Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 16:59

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020.

Μυτιλήνη: Συγκέντρωση για το μεταναστευτικό . Συγκέντυρωση διαμαρτυρίας στην Μυτιλήνη κατά την διάρκεια της γενικής απεργίας στη Λέσβο. Οι κάτοικοι του νησιού ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε Χίο και Σάμο. 
Eurokinissi / ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Συγκέντυρωση διαμαρτυρίας στην Μυτιλήνη κατά την διάρκεια της γενικής απεργίας στη Λέσβο. Οι κάτοικοι του νησιού ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε Χίο και Σάμο. 

Καινούργια ζωή στη Νότια Αφρική . Μία τίγρης που διασώθηκε από την οργάνωση Animal Defenders International (ADI) και αφαιρέθηκε από τσίρκο φτάνει στο καινούργιο της σπίτι σε περιοχή κοντά στο Γουίνμπεργκ της Νότιας Αφρικής. 
REUTERS / Reuters Staff

Μία τίγρης που διασώθηκε από την οργάνωση Animal Defenders International (ADI) και αφαιρέθηκε από τσίρκο φτάνει στο καινούργιο της σπίτι σε περιοχή κοντά στο Γουίνμπεργκ της Νότιας Αφρικής. 

Πασαρέλα με άλογα. Μέχρι και άλογα επιστράτευσε ο Γάλλος σχεδιαστής Franck Sorbier για την επίδειξη μόδας Haute Couture Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 στο Παρίσι. 
EPA / CAROLINE BLUMBERG

Μέχρι και άλογα επιστράτευσε ο Γάλλος σχεδιαστής Franck Sorbier για την επίδειξη μόδας Haute Couture Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 στο Παρίσι. 

Απαθανατίζοντας τη «Γκλόρια». Ένα ζευγάρι, στην Τζιρόνα της Ισπανίας, τραβάει φωτογραφίες από τον ποταμό Ονιάρ του οποίου έχει ανέβει η άνοδος της στάθμης του νερού. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, που έπληξαν την Ισπανία, είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, που βρέθηκε στο έλεος της καταιγίδας «Γκλόρια».
REUTERS / NACHO DOCE

Ένα ζευγάρι, στην Τζιρόνα της Ισπανίας, τραβάει φωτογραφίες από τον ποταμό Ονιάρ του οποίου έχει ανέβει η άνοδος της στάθμης του νερού. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, που έπληξαν την Ισπανία, είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, που βρέθηκε στο έλεος της καταιγίδας «Γκλόρια».

Διαμαρτυρία στο Νταβός. Ακτιβιστές διαμαρτύρονται στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. 
REUTERS / ARND WIEGMANN

Ακτιβιστές διαμαρτύρονται στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. 

Καθημερινότητα στη Μόρια. Στιγμιότυπο από την καθημερινή ζωή στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Στιγμιότυπο από την καθημερινή ζωή στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. 

Κίνα: Στους εννέα οι νεκροί από τον νέο ιό . Επιβάτες φορώντας μάσκα διακρίνονται στο σιδηροδρομικό σταθμό της Σαγκάη. Τουλάχιστον εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 400 κρούσματα σε 13 επαρχίες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές υγειονομικές αρχές, δίνοντας στη δημοσιότητα νέο επίσημο απολογισμό.
REUTERS / ALY SONG

Επιβάτες φορώντας μάσκα διακρίνονται στο σιδηροδρομικό σταθμό της Σαγκάη. Τουλάχιστον εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 400 κρούσματα σε 13 επαρχίες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές υγειονομικές αρχές, δίνοντας στη δημοσιότητα νέο επίσημο απολογισμό.

Αικ. Σακελλαροπούλου: Έχω πλήρη συνείδηση του χρέους που αναλαμβάνω. Tη διαβεβαίωση ότι θα δώσει «όλες της τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού της ρόλου» έδωσε η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. «Ευχαριστώ θερμά για το μήνυμα που μου μεταφέρετε. Παρακαλώ να διαβιβάσετε στη Βουλή τις ευχαριστίες μου για την τιμή και τη διαβεβαίωση ότι έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι και του χρέους που αναλαμβάνω» είπε, απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος της επέδωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή της στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.
via REUTERS / POOL

Tη διαβεβαίωση ότι θα δώσει «όλες της τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού της ρόλου» έδωσε η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. «Ευχαριστώ θερμά για το μήνυμα που μου μεταφέρετε. Παρακαλώ να διαβιβάσετε στη Βουλή τις ευχαριστίες μου για την τιμή και τη διαβεβαίωση ότι έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι και του χρέους που αναλαμβάνω» είπε, απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος της επέδωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή της στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Συγκρούσεις στην Κολομβία. Επεισόδια σημειώνονται στους δρόμους της Μπογκοτά καθώς κόσμος διαδηλώνει κατά του προέδρου της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε.
REUTERS / Luisa Gonzalez

Επεισόδια σημειώνονται στους δρόμους της Μπογκοτά καθώς κόσμος διαδηλώνει κατά του προέδρου της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε.

Ψηφοφορία στη Βουλή. Στιγμιότυπο από την φανερή, ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδείχθηκε με ευρεία πλειοψηφία και 261 ψήφους Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Είναι η πρώτη γυναίκα που ανέρχεται στον προεδρικό θώκο στην Ελλάδα.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την φανερή, ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδείχθηκε με ευρεία πλειοψηφία και 261 ψήφους Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Είναι η πρώτη γυναίκα που ανέρχεται στον προεδρικό θώκο στην Ελλάδα.

Βόλτα στην Αθήνα. Βραδινό στιγμιότυπο από την Αθήνα. 
Eurokinissi / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Βραδινό στιγμιότυπο από την Αθήνα. 

ΗΠΑ: Ξεκίνησε στη Γερουσία η δίκη Τραμπ. Η δίκη του Αμερικανού πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε απόψε στη Γερουσία, σε μια από τις σπάνιες στιγμές - μόλις η τρίτη στην αμερικανική ιστορία -  που πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη διαδικασία καθαίρεσής του. 
REUTERS / Sarah Silbiger

Η δίκη του Αμερικανού πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε απόψε στη Γερουσία, σε μια από τις σπάνιες στιγμές - μόλις η τρίτη στην αμερικανική ιστορία -  που πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη διαδικασία καθαίρεσής του.