Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 16:25

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020.

Βουλή: Κορυφώνεται η συζήτηση επί του ν/σ του υπ. Παιδείας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά στα έδρανα της Βουλής με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Στην Ολομέλεια της Βουλής κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά στα έδρανα της Βουλής με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Στην Ολομέλεια της Βουλής κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ιδανική εξάσκηση. Η αθλήτρια της ρυθμικής Lynne Karina Hutchison προπονείται σε παραθαλάσσια περιοχή στο Χόουβ (Βρετανία). 
REUTERS / PETER CZIBORRA

Η αθλήτρια της ρυθμικής Lynne Karina Hutchison προπονείται σε παραθαλάσσια περιοχή στο Χόουβ (Βρετανία). 

Τηλεφωνική γραμμή για τον κορωνοϊό στη Σομαλία . Η Jihan Ali Mohamud και ο συνάδελφός της εργάζονται στο τηλεφωνικό κέντρο για τον κορωνοϊό με έδρα το Μογκαντίσου. Αποστολή τους είναι να απαντούν δωρεάν σε κλήσεις σχετικές με την πανδημία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερα από 200.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρονται σήμερα συνολικά στην αφρικανική ήπειρο. 
REUTERS / FEISAL OMAR

Η Jihan Ali Mohamud και ο συνάδελφός της εργάζονται στο τηλεφωνικό κέντρο για τον κορωνοϊό με έδρα το Μογκαντίσου. Αποστολή τους είναι να απαντούν δωρεάν σε κλήσεις σχετικές με την πανδημία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερα από 200.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρονται σήμερα συνολικά στην αφρικανική ήπειρο. 

Συνάντηση Σακελλαροπούλου- Ιερώνυμου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχεται τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και την Ελλάδα συνολικά. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχεται τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και την Ελλάδα συνολικά. 

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη . Στιγμιότυπο από το πανελλαδικό συλλαλητήριο εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη.
INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από το πανελλαδικό συλλαλητήριο εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη.

Αισιόδοξα μηνύματα. «Αυτό που μένει είναι το μέλλον» αναγράφεται στη βιτρίνα και στο t-shirt της κούκλας στη βιτρίνα του καταστήματος στην Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη). 
REUTERS / JORGE SILVA

«Αυτό που μένει είναι το μέλλον» αναγράφεται στη βιτρίνα και στο t-shirt της κούκλας στη βιτρίνα του καταστήματος στην Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη). 

Ξεκινά ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας. Παρεμβάσεις από τον δήμο Αθηναίων στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο πλαίσιο των έργων για τον «Μεγάλο Περίπατο». Η αρχή των παρεμβάσεων, γίνεται από την Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολο της και την οδό Ηρώδου Αττικού επίσης στο σύνολο της με στόχο να αυξηθεί σημαντικά ο ελεύθερος χώρος για την κυκλοφορία των πεζών αλλά και των ποδηλάτων.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Παρεμβάσεις από τον δήμο Αθηναίων στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο πλαίσιο των έργων για τον «Μεγάλο Περίπατο». Η αρχή των παρεμβάσεων, γίνεται από την Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολο της και την οδό Ηρώδου Αττικού επίσης στο σύνολο της με στόχο να αυξηθεί σημαντικά ο ελεύθερος χώρος για την κυκλοφορία των πεζών αλλά και των ποδηλάτων.

Μακάβριες προετοιμασίες . Εργαζόμενος σε γραφείο τελετών προετοιμάζει φέρετρα που θα μεταφερθούν αργότερα σε νοσοκομεία του Ισλαμαμπάντ για να μεταφερθούν οι ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απηύθυνε έκκληση στο Πακιστάν να επιστέψει σε lockdown, αν και δεν συνηθίζει να κάνει τέτοιου είδους προτροπές μεμονωμένα σε χώρες. Ειδικότερα, ο ΠΟΥ πρότεινε στις αρχές της χώρας να εφαρμόσουν ξανά περιορισμούς περιοδικά – δύο εβδομάδες lockdown κι έπειτα δύο βδομάδες χαλάρωση των μέτρων, ανάλογα με την πορεία της νόσου.
EPA / SOHAIL SHAHZAD

Εργαζόμενος σε γραφείο τελετών προετοιμάζει φέρετρα που θα μεταφερθούν αργότερα σε νοσοκομεία του Ισλαμαμπάντ για να μεταφερθούν οι ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απηύθυνε έκκληση στο Πακιστάν να επιστέψει σε lockdown, αν και δεν συνηθίζει να κάνει τέτοιου είδους προτροπές μεμονωμένα σε χώρες. Ειδικότερα, ο ΠΟΥ πρότεινε στις αρχές της χώρας να εφαρμόσουν ξανά περιορισμούς περιοδικά – δύο εβδομάδες lockdown κι έπειτα δύο βδομάδες χαλάρωση των μέτρων, ανάλογα με την πορεία της νόσου.

Το τελευταίο αντίο στον Τζορτζ Φλόιντ. Η κόρη του Τζοτζ Φλόιντ, Τζιάνα, και η μητέρα της συμμετέχουν στην κηδεία του ανθρώπου που «θα αλλάξει τον κόσμο», στο Χιούστον, τη γενέτειρα του Φλόιντ. Το τελευταίο αντίο στον αδελφό, τον πατέρα, τον αθλητή, τον μέντορα που η μοίρα του επεφύλασσε να γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος ενός κινήματος για την καταπολέμηση της αστυνομικής βίας και των φυλετικών διακρίσεων είπαν χιλιάδες Αμερικανοί. 
REUTERS / POOL

Η κόρη του Τζοτζ Φλόιντ, Τζιάνα, και η μητέρα της συμμετέχουν στην κηδεία του ανθρώπου που «θα αλλάξει τον κόσμο», στο Χιούστον, τη γενέτειρα του Φλόιντ. Το τελευταίο αντίο στον αδελφό, τον πατέρα, τον αθλητή, τον μέντορα που η μοίρα του επεφύλασσε να γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος ενός κινήματος για την καταπολέμηση της αστυνομικής βίας και των φυλετικών διακρίσεων είπαν χιλιάδες Αμερικανοί. 

Διαδήλωση ενάντια στον Μπολσονάρου . Διαδηλωτής ντυμμένος κλόουν συμμετέχει σε διαμαρτυρία στην Μπραζίλια κατά του ακροδεξιού προέδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου. Στη χώρα καταγράφηκαν  ακόμη 1.272 θάνατοι ασθενών και 32.091 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. 
REUTERS / ADRIANO MACHADO

Διαδηλωτής ντυμμένος κλόουν συμμετέχει σε διαμαρτυρία στην Μπραζίλια κατά του ακροδεξιού προέδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου. Στη χώρα καταγράφηκαν  ακόμη 1.272 θάνατοι ασθενών και 32.091 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. 

Έναρξη σταδιοδρομίας σε μία νέα δεκαετία με φόντο τον Covid-19. Αποφοίτηση στα χρόνια του κορωνοϊού. Σε Drive-In η τελετή στο Νιου Χαμσάιρ, μα για τον 18χρονο μετράει η γιορτή. Με τους φίλους και την οικογένεια σε παράξενη εποχή, που μεταλλάσσει την κοινωνική ζωή. Αν, ωστόσο, ανατρέξουμε στο παρελθόν, μπορεί και να αναθαρρήσουμε. Μετά την ισπανική γρίπη, είχαμε την ξέφρενη δεκαετία του ‘20.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Αποφοίτηση στα χρόνια του κορωνοϊού. Σε Drive-In η τελετή στο Νιου Χαμσάιρ, μα για τον 18χρονο μετράει η γιορτή. Με τους φίλους και την οικογένεια σε παράξενη εποχή, που μεταλλάσσει την κοινωνική ζωή. Αν, ωστόσο, ανατρέξουμε στο παρελθόν, μπορεί και να αναθαρρήσουμε. Μετά την ισπανική γρίπη, είχαμε την ξέφρενη δεκαετία του ‘20.