Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 16:22

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020.

«Συμβιωτικές» ματιές στην Ελβετία. Στιγμιότυπο από την έκθεση του Olafur Eliasson με τίτλο «Symbiotic Seeing» που φιλοξενείται στο μουσείο τέχνης Kunsthaus στη Ζυρίχη. 
EPA / WALTER BIERI

Στιγμιότυπο από την έκθεση του Olafur Eliasson με τίτλο «Symbiotic Seeing» που φιλοξενείται στο μουσείο τέχνης Kunsthaus στη Ζυρίχη. 

Καθημερινότητα στην Καμπούλ. Ένας μικροπωλητής πουλάει μπαλόνια σε δρόμο της Καμπούλ (Αφγανιστάν). 
EPA / HEDAYATULLAH AMID

Ένας μικροπωλητής πουλάει μπαλόνια σε δρόμο της Καμπούλ (Αφγανιστάν). 

Στις πίστες της Σαουδικής Αραβίας. Στιγμιότυπο από το Ράλι Ντακάρ στη Σαουδική Αραβία. 
EPA / ANDRE PAIN

Στιγμιότυπο από το Ράλι Ντακάρ στη Σαουδική Αραβία. 

Πρόσφυγες στη Λέσβο. Πρόσφυγες από το Αφγανιστάν προσπαθούν να ζεσταθούν σε φωτιά που έχουν ανάψει σε βραχώδη παραλία κοντά στο χωριό Καλό Λιμάνι στη Λέσβο. 
REUTERS / Giorgos Moutafis

Πρόσφυγες από το Αφγανιστάν προσπαθούν να ζεσταθούν σε φωτιά που έχουν ανάψει σε βραχώδη παραλία κοντά στο χωριό Καλό Λιμάνι στη Λέσβο. 

Ομίχλη στη Θεσσαλονίκη. Ομίχλη σκεπάζει την πόλη της Θεσσαλονίκης. 
MotionTeam / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ομίχλη σκεπάζει την πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Διάσωση στις Φιλιππίνες. Ένα τραυματισμένο άλογο καλυμμένο από ηφαιστειακή τέφρα έχει μόλις διασωθεί από κατοίκους της περιοχής κοντά στο ηφαίστειο Ταάλ, στις Φιλιππίνες. Το ηφαίστειο «ξύπνησε» τη Δευτέρα αναγκάζοντας σε άμεση εκκένωση από την περιοχή 8.000 ανθρώπους.
REUTERS / ELOISA LOPEZ

Ένα τραυματισμένο άλογο καλυμμένο από ηφαιστειακή τέφρα έχει μόλις διασωθεί από κατοίκους της περιοχής κοντά στο ηφαίστειο Ταάλ, στις Φιλιππίνες. Το ηφαίστειο «ξύπνησε» τη Δευτέρα αναγκάζοντας σε άμεση εκκένωση από την περιοχή 8.000 ανθρώπους.

Ηλιοβασίλεμα στην Σανταντέρ . Ο ήλιος δύει στην παραλία Tagle της ισπανικής πόλης Σανταντέρ. 
EPA / Pedro Puente Hoyos

Ο ήλιος δύει στην παραλία Tagle της ισπανικής πόλης Σανταντέρ. 

Λαμπερές πρεμιέρες στο Λονδίνο. Οι ηθοποιοί Patrick Stewart και Ian McKellen προσέρχονται στην πρεμιέρα της σειράς «Star Trek: Picard» στο Λονδίνο. 
REUTERS / Simon Dawson

Οι ηθοποιοί Patrick Stewart και Ian McKellen προσέρχονται στην πρεμιέρα της σειράς «Star Trek: Picard» στο Λονδίνο. 

Τολμηρές εμφανίσεις στο Βερολίνο. Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του fashion brand Obectra στην Εβδομάδα Μόδας του Βερολίνου. 
REUTERS / Annegret Hilse

Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του fashion brand Obectra στην Εβδομάδα Μόδας του Βερολίνου. 

Γυαλιά καρφιά και πετροπόλεμος στη Βηρυτό . Στη Βηρυτό είναι και πάλι εκρηκτικό το σκηνικό. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου εκτόξευσαν δακρυγόνα, για να διαλύσουν διαδήλωση την Τρίτη το βράδυ έξω από την κεντρική τράπεζα της χώρας, και συγκρούστηκαν με δεκάδες ανθρώπους, που απάντησαν με πετροπόλεμο και πυροτεχνήματα. Οι βιτρίνες των τραπεζών και τα ΑΤΜ έπεσαν θύματα της οργής των πολιτών για τη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει βιώσει εδώ και δεκαετίες η χώρα, κρίση που εξελίχθηκε και σε πολιτική. Οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, οι πολιτικοί αδυνατούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα υποχωρεί. Ο κεντρικός τραπεζίτης δηλώνει ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς, αλλά οι αυστηροί περιορισμοί στην ανάληψη δολαρίων και τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό έχουν εξαγριώσει τον πληθυσμό.
REUTERS / Mohamed Azakir

Στη Βηρυτό είναι και πάλι εκρηκτικό το σκηνικό. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου εκτόξευσαν δακρυγόνα, για να διαλύσουν διαδήλωση την Τρίτη το βράδυ έξω από την κεντρική τράπεζα της χώρας, και συγκρούστηκαν με δεκάδες ανθρώπους, που απάντησαν με πετροπόλεμο και πυροτεχνήματα. Οι βιτρίνες των τραπεζών και τα ΑΤΜ έπεσαν θύματα της οργής των πολιτών για τη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει βιώσει εδώ και δεκαετίες η χώρα, κρίση που εξελίχθηκε και σε πολιτική. Οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, οι πολιτικοί αδυνατούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα υποχωρεί. Ο κεντρικός τραπεζίτης δηλώνει ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς, αλλά οι αυστηροί περιορισμοί στην ανάληψη δολαρίων και τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό έχουν εξαγριώσει τον πληθυσμό.