Multimedia

Νέα Υόρκη: Συναυλία για τα θύματα του κυκλώνα «Σάντι»

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 14:31

Μια πλειάδα σταρ και προσωπικοτήτων ένωσαν τις δυνάμεις και το ταλέντο τους στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν, σε μια ιστορική συναυλία για τα θύματα του κυκλώνα Σάντι.

Τη συναυλία που διήρκησε πέντε ώρες, παρακολούθησαν περισσότεροι από 13.000 θεατές. Παράλληλα μεταδόθηκε από 37 τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και μέσω διαδικτύου.

Πέραν των εξαιρετικών καλλιτεχνών που ανέβηκαν στη σκηνή του Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν, αρκετοί σταρ προσέφεραν την βοήθειά τους στο τηλεφωνικό κέντρο για τις δωρεές και τη συγκέντρωση χρημάτων. Τα έσοδα θα δοθούν στην οργάνωση Robin Hood.

Ο κυκλώνας Σάντι έπληξε τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες στις 29 Οκτωβρίου προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 120 ανθρώπων και καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Επτά εβδομάδες αργότερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και ζεστό νερό και πρέπει ακόμα να βρεθούν λύσεις για την μακροπρόθεσμη στέγαση χιλιάδων κατοίκων των παραλιακών περιοχών, οι οποίοι έμειναν άστεγοι.