ επιστρέφει στην εξουσία μετά από δέκα χρόνια, μετά την δεκαετή διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος ηττήθηκε στις προεδρικές του 2003 από τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο.

Επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία. Η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε σήμερα το εθνικό πάρκο Γκορέμ στην Καππαδοκία, στην Τουρκία. Η κα Μέρκελ είχε τη Δευτέρα συναντήσεις με τους κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες στην Τουρκία, καθώς και με σημαίνοντες επιχειρηματικούς παράγοντες.
REUTERS / STRINGER

Η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε σήμερα το εθνικό πάρκο Γκορέμ στην Καππαδοκία, στην Τουρκία. Η κα Μέρκελ είχε τη Δευτέρα συναντήσεις με τους κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες στην Τουρκία, καθώς και με σημαίνοντες επιχειρηματικούς παράγοντες.

Ορκωμοσία της προέδρου της Ν. Κορέας. Ο τραγουδιστής Psy εμφανίστηκε στην ορκωμοσία της Παρκ Γκεούν-χιέ, της πρώτης γυναίκας προέδρου της Νότιας Κορέας.
REUTERS / LEE JAE-WON

Ο τραγουδιστής Psy εμφανίστηκε στην ορκωμοσία της Παρκ Γκεούν-χιέ, της πρώτης γυναίκας προέδρου της Νότιας Κορέας.

Ο Πάπας ευχαριστεί τους πιστούς για τη στοργή τους. «Σας ευχαριστώ για την στοργή σας» τόνισε ο πάπας Βενέδικτος, απευθυνόμενος στους πιστούς, που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να ακούσουν το μήνυμά του. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου συνέρρευσαν, διακόσιες χιλιάδες καθολικοί πιστοί.
REUTERS / OSSERVATORE ROMANO

«Σας ευχαριστώ για την στοργή σας» τόνισε ο πάπας Βενέδικτος, απευθυνόμενος στους πιστούς, που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να ακούσουν το μήνυμά του. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου συνέρρευσαν, διακόσιες χιλιάδες καθολικοί πιστοί.

Ατύχημα στην πίστα της Daytona. Τουλάχιστον 12 θεατές και ένας οδηγός τραυματίστηκαν μετά τη σύγκρουση 10 αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του επαγγελματικού πρωταθλήματος της NASCAR το Σάββατο, όταν συντρίμμια από τα αυτοκίνητα εκτοξεύτηκαν προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί να παρακολουθήσει τον αγώνα. Η σύγκρουση συνέβη μόλις λίγα λεπτά πριν την λήξη.
REUTERS / PIERRE DUCHARME

Τουλάχιστον 12 θεατές και ένας οδηγός τραυματίστηκαν μετά τη σύγκρουση 10 αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του επαγγελματικού πρωταθλήματος της NASCAR το Σάββατο, όταν συντρίμμια από τα αυτοκίνητα εκτοξεύτηκαν προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί να παρακολουθήσει τον αγώνα. Η σύγκρουση συνέβη μόλις λίγα λεπτά πριν την λήξη.

Ο Τζίμι Τζόνσον νικητής του Daytona 500. Ο Τζίμι Τζόνσον στέφθηκε την Κυριακή νικητής του επαγγελματικού πρωταθλήματος της NASCAR, Daytona 500. Ο Ντάνικα Πάτρικ τερμάτισε όγδοος, ο Ντέιλ Έρνχαρντ δεύτερος και ο Μαρκ Μάρτιν τρίτος.
REUTERS / DOUG MURRAY

Ο Τζίμι Τζόνσον στέφθηκε την Κυριακή νικητής του επαγγελματικού πρωταθλήματος της NASCAR, Daytona 500. Ο Ντάνικα Πάτρικ τερμάτισε όγδοος, ο Ντέιλ Έρνχαρντ δεύτερος και ο Μαρκ Μάρτιν τρίτος.

Καλόγουστες οι περισσότερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Γκρι και μαύρο ήταν τα κυρίαρχα χρώματα στις επώνυμες τουαλέτες που φόρεσαν οι αστέρες του Χόλιγουντ κατά την χθεσινή απονομή των Όσκαρ. «Δεν υπήρξαν παραφωνίες φέτος, όλοι ήταν καλόγουστοι», δήλωσε η Αβρίλ Γκρέιαμ, υπεύθυνη μόδας και ομορφιάς του περιοδικού Harper
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Γκρι και μαύρο ήταν τα κυρίαρχα χρώματα στις επώνυμες τουαλέτες που φόρεσαν οι αστέρες του Χόλιγουντ κατά την χθεσινή απονομή των Όσκαρ. «Δεν υπήρξαν παραφωνίες φέτος, όλοι ήταν καλόγουστοι», δήλωσε η Αβρίλ Γκρέιαμ, υπεύθυνη μόδας και ομορφιάς του περιοδικού Harper's Bazaar. Ανάμεσα σε αυτές που ξεχώρισαν ήταν η Σαρλίζ Θέρον που εμφανίστηκε με μια δημιουργία του οίκου Ντιόρ.

