Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 15:27

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Μουσώνες στη Σρι Λάνκα. Ένας βουδιστή μοναχός περπατάει στη βροχή στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα. 
REUTERS / Dinuka Liyanawatte

Ένας βουδιστή μοναχός περπατάει στη βροχή στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα. 

Πρωτότυπη διαμαρτυρία . Γυναίκα φωτογραφίζει την πρόσοψη κτηρίου στην Κωνσταντινούπολη γεμάτη με 440 ζευγάρια γόβες. Η εγκατάσταση του εικαστικού Vahit Tuna τιμά τις 440 γυναίκες που πέθαναν το 2018 στην Τουρκία από ενδοοικογενειακή βία. 
REUTERS / MESUDE BULBUL

Γυναίκα φωτογραφίζει την πρόσοψη κτηρίου στην Κωνσταντινούπολη γεμάτη με 440 ζευγάρια γόβες. Η εγκατάσταση του εικαστικού Vahit Tuna τιμά τις 440 γυναίκες που πέθαναν το 2018 στην Τουρκία από ενδοοικογενειακή βία. 

Στους δρόμους «Μέρκελ-Σολτς». Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία για το περιβάλλον μπροστά από το κυβερνητικό γραφείο στο Βερολίνο και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. 
EPA / FILIP SINGER

Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία για το περιβάλλον μπροστά από το κυβερνητικό γραφείο στο Βερολίνο και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. 

Μεγάλος σεισμός στο Πακιστάν. Ένα κορίτσι στέκεται πάνω στα συντρίμμια του κατεστραμμένου της σπιτιού στην πόλη Μιρπούρ, στο πακιστανικό Κασμίρ. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών που σημειώθηκε χθες στο ανατολικό Πακιστάν. 
EPA / RAHAT DAR

Ένα κορίτσι στέκεται πάνω στα συντρίμμια του κατεστραμμένου της σπιτιού στην πόλη Μιρπούρ, στο πακιστανικό Κασμίρ. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών που σημειώθηκε χθες στο ανατολικό Πακιστάν. 

Διαδηλώσεις στην Ινδονησία. Στιγμιότυπο από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας έξω από το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας στην Τζακάρτα. Εκατοντάδες φοιτητές βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στην αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα της χώρας και την χαλάρωση των κανονισμών που αφορούν την διαφθορά. 
EPA / MAST IRHAM

Στιγμιότυπο από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας έξω από το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας στην Τζακάρτα. Εκατοντάδες φοιτητές βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στην αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα της χώρας και την χαλάρωση των κανονισμών που αφορούν την διαφθορά. 

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κάνουν το πρώτο βήμα για την παραπομπή του Τραμπ. Διαδηλωτής έξω από τον ΟΗΕ κρατάει πλακάτ με τον Αμερικανό πρόεδρο στη φυλακή. Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων θα προχωρήσει σε επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με το ερώτημα της παραπομπής, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτείας, Ρίτσαρντ Νιλ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, ο Νιλ είπε ότι εκείνη αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για κάτι τέτοιο, μια θέση που συμμερίζονται και οι πρόεδροι άλλων Επιτροπών. Η επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο στην οποία ο Τραμπ φέρεται να πίεσε να ανοίξει έρευνα εις βάρος του γιου του πολιτικού του αντιπάλου, Τζο Μπάιντεν, εκείνη που λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, έδωσε στη Νάνσι Πελόζι τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τη διαδικασία. 
REUTERS / MARK KAUZLARICH

Διαδηλωτής έξω από τον ΟΗΕ κρατάει πλακάτ με τον Αμερικανό πρόεδρο στη φυλακή. Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων θα προχωρήσει σε επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με το ερώτημα της παραπομπής, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτείας, Ρίτσαρντ Νιλ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, ο Νιλ είπε ότι εκείνη αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για κάτι τέτοιο, μια θέση που συμμερίζονται και οι πρόεδροι άλλων Επιτροπών. Η επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο στην οποία ο Τραμπ φέρεται να πίεσε να ανοίξει έρευνα εις βάρος του γιου του πολιτικού του αντιπάλου, Τζο Μπάιντεν, εκείνη που λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, έδωσε στη Νάνσι Πελόζι τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τη διαδικασία. 

Υπό το βλέμμα του Άιφελ . Στιγμιότυπο από την πασαρέλα του οίκου Saint Laurent στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. 
EPA / IAN LANGSDON

Στιγμιότυπο από την πασαρέλα του οίκου Saint Laurent στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. 

Τροπική καταιγίδα στο Πουέρτο Ρίκο. Η τροπική καταιγίδα Κάρεν πλησιάζει την πόλη Yabucoa, στο Πουέρτο Ρίκο.
REUTERS / Ricardo Arduengo

Η τροπική καταιγίδα Κάρεν πλησιάζει την πόλη Yabucoa, στο Πουέρτο Ρίκο.

Γιορτάζει 70 χρόνια και υμνεί τους ηγέτες της. H Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας γιορτάζει φέτος εβδομήντα χρόνια από την ίδρυσή της. Μια εβδομάδα πριν από τις λαμπρές εκδηλώσεις την 1η Οκτωβρίου, το κοινό πήρε μια γεύση από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση και την έκρηξη χρωμάτων και φωτός. Στο Εκθεσιακό Κέντρο του Πεκίνου «τρέχει» έκθεση με τα επιτεύγματα της χώρας, υπό την ηγεσία των Μάο, Ντενγκ Σιαοπίνγκ, Ζιαγκ Ζεμίν, Χου Ζιντάο και Σι Τζινπίνγκ. Υπό την προεδρία του τελευταίου βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια αλλαγής του εθνικού μοντέλου ανάπτυξης, εφάμιλλη με αυτή του Σιαοπίνγκ μετά το 1978.
REUTERS / Jason Lee

H Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας γιορτάζει φέτος εβδομήντα χρόνια από την ίδρυσή της. Μια εβδομάδα πριν από τις λαμπρές εκδηλώσεις την 1η Οκτωβρίου, το κοινό πήρε μια γεύση από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση και την έκρηξη χρωμάτων και φωτός. Στο Εκθεσιακό Κέντρο του Πεκίνου «τρέχει» έκθεση με τα επιτεύγματα της χώρας, υπό την ηγεσία των Μάο, Ντενγκ Σιαοπίνγκ, Ζιαγκ Ζεμίν, Χου Ζιντάο και Σι Τζινπίνγκ. Υπό την προεδρία του τελευταίου βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια αλλαγής του εθνικού μοντέλου ανάπτυξης, εφάμιλλη με αυτή του Σιαοπίνγκ μετά το 1978.

Φωτιές στη Βολιβία. Πυροσβέστες επιθεωρούν καμένη δασική έκταση στο χωριό Rancho Grande της Βολιβίας.
REUTERS / Edgard Garrido

Πυροσβέστες επιθεωρούν καμένη δασική έκταση στο χωριό Rancho Grande της Βολιβίας.