Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 16:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.

«Γιατροί, όχι μάρτυρες». Υγειονομικό προσωπικό παίρνει μέρος σε διαμαρτυρία έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, στο Λονδίνο, έπειτα από την τελευταία μέρα της καμπάνιας «Χειροκρότα αυτούς που μας φροντίζουν» (Clap for our Carers) για την υποστήριξη του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS). 
REUTERS / HANNAH MCKAY

Υγειονομικό προσωπικό παίρνει μέρος σε διαμαρτυρία έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, στο Λονδίνο, έπειτα από την τελευταία μέρα της καμπάνιας «Χειροκρότα αυτούς που μας φροντίζουν» (Clap for our Carers) για την υποστήριξη του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS). 

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη . Παρέμβαση διαμαρτυρίας του κινήματος Άγρυπνη Θεσσαλονίκη έξω από το κτήριο της ΕΡΤ3 για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. 
INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παρέμβαση διαμαρτυρίας του κινήματος Άγρυπνη Θεσσαλονίκη έξω από το κτήριο της ΕΡΤ3 για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. 

Renault: Αντιδράσεις για τις 15.000 απολύσεις . Εργαζόμενοι της Renault κλείνουν την είσοδο ενός από τα εργοστάσιά της στην περιοχή Choisy-le-Roi, κοντά στο Παρίσι. Η Renault προχώρησε στην παραδοχή ότι οι φιλοδοξίες της για παγκόσμια επέκταση ήταν μη-ρεαλιστικές και ανέφικτες, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα σχέδια-σοκ που ανακοίνωσε για την κατάργηση 15.000 θέσεων εργασίας, συρρίκνωση της παραγωγής και λουκέτο σε εργοστάσια στη Γαλλία. 
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Εργαζόμενοι της Renault κλείνουν την είσοδο ενός από τα εργοστάσιά της στην περιοχή Choisy-le-Roi, κοντά στο Παρίσι. Η Renault προχώρησε στην παραδοχή ότι οι φιλοδοξίες της για παγκόσμια επέκταση ήταν μη-ρεαλιστικές και ανέφικτες, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα σχέδια-σοκ που ανακοίνωσε για την κατάργηση 15.000 θέσεων εργασίας, συρρίκνωση της παραγωγής και λουκέτο σε εργοστάσια στη Γαλλία. 

Συνάντηση με τον Βαν Γκογκ. Επισκέπτες της έκθεσης «Meet Vicent Van Gogh», που φιλοξενείται στη Λισαβόνα (Πορτογαλία), διακρίνονται σε καθρέφτη κατά την ξενάγηγή τους με μάσκες στην αίθουσα. 
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Επισκέπτες της έκθεσης «Meet Vicent Van Gogh», που φιλοξενείται στη Λισαβόνα (Πορτογαλία), διακρίνονται σε καθρέφτη κατά την ξενάγηγή τους με μάσκες στην αίθουσα. 

Στο βάθος κέντρο αισθητικής . Εργαζόμενες με στολή σε κέντρο αισθητικής στην Καλκούτα (Ινδία) βρίσκονται εν αναμονή στο χώρο του κατατήματος. 
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Εργαζόμενες με στολή σε κέντρο αισθητικής στην Καλκούτα (Ινδία) βρίσκονται εν αναμονή στο χώρο του κατατήματος. 

O Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στα social media. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κρατάει την εφημερίδα New York Post καθώς μιλάει στους δημοσιογράφους. Ο Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανοίγοντας έτσι λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές ένα μέτωπο με τις πλατφόρμες εκείνες, που θεωρείται ότι αξιοποίησε με απόλυτη επιτυχία το 2016 για την εκλογή του. Η απόφαση του Twitter να επισημάνει δύο αναρτήσεις τους ως παραπλανητικές ήταν η αφορμή που αναζητούσε ο Αμερικανός πρόεδρος ώστε να κηρύξει τον πόλεμο κατά των μέσων, τα οποία κατηγορεί για διακρίσεις, παρέμβαση στην πολιτική διαδικασία και ανεξέλεγκτες εξουσίες. 
REUTERS / JONATHAN ERNST

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κρατάει την εφημερίδα New York Post καθώς μιλάει στους δημοσιογράφους. Ο Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανοίγοντας έτσι λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές ένα μέτωπο με τις πλατφόρμες εκείνες, που θεωρείται ότι αξιοποίησε με απόλυτη επιτυχία το 2016 για την εκλογή του. Η απόφαση του Twitter να επισημάνει δύο αναρτήσεις τους ως παραπλανητικές ήταν η αφορμή που αναζητούσε ο Αμερικανός πρόεδρος ώστε να κηρύξει τον πόλεμο κατά των μέσων, τα οποία κατηγορεί για διακρίσεις, παρέμβαση στην πολιτική διαδικασία και ανεξέλεγκτες εξουσίες. 

Είναι θέμα οπτικής. Μία κοπέλα απολαμβάνει την ανοιξιάτικη βροχή στο κέντρο της Αθήνας. 
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μία κοπέλα απολαμβάνει την ανοιξιάτικη βροχή στο κέντρο της Αθήνας. 

Νύχτα οργής ξανά στη Μινεάπολη. Μία ακόμη νύχτα εμπρησμών βανδαλισμών και λεηλασιών, η τρίτη κατά σειρά, κύλησε στη Μινεάπολη, καθώς οι διαδηλωτές εξέφρασαν ξανά την οργή τους για τη βίαιη σύλληψη και τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού από λευκούς αστυνομικούς. Στη Μινεάπολη αναπτύχθηκε η εθνοφρουρά, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Σικάγο, το Λος Άντζελες και το Μέμφις.
REUTERS / ADAM BETTCHER

Μία ακόμη νύχτα εμπρησμών βανδαλισμών και λεηλασιών, η τρίτη κατά σειρά, κύλησε στη Μινεάπολη, καθώς οι διαδηλωτές εξέφρασαν ξανά την οργή τους για τη βίαιη σύλληψη και τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού από λευκούς αστυνομικούς. Στη Μινεάπολη αναπτύχθηκε η εθνοφρουρά, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Σικάγο, το Λος Άντζελες και το Μέμφις.

Στη Θράκη η ΠτΔ. Στιγμιότυπο από την χθεσινή επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» στην Ξάνθη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Θράκη. 
INTIME NEWS / ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Στιγμιότυπο από την χθεσινή επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» στην Ξάνθη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Θράκη. 

Νότια Κορέα: Κλείνουν ξανά σχολεία μετά τη νέα εστία κρουσμάτων. Ένα αγόρι κρατάει το χέρι της μαμάς του μέσα από τα κάγκελα του σχολικού κτηρίου στην πόλη Γκουανγκγού. Περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη τη Νότια Κορέα θα χρειαστεί, ωστόσο,  να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, λίγες μόλις μέρες αφότου οι μαθητές πέρασαν κάθησαν ξανά στα θρανία τους. Οι αρχές κήρυξαν «κατάσταση κρίσης» στην πρωτεύουσα Σεούλ, καθώς τουλάχιστον 56 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο.
REUTERS / YONHAP NEWS AGENCY

Ένα αγόρι κρατάει το χέρι της μαμάς του μέσα από τα κάγκελα του σχολικού κτηρίου στην πόλη Γκουανγκγού. Περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη τη Νότια Κορέα θα χρειαστεί, ωστόσο,  να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, λίγες μόλις μέρες αφότου οι μαθητές πέρασαν κάθησαν ξανά στα θρανία τους. Οι αρχές κήρυξαν «κατάσταση κρίσης» στην πρωτεύουσα Σεούλ, καθώς τουλάχιστον 56 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο.

Ντράιβ-ιν και για αγώνες ποδοσφαίρου. Στη Γερμανία κάποιοι ανακαλύπτουν την ντράιβ-ιν ντίσκο και απολαμβάνουν μουσική και χορό στο αυτοκίνητό τους. Στην Πράγα ανακάλυψαν το ντράιβ-ιν ποδόσφαιρο. Παρέα... με άλλα αυτοκίνητα, οι φίλοι της μπάλας παρακολούθησαν τον αγώνα Σπάρτα Πράγας - Βικτόρια Πλζεν σε ντράιβ-ιν κινηματογράφο. Επιστροφή στα γήπεδα μετά από δύο μήνες καραντίνας, πλην με άδειες κερκίδες. Ο ιός στήνει ακόμη παγίδες.
REUTERS / David W Cerny

Στη Γερμανία κάποιοι ανακαλύπτουν την ντράιβ-ιν ντίσκο και απολαμβάνουν μουσική και χορό στο αυτοκίνητό τους. Στην Πράγα ανακάλυψαν το ντράιβ-ιν ποδόσφαιρο. Παρέα... με άλλα αυτοκίνητα, οι φίλοι της μπάλας παρακολούθησαν τον αγώνα Σπάρτα Πράγας - Βικτόρια Πλζεν σε ντράιβ-ιν κινηματογράφο. Επιστροφή στα γήπεδα μετά από δύο μήνες καραντίνας, πλην με άδειες κερκίδες. Ο ιός στήνει ακόμη παγίδες.