Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 16:18

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.

Βραζιλία: Διαμαρτυρία για τα θύματα του κορωνοϊού . Ακτιβιστής τοποθετεί 110 σταυρούς στην πιο διάσημη παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, στην Κοπακαμπάνα. Οι σταυροί. στη διαμαρτυρία της οργάνωσης NGO Rio de Paz, συμβολίζουν τα λάθη της κυβέρνησης της Βραζιλίας στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Το υπουργείο Υγείας της χώρας κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο α κόμη 1.239 θανάτους και 30.412 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2,με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ξεπερνά έτσι το όριο των 40.000 νεκρών και τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να σπάει το φράγμα των 800.000. Το υπουργείο τόνισε ότι 345.595 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
EPA / ANTONIO LACERDA

Ακτιβιστής τοποθετεί 110 σταυρούς στην πιο διάσημη παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, στην Κοπακαμπάνα. Οι σταυροί. στη διαμαρτυρία της οργάνωσης NGO Rio de Paz, συμβολίζουν τα λάθη της κυβέρνησης της Βραζιλίας στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Το υπουργείο Υγείας της χώρας κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο α κόμη 1.239 θανάτους και 30.412 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2,με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ξεπερνά έτσι το όριο των 40.000 νεκρών και τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να σπάει το φράγμα των 800.000. Το υπουργείο τόνισε ότι 345.595 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Κακοκαιρία στη Γαλλία . Ένας άνδρας φωτογραφίζει κλειστή γέφυρα έπειτα από ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή Anduze (νότια Γαλλία). 
EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

Ένας άνδρας φωτογραφίζει κλειστή γέφυρα έπειτα από ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή Anduze (νότια Γαλλία). 

Πτήση στο Μεξικό. Επιβάτης με το μωρό της περνάει από έλεγχο στο σχεδόν άδειο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπενίτο Χουάρες, στην Πόλη του Μεξικού. Το Μεξικό ανοίγει πάλι για τους τουρίστες ανά πολιτεία. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα ανοίξει προς τα τέλη Ιουνίου ή τον Ιούλιο.
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Επιβάτης με το μωρό της περνάει από έλεγχο στο σχεδόν άδειο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπενίτο Χουάρες, στην Πόλη του Μεξικού. Το Μεξικό ανοίγει πάλι για τους τουρίστες ανά πολιτεία. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα ανοίξει προς τα τέλη Ιουνίου ή τον Ιούλιο.

Καλοκαιρινό τοπίο. Στιγμιότυπο από την παραλία Καραθώνας, έλίγο ξω από το Ναύπλιο, στην Αργολίδα. 
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από την παραλία Καραθώνας, έλίγο ξω από το Ναύπλιο, στην Αργολίδα. 

Θερμικές κάμερες στις αποβάθρες του Σταθμού Λαρίσης. Θερμικές κάμερες τίθενται σε λειτουργία από σήμερα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ως πρόσθετο προληπτικό μέτρο για τη θερμομέτρηση, τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και του προσωπικού. (Στιγμιότυπο από τον Σταθμό Λαρίσης)
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θερμικές κάμερες τίθενται σε λειτουργία από σήμερα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ως πρόσθετο προληπτικό μέτρο για τη θερμομέτρηση, τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και του προσωπικού. (Στιγμιότυπο από τον Σταθμό Λαρίσης)

Διαδηλώσεις στη Μανίλα. Διαδηλωτής στη Μανίλα (Φιλιππίνες) ποζάρει σαν πτώμα σε σκηνή εγκλήματος με ένα πλακάτ τοποθετημένο δίπλα του και γραμμένη τη φράση «Ουστ Ντουτέρτε». Η διαδήλωση είναι ενάντια στο «αντιτρομοκρατικό» νομοσχέδιο και πραγματοποείται την Ημέρα Αναξαρτησίας της χώρας. 
REUTERS / ELOISA LOPEZ

Διαδηλωτής στη Μανίλα (Φιλιππίνες) ποζάρει σαν πτώμα σε σκηνή εγκλήματος με ένα πλακάτ τοποθετημένο δίπλα του και γραμμένη τη φράση «Ουστ Ντουτέρτε». Η διαδήλωση είναι ενάντια στο «αντιτρομοκρατικό» νομοσχέδιο και πραγματοποείται την Ημέρα Αναξαρτησίας της χώρας. 

ΗΠΑ: Αντιπαράθεση Τραμπ - Σιάτλ για τη δημιουργία «αυτόνομης ζώνης». Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο Twitter μεταξύ αξιωματούχων του Σιάτλ και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τους κατηγορεί ότι εγκατέλειψαν την πόλη «σε φριχτούς αναρχικούς» και «εσωτερικούς τρομοκράτες», καθώς διαδηλωτές κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού έχουν καταλάβει μία συνοικία.
REUTERS / LINDSEY WASSON

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο Twitter μεταξύ αξιωματούχων του Σιάτλ και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τους κατηγορεί ότι εγκατέλειψαν την πόλη «σε φριχτούς αναρχικούς» και «εσωτερικούς τρομοκράτες», καθώς διαδηλωτές κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού έχουν καταλάβει μία συνοικία.

Δειλινό στη Θεσσαλονίκη. Ψεύτικα χρώματα στον ουρανό πάνω από την παραλία της Θεσσαλονίκης. 
INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ψεύτικα χρώματα στον ουρανό πάνω από την παραλία της Θεσσαλονίκης. 

Οι Βρετανοί ευχαριστούν δημόσια τους ήρωές τους . Ένα διώροφο λεωφορείο διασχίζει την Όξφορντ Στριτ στο Λονδίνο κάτω από σημαίες και πανό με το μήνυμα «Σας ευχαριστούμε ήρωές μας». Με αυτόν τον τρόπο η πόλη αποδίδει φόρο τιμής στους ανθρώπους που κάθε μέρα εργάζονται από οποιοδήποτε πόστο και με οποιοδήποτε κόστος για να αναχαιτίσουν τη φονική πανδημία.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Ένα διώροφο λεωφορείο διασχίζει την Όξφορντ Στριτ στο Λονδίνο κάτω από σημαίες και πανό με το μήνυμα «Σας ευχαριστούμε ήρωές μας». Με αυτόν τον τρόπο η πόλη αποδίδει φόρο τιμής στους ανθρώπους που κάθε μέρα εργάζονται από οποιοδήποτε πόστο και με οποιοδήποτε κόστος για να αναχαιτίσουν τη φονική πανδημία.