Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 17:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 08  Μαΐου 2020.

Αποκλεισμένη στο Νεπάλ. Κινέζα πολίτης που έχει αποκλειστεί στο Νεπάλ λόγω του lockdown, συλλαμβάνεται στο Κατμαντού κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας με αίτημα την επιστροφή της στην πατρίδα της. 
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Κινέζα πολίτης που έχει αποκλειστεί στο Νεπάλ λόγω του lockdown, συλλαμβάνεται στο Κατμαντού κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας με αίτημα την επιστροφή της στην πατρίδα της. 

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε αγρόκτημα. Μία πρότυπη αγροτική μονάδα παραγωγής που ενσωματώνει καινοτόμες πρακτικές στη λειτουργία της επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής στον Αυλώνα Αττικής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μία πρότυπη αγροτική μονάδα παραγωγής που ενσωματώνει καινοτόμες πρακτικές στη λειτουργία της επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής στον Αυλώνα Αττικής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Hurts to be human». Αλληλέγγυος συμπαραστέκεται σε αιτούντες άσυλο που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησής τους στο Μπρίσμπεϊν (Αυστραλία). Οι αιτούντες άσυλο ανησυχούν για τον κορωνοϊό καθώς δεν μπορούν να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις μέσα στο κέντρο κράτησης. 
EPA / DAN PELED

Αλληλέγγυος συμπαραστέκεται σε αιτούντες άσυλο που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησής τους στο Μπρίσμπεϊν (Αυστραλία). Οι αιτούντες άσυλο ανησυχούν για τον κορωνοϊό καθώς δεν μπορούν να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις μέσα στο κέντρο κράτησης. 

Εξέταση στη Νότια Αφρική. Υγειονομικό προσωπικό στην πόλη Diepsloot (Νότια Αφρική) παίρνει δείγμα από γυναίκα ώστε να εξεταστεί στον κορωνοϊό. 
REUTERS / SIPHIWE SIBEKO

Υγειονομικό προσωπικό στην πόλη Diepsloot (Νότια Αφρική) παίρνει δείγμα από γυναίκα ώστε να εξεταστεί στον κορωνοϊό. 

Θρήνος στην Ινδία. Γυναίκες θρηνούν καθώς περιμένoυν έξω από το νεκροτομείο να παραλάβουν τη σορό συγγενή τους ο οποίος έχασε τη ζωή του στη χθεσινή διαρροή χημικής ουσίας από εργοστάσιο της εταιρείας LG Polymers στην περιοχή Βισαχαπάτναμ, στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές της Ινδίας. 
REUTERS / REDDI NARENDRA

Γυναίκες θρηνούν καθώς περιμένoυν έξω από το νεκροτομείο να παραλάβουν τη σορό συγγενή τους ο οποίος έχασε τη ζωή του στη χθεσινή διαρροή χημικής ουσίας από εργοστάσιο της εταιρείας LG Polymers στην περιοχή Βισαχαπάτναμ, στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές της Ινδίας. 

Ιστορική μέρα στο Λονδίνο. Βετεράνος χειροκροτείται από τον κόσμο στο πολεμικό μνημείο (The Cenotaph) στο Γουεστμίνστερ του Λονδίνου όπου βρέθηκε για την επέτειο της συνθηκολόγησης του Τρίτου Ράιχ και της νίκης των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
REUTERS / JOHN SIBLEY

Βετεράνος χειροκροτείται από τον κόσμο στο πολεμικό μνημείο (The Cenotaph) στο Γουεστμίνστερ του Λονδίνου όπου βρέθηκε για την επέτειο της συνθηκολόγησης του Τρίτου Ράιχ και της νίκης των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών. Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών κτηρίων και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών κτηρίων και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Η άνοιξη στην Καλιφόρνια. Ένα ζευγάρι απολαμβάνει τη φύση και τα λουλούδια στους άδειους αγρούς του Κάρλσμπαντ, στην Καλιφόρνια. 
REUTERS / MIKE BLAKE

Ένα ζευγάρι απολαμβάνει τη φύση και τα λουλούδια στους άδειους αγρούς του Κάρλσμπαντ, στην Καλιφόρνια. 

Θείες υποστηρίκτριες. Καλόγριες έξω από το μοναστήρι στο Σάντερλαντ συμμετέχουν στην καμπάνια «Clap for our Carers» για την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS)
REUTERS / LEE SMITH

Καλόγριες έξω από το μοναστήρι στο Σάντερλαντ συμμετέχουν στην καμπάνια «Clap for our Carers» για την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS)

Ποδηλατάδα με θέα την υπερπανσέληνο. Ένα ζευγάρι κάνει ποδήλατο με θέα το φεγγάρι σε περιοχή κοντά στο Σαλγκόταριαν (Ουγγαρία). 
EPA / Peter Komka

Ένα ζευγάρι κάνει ποδήλατο με θέα το φεγγάρι σε περιοχή κοντά στο Σαλγκόταριαν (Ουγγαρία). 

Διαδήλωση στην Αργεντινή . Κόσμος διαδηλώνει για την οικονομική κρίση της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες. Η Αργεντινή είναι πολύ κοντά στην στάση πληρωμών, με ένα πιστωτικό γεγονός να έρχεται μέσα στον μήνα, όπως αναφέρουν στο CNBC αναλυτές. Η οικονομία της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται εκ νέου σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της και τα πάντα είναι ανοιχτά.
EPA / Juan Ignacio Roncoroni

Κόσμος διαδηλώνει για την οικονομική κρίση της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες. Η Αργεντινή είναι πολύ κοντά στην στάση πληρωμών, με ένα πιστωτικό γεγονός να έρχεται μέσα στον μήνα, όπως αναφέρουν στο CNBC αναλυτές. Η οικονομία της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται εκ νέου σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της και τα πάντα είναι ανοιχτά.

Το μεγαλύτερο πάρκινγκ σκαφών στο νότιο ημισφαίριο. Φωτογραφία τραβηγμένη με τη βοήθεια drone δείχνει τα αγκυροβολημένα σκάφη στη μαρίνα Μέινλι στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό σταδιακά αίρονται στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, ωστόσο οι απαγορεύσεις σε χώρους όπως μαρίνες, παιδικές χαρές και πισίνες παραμένουν σε ισχύ. Το λιμάνι του Μέινλι -αυστηρά για ιδιόκτητα σκάφη, στην προ κορονοϊού εποχή ήταν από τα πιο πολυσύχναστα και με δυναμικότητα να φιλοξενεί έως 3.000 σκάφη- αποτελεί τη μεγαλύτερη μαρίνα στο νότιο ημισφαίριο.
EPA / DAN PELED

Φωτογραφία τραβηγμένη με τη βοήθεια drone δείχνει τα αγκυροβολημένα σκάφη στη μαρίνα Μέινλι στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό σταδιακά αίρονται στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, ωστόσο οι απαγορεύσεις σε χώρους όπως μαρίνες, παιδικές χαρές και πισίνες παραμένουν σε ισχύ. Το λιμάνι του Μέινλι -αυστηρά για ιδιόκτητα σκάφη, στην προ κορονοϊού εποχή ήταν από τα πιο πολυσύχναστα και με δυναμικότητα να φιλοξενεί έως 3.000 σκάφη- αποτελεί τη μεγαλύτερη μαρίνα στο νότιο ημισφαίριο.

«Ψεύτικα» χρώματα . Δύση του ηλίου με ανοιξιάτικα χρώματα στην πόλη του Ναυπλίου. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δύση του ηλίου με ανοιξιάτικα χρώματα στην πόλη του Ναυπλίου.