Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 16:09

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 26 Μαΐου 2020.

Φιλοσοφίες για την πανδημία. Ένας άνδρας διαβάζει μηνύματα που έχουν γραφτεί σε τηλεφωνικό θάλαμο στη South Molton Street του Λονδίνου (Βρετανία), με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού. 
REUTERS / PETER NICHOLLS

Ένας άνδρας διαβάζει μηνύματα που έχουν γραφτεί σε τηλεφωνικό θάλαμο στη South Molton Street του Λονδίνου (Βρετανία), με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού. 

Συναντήσεις στην Ιταλία . Ένας άνδρας στέκεται πίσω από διαχωριστικό για να συναντήσει ηλικιωμένη συγγενή του σε οίκο ευγηρίας στην περιοχή Capralba, κοντά στην Κρεμόνα της Ιταλίας. 
REUTERS / FLAVIO LO SCALZO

Ένας άνδρας στέκεται πίσω από διαχωριστικό για να συναντήσει ηλικιωμένη συγγενή του σε οίκο ευγηρίας στην περιοχή Capralba, κοντά στην Κρεμόνα της Ιταλίας. 

Η ομοιομορφία του Covid-19. Πλήθος κόσμου με μάσκες περπατάει στο σταθμό Shinagawa, στο Τόκιο, κατά την πρώτη μέρα που τέθηκε σε ισχύ η άρση της κατάστασης έκακτης ανάγκης στην πόλη. . 
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Πλήθος κόσμου με μάσκες περπατάει στο σταθμό Shinagawa, στο Τόκιο, κατά την πρώτη μέρα που τέθηκε σε ισχύ η άρση της κατάστασης έκακτης ανάγκης στην πόλη. . 

Φτώχεια και κορωνοϊός στη Χιλή . Κόσμος από φτωχή γειτονιά του Σαντιάγο (Χιλή) συμμετέχει σε διαμαρτυρία στην περιοχή «Puente Alto» ζητώντας από την κυβέρνηση διανομή φαγητού. 
REUTERS / IVAN ALVARADO

Κόσμος από φτωχή γειτονιά του Σαντιάγο (Χιλή) συμμετέχει σε διαμαρτυρία στην περιοχή «Puente Alto» ζητώντας από την κυβέρνηση διανομή φαγητού. 

Παιχνίδι στο νερό. Δύο κορίτσια απολαμβάνουν το παιχνίδι στο νερό στη σχεδόν άδεια παραλία Ule Lhuee στο Μπάντα Άτσεχ  (Ινδονησία).  
EPA / HOTLI SIMANJUNTAK

Δύο κορίτσια απολαμβάνουν το παιχνίδι στο νερό στη σχεδόν άδεια παραλία Ule Lhuee στο Μπάντα Άτσεχ  (Ινδονησία).  

Διεκδικήσεις στη Μαδρίτη. Το προσωπικό του νοσοκομείου La Paz στη Μαδρίτη (Ισπανία) παίρνει μέρος σε διαμαρτυρία με την οποία ζητάει προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, τις μονάδες υγείας και τους οίκους ευγηρίας. 
REUTERS / JUAN MEDINA

Το προσωπικό του νοσοκομείου La Paz στη Μαδρίτη (Ισπανία) παίρνει μέρος σε διαμαρτυρία με την οποία ζητάει προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, τις μονάδες υγείας και τους οίκους ευγηρίας. 

Ημέρα Ανεξαρτησίας στην Ιορδανία . Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς στο Αμμάν για την 74η επέτειο για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ιορδανίας. 
EPA / ANDRE PAIN

Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς στο Αμμάν για την 74η επέτειο για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ιορδανίας. 

Βόλτα στο Πεκίνο. Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εικονίζει ένα άνδρα να περπατάει σε δρόμο του Πεκίνου (Κίνα). 
REUTERS / THOMAS PETER

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εικονίζει ένα άνδρα να περπατάει σε δρόμο του Πεκίνου (Κίνα). 

Νέα καθημερινότητα στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε 1.300 δειγματοληπτικά τεστ που έγιναν από αφίξεις εξωτερικού αυτή την εβδομάδα, δεν υπήρξε ούτε ένα θετικό κρούσμα. 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε 1.300 δειγματοληπτικά τεστ που έγιναν από αφίξεις εξωτερικού αυτή την εβδομάδα, δεν υπήρξε ούτε ένα θετικό κρούσμα. 

Αλληλεγγύη στο Βασίλη Δημάκη. Στιγμιότυπο από συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, στην Αθήνα.   Να «σεβαστεί και να διασφαλίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση» του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη, «υλοποιώντας άμεσα τη δημόσια δέσμευσή και μεριμνώντας για την μεταγωγή του κύριου Δημάκη στη Δ
George Vitsaras / SOOC

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, στην Αθήνα.   Να «σεβαστεί και να διασφαλίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση» του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη, «υλοποιώντας άμεσα τη δημόσια δέσμευσή και μεριμνώντας για την μεταγωγή του κύριου Δημάκη στη Δ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού» καλεί την ελληνική Πολιτεία η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα τoυ Ανθρώπου (ΕΕΔΑ).

Έξυπνες κάμερες για την κοινωνική αποστασιοποίηση . Εργαζόμενος της εταιρίας μάνατζμεντ Infrabel στέκεται δίπλα σε οθόνη κάμερας με τεχνολογία η οποία εξασφαλίζει ότι τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19. Η κάμερα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες (Βέλγιο). 
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Εργαζόμενος της εταιρίας μάνατζμεντ Infrabel στέκεται δίπλα σε οθόνη κάμερας με τεχνολογία η οποία εξασφαλίζει ότι τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19. Η κάμερα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες (Βέλγιο).