Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 16:26

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 20 Μαΐου 2020.

«Στα μαγαζιά». Ένας άνδρας ψωνίζει από μικροπωλητή που πουλάει μάσκες σε δρόμο στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. 
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Ένας άνδρας ψωνίζει από μικροπωλητή που πουλάει μάσκες σε δρόμο στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. 

Στους αγρούς . Ένα κοριτσάκι φυσάει μία πικραλίδα σε αγρό γεμάτο παπαρούνες κοντά στα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία). 
 
EPA / GEORGI LICOVSKI

Ένα κοριτσάκι φυσάει μία πικραλίδα σε αγρό γεμάτο παπαρούνες κοντά στα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία). 

 

Ανοιξιάτικος σταθμός. Μία κοπέλα φωτογραφίζει τριαντάφυλλα έξω από σιδηροδρομικό σταθμό στο Τόκιο (Ιαπωνία). 
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Μία κοπέλα φωτογραφίζει τριαντάφυλλα έξω από σιδηροδρομικό σταθμό στο Τόκιο (Ιαπωνία). 

Επιτέλους στο πάρκο. Ηλικιωμένοι, τηρώντας τις ασφαλείς αποστάσεις, απολαμβάνουν τον ήλιο και τις μεταξύ τους συζητήσεις σε πάρκο του Σαν Σεμπάστιαν. Από αύριο στην Ισπανία γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας στον δρόμο ή στους δημόσιους χώρους, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων από όλους όσοι είναι άνω των 6 ετών.
EPA / JUAN HERRERO

Ηλικιωμένοι, τηρώντας τις ασφαλείς αποστάσεις, απολαμβάνουν τον ήλιο και τις μεταξύ τους συζητήσεις σε πάρκο του Σαν Σεμπάστιαν. Από αύριο στην Ισπανία γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας στον δρόμο ή στους δημόσιους χώρους, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων από όλους όσοι είναι άνω των 6 ετών.

Στην ουρά για φαγητό. Κόσμος περιμένει στην ουρά για τη διανομή φαγητού στο Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική).  Εκατομμύρια άνθρωποι «ενδέχεται να βυθιστούν στην ακραία φτώχεια» στην Αφρική εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, υπογράμμισε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καλώντας σε αυξημένη «διεθνή αλληλεγγύη» προς την ήπειρο.
EPA / KIM LUDBROOK

Κόσμος περιμένει στην ουρά για τη διανομή φαγητού στο Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική).  Εκατομμύρια άνθρωποι «ενδέχεται να βυθιστούν στην ακραία φτώχεια» στην Αφρική εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, υπογράμμισε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καλώντας σε αυξημένη «διεθνή αλληλεγγύη» προς την ήπειρο.

Ξεγνοιασιά στην Καμπούλ. Παιδιά κάνουν βουτιές στα νερά της λίμνης Qargha στην Καμπούλ (Αφγανιστάν). 
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Παιδιά κάνουν βουτιές στα νερά της λίμνης Qargha στην Καμπούλ (Αφγανιστάν). 

Πριν την καταιγίδα . Ψαράδες δένουν τις βάρκες τους καθώς ξεσπάει καταιγίδα στην περιοχή Baleswar της ινδικής πολιτείας Ορίσα. Εκατομμύρια ανθρώποι έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τις εστίες τους καθώς σούπερ κυκλώνας αναμένεται να χτυπήσει την Ινδία. 
REUTERS / STRINGER

Ψαράδες δένουν τις βάρκες τους καθώς ξεσπάει καταιγίδα στην περιοχή Baleswar της ινδικής πολιτείας Ορίσα. Εκατομμύρια ανθρώποι έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τις εστίες τους καθώς σούπερ κυκλώνας αναμένεται να χτυπήσει την Ινδία. 

Καντάδα στη Μπογκοτά . Μέλος ορχήστρας μαριάτσι κάνει καντάδα φορώντας μάσκα σε κατοίκους σε περιοχή της Μπογκοτά (Κολομβία). 
REUTERS / LUISA GONZALEZ

Μέλος ορχήστρας μαριάτσι κάνει καντάδα φορώντας μάσκα σε κατοίκους σε περιοχή της Μπογκοτά (Κολομβία). 

Ημέρα Μνήμης. Φωταγώγηση της Βουλής στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. 
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φωταγώγηση της Βουλής στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. 

Προληπτικοί ψεκασμοί κατά του SARS-CoV-2. Άρχισαν οι ψεκασμοί στην ιαπωνική εστίαση. Στην είσοδο του Kichiri Shinjuku στο Τόκιο ο άντρας της φωτογραφίας απολυμαίνεται από κορυφής μέχρις ονύχων με ένα υποχλωριώδες διάλυμα για την αδρανοποίηση του κορωνοϊού SARS-CoV-2, ενώ σε άλλους χώρους, όπως νοσοκομεία στην Ιαπωνία, ένα ρομπότ αξίας 140.000 δολ. κάνει απολύμανση μέσα σε δύο λεπτά, με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας (UV). Δεν έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από την ημέρα που ο ένοικος του Λευκού Οίκου έριξε την ιδέα για κατανάλωση απολυμαντικών ή έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία, και τη Δευτέρα αποκάλυψε ότι παίρνει χάπι υδροξυχλωροκίνης, μη εγκεκριμένο φάρμακο πρόληψης κατά του ιού.
REUTERS / ISSEI KATO

Άρχισαν οι ψεκασμοί στην ιαπωνική εστίαση. Στην είσοδο του Kichiri Shinjuku στο Τόκιο ο άντρας της φωτογραφίας απολυμαίνεται από κορυφής μέχρις ονύχων με ένα υποχλωριώδες διάλυμα για την αδρανοποίηση του κορωνοϊού SARS-CoV-2, ενώ σε άλλους χώρους, όπως νοσοκομεία στην Ιαπωνία, ένα ρομπότ αξίας 140.000 δολ. κάνει απολύμανση μέσα σε δύο λεπτά, με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας (UV). Δεν έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από την ημέρα που ο ένοικος του Λευκού Οίκου έριξε την ιδέα για κατανάλωση απολυμαντικών ή έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία, και τη Δευτέρα αποκάλυψε ότι παίρνει χάπι υδροξυχλωροκίνης, μη εγκεκριμένο φάρμακο πρόληψης κατά του ιού.