Μπείτε στον κόσμο των προνομίων της Ναυτεμπορικής. Γίνετε συνδρομητής στην έντυπη έκδοση και αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε όλα τα Premium Services.
Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020.
Χιλιάδες μαθητές χορεύουν σε εκδήλωση κατά της βίας σε βάρος των γυναικών και των παιδιών ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στη Μανίλα των Φιλιππίνων.
Εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Χονγκ Κονγκ, περιμένουν να πάρουν δωρέαν ιατρικές μάσκες.
Στιγμιότυπο από τη μαθητική διαδήλωση για το κλίμα στο Λονδίνο.
Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του Μαρκ Τζέικομπς στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.
Το νέο έργο του Banksy στην Marsh Lane στο Μπρίστολ εικονίζει ένα μικρό παιδί με μία σφεντόνα να εκτοξεύει ένα μπουκέτο λουλούδια.
Στιγμιότυπο από αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, μία ημέρα μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Μενάνδρου. Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας έπεσε χθες νεκρός και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια άγριας συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών που σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Μενάνδρου, στην περιοχή της Ομόνοιας.
Ακτιβίστρια της Femen διαμαρτύρεται για τη βία κατά των γυναικών την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Παρίσι.
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στη Βουλή για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα.
Φεβρουάριος 1945, λίγο πριν το οριστικό τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 13 και 14 του μήνα μια από τις μεγαλύτερες εναέριες δυνάμεις πυρός στην έως τότε ιστορία ισοπέδωσε τη Δρέσδη, των 630.000 κατοίκων, μία σχετικά ασήμαντη πόλη για την εξέλιξη του πολέμου. Σε διαδοχικά κύματα επιθέσεων περίπου 25.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα συντρίμμια και η «Φλωρεντία του Έλβα» ισοπεδώθηκε. Ο καθεδρικός της Παναγίας (Frauenkirche) έγινε το σύμβολο καταστροφής και αναγέννησης. Με δωρεές των αλλοτινών εχθρών. Μάλιστα, ένας Βρετανός καλλιτέχνης, του οποίου ο πατέρας ήταν πιλότος κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, ανέλαβε να ξαναφτιάξει τον σταυρό στον τρούλο.
Κάτι συμβαίνει στην Ανταρκτική, λένε οι επιστήμονες που μελετούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ο αριθμός των πιγκουίνων του είδους Πυγοσκελίς της Ανταρκτικής έχει μειωθεί έως και κατά 77% από την τελευταία φορά που έγινε σχετική έρευνα, την περίοδο του 1970. «Κάτι συμβαίνει στα θεμέλια της τροφικής αλυσίδας εδώ. Έχουμε μικρότερη επάρκεια τροφής που προκαλεί μείωση σε αυτούς τους πληθυσμούς όλο και περισσότερο και το ερώτημα είναι, πρόκειται αυτό να συνεχιστεί;», εξηγεί ο Στιβ Φόρεστ, που συνεργάστηκε με μια ομάδα από δύο αμερικανικά πανεπιστήμια στην αποστολή, η οποία ολοκληρώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου. Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μια ερευνητική βάση στην Ανταρκτική κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στην ήπειρο -18,3 βαθμούς Κελσίου - καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει το λιώσιμο των πάγων γύρω από τον Νότιο Πόλο.