Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 16:50

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις . Μία γυναίκα στέκεται σύμφωνα με τα σημάδια- και τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης- στη σωστή πλευρά της κυλιόμενης σκάλας στο εμπορικό κέντρο Pondok Indah Mall, στην Τζακάρτα. Τα εμπορικά στην Ινδονησία ξεκινούν να λειτουργούν και πάλι από σήμερα. 
REUTERS / AJENG DINAR ULFIANA

Μία γυναίκα στέκεται σύμφωνα με τα σημάδια- και τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης- στη σωστή πλευρά της κυλιόμενης σκάλας στο εμπορικό κέντρο Pondok Indah Mall, στην Τζακάρτα. Τα εμπορικά στην Ινδονησία ξεκινούν να λειτουργούν και πάλι από σήμερα. 

Συγκέντρωση στο Black Trans Lives Matter. Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση Black Trans Lives Matter στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. 
REUTERS / STEPHANIE KEITH

Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση Black Trans Lives Matter στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. 

Ο Μεγάλος Περίπατος από ψηλά. Η πρώτη παρέμβαση του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας ξεκίνησε και υποδέχεται ήδη κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Η λεωφόρος Βασ. Όλγας με την πεζοδρόμηση και τις άλλες πιλοτικές αλλαγές που έγιναν από τον Δήμο Αθηναίων τις προηγούμενες ημέρες «θυμίζει πλέον κομμάτι μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης  που σέβεται όχι μόνο τους οδηγούς ΙΧ αλλά και τους πεζούς και τους χρήστες ποδηλάτων που γίνονται όλο και περισσότεροι και στη χώρα μας» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.
Eurokinissi / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Η πρώτη παρέμβαση του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας ξεκίνησε και υποδέχεται ήδη κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Η λεωφόρος Βασ. Όλγας με την πεζοδρόμηση και τις άλλες πιλοτικές αλλαγές που έγιναν από τον Δήμο Αθηναίων τις προηγούμενες ημέρες «θυμίζει πλέον κομμάτι μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης  που σέβεται όχι μόνο τους οδηγούς ΙΧ αλλά και τους πεζούς και τους χρήστες ποδηλάτων που γίνονται όλο και περισσότεροι και στη χώρα μας» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Δίκαια αιτήματα . Ποδηλάτες συμμετέχουν σε διαμαρτυρία κοντά στο δημαρχείο του Κιέβου (Ουκρανία). Οι διαδηλωτές ζητούν την δημιουργία ποδηλατόδρομων στην πόλη. 
 
REUTERS / GLEB GARANICH

Ποδηλάτες συμμετέχουν σε διαμαρτυρία κοντά στο δημαρχείο του Κιέβου (Ουκρανία). Οι διαδηλωτές ζητούν την δημιουργία ποδηλατόδρομων στην πόλη. 

 

Ανοίγουν τα μουσεία . Ανοιχτά στο κοινό είναι τα μουσεία της χώρας από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών που επιβλήθηκαν στη χώρα λόγω της πανδημίας. 
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανοιχτά στο κοινό είναι τα μουσεία της χώρας από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών που επιβλήθηκαν στη χώρα λόγω της πανδημίας. 

Φροντίδα στη Βρετανία. Εργαζόμενος στο Woburn Safari Park φροντίζει ένα ασιατικό ελέφαντα. Το πάρκο επαναλειτουργεί σήμερα για πρώτη φορά έπειτα από το lockdown που επέβαλε η Βρετανία για να περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊού. 
REUTERS / ANDREW BOYERS

Εργαζόμενος στο Woburn Safari Park φροντίζει ένα ασιατικό ελέφαντα. Το πάρκο επαναλειτουργεί σήμερα για πρώτη φορά έπειτα από το lockdown που επέβαλε η Βρετανία για να περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊού. 

Διασώσεις στην Κίνα. Τουλάχιστον δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη στο βυτίο φορτηγού που μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο και κινείτο σε αυτοκινητόδρομο της ανατολικής Κίνας (κοντά στην πόλη Γουενλίνγκ, στην επαρχία Τζετζιάνγκ) με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν σπίτια και εργοστάσια, ανακοίνωσαν οι αρχές.  
REUTERS / STRINGER

Τουλάχιστον δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη στο βυτίο φορτηγού που μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο και κινείτο σε αυτοκινητόδρομο της ανατολικής Κίνας (κοντά στην πόλη Γουενλίνγκ, στην επαρχία Τζετζιάνγκ) με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν σπίτια και εργοστάσια, ανακοίνωσαν οι αρχές.  

Αποφοίτηση στην εποχή του κορωνοϊού. Η χαρά της αποφοίτησης με τη συνοδεία ελικοπτέρων συνθέτουν μια εντυπωσιακή φωτογραφία. Οι απόφοιτοι της σχολής του West Point πετούν τα καπέλα τους, με τα ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ σηκωμένα για τη λήξη της τελετής αποφοίτησης του 2020 της αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας, μια τελετή στην οποία έδωσε το «παρών» ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Η τελετή ήταν όπως καμία άλλη στην 218ετή ιστορία του West Point. Οι απόφοιτοι, που είχαν απομονωθεί για 14 ημέρες πριν από την εκδήλωση, κάθισαν σε λευκές πτυσσόμενες καρέκλες σε απόσταση 6 μέτρων, οπότε τους επετράπη να βγάλουν τις μάσκες τους, ενώ η μπάντα του West Point έπαιξε με ασπίδες από πλεξιγκλάς για προστασία από τον κορωνοϊό.
REUTERS / Mike Segar

Η χαρά της αποφοίτησης με τη συνοδεία ελικοπτέρων συνθέτουν μια εντυπωσιακή φωτογραφία. Οι απόφοιτοι της σχολής του West Point πετούν τα καπέλα τους, με τα ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ σηκωμένα για τη λήξη της τελετής αποφοίτησης του 2020 της αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας, μια τελετή στην οποία έδωσε το «παρών» ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Η τελετή ήταν όπως καμία άλλη στην 218ετή ιστορία του West Point. Οι απόφοιτοι, που είχαν απομονωθεί για 14 ημέρες πριν από την εκδήλωση, κάθισαν σε λευκές πτυσσόμενες καρέκλες σε απόσταση 6 μέτρων, οπότε τους επετράπη να βγάλουν τις μάσκες τους, ενώ η μπάντα του West Point έπαιξε με ασπίδες από πλεξιγκλάς για προστασία από τον κορωνοϊό.

Στην Αρχαία Αγορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. 

Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές. Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και με μέτρα προστασίας εξαιτίας του κορωνοϊού, ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ. Συνολικά, φέτος, περίπου 100.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι περισσότεροι εξεταζόμενοι στο «νέο» σύστημα και οι υπόλοιποι στο «παλαιό».
INTIME NEWS / Image Photo Services

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και με μέτρα προστασίας εξαιτίας του κορωνοϊού, ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ. Συνολικά, φέτος, περίπου 100.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι περισσότεροι εξεταζόμενοι στο «νέο» σύστημα και οι υπόλοιποι στο «παλαιό».