Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 16:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020.

Πασαρέλα στο Παρίσι. Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του σχεδιαστή Alexis Mabille στην επίδειξη μόδας Haute Couture Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 στο Παρίσι. 
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του σχεδιαστή Alexis Mabille στην επίδειξη μόδας Haute Couture Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 στο Παρίσι. 

Θερμές πηγές στην Ονδούρα . Ένα μικρό παιδί κάνει τη βόλτα του στις θερμές πηγές Azacualpa στην Ονδούρα. 
EPA / GUSTAVO AMADOR

Ένα μικρό παιδί κάνει τη βόλτα του στις θερμές πηγές Azacualpa στην Ονδούρα. 

Σύλληψη στα σύνορα. Μέλος της Εθνικής Φρουράς του Μεξικού συλλαμβάνει στα σύνορα μεταξύ Γουατεμάλας και Μεξικού μετανάστη που ταξιδεύει με καραβάνι από τη Γουατεμάλα προς τις ΗΠΑ. 
REUTERS / Jose Torres

Μέλος της Εθνικής Φρουράς του Μεξικού συλλαμβάνει στα σύνορα μεταξύ Γουατεμάλας και Μεξικού μετανάστη που ταξιδεύει με καραβάνι από τη Γουατεμάλα προς τις ΗΠΑ. 

Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Μικροεπεισοδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας και την αποχώρηση των εκπαιδευτικών, όταν μπλοκ φοιτητών που είχαν παραμείνει έξω από την είσοδο της Βουλής συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μικροεπεισοδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας και την αποχώρηση των εκπαιδευτικών, όταν μπλοκ φοιτητών που είχαν παραμείνει έξω από την είσοδο της Βουλής συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αυθεντική τελικά η αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ που δίχασε . Ένας άνδρας φωτογραφίζει τον πίνακα του Βαν Γκογκ που φιλοξενείται στο μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ. Στο συμπέρασμα πως τελικά πρόκειται για αυθεντική αυτοπροσωπογραφία του σημαντικού ζωγράφου κατέληξαν οι ειδικοί έπειτα από έξει χρόνια μελέτης. 
REUTERS / PIROSCHKA VAN DE WOUW

Ένας άνδρας φωτογραφίζει τον πίνακα του Βαν Γκογκ που φιλοξενείται στο μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ. Στο συμπέρασμα πως τελικά πρόκειται για αυθεντική αυτοπροσωπογραφία του σημαντικού ζωγράφου κατέληξαν οι ειδικοί έπειτα από έξει χρόνια μελέτης. 

Κουν φου στην Ιορδανία. Μέλη της κινεζικής ακαδημίας κουν φου «Wudang wushu» παρουσιάζουν ένα παραδοσιακό σόου για το «Φεστιβάλ της Άνοιξης» στο Αμμάν της Ιορδανίας. 
REUTERS / Muhammad Hamed

Μέλη της κινεζικής ακαδημίας κουν φου «Wudang wushu» παρουσιάζουν ένα παραδοσιακό σόου για το «Φεστιβάλ της Άνοιξης» στο Αμμάν της Ιορδανίας. 

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Νταβός. Η ιδρύτρια του κινήματος Fridays for future Γκρέτα Τούνμπεργκ φτάνει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και ήδη το κεντρικό θέμα συζήτησης έχει καθοριστεί. Όχι από τους διοργανωτές, αλλά από την ιδρύτρια του κινήματος Fridays for future Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Time για το 2019 «Πρόσωπο της χρονιάς». Σε ανοιχτή επιστολή της στην βρετανική εφημερίδα Guardian η σουηδέζα ακτιβίστρια σημειώνει «απαιτούμε από όλους τους συμμετέχοντες, επιχειρήσεις, οργανώσεις και κυβερνήσεις να σταματήσουν άμεσα όλες τις επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα».
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Η ιδρύτρια του κινήματος Fridays for future Γκρέτα Τούνμπεργκ φτάνει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και ήδη το κεντρικό θέμα συζήτησης έχει καθοριστεί. Όχι από τους διοργανωτές, αλλά από την ιδρύτρια του κινήματος Fridays for future Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Time για το 2019 «Πρόσωπο της χρονιάς». Σε ανοιχτή επιστολή της στην βρετανική εφημερίδα Guardian η σουηδέζα ακτιβίστρια σημειώνει «απαιτούμε από όλους τους συμμετέχοντες, επιχειρήσεις, οργανώσεις και κυβερνήσεις να σταματήσουν άμεσα όλες τις επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα».

Αναβίωση του εθίμου των Αναστενάρηδων στη Θράκη . Τά Αναστενάρια είναι το πιο σημαντικό λαϊκό δρώμενο από όσα τελούνται σήμερα στην Ελλάδα. Το θρακικό αυτό έθιμο, η αναβίωση του εθίμου των Αναστενάρηδων είναι από τις πιο χαρακτηριστικές πολιτιστικές κληρονομιές, που έφεραν οι πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας της Θράκης και κυρίως του χωριού Κωστί που ήταν το κέντρο των Αναστενάρηδων πριν το ξεριζωμό. Κατά την παράδοση, ο ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κωστί έπιασε φωτιά. Καθώς ο ναός φλεγόταν ακούστηκαν φωνές μέσα από τις φλόγες γιατί οι εικόνες ζητούσαν βοήθεια. Οι κάτοικοι μπήκαν στην εκκλησία για να σώσουν τις εικόνες και όταν βγήκαν έξω, ούτε οι εικόνες ούτε οι άνθρωποι είχαν καεί. 
INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τά Αναστενάρια είναι το πιο σημαντικό λαϊκό δρώμενο από όσα τελούνται σήμερα στην Ελλάδα. Το θρακικό αυτό έθιμο, η αναβίωση του εθίμου των Αναστενάρηδων είναι από τις πιο χαρακτηριστικές πολιτιστικές κληρονομιές, που έφεραν οι πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας της Θράκης και κυρίως του χωριού Κωστί που ήταν το κέντρο των Αναστενάρηδων πριν το ξεριζωμό. Κατά την παράδοση, ο ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κωστί έπιασε φωτιά. Καθώς ο ναός φλεγόταν ακούστηκαν φωνές μέσα από τις φλόγες γιατί οι εικόνες ζητούσαν βοήθεια. Οι κάτοικοι μπήκαν στην εκκλησία για να σώσουν τις εικόνες και όταν βγήκαν έξω, ούτε οι εικόνες ούτε οι άνθρωποι είχαν καεί.