Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 16:40

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 27 Μαΐου 2020.

Η πρώτη χώρα στην Κεντρική Αμερική που επιτρέπει τους γάμους ομοφύλων. Ο 76χρονος Marco Castillo φιλάει τον σύντροφό του Rodrigo Campos κατά τη διάρκεια του γάμου τους στο Σαν Χοσέ. Η Κόστα Ρίκα έδωσε το πράσινο φως για την τέλεση γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και έγινε έτσι η πρώτη χώρα της Κεντρικής Αμερικής που κάνει αυτό το βήμα έπειτα από μια δικαστική απόφαση-σταθμό που τέθηκε σε ισχύ.
EPA / JEFFREY ARGUEDAS

Ο 76χρονος Marco Castillo φιλάει τον σύντροφό του Rodrigo Campos κατά τη διάρκεια του γάμου τους στο Σαν Χοσέ. Η Κόστα Ρίκα έδωσε το πράσινο φως για την τέλεση γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και έγινε έτσι η πρώτη χώρα της Κεντρικής Αμερικής που κάνει αυτό το βήμα έπειτα από μια δικαστική απόφαση-σταθμό που τέθηκε σε ισχύ.

Φθινοπωρινό σκηνικό. Ένα ζευγάρι απολαμβάνει το φθινοπωρινό σκηνικό στην Αθήνα μετά τη νέα πτώση της θερμοκρασίας. 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένα ζευγάρι απολαμβάνει το φθινοπωρινό σκηνικό στην Αθήνα μετά τη νέα πτώση της θερμοκρασίας. 

Απώλειες στη Βραζιλία. Στιγμιότυπο από κηδεία στο μεγαλύτερο κοιμητήριο της Βραζιλίας, το Vila Formosa στο Σάο Πάολο. Για τέταρτη φορά αφότου η άρχισε η εξάπλωση της πανδημίας ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1.000 στη Βραζιλία το περασμένο 24ωρο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας 1.039 άτομα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες.
REUTERS / AMANDA PEROBELLI

Στιγμιότυπο από κηδεία στο μεγαλύτερο κοιμητήριο της Βραζιλίας, το Vila Formosa στο Σάο Πάολο. Για τέταρτη φορά αφότου η άρχισε η εξάπλωση της πανδημίας ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1.000 στη Βραζιλία το περασμένο 24ωρο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας 1.039 άτομα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες.

Νέες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Χρήση σπρέι πιπεριού έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών του Χονγκ Κονγκ σήμερα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές στην καρδιά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου, καθώς οι νέοι νόμοι για την εθνική ασφάλεια που προτείνει το Πεκίνο προκάλεσαν και πάλι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
REUTERS / TYRONE SIU

Χρήση σπρέι πιπεριού έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών του Χονγκ Κονγκ σήμερα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές στην καρδιά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου, καθώς οι νέοι νόμοι για την εθνική ασφάλεια που προτείνει το Πεκίνο προκάλεσαν και πάλι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Τεστ και διασκέψεις . Υγειονομικό προσωπικό απολυμαίνει φιαλίδιο που περιέχει δείγμα ενός ρεπόρτερ το οποιο προορίζεται για τεστ κορωνοϊού, πριν την λήξη της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας, στο ξενοδοχείο Diaoyutai του Πεκίνου. 
EPA / ROMAN PILIPEY

Υγειονομικό προσωπικό απολυμαίνει φιαλίδιο που περιέχει δείγμα ενός ρεπόρτερ το οποιο προορίζεται για τεστ κορωνοϊού, πριν την λήξη της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας, στο ξενοδοχείο Diaoyutai του Πεκίνου. 

Περιμένοντας το λεωφορείο. Κοριτσάκι στο Μουμπάι κουβαλάει τα πράγματά του περιμένοντας να επιβιβαστεί στο λεωφορείο με προορισμό την ινδική πολιτεία Ούταρ Πραντές. Εκατόν εβδομήντα θανάτους και 6.387 επιβεβαιωμένα κρούσματα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Ινδία, ενώ συμπληρώνει 65 ημέρες επιβολής μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.
REUTERS / FRANCIS MASCARENHAS

Κοριτσάκι στο Μουμπάι κουβαλάει τα πράγματά του περιμένοντας να επιβιβαστεί στο λεωφορείο με προορισμό την ινδική πολιτεία Ούταρ Πραντές. Εκατόν εβδομήντα θανάτους και 6.387 επιβεβαιωμένα κρούσματα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Ινδία, ενώ συμπληρώνει 65 ημέρες επιβολής μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Τα θέατρα του κορωνοϊού . Στιγμιότυπο από το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας (HNK), στο Ζάγκρεμπ, και το πρώτο γκαλά όπερας με τους θεατές να κάθονται σύμφωνα με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Χθες, έπειτα από δύο μήνες αποχής, τα θέατρα στην Κροατία άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους στο κοινό.  
EPA / ANTONIO BAT

Στιγμιότυπο από το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας (HNK), στο Ζάγκρεμπ, και το πρώτο γκαλά όπερας με τους θεατές να κάθονται σύμφωνα με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Χθες, έπειτα από δύο μήνες αποχής, τα θέατρα στην Κροατία άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους στο κοινό.  

Απελπισία στο Μεξικό. Μία γυναίκα συγκλονισμένη από το θάνατο ενός άντρα που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στηρίζει το σώμα της στην πόρτα του ασθενοφόρου που θα τον μεταφέρει σε νοσοκομείο στη Χουάρες (Μεξικό). 
REUTERS / JOSE LUIS GONZALEZ

Μία γυναίκα συγκλονισμένη από το θάνατο ενός άντρα που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στηρίζει το σώμα της στην πόρτα του ασθενοφόρου που θα τον μεταφέρει σε νοσοκομείο στη Χουάρες (Μεξικό). 

Πώς η Ιαπωνία νίκησε τον κορωνοϊό χωρίς lockdown. Συγκριτικά με την πλειονότητα των χωρών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κατάσταση έκτακτης αδράνειας, αλλά ήταν έτσι; Η Ιαπωνία μοιάζει με έναν ξεχωριστό πλανήτη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν επέλεξε lockdown, παρά μόνο σύσταση προς τους πολίτες να μένουν σπίτι. Ενθαρρύνθηκε η τηλεργασία, αλλά δεν έκλεισαν επιχειρήσεις, παρά μόνο για ένα διάστημα τα δημοτικά σχολεία. Με βάση αυτό το μοντέλο, ο αριθμός των νεκρών (830) από την Covid-19 είναι εξαιρετικά χαμηλός σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Αν και μερίδα αναλυτών υποστηρίζει ότι υπήρξε απόκρυψη στοιχείων, χάριν των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που τελικά αναβλήθηκαν, οι περισσότεροι αποδίδουν την επιτυχία στην ιαπωνική κουλτούρα, που δεν ευνοεί χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά, αλλά και στην εξοικείωση με τη μάσκα, εδώ και χρόνια.
REUTERS / ISSEI KATO

Συγκριτικά με την πλειονότητα των χωρών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κατάσταση έκτακτης αδράνειας, αλλά ήταν έτσι; Η Ιαπωνία μοιάζει με έναν ξεχωριστό πλανήτη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν επέλεξε lockdown, παρά μόνο σύσταση προς τους πολίτες να μένουν σπίτι. Ενθαρρύνθηκε η τηλεργασία, αλλά δεν έκλεισαν επιχειρήσεις, παρά μόνο για ένα διάστημα τα δημοτικά σχολεία. Με βάση αυτό το μοντέλο, ο αριθμός των νεκρών (830) από την Covid-19 είναι εξαιρετικά χαμηλός σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Αν και μερίδα αναλυτών υποστηρίζει ότι υπήρξε απόκρυψη στοιχείων, χάριν των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που τελικά αναβλήθηκαν, οι περισσότεροι αποδίδουν την επιτυχία στην ιαπωνική κουλτούρα, που δεν ευνοεί χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά, αλλά και στην εξοικείωση με τη μάσκα, εδώ και χρόνια.

«Ζωντάνεψε» το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Άνοιξε, έπειτα από δύο μήνες, η αίθουσα συναλλαγών (trading floor) του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE). Τίποτε όμως δεν θα είναι το ίδιο, μετά τους νέους κανονισμούς στην εποχή του κορωνοϊού.
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Άνοιξε, έπειτα από δύο μήνες, η αίθουσα συναλλαγών (trading floor) του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE). Τίποτε όμως δεν θα είναι το ίδιο, μετά τους νέους κανονισμούς στην εποχή του κορωνοϊού.