Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 16:49

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 25 Μαΐου 2020.

Άνοιξε η εστίαση. Με τα καταστήματα εστίασης να ανεβάζουν τα ρολά τους και τις μετακινήσεις από και προς όλα τα νησιά να διεξάγονται πλέον ελεύθερα, μπαίνει σε εφαρμογή σήμερα η τέταρτη φάση του κυβερνητικού σχεδίου για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας. (Στιγμιότυπο από κατάστημα στον Πειραιά)
Eurokinissi / EUROKINISSI

Με τα καταστήματα εστίασης να ανεβάζουν τα ρολά τους και τις μετακινήσεις από και προς όλα τα νησιά να διεξάγονται πλέον ελεύθερα, μπαίνει σε εφαρμογή σήμερα η τέταρτη φάση του κυβερνητικού σχεδίου για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας. (Στιγμιότυπο από κατάστημα στον Πειραιά)

Θαλασσινή αύρα . Καθημερινό στιγμιότυπο από τον Αργολικό Κόλπο. 
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Καθημερινό στιγμιότυπο από τον Αργολικό Κόλπο. 

Στον Πειραιά για ξηροκάρπι. Επίσκεψη στον Πειραιά πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης.
Eurokinissi / EUROKINISSI

Επίσκεψη στον Πειραιά πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης.

Διαδηλώσεις στη Γερμανία . Κόσμος στο Βερολίνο κρατιέται χέρι χέρι και με πανό με φράσεις όπως «ποτέ ξανά φασισμός και πόλεμος» και «ό,τι σκέφτομαι, ό,τι λέω, ελευθερία, αποφασίζω μόνος μου» διαδηλώνει ενάντια στην πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης για τον Covid-19. (23 Μαΐου)
REUTERS / CHRISTIAN MANG

Κόσμος στο Βερολίνο κρατιέται χέρι χέρι και με πανό με φράσεις όπως «ποτέ ξανά φασισμός και πόλεμος» και «ό,τι σκέφτομαι, ό,τι λέω, ελευθερία, αποφασίζω μόνος μου» διαδηλώνει ενάντια στην πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης για τον Covid-19. (23 Μαΐου)

Ώρα φαγητού. Πτηνό (ερωδιός) ταΐζει το μικρό του σε φωλιά στο Μπακταπούρ (Νεπάλ). 
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Πτηνό (ερωδιός) ταΐζει το μικρό του σε φωλιά στο Μπακταπούρ (Νεπάλ). 

Σέλφι στη Βενετία. Ένα ζευγάρι φωτογραφίζεται φορώντας μάσκες στη γέφυρα του Ριάλτο, στη Βεντία (Ιταλία). 
REUTERS / MANUEL SILVESTRI

Ένα ζευγάρι φωτογραφίζεται φορώντας μάσκες στη γέφυρα του Ριάλτο, στη Βεντία (Ιταλία). 

Λειτουργία στη Βαρκελώνη . Πιστοί συμμετέχουν σε λειτουργία τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Βασιλική της Παναγίας του Ελέους στη Βαρκελώνη (Ισπανία). 
REUTERS / NACHO DOCE

Πιστοί συμμετέχουν σε λειτουργία τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Βασιλική της Παναγίας του Ελέους στη Βαρκελώνη (Ισπανία). 

Ελεύθερες πτήσεις στην Ινδία. Μέλος του κυβερνητικού οργανισμού CISF (Central Industrial Security Force) μιλάει με επιβάτη στο διεθνές αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι, στο Νέο Δελχί, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης της Ινδίας να επιτρέψει τις εσωτερικές πτήσεις στη χώρα. 
REUTERS / ADNAN ABIDI

Μέλος του κυβερνητικού οργανισμού CISF (Central Industrial Security Force) μιλάει με επιβάτη στο διεθνές αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι, στο Νέο Δελχί, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης της Ινδίας να επιτρέψει τις εσωτερικές πτήσεις στη χώρα. 

Μπολσονάρου παντού . Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, εμφανίζεται φορώντας μάσκα με την φιγούρα του στο παλάτι Alvorada στη Μπραζίλια. 
REUTERS / ADRIANO MACHADO

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, εμφανίζεται φορώντας μάσκα με την φιγούρα του στο παλάτι Alvorada στη Μπραζίλια. 

Εθνική επέτειος μνήμης με... βόλτα στην παραλία. Τυπικό φωτογραφικό στιγμιότυπο μιας ηλιόλουστης ημέρας στην παραλία Χάντινγκτον στην Καλιφόρνια, με τους Καλιφορνέζους να απολαμβάνουν την ποδηλατική τους βόλτα ή απλώς τις αχτίδες του ηλίου. Ωστόσο η χθεσινή ημέρα δεν ήταν μία ακόμα τυπική για τους Αμερικανούς, καθώς ήταν η Εθνική Ημέρα Μνήμης, κατά την οποία τιμώνται οι πεσόντες εν ώρα καθήκοντος, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στις ΗΠΑ. Η πανδημία του κορωνοϊού όμως καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε τελετή και τον συνεπακόλουθο συνωστισμό, με αποτέλεσμα οι Καλιφορνέζοι φέτος να γιορτάσουν μία από τις πιο σημαντικές εθνικές εορτές τους στις παραλίες.
REUTERS / PATRICK T. FALLON

Τυπικό φωτογραφικό στιγμιότυπο μιας ηλιόλουστης ημέρας στην παραλία Χάντινγκτον στην Καλιφόρνια, με τους Καλιφορνέζους να απολαμβάνουν την ποδηλατική τους βόλτα ή απλώς τις αχτίδες του ηλίου. Ωστόσο η χθεσινή ημέρα δεν ήταν μία ακόμα τυπική για τους Αμερικανούς, καθώς ήταν η Εθνική Ημέρα Μνήμης, κατά την οποία τιμώνται οι πεσόντες εν ώρα καθήκοντος, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στις ΗΠΑ. Η πανδημία του κορωνοϊού όμως καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε τελετή και τον συνεπακόλουθο συνωστισμό, με αποτέλεσμα οι Καλιφορνέζοι φέτος να γιορτάσουν μία από τις πιο σημαντικές εθνικές εορτές τους στις παραλίες.