Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 17:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020.

Ιαπωνία: 25 χρόνια από τον σεισμό στην πόλη Κόμπε . Κόσμος τιμά τα θύματα του σεισμού στην πόλη Κόμπε (Ιαπωνία). Πριν από 25 χρόνια ο σεισμός μεγέθους 7,3 Ρίχτερ χτύπησε την την Ιαπωνία σκοτώνοντας συνολικά 6,434 ανθρώπους, οι 4,600 εκ των οποίων προέρχονταν μονάχα από την συγκεκριμένη πόλη. 
EPA / JIJI

Κόσμος τιμά τα θύματα του σεισμού στην πόλη Κόμπε (Ιαπωνία). Πριν από 25 χρόνια ο σεισμός μεγέθους 7,3 Ρίχτερ χτύπησε την την Ιαπωνία σκοτώνοντας συνολικά 6,434 ανθρώπους, οι 4,600 εκ των οποίων προέρχονταν μονάχα από την συγκεκριμένη πόλη. 

Τσιμπολογήματα στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα. Η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ, ο Κροάτης πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς και ο δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ κάνουν ποδαρικό στην πρώτη μέρα λειτουργίας της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας (Internationale Gruene Woche). 
REUTERS / Michele Tantussi

Η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ, ο Κροάτης πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς και ο δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ κάνουν ποδαρικό στην πρώτη μέρα λειτουργίας της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας (Internationale Gruene Woche). 

Συγκέντρωση για την κλιματική αλλαγή και. Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση των οργανώσεων «Extinction Rebellion» και «Red Rebels» στην πρεσβεία της Αυστραλίας στη Χάγη. Οι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν για την κλιματική αλλαγή και με αφορμή τις πυρκαγιές στην Αυστραλία.
EPA / Koen van Weel

Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση των οργανώσεων «Extinction Rebellion» και «Red Rebels» στην πρεσβεία της Αυστραλίας στη Χάγη. Οι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν για την κλιματική αλλαγή και με αφορμή τις πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Μνημείο για το Ολοκαύτωμα στο Ρότερνταμ . Το έργο «Levenslicht» (Φως της Ζωής) Ολλανδού καλλιτέχνη Daan Roosegaard αποκαλύπτεται στο κοινό. Η εγκατάσταση φιλοξενείται στο Ρότερνταμ και δομείται από 104.000 φωτισμένους στύλους, όσα δηλαδή τα θύματα του Ολοκαυτώματος στην Ολλανδία. Το μνημείο εγκαινιάστηκε με αφορμή την 75η επέτειο από την απελευθέρωση του Άουσβιτς που γιορτάζεται σε λίγες μέρες. 
EPA / ROBIN UTRECHT

Το έργο «Levenslicht» (Φως της Ζωής) Ολλανδού καλλιτέχνη Daan Roosegaard αποκαλύπτεται στο κοινό. Η εγκατάσταση φιλοξενείται στο Ρότερνταμ και δομείται από 104.000 φωτισμένους στύλους, όσα δηλαδή τα θύματα του Ολοκαυτώματος στην Ολλανδία. Το μνημείο εγκαινιάστηκε με αφορμή την 75η επέτειο από την απελευθέρωση του Άουσβιτς που γιορτάζεται σε λίγες μέρες. 

Συνάντηση Δένδια - Χάφταρ. Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. 
REUTERS / COSTAS BALTAS

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. 

Ένταση στην Κολομβία. Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Μπογκοτά. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης. 
EPA / Juan Paez

Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Μπογκοτά. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης. 

Πρόβες για την παρέλαση . Στρατιώτες παίρνουν μέρος σε πρόβες για την Ημέρα της Δημοκρατίας στο Νέο Δελχί.  Η Ημέρα της Δημοκρατίας γιορτάζεται στην Ινδία στις 26 Ιανουαρίου. 
EPA / RAJAT GUPTA

Στρατιώτες παίρνουν μέρος σε πρόβες για την Ημέρα της Δημοκρατίας στο Νέο Δελχί.  Η Ημέρα της Δημοκρατίας γιορτάζεται στην Ινδία στις 26 Ιανουαρίου. 

Ομιχλώδες σκηνικό στο Πακιστάν. Βάρκες διακρίνονται στην περιοχή China Creek, στο Καράτσι, καθώς την σκεπάζει πρωινή ομίχλη. 
REUTERS / AKHTAR SOOMRO

Βάρκες διακρίνονται στην περιοχή China Creek, στο Καράτσι, καθώς την σκεπάζει πρωινή ομίχλη. 

Διάσωση από την ηφαιστειακή τέφρα. Στην καιόμενη Αυστραλία βοήθησαν πάνω από 90.000 ζώα, στις Φιλιππίνες κάτοικοι κοντά στο ηφαίστειο Ταάλ, που ξύπνησε τη Δευτέρα, διέσωσαν ένα τραυματισμένο άλογο καλυμμένο από ηφαιστειακή τέφρα. Προσπαθούν να το συγκρατήσουν στη βάρκα και να το απομακρύνουν από τη ζώνη υψηλού κινδύνου. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γύρω από το Τάαλ, ένα από τα μικρότερα ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, που βρίσκεται στο μέσον μιας λίμνης σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας.
REUTERS / Eloisa Lopez

Στην καιόμενη Αυστραλία βοήθησαν πάνω από 90.000 ζώα, στις Φιλιππίνες κάτοικοι κοντά στο ηφαίστειο Ταάλ, που ξύπνησε τη Δευτέρα, διέσωσαν ένα τραυματισμένο άλογο καλυμμένο από ηφαιστειακή τέφρα. Προσπαθούν να το συγκρατήσουν στη βάρκα και να το απομακρύνουν από τη ζώνη υψηλού κινδύνου. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γύρω από το Τάαλ, ένα από τα μικρότερα ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, που βρίσκεται στο μέσον μιας λίμνης σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας.