Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 16:33

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 01 Ιουνίου 2020.

Βόλτα στις πυραμίδες της Γκίζας . Κόσμος περιφέρεται με μάσκες στις πυραμίδες της Γκίζας. Η κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στις αγορές, στις επιχειρήσεις, στα κυβερνητικά κτήρια, στις τράπεζες, σε ιδιωτικά ιδρύματα, καθώς και στις μεταφορές είτε με μέσα μαζικής μετακίνησης είτε με ιδωτικό μέσο. 
EPA / Mohamed Hossam

Κόσμος περιφέρεται με μάσκες στις πυραμίδες της Γκίζας. Η κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στις αγορές, στις επιχειρήσεις, στα κυβερνητικά κτήρια, στις τράπεζες, σε ιδιωτικά ιδρύματα, καθώς και στις μεταφορές είτε με μέσα μαζικής μετακίνησης είτε με ιδωτικό μέσο. 

Χαλαρώνει το lockdown ακόμη και στις Φιλιππίνες. Εκατομμύρια άνθρωποι επέστρεψαν σήμερα στην εργασία τους στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα, καθώς ένα από τα αυστηρότερα και με τη μεγαλύτερη διάρκεια lockdowns στον κόσμο χαλάρωσε σε μια προσπάθεια να τονωθεί η οικονομία που έχει πληγεί από τα μέτρα περιορισμού. (Στιγμιότυπο από μίνι μπας στην περιοχή Kawit)
EPA / FRANCIS R. MALASIG

Εκατομμύρια άνθρωποι επέστρεψαν σήμερα στην εργασία τους στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα, καθώς ένα από τα αυστηρότερα και με τη μεγαλύτερη διάρκεια lockdowns στον κόσμο χαλάρωσε σε μια προσπάθεια να τονωθεί η οικονομία που έχει πληγεί από τα μέτρα περιορισμού. (Στιγμιότυπο από μίνι μπας στην περιοχή Kawit)

Η τροπική καταιγίδα Αμάντα στο Ελ Σαλβαδόρ. Κόσμος σπρώχνει ένα ταξί που έχει κολλήσει σε πλημμυρισμένο δρόμο του Σαν Σαλβαδόρ. Η τροπική καταιγίδα Αμάντα, η πρώτη της περιόδου στον Ειρηνικό Ωκεανό, έπληξε χθες Κυριακή τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων στη δεύτερη χώρα, όπου ο πρόεδρος κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
EPA / Rodrigo Sura

Κόσμος σπρώχνει ένα ταξί που έχει κολλήσει σε πλημμυρισμένο δρόμο του Σαν Σαλβαδόρ. Η τροπική καταιγίδα Αμάντα, η πρώτη της περιόδου στον Ειρηνικό Ωκεανό, έπληξε χθες Κυριακή τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων στη δεύτερη χώρα, όπου ο πρόεδρος κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Επεισόδια στην Ουάσινγκτον. Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στην Ουάσινγκτον. Στο επίκεντρο των αναλύσεων και σχολίων του Τύπου τα δραματικά επεισόδια που πυροδότησε στις ΗΠΑ ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ. Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών η κλιμάκωση είναι ηθελημένη από τον Τραμπ.
EPA / SHAWN THEW

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στην Ουάσινγκτον. Στο επίκεντρο των αναλύσεων και σχολίων του Τύπου τα δραματικά επεισόδια που πυροδότησε στις ΗΠΑ ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ. Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών η κλιμάκωση είναι ηθελημένη από τον Τραμπ.

Στο στόμα του... βρυκόλακα. Μία γυναίκα με μάσκα επισκέπτεται την έκθεση «Vampires» στο πολιτιστικό κέντρο CaixaForum της Μαδρίτης (Ισπανία). 
REUTERS / SERGIO PEREZ

Μία γυναίκα με μάσκα επισκέπτεται την έκθεση «Vampires» στο πολιτιστικό κέντρο CaixaForum της Μαδρίτης (Ισπανία). 

Συγκέντρωση για τους πρόσφυγες. Συγκέντρωση στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τις εξώσεις από τα διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA. 
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συγκέντρωση στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τις εξώσεις από τα διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA. 

Επισκέψιμο ξανά το Κολοσσαίο  . Δημοσιογράφοι επισκέπτονται το Κολοσσαίο, στη Ρώμη, κατά την πρώτη μέρα που ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο κοινό. Το Κολοσσαίο παρέμεινε κλειστό για τρεις μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έπληξε την Ιταλία, και πλέον θα λειτουργεί με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και άλλα μέτρα υγιεινής. 
REUTERS / YARA NARDI

Δημοσιογράφοι επισκέπτονται το Κολοσσαίο, στη Ρώμη, κατά την πρώτη μέρα που ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο κοινό. Το Κολοσσαίο παρέμεινε κλειστό για τρεις μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έπληξε την Ιταλία, και πλέον θα λειτουργεί με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και άλλα μέτρα υγιεινής. 

Προετοιμασίες για προβολές στην Μπανγκόκ. Συνεργείο απολυμαίνει κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες στην Μπανγκόκ, καθώς η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης χαλάρωσε κι άλλο τα μέτρα που είχε επιβάλει για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. 
REUTERS / JORGE SILVA

Συνεργείο απολυμαίνει κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες στην Μπανγκόκ, καθώς η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης χαλάρωσε κι άλλο τα μέτρα που είχε επιβάλει για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Χαλάρωση στο Ναύπλιο. Στιγμιότυπο από την παραλία Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο.
 
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από την παραλία Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο.

 

«Πρώτο κουδούνι» μετά από 2,5 μήνες σε δημοτικά σχολεία. Μαθητές επιστρέφουν στα θρανία του 5ου Δημοτικου Σχολείου Γλυφάδας καθώς ανοίγουν σήμερα τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων, για να υποδεχθούν τους μαθητές που επιστρέφουν μετά από δυόμιση μήνες, με ειδικούς κανόνες για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μαθητές επιστρέφουν στα θρανία του 5ου Δημοτικου Σχολείου Γλυφάδας καθώς ανοίγουν σήμερα τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων, για να υποδεχθούν τους μαθητές που επιστρέφουν μετά από δυόμιση μήνες, με ειδικούς κανόνες για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Δακρυγόνα έξω από τον Λευκό Οίκο. Σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα· πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) προκειμένου να διαλύσει συμμετέχοντες σε διαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μπροστά στον Λευκό Οίκο, ενώ επεισόδια ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της Ουάσιγκτον.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα· πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) προκειμένου να διαλύσει συμμετέχοντες σε διαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μπροστά στον Λευκό Οίκο, ενώ επεισόδια ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της Ουάσιγκτον.

Η ροζ λίμνη, μία εικόνα από άλλον πλανήτη. Η λήψη μιας selfie σε ένα τοπίο που μοιάζει να βρίσκεται στον πλανήτη Άρη, είναι κάτι που επιβάλλεται όταν βρεθεί κάποιος στη λιμνοθάλασσα Σασίκ-Σιβάς που ξεδιπλώνεται δίπλα από την πόλη Γεβπατόρια στη χερσόνησο της Κριμαίας στην Ουκρανία. Τα χρώματα στα νερά της λίμνης όταν είναι ιδανικές οι καιρικές συνθήκες, όπως στη φωτογραφία, παίρνουν μια βαθιά ροζ απόχρωση, η οποία δημιουργείται εξαιτίας της μεγάλης πυκνότητας του θαλασσινού αλατιού και των χημικών στοιχείων που διαθέτουν συγκεκριμένες ομάδες φυκιών. Η πυκνότητα του αλατιού είναι τόσο μεγάλη που είναι σχεδόν αδύνατο το ανθρώπινο σώμα να βουλιάξει στα έτσι κι αλλιώς ρηχά νερά με μόλις ένα μέτρο βάθος. 
REUTERS / ALEXEY PAVLISHAK

Η λήψη μιας selfie σε ένα τοπίο που μοιάζει να βρίσκεται στον πλανήτη Άρη, είναι κάτι που επιβάλλεται όταν βρεθεί κάποιος στη λιμνοθάλασσα Σασίκ-Σιβάς που ξεδιπλώνεται δίπλα από την πόλη Γεβπατόρια στη χερσόνησο της Κριμαίας στην Ουκρανία. Τα χρώματα στα νερά της λίμνης όταν είναι ιδανικές οι καιρικές συνθήκες, όπως στη φωτογραφία, παίρνουν μια βαθιά ροζ απόχρωση, η οποία δημιουργείται εξαιτίας της μεγάλης πυκνότητας του θαλασσινού αλατιού και των χημικών στοιχείων που διαθέτουν συγκεκριμένες ομάδες φυκιών. Η πυκνότητα του αλατιού είναι τόσο μεγάλη που είναι σχεδόν αδύνατο το ανθρώπινο σώμα να βουλιάξει στα έτσι κι αλλιώς ρηχά νερά με μόλις ένα μέτρο βάθος.