Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 16:31

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 11 Μαΐου 2020.

Μετά τη νόσο Covid-19 θα... . Ένα αγόρι στην Αμβέρσα (Βέλγιο) γράφει σε μαυροπίνακα τι σκοπεύει να κάνει όταν η πανδημία του κορωνοϊού θα αποτελεί πια παρελθόν. 
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Ένα αγόρι στην Αμβέρσα (Βέλγιο) γράφει σε μαυροπίνακα τι σκοπεύει να κάνει όταν η πανδημία του κορωνοϊού θα αποτελεί πια παρελθόν. 

Περιμένοντας το λεωφορείο. Μία γυναίκα μα μάσκα περιμένει σε στάση λεωφορείου στην πόλη Νιτερόι (Βραζιλία). Συνολικά, στη Βραζιλία έχουν πλέον καταγραφεί 11.519 θάνατοι επί συνόλου 168.331 κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορρωνοϊό.
REUTERS / RICARDO MORAES

Μία γυναίκα μα μάσκα περιμένει σε στάση λεωφορείου στην πόλη Νιτερόι (Βραζιλία). Συνολικά, στη Βραζιλία έχουν πλέον καταγραφεί 11.519 θάνατοι επί συνόλου 168.331 κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορρωνοϊό.

Ξεκούραση δίπλα στο εμπόρευμα. Πωλητής αυγών κάνει ένα διάλειμμα και κοιμάται μπροστά από τον πάγκο του στο Νέο Δελχί (Ινδία). 
EPA / HARISH TYAGI

Πωλητής αυγών κάνει ένα διάλειμμα και κοιμάται μπροστά από τον πάγκο του στο Νέο Δελχί (Ινδία). 

Διαμαρτυρία για τους αιτούντες άσυλο στη Μελβούρνη . Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο Mantra στη Μελβούρνη (Αυστραλία). Κάποιοι από τους διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στην οροφή του ξενοδοχείου ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι αιτούντες άσυλο που κρατούνται στο συγκεκριμένο κτήριο. . 
 
EPA / JAMES ROSS

Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο Mantra στη Μελβούρνη (Αυστραλία). Κάποιοι από τους διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στην οροφή του ξενοδοχείου ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι αιτούντες άσυλο που κρατούνται στο συγκεκριμένο κτήριο. . 

 

Μοναχικός και τολμηρός καουμπόι. Ο πλανόδιος μουσικός Robert Burck, γνωστός με το όνομα Γυμνός Καουμπόι, παίζει τη μουσική του στην άδεια πλατεία της Times Square στη Νέα Υόρκη. 
EPA / JUSTIN LANE

Ο πλανόδιος μουσικός Robert Burck, γνωστός με το όνομα Γυμνός Καουμπόι, παίζει τη μουσική του στην άδεια πλατεία της Times Square στη Νέα Υόρκη. 

Χαλάρωση στο πάρκο. Μία γυναίκα με μάσκα διαβάζει το βιβλίο της σε πάρκο στο Τόκιο (Ιαπωνία). 
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Μία γυναίκα με μάσκα διαβάζει το βιβλίο της σε πάρκο στο Τόκιο (Ιαπωνία). 

Συγκέντρωση νοσηλευτών . Στιγμιότυπο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας νοσηλευτών στην Αθήνα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών/Νοσηλευτριών.
Eurokinissi / EUROKINISSI

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας νοσηλευτών στην Αθήνα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών/Νοσηλευτριών.

Έρευνες για αγνοούμενους στην Ολλανδία . Διασώστες αναζητούν τρεις αγνοούμενους στην θαλάσσια περιοχή της πόλης Σεβενίνγκεν (Ολλανδία). Συνολικά πέντε σέρφερς αγνοούνταν στην περιοχή, με τους διασώστες να έχουν καταφέρει να ανασύρουν νεκρούς μόνο τους δύο από τους αγνοούμενους. 
EPA / Sem van der Wal

Διασώστες αναζητούν τρεις αγνοούμενους στην θαλάσσια περιοχή της πόλης Σεβενίνγκεν (Ολλανδία). Συνολικά πέντε σέρφερς αγνοούνταν στην περιοχή, με τους διασώστες να έχουν καταφέρει να ανασύρουν νεκρούς μόνο τους δύο από τους αγνοούμενους. 