Ο Κρίστοφ Βαλτς κέρδισε το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου. Ο Αυστριακός ηθοποιός Κρίστοφ Βαλτς κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, «Django, Ο Τιμωρός», όπου υποδυόταν τον ρόλο ενός εκκεντρικού οδοντίατρου. Ο Βαλτς κέρδισε το βραβείο έχοντας ως συνυποψήφιους τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν, Άλαν Άρκιν και Τόμι Λι Τζόουνς.
REUTERS / MIKE BLAKE

Ο Αυστριακός ηθοποιός Κρίστοφ Βαλτς κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, «Django, Ο Τιμωρός», όπου υποδυόταν τον ρόλο ενός εκκεντρικού οδοντίατρου. Ο Βαλτς κέρδισε το βραβείο έχοντας ως συνυποψήφιους τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν, Άλαν Άρκιν και Τόμι Λι Τζόουνς.

Οσκαρ σκηνοθεσίας στον Ανγκ Λι. Ο Ανγκ Λι κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του για τη σκηνοθεσία της ταινίας «Η Ζωή του Πι», μιας δραματικής ταινίας σε 3D βασισμένης στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιαν Μαρτέλ. Πρόκειται για μια περιπέτεια φαντασίας για ένα αγόρι στην Ινδία που επιζεί από το ναυάγιο ενός πλοίου και το οποίο βρίσκεται σε μια σωσίβια λέμβο με μια τίγρη της Βεγγάλης.
REUTERS / MIKE BLAKE

Ο Ανγκ Λι κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του για τη σκηνοθεσία της ταινίας «Η Ζωή του Πι», μιας δραματικής ταινίας σε 3D βασισμένης στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιαν Μαρτέλ. Πρόκειται για μια περιπέτεια φαντασίας για ένα αγόρι στην Ινδία που επιζεί από το ναυάγιο ενός πλοίου και το οποίο βρίσκεται σε μια σωσίβια λέμβο με μια τίγρη της Βεγγάλης.

Οσκαρ Α
REUTERS / MIKE BLAKE

Η Αμερικανίδα Τζένιφερ Λόρενς κέρδισε το 'Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Οδηγός Αισιοδοξίας» (Happiness Therapy). Η Λόρενς ήταν υποψήφια για το Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου με τις Τζέσικα Τσαστέιν ( Zero Dark Thirty), Εμανουέλ Ριβά (Αγάπη), Κουβενζανέ Γουόλις (Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου) και Ναόμι Γουότς (The Impossible).

Στον Ντάνιελ Ντέι Λιούις το Οσκαρ Α
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ο βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις κέρδισε για τρίτη φορά το Οσκαρ καλύτερου ηθοποιού ενσαρκώνοντας αυτή τη φορά τον αμερικανό πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν στην ταινία «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η Μισέλ Ομπάμα παρουσίασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας από τον Λευκό Οίκο. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα πραγματοποίησε εμφάνιση-έκπληξη στην 85η τελετή των βραβείων Όσκαρ, μέσω βιντεοοθόνης, από την Ουάσινγκτον για να ανακοινώσει το νικητή στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας. «Καλωσήρθατε στον Λευκό Οίκο», είπε η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα από την προεδρική κατοικία, φορώντας ένα ασημί φόρεμα, μετά τη σύντομη εισαγωγή του Τζακ Νίκολσον, ο οποίος βρισκόταν στη σκηνή του Dolby Theater.
REUTERS / MARIO ANZUONI

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα πραγματοποίησε εμφάνιση-έκπληξη στην 85η τελετή των βραβείων Όσκαρ, μέσω βιντεοοθόνης, από την Ουάσινγκτον για να ανακοινώσει το νικητή στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας. «Καλωσήρθατε στον Λευκό Οίκο», είπε η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα από την προεδρική κατοικία, φορώντας ένα ασημί φόρεμα, μετά τη σύντομη εισαγωγή του Τζακ Νίκολσον, ο οποίος βρισκόταν στη σκηνή του Dolby Theater.

Οσκαρ καλύτερης ταινίας στο «Argo» του Μπεν Αφλεκ. Η ταινία «Αrgo» του αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Μπεν Αφλεκ κέρδισε το
REUTERS / MARIO ANZUONI

Η ταινία «Αrgo» του αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Μπεν Αφλεκ κέρδισε το 'Οσκαρ καλύτερης ταινίας. Η ταινία αναφέρεται στην επιχείρηση διάσωσης από τη CIA έξι αμερικανών διπλωματών που κρατούντο όμηροι στο Ιράν, μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.