Multimedia

Τελετή ορκωμοσίας Μπαράκ Ομπάμα

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 20:13

Ο πρόεδρος Ομπάμα ορκίστηκε στη διάρκεια λιτής τελετής στο Λευκό Οίκο. Στη Γαλάζια Αίθουσα του Λευκού Οίκου, ενώπιον του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, ο Ομπάμα επανέλαβε τον ίδιο όρκο που είχε δώσει και το 2009, όταν έγινε ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην «ιδιωτική» αυτή τελετή, ήταν παρόντες η σύζυγός του Μισέλ, οι κόρες τους, 11χρονη Σάσα και 14χρονη Μάλια, άλλα μέλη της οικογένειάς του και στενοί του συνεργάτες.

REUTERS
Τζον Ρόμπερτς, Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου ΗΠΑ. Ορκωμοσία Ομπάμα, Λευκός Οίκος, 20/1/2013. Πριν τέσσερα χρόνια, στην αρχή της πρώτης του θητείας το 2009, ο Ομπάμα είχε ορκιστεί δύο φορές επειδή ο Τζον Ρόμπερτς, πρώτος δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είχε μπερδέψει τα λόγια του όρκου, που επαναλάμβανε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.
REUTERS / BRENDAN SMIALOWSKI

Πριν τέσσερα χρόνια, στην αρχή της πρώτης του θητείας το 2009, ο Ομπάμα είχε ορκιστεί δύο φορές επειδή ο Τζον Ρόμπερτς, πρώτος δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είχε μπερδέψει τα λόγια του όρκου, που επαναλάμβανε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.

Ομπαμα, Ορκωμοσία, Λευκός Οίκος, 20/1/2013. Ο πρόεδρος Ομπάμα ορκίστηκε στη διάρκεια λιτής τελετής στο Λευκό Οίκο,λίγο πριν το μεσημέρι (τοπική ώρα).
REUTERS / LARRY DOWNING

Ο πρόεδρος Ομπάμα ορκίστηκε στη διάρκεια λιτής τελετής στο Λευκό Οίκο,λίγο πριν το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Mπαράκ, Μισέλ, Ομπαμα, Ορκωμοσία, Λευκός Οίκος, 20/1/2013. Βάζοντας το ένα χέρι πάνω στην οικογενειακή Βίβλο, την οποία κρατούσε η σύζυγός του, Μισέλ, ο Ομπάμα ορκίστηκε ότι «θα εκπληρώσει πιστά τα καθήκοντα του προέδρου των ΗΠΑ» και «θα διαφυλάξει, θα προστατεύσει και θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα» της χώρας.
REUTERS / DOUG MILLS

Βάζοντας το ένα χέρι πάνω στην οικογενειακή Βίβλο, την οποία κρατούσε η σύζυγός του, Μισέλ, ο Ομπάμα ορκίστηκε ότι «θα εκπληρώσει πιστά τα καθήκοντα του προέδρου των ΗΠΑ» και «θα διαφυλάξει, θα προστατεύσει και θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα» της χώρας.

Ομπαμα, Ορκωμοσία, Λευκός Οίκος, 20/1/2013. Η τελετή της ορκωμοσίας θα επαναληφθεί αύριο Δευτέρα σε ειδική εξέδρα μπροστά στο Καπιτώλιο.
REUTERS / BRENDAN SMIALOWSKI

Η τελετή της ορκωμοσίας θα επαναληφθεί αύριο Δευτέρα σε ειδική εξέδρα μπροστά στο Καπιτώλιο.

Ομπαμα, Ορκωμοσία, Λευκός Οίκος, 20/1/2013. Παρόντες στην τελετή ήταν η σύζυγός του Μισέλ, οι κόρες τους, 11χρονη Σάσα (2η από δεξιά) και 14χρονη Μάλια
REUTERS / LARRY DOWNING

Παρόντες στην τελετή ήταν η σύζυγός του Μισέλ, οι κόρες τους, 11χρονη Σάσα (2η από δεξιά) και 14χρονη Μάλια

Μπαράκ, Μισέλ, Μαλία, Σάσα, Ομπαμα, Ορκωμοσία, Λευκός Οίκος, 20/1/2013. Ο Πρόεδρος δέχεται συγχαρητήρια από την οικογένεια του.
REUTERS / DOUG MILLS

Ο Πρόεδρος δέχεται συγχαρητήρια από την οικογένεια του.

Μπαράκ, Μισέλ, Μαλία, Σάσα, Ομπαμα, Ορκωμοσία, Λευκός Οίκος, 20/1/2013. Ο Πρόεδρος δέχεται συγχαρητήρια από την οικογένεια του.
REUTERS / LARRY DOWNING

Ο Πρόεδρος δέχεται συγχαρητήρια από την οικογένεια του.