Αναστάτωση στη Δυτική Όχθη. Ισραηλινές δυνάμεις σταματούν μία Παλαιστίνια στη Δυτική Όχθη και εκείνη κλαίει. Σήμερα το πρωί ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ένας Παλαιστίνιος στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης τον χτύπησε με μια πέτρα. 
REUTERS / MOHAMAD TOROKMAN

Ισραηλινές δυνάμεις σταματούν μία Παλαιστίνια στη Δυτική Όχθη και εκείνη κλαίει. Σήμερα το πρωί ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ένας Παλαιστίνιος στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης τον χτύπησε με μια πέτρα. 

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών/Νοσηλευτριών. Νοσηλεύτριες παίρνουν μέρος σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών/Νοσηλευτριών στο νοσοκομείο Tongji της Βουχάν, το επίκεντρο του κορωνοϊού στην κεντρική Κίνα. 
REUTERS / CHINA DAILY

Νοσηλεύτριες παίρνουν μέρος σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών/Νοσηλευτριών στο νοσοκομείο Tongji της Βουχάν, το επίκεντρο του κορωνοϊού στην κεντρική Κίνα. 

Βαρκελώνη σαν ζωγραφιά. Η Βαρκελώνη (Ισπανία) διακρίνεται από όρος Τιμπιδάμπο κατά την ανατολή του ήλιου. 
EPA / Enric Fontcuberta

Η Βαρκελώνη (Ισπανία) διακρίνεται από όρος Τιμπιδάμπο κατά την ανατολή του ήλιου. 

Aνοίγει το εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια. Εργαζόμενη της Tesla πιάνει ξανά δουλειά καθώς το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων άνοιξε και πάλι, κόντρα στην απόφαση των τοπικών αρχών να παραμείνουν εν ισχύ οι απαγορεύσεις. 
REUTERS / STEPHEN LAM

Εργαζόμενη της Tesla πιάνει ξανά δουλειά καθώς το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων άνοιξε και πάλι, κόντρα στην απόφαση των τοπικών αρχών να παραμείνουν εν ισχύ οι απαγορεύσεις. 

Πισίνες σε... καραντίνα λόγω κορωνοϊού. Φωτογραφία τραβηγμένη με τη χρήση drone αποτυπώνει πισίνες -κάποιες από ψηλά θυμίζουν κάπως γήπεδα γκολφ-, απουσία κολυμβητών και με βρόμικα νερά στο υδάτινο πάρκο AquaSplash στην πόλη Ρενένς στην Ελβετία. Στην Ελβετία από χθες η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού τέθηκε σε ισχύ, ωστόσο οι πισίνες πρέπει να παραμείνουν κλειστές για υγειονομικούς λόγους. Η διά ζώσης διδασκαλία σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπεται ξανά, ενώ καταστήματα, αγορές, μουσεία, βιβλιοθήκες και εστιατόρια θα μπορούν να ανοίξουν ξανά μόνο αν συμμορφώνονται με τα αυστηρά προληπτικά μέτρα. 
EPA / LAURENT GILLIERON

Φωτογραφία τραβηγμένη με τη χρήση drone αποτυπώνει πισίνες -κάποιες από ψηλά θυμίζουν κάπως γήπεδα γκολφ-, απουσία κολυμβητών και με βρόμικα νερά στο υδάτινο πάρκο AquaSplash στην πόλη Ρενένς στην Ελβετία. Στην Ελβετία από χθες η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού τέθηκε σε ισχύ, ωστόσο οι πισίνες πρέπει να παραμείνουν κλειστές για υγειονομικούς λόγους. Η διά ζώσης διδασκαλία σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπεται ξανά, ενώ καταστήματα, αγορές, μουσεία, βιβλιοθήκες και εστιατόρια θα μπορούν να ανοίξουν ξανά μόνο αν συμμορφώνονται με τα αυστηρά προληπτικά μέτρα.