Multimedia

Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 17:01

Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #1. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλάει από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλάει από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #2. Η συζήτηση και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, αποδεικνύουν ότι το κόμμα μας μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει, ανέφερε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, στο «κλείσιμο» των εργασιών της συνόδου του σώματος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Η συζήτηση και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, αποδεικνύουν ότι το κόμμα μας μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει, ανέφερε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, στο «κλείσιμο» των εργασιών της συνόδου του σώματος.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #3. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου (Δ) με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο (Α) παρακολουθούν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου (Δ) με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο (Α) παρακολουθούν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #4. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συζητά με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. /
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συζητά με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. /
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #5. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου παρευρίσκεται στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου παρευρίσκεται στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #6. O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παρευρίσκεται στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παρευρίσκεται στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #7. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρευρίσκεται στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρευρίσκεται στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #8. Αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές μέσα από τις διαδικασίες που αρχίζουν, ήταν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά, όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, νωρίτερα, δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές μέσα από τις διαδικασίες που αρχίζουν, ήταν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά, όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, νωρίτερα, δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #9. Ο γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής μιλάει από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ο γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής μιλάει από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #10. Υπέρ της αρχικής πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου για διαρχία τάχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος της Βουλής διατύπωσε ανοικτά τις απόψεις του για την πορεία του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα τονίζοντας ότι δεν εξηγήθηκαν επαρκώς σημαντικές επιτυχίες αλλά έγιναν και λάθη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Υπέρ της αρχικής πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου για διαρχία τάχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος της Βουλής διατύπωσε ανοικτά τις απόψεις του για την πορεία του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα τονίζοντας ότι δεν εξηγήθηκαν επαρκώς σημαντικές επιτυχίες αλλά έγιναν και λάθη.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #11. Με προσωπικό και συναισθηματικό τόνο ξεκίνησε την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμενος προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου εκθείασε το θάρρος και την γενναιότητά του για τις αποφάσεις που πήρε. «Φίλε Γιώργο σε συγχαίρω για τις γενναίες αποφάσεις γιατί η αποχώρηση από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δείχνει έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Με προσωπικό και συναισθηματικό τόνο ξεκίνησε την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμενος προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου εκθείασε το θάρρος και την γενναιότητά του για τις αποφάσεις που πήρε. «Φίλε Γιώργο σε συγχαίρω για τις γενναίες αποφάσεις γιατί η αποχώρηση από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δείχνει έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό».
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #12. Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η μέγιστη υποχρέωσή μας υπογράμμισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης στην εισήγηση του στην συνεδρίαση του σώματος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η μέγιστη υποχρέωσή μας υπογράμμισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης στην εισήγηση του στην συνεδρίαση του σώματος.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #13. Την συμφωνία του με το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ που πρότεινε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εξέφρασε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Την συμφωνία του με το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ που πρότεινε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εξέφρασε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #14. «Δεν λείπει ο αρχηγός, λείπει το ΠΑΣΟΚ» είπε ο Δημήτρης Ρέππας, στην εισήγησή του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι αν και διαφωνεί με την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου θα την ψηφίσει για να δείξει «ότι αυτήν την ώρα και με κάθε τρόπο έχουμε χρέος να παραμείνουμε σε κοινή γραμμή πλεύσης. Γιατί θέλω και η επόμενη ημέρα να είναι ημέρα ΠΑΣΟΚ».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
«Δεν λείπει ο αρχηγός, λείπει το ΠΑΣΟΚ» είπε ο Δημήτρης Ρέππας, στην εισήγησή του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι αν και διαφωνεί με την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου θα την ψηφίσει για να δείξει «ότι αυτήν την ώρα και με κάθε τρόπο έχουμε χρέος να παραμείνουμε σε κοινή γραμμή πλεύσης. Γιατί θέλω και η επόμενη ημέρα να είναι ημέρα ΠΑΣΟΚ».
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #15. Το στρατηγικό διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η με κάθε τρόπο ενότητα, αλλά η σφυρηλάτηση μιας συνολικής προοδευτικής συναντίληψης, τόνισε η Λούκα Κατσέλη στην ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική σε πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής και ιδιαιτέρως της οικονομικής πολιτικής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Το στρατηγικό διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η με κάθε τρόπο ενότητα, αλλά η σφυρηλάτηση μιας συνολικής προοδευτικής συναντίληψης, τόνισε η Λούκα Κατσέλη στην ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική σε πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής και ιδιαιτέρως της οικονομικής πολιτικής.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #16. Υπέρ της άμεσης εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, διαφωνώντας με την εισήγηση της πλειοψηφίας του Πολιτικού Συμβουλίου, τάχθηκε στην παρέμβασή της στο Εθνικό Συμβούλιο η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Υπέρ της άμεσης εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, διαφωνώντας με την εισήγηση της πλειοψηφίας του Πολιτικού Συμβουλίου, τάχθηκε στην παρέμβασή της στο Εθνικό Συμβούλιο η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #17. Το καθοριστικό κατά την γνώμη της δίλημμα που έχει να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ αυτή την κρίσιμη στιγμή διατύπωσε η Άννα Διαμαντοπούλου κατά την ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. «Η θα τα παρατήσουμε τώρα ή θα πάμε μέχρι τέλους, χωρίς να βγάζει κανείς την ουρά του έξω», είπε η κ. Διαμαντοπούλου και απευθυνόμενη στον Ε. Βενιζέλο που περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο δίμηνο είπε: «Βαγγέλη έχεις αυτονόητα την απόλυτη στήριξή μας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Το καθοριστικό κατά την γνώμη της δίλημμα που έχει να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ αυτή την κρίσιμη στιγμή διατύπωσε η Άννα Διαμαντοπούλου κατά την ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. «Η θα τα παρατήσουμε τώρα ή θα πάμε μέχρι τέλους, χωρίς να βγάζει κανείς την ουρά του έξω», είπε η κ. Διαμαντοπούλου και απευθυνόμενη στον Ε. Βενιζέλο που περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο δίμηνο είπε: «Βαγγέλη έχεις αυτονόητα την απόλυτη στήριξή μας».
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #18. Σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για την πρωθυπουργική του θητεία άσκησε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου η Βάσω Παπανδρέου, επιρρίπτοντάς του όλες τις ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ, ενώ τάχθηκε υπέρ της εκλογής ηγεσίας του Κινήματος τώρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για την πρωθυπουργική του θητεία άσκησε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου η Βάσω Παπανδρέου, επιρρίπτοντάς του όλες τις ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ, ενώ τάχθηκε υπέρ της εκλογής ηγεσίας του Κινήματος τώρα.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #19. Το δικαίωμα του κ. Παπανδρέου να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, αν το επιθυμεί, αναγνώρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Επισήμανε, όμως, ότι αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε την αλλαγή της ηγεσίας, αυτό πρέπει να γίνει τώρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Το δικαίωμα του κ. Παπανδρέου να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, αν το επιθυμεί, αναγνώρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Επισήμανε, όμως, ότι αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε την αλλαγή της ηγεσίας, αυτό πρέπει να γίνει τώρα.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #20. Ο Χάρης Καστανίδης στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε αντίθετος «σε ταπεινωτικές διαδικασίες που θα ευτελίζουν τη διαδικασία εκλογής προέδρου από την βάση, αλλά ζήτησε εύσχημο τρόπο προεκλογικής εκστρατείας χωρίς να χρησιμοποιούν οι υπουργοί το κράτος ούτε οι άλλοι να ευτελίζουν με μικροπρέπειες την διαδικασία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ο Χάρης Καστανίδης στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε αντίθετος «σε ταπεινωτικές διαδικασίες που θα ευτελίζουν τη διαδικασία εκλογής προέδρου από την βάση, αλλά ζήτησε εύσχημο τρόπο προεκλογικής εκστρατείας χωρίς να χρησιμοποιούν οι υπουργοί το κράτος ούτε οι άλλοι να ευτελίζουν με μικροπρέπειες την διαδικασία.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #21. Την σύγκρουση και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των παραγώγων της προέταξε στην δική του εισήγηση ο Στέφανος Τζουμάκας, εκ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχουν δηλώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Την σύγκρουση και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των παραγώγων της προέταξε στην δική του εισήγηση ο Στέφανος Τζουμάκας, εκ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχουν δηλώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος.
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  #22. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου παρακολουθεί τις εργασίες στο κλείσιμο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου παρακολουθεί τις εργασίες στο κλείσιμο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.