Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 16:53

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 13 Μαΐου 2020.

Ιδιαίτερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Κόσμος δειπνεί στο εστιατόριο Maison Saigon στην Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη). Το εστιατόριο έχει υιοθετήσει ένα ιδιαίτερο τρόπο τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης τοποθετώντας λούτρινα πάντα στις θέσεις που δεν επιτρέπεται να καθίσει κάποιος πελάτης του καταστήματος. 
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Κόσμος δειπνεί στο εστιατόριο Maison Saigon στην Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη). Το εστιατόριο έχει υιοθετήσει ένα ιδιαίτερο τρόπο τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης τοποθετώντας λούτρινα πάντα στις θέσεις που δεν επιτρέπεται να καθίσει κάποιος πελάτης του καταστήματος. 

Ζωντάνια στη Βουχάν . Κόσμος κυκλοφορεί με τα ποδήλατά του σε δρόμο της Βουχάν. Επίκεντρο της επιδημίας από τα τέλη Δεκεμβρίου, οπότε εμφανίστηκε η νόσος, η πόλη της κεντρικής Κίνας βγήκε από το σκληρό lockdown στις 8 Απριλίου. 
REUTERS / ALY SONG

Κόσμος κυκλοφορεί με τα ποδήλατά του σε δρόμο της Βουχάν. Επίκεντρο της επιδημίας από τα τέλη Δεκεμβρίου, οπότε εμφανίστηκε η νόσος, η πόλη της κεντρικής Κίνας βγήκε από το σκληρό lockdown στις 8 Απριλίου. 

Τετράποδες παρέες . Μια παρέα σκύλων ξεκουράζεται με την οικογένειά της σε παραλιακό δρόμο του Τελ Αβίβ (Ισραήλ). 
EPA / ABIR SULTAN

Μια παρέα σκύλων ξεκουράζεται με την οικογένειά της σε παραλιακό δρόμο του Τελ Αβίβ (Ισραήλ). 

Ζέστη στην Αθήνα. Καθημερινό στιγμιότυπο από την πλατεία Συντάγματος. 
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καθημερινό στιγμιότυπο από την πλατεία Συντάγματος. 

Εύκολες λύσεις. Ένα αγόρι κάθεται στην βαλίστα του μπαμπά του στην αποβάθρα σιδηροδρομικού σταθμού στο Νέο Δελχί (Ινδία). 
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ένα αγόρι κάθεται στην βαλίστα του μπαμπά του στην αποβάθρα σιδηροδρομικού σταθμού στο Νέο Δελχί (Ινδία). 

Προετοιμασίες στις πλαζ. Συνεργείο προετοιμάζει την οργανωμένη πλαζ της Βουλιαγμένης για να υποδεχθεί κόσμο το Σαββατοκύριακο με τα προβλεπόμενα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεργείο προετοιμάζει την οργανωμένη πλαζ της Βουλιαγμένης για να υποδεχθεί κόσμο το Σαββατοκύριακο με τα προβλεπόμενα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Υπόγειες μετακινήσεις . Κόσμος διακρίνεται με μάσκες στο μετρό του Λονδίνου (Βρετανία). 
REUTERS / HENRY NICHOLLS

Κόσμος διακρίνεται με μάσκες στο μετρό του Λονδίνου (Βρετανία). 

Στη διάθεση των πολιτών από σήμερα ολόκληρη η ανακαινισμένη πλατεία Ομονοίας. Στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας παραδίδεται σήμερα στο σύνολό της η πλατεία Ομονοίας. Η πλατεία ανακατασκευάστηκε ριζικά με χορηγίες ιδιωτών, αποκτώντας και πάλι το εμβληματικό της συντριβάνι, το οποίο έχει τώρα διάμετρο 30 μέτρων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας παραδίδεται σήμερα στο σύνολό της η πλατεία Ομονοίας. Η πλατεία ανακατασκευάστηκε ριζικά με χορηγίες ιδιωτών, αποκτώντας και πάλι το εμβληματικό της συντριβάνι, το οποίο έχει τώρα διάμετρο 30 μέτρων.

Καινούρια αρχή . Η φιγούρα της Monica Samudio, της οποίας ο σύζυγος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, αντικατοπτρίζεται στο παράθυρο του καινούριου σπιτιού της στην Πόλη του Μεξικού καθώς κοιτάζει απ΄έξω. Η Samudio μετακόμισε καθώς, όπως δηλώνει, άρχισαν οι κοινωνικές διακρίσεις στον περίγυρό της όταν αρρώστησαν η ίδια και ο σύζυγός της. 
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Η φιγούρα της Monica Samudio, της οποίας ο σύζυγος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, αντικατοπτρίζεται στο παράθυρο του καινούριου σπιτιού της στην Πόλη του Μεξικού καθώς κοιτάζει απ΄έξω. Η Samudio μετακόμισε καθώς, όπως δηλώνει, άρχισαν οι κοινωνικές διακρίσεις στον περίγυρό της όταν αρρώστησαν η ίδια και ο σύζυγός της. 

Εικόνα σουρεαλισμού. Μια εικόνα η οποία στην προ κορωνοϊού εποχή θα έμοιαζε πολύ ευφάνταστη για να είναι αληθινή. Ένας ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής δρομέας μεγάλων αποστάσεων προπονείται στο πάρκο Ρίτσμοντ στο Λονδίνο, κατά την πρώτη ημέρα που επιτράπηκε πλέον η άθληση στη Μ. Βρετανία, μαζί με απλούς πολίτες, αλλά και με ένα κοπάδι ελάφια! Ο Μοχάμεντ Μο Φάρα, ένας από τους καλύτερους δρομείς όλων των εποχών της Μ. Βρετανίας, με κλειστούς τους αθλητικούς χώρους εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό, εξασκείται σε δημόσιο χώρο μαζί με άλλους πολίτες, οι οποίοι δεν ξέρουν αν πρέπει να εκπλαγούν περισσότερο από την παρουσία των ελαφιών ή του Φάρα. 
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Μια εικόνα η οποία στην προ κορωνοϊού εποχή θα έμοιαζε πολύ ευφάνταστη για να είναι αληθινή. Ένας ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής δρομέας μεγάλων αποστάσεων προπονείται στο πάρκο Ρίτσμοντ στο Λονδίνο, κατά την πρώτη ημέρα που επιτράπηκε πλέον η άθληση στη Μ. Βρετανία, μαζί με απλούς πολίτες, αλλά και με ένα κοπάδι ελάφια! Ο Μοχάμεντ Μο Φάρα, ένας από τους καλύτερους δρομείς όλων των εποχών της Μ. Βρετανίας, με κλειστούς τους αθλητικούς χώρους εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό, εξασκείται σε δημόσιο χώρο μαζί με άλλους πολίτες, οι οποίοι δεν ξέρουν αν πρέπει να εκπλαγούν περισσότερο από την παρουσία των ελαφιών ή του Φάρα